Ayrıca bistteki hisse bazlı hareketleri görünce özelden daha önce çınlattığım gibi teknikçi topraq üstadın kulağını çınlatıyorum arada :))). Ona da ayrıca selam ederim. Sevgilerimle.
Printable View
sayenizde yeni yeni hisseler duyuyorum ....
sizin yazinizda görünce bu neymiski diyip actim bir baktim ...
sadece aylik grafige bakmak bile boyle hisselerden uzak dur bu ky avlamak icin borsaya acilmis bi hisse diyor ....
cesaret edip boyle tahtalarda islem yapmak ....
heleki önermek ....
ne diyim bilemedim ...
Yok hocam şuan için birşey demiyoruz zaten kesinlikle haklısınız yaklaşımınız noktasında. 1 ay önce felan grafiklerine bakılmıştı topiklerde. Grafik rakamlarına ulaşmış. Onu gördüğümü söyledim sadece. Şu an dediğiniz gibi bu seviyeler ve sizin yaklaşımınızda olduğu gibi bist 30 bist 50 bist yüz sırasıyla en mantıklısı. Anca sacro gibi teknik işini iyi bileceksin ya da sizin gibi takip edebileceksiniz yoksa bist zor bir yer. Maliyet ve teknik ayrıca temel işi iyi bilmek lazım. Selamlar.
Ayrıca hep denilmiştir her yerde portföy yapmak ve portföy ağırlığını dengeli oluşturmak esastır . Bistteki hisseleri ve yapılarını iyi bilmek lazım. Zaten bu yüzden harf gruplar vs var. Teknik Analiz sadece mükemmel bir yol göstericidir. Yatırım stratejinin yoksa ya da yanlış ise teknik analiz hiçbirşey ifade etmez aslında. Selamlar.
buna aynen katiliyorum...
hisseyi teknik analizle secmek degil sectiginiz hissenin alim satimini teknik analizle yapmak en dogrusu ...
yoksa teknik analizin parametrelerini bizden iyi tahta yapicilar biliyor[emoji4]
bazi arkadaslar oyle grafikler atiyorlarki cesit cesit alli pullu indikatorlerden fiyat geafigini goremez hale geliyor insan [emoji4]
sacro da sadelik konusunu defalarca belirtmişti .... ama nafile...
bol kazancli günler diliyorum ....
arkadaslar orta vade yatirima uygun hisse soruyorlar.... denk geldi paylasayim dedim ... bence guzel bir ornek ve uygun bir alim yerinde... bist in en saglam sirketlerimden ....
ve duzeltmesini bugun itibariyle tamamlamis gozukuyor ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e09d532531.jpg
Sayn socrano ben temelciyim.sizde taktir edersinizki temelle teknik birleşince harika bişeyler oluyor(füze) en son karel de yollarımız kesismişti(2 ay kadar önce) karel paylasmnzı görünce çok mutlu olmuştum.neticede 1.70lerden aldgm malları 2.60lardan boşalmst....simdi elimde çok güvendigim ve 6lardan beri tuttugum#katmer ve hiç güvenmedigim $zoren var.
.katmr in malum zırhlı ihalesi ve limak ortaklık beklentileri var.zırhlı işine yeni girmiş bi şirket olarak fiyat uygun(230milyn)vs vs ...sizden ricam teknik degerlemeniz neder???zoren için de söylenecek çok şey var ama patronu bütün beklentileri hiç eden biri oldugu için yazmıyrm...şimsiden tsklr bol kazançlr
Hocam zirhliya guvenmeyin fazla hemasi nurolu otokari fnssi bmc si hepsi zirhlida.sayin sacro otokar grafigi cizdi.o grafige gore emin adimlarla gidiyor.bence ara mamul ureten ve yazilim ureten firmalara bakin derim.kareli ben bir sure tutacagim.
Yatirim tavsiyesi degildir..
Sayn hocam 90gibi aldıgım otokarı 140gibi sattm zaten .bu saatten sonrada yaklaşmam.otokar 3milyar civarı piyasa degerinde hikayesi bitmiş f/k sı oldukça pahali hale gelmiş ve çoktandr var olan ve son ssm üretim haberiyle hükümetle arasının bozuk oldugu resmileşmiş bi şirkettir.yani nerden baksan temeli bozulmuş ve bence ayı piyasasının başındadr.$$katmer ise ucuz hükümetle arası gayet iyi vs vs vs
http://i.hizliresim.com/LyagDJ.png
Hafta sonu ele aldığım diğer hisse .
Bugunkü kapanış güzel oldu.
http://i.hizliresim.com/Egpg4D.png
Güzel bir macd dönüşü , sacro dostum sever bu dönüşleri:)
http://i.hizliresim.com/ZZJZ4A.png
yukarki bugunun güncelmişi belirttiğim 8.85 boğa tuzağı yaparak kırdı , yarın teyit gelirse hedefi 8.57 bandı.
seneryonun devamı yukarda yorumladım.
Özl den otokarda olup olmadığımı soran arkadaşlar bende otokar 2013 den beri mevcut ,ara ara burada paylaştım .
Ben uzun vade hisselerime hedef koyar bakmam , hedefim öbür topiktede belirtmiştim 150 di çok şükür gördü kademeli vedalaştık.
duruma göre ilerde değerlendirme yaparız.
....
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://i.hizliresim.com/j8jybJ.png
kırılımda aşağı sarkma 10.57-58 bandına kadar beklenebilinir.
Sn bulut abi soda da hedefiniz 6.14 mu daha yukarilar var mi
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hafta sonu grafik paylaştığımda 5.79 kapanış .
grafikleri iyi okuyun formasyondan bahsetmişim formasyon hedefi 6.15 .
Ben oyunu onlara göre oynarım aşağı veya yukarı hedef belirlerim 6.15 gelirse yukarı hedefimi güncellerim.
Yoksa 7-8-9-10-20-30 yazmak kolay :) bol kazançlar.
Teşekkürler bulut hocam bucimde yazılarınızı görmüştüm düzeltme bitti mi bucimde 5.60 dan döndü denebilir mi
Sacro abi bu fenerde sizin dip fiyat nedr bugün 34.80 biraz maliyet düşürdüm dönüşü gösterdi mi
http://i.hizliresim.com/37Pz4O.png
Başka tahtalarla ilgili özl den çok soru gelmiş , bu topikte bu hisse konuşulmuştu bunu yorumladım.
Takip etti m bucim paylaşımlarınızı .5.60 civarlarında maliyetlendim . Hedef büyük hikayesi çok diyorlar bekleyip görelim teşekkürler
Bence sodanın işi bitti , artık 6-6,5 arası kaçmak lazım, ciner rakip olarak dünyanın en büyük tesisini kurdu , sodanın kar marjı hemen düşmeye başladı , dikkatli bakan görebilir , Cam elyaf da uzun vadeli ve öyle ahım Şahım bir iş değil
Sonuç : bu sene endeks 100-110 bine çıksa bile sodanın buradan daha yüksekleri göreceğini sanmam.
Para yoktu Marsal giremedim ama yinede Teşekkürler sacro. Zahmet olmazsa şu an elinde tuttugun hisseleri yeniden yazabilirmisin
send by selectra
Degerli ustadlar OTKAR gunlerdir budaniyor.
Alis seviyesi su an uygunmudur ? Kisa bir analiz rica etsem. Tesekkurler.
2016/12 Bilanço Analizi ve Temel Değerlendirme:
Yıllık bazda Net Dönem Kârı;
2016/12 Bilanço 575,8 mn TL (2015/12 Bilanço 434,4 mn TL) +32,5%
Çeyreksel bazda Net Dönem Kârı;
2016/3.Çeyreğe göre 2016/4. Çeyrek Bilanço 133 mn’dan 245 mn’a +84%
Yıllık Net Satışlar +11,9%
Çeyreksel bazda Net Satışlar +7,3%
Net Satışlarda artışın yıllık ve çeyreksel bazda artmaya devam etmesi olumlu.
Faaliyet Kârı +24,5%
Faaliyet Kâr Marjı % 20,15 → % 22,45 çıkmış, pozitif.
FAVÖK Kârı +26,3%
FAVÖK Kâr Marjı % 28,79 → % 32,49’a çıkmış.
Şirketin kâr marjlarındaki artış, önümüzdeki dönem bilançolar için olumlu, kârlılığın devamını teyit ediyor.
Cari Oranı 3,82
Likidite Oranı 3,35
Kısa Vadeli Yükümlülükler ve Uzun Vadeli Yükümlülüklerde az artış olsa da borç çevirme oranları mükemmel düzeyde.
Ödenmiş Sermaye: 750 mn TL
Öz Sermaye: 2,156 mr TL’den 2,598 mr’a % 20,5 artmış.
Bedelsiz Potansiyeli: % 246
Öz Sermaye Kârlılığı: % 22,16
Geçmiş Yıl Kârları 650 mn → 733 mn’a % 12,8 artmış.
Yabancı Para Net Pozisyonu +726 mn’dan +849 mn. artmış.
Hissenin belli başlı hareket kaynaklarından biri bu kalem.
SODA F/K 7,83
Kimyasal Ürün Sektörü Ortalama F/K 8,16
SODA PD/DD 1,73
Kimyasal Ürün Sektörü Ortalama PD/DD 1,80
Yıllık Relativ Getiri +29,44%
Yılbaşı Takasta Yabancı Oranı % 52,31 (Hisse fiyatı:5,29 TL)
Câri Takasta Yabancı Oranı % 55,40 (Hisse fiyatı: 6,01 TL)
Son 5 Yıl Temettü Verimi Ortalaması: % 2,99
Son 5 Yıl Bedelsiz Sermaye Artırımı Ortalaması: % 24,56 (HALİL BUHUR'un analizinde alıntıdır)
Şimdi bana gösterebilir misiniz düşen kar marjını...
Bugün bende otokar aliyim mi? diye yeltendim fakat çiziklerim 110 118 arasının daha makul olacağını gösteriyor. Borsa bu bilinmez.geri toplar yükselir gider Allah bilir
send by selectra
Merhaba ,
rica etsem nugyo yorumu yapabilir misinz?
Soda için Düşen kar marjını kur etkisinden arındırarak hesaplıyorum, belki ilk çeyrekte de durumu kurtarabilir ama 2. Çeyrekten itibaren ne demek istediğim anlaşılacaktır.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9e9d167503.jpg w formasyonu diyebilir miyiz buna.
MI 4LTE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önceleride öyle diyorlardı hepsi buhar oldu ben hariç heh....cam elyaf fabrikası 2018 ortalarında faaliyete geçtiğinde Türkiyenin dışarıya bağımlılığı kalmayacak (50 bin ton ) ve fabrika 70 bin ton kapasiteli olacak ki bu kapasite 100 bin tona yükselir daha sonraki zamanlarda ayrıca elindeki büyük nakitte fabrika yatırımından dolayı pek azalma olmayacak ve artan oranda devam edecek bu nakit ve bu nakit ile cam elyafı gibi farklı bir katmadeğerli ürün imalatına girilir ki benim gönlümden BOR ile TORYUM madeni türevleri üretimi geçiyor öyle yada böyle bir dünya devi doğuyor yavaş yavaş o fabrikanın yerininde 200 dönüm olarak Balıkesirde boşuna seçilmediğini hatırlatırım .Burada olursak 2-3 sene sonra fiat konusunda görüşürüz sizinle bi bakmışsınız Tüpraşı yakalamış SODA olurmu olur zira eksiği yok fazlası var SODA nın beklenti olarak herşey zaman ve sabır olayına bakar......(ciner in fazla etki edeceğinide düşünmüyorum Soda ya .)