aslında işlem yapa yapa gıtse bu durumla karşılaşmazdık ..tavan olması ıyı olmadı..
Printable View
aslında işlem yapa yapa gıtse bu durumla karşılaşmazdık ..tavan olması ıyı olmadı..
ben kademelı çıkıyorum kısa surelığıne..
ben çıktım arkadaşlar..bol kazançlar..
dostum hısseler süreklı çıkmaz..alfasta halka arzdan bugune sert çıkış yaptı butun gostergelerı şişti bır noktadan sonra düzeltmeye gırecek,sert çıkışların genelde düzeltmesı de sert olur..buradakı amaç volatıl hareketlere yakalanmamak ,hısse düştü dıye nıhaı hedefleri değişmez..ama bu hedefler bugunden yarına gerçekleşmez zaman ıster,,sabahkı hareket hoş degıldı dırek tavan açması ,,dediğim gıbı hısse bır sure asansore bağlar muhtemelen ..bızde uygun yerden fırsat verırse tekrar hıkayeye ortak oluruz,,diğer türlü alan herkese her fıyattan para kazandırmaları mümkün değil...
donup gıdebılirmı elbette,,gıdersede yolu açık olsun..ben bu hareketlı donemde bu fıyattan dışarda kalmanın kendı adıma olumlu olacağı kanaatındeyım..pıyasayla ınatlaşılmaz..!!!
tavandan alanlar malesef ızleyıcı konumunda brutten dolayı satmalarıda mumkun değil..
bu saate kadar bruttekı nerdeyse en yuksek hacım gerçekleştı 232 mılyon,,akşama kadar 400 mılyon cıvarı olur..hısse fiyatı zırvede ıken artan hacımler olumsuzluk gostergesı sayılır ,,tabi bu gostergeler kısa vadeli söylemlerdır..hısseler beklentılerı doğrultusunda zamanla hareketlerıne devam ederler..
denız satışa süreklı mal koyuyor,,buradan karşılamaları olumlu tabı tuzak değilse..
Yarısını satma emri vermiştim, emir fiyatına gelmeden iptal girdim. Bir türlü iptal etmedi. Yarısı gitti
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sadece Yüzde 22 sini korkuyla verdik iyi ki
SM-N770F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostlar hacım çok fazla..ben buralardan mal almam..ama tahtacı şuana kadar guclu duruyor..bakalım onların planı onemlı..onların borusu öter..ama şu gerçek kısa vade ıçın prımlı senet..bende ılk senedı aldıgımda 300 tl hedefım vardı kısa vede için..
Öbür yarısınıda ben sattım, hadi geçmiş olsun :) bakalım ne zaman girmek nasip olacak.
ama ıyı duruyor ,,normalde bu prımle donen senetler dırek taban olur..alfas sağlam durdu şuana kadar..
3 kez devre kesti çok sağlam psikolojik harp var. Kalp dayanmaz. Dökülen dökülecek. Belki dökülen haklı çıkacak bilemiyoruz.
Ama ben filmin sonunu görmek istiyorum. Kafamdaki fiyata gelene kadar tek lot satmaya niyetim yok.
tavan olacak gıbı duruyor..butun satışlar karşılandı şuana kadar..tahtacı çılgın..
Bugünkü gibi günler ilk değil sonda olmayacak panik yapan elindeki maldan olur. Ben bugünler de kitap okuyorum. Ekran izlemek hata yaptırır. Eğer hedefin belli ise hedefe gelene kadar unutmak lazım.
eğer ilk düşüşte tahtacı mal çıkamadıysa mal çıkmak için ıkıncı hareketıde yapmış olabılır...ıhtımaller çok beğen beğen al..
Verin elinizdeki malları da tahta rahatlasın. Vermedikçe garip garip hareketler yapiyor
elınde olanlara hayırlı uğurlu olsun..yenı alfaslarda buluşmak üzere..bol kazançlar..!!!! kısa zamanda bana guzel kazandırdı sağolsun..
saygısızlar harıç..onlar batmaya mahkum..!!!
Elinde hissesi olmayan birinin görüş belirtmesi bana da pek doğru gelmiyor.Elbette görüş belirtmek haktır ancak hisseyi sattığını beyan edip hala sürekli görüş yazmak inandırıcılık yönünden sıkıntılı bir durum.Bu durum; Nasreddin Hocanın "bana damdan düşen birini bulun" ya da "bekar olana karı boşamak kolay" vb tabirlerle açıklanabilir.
Hiç satma niyetim yokken ani kararla hata yaptım sanırım, tahta seyretmenin zararları.
Kontr de yaşadığımı yaşamamak istememde bunda etken
Neyse hayırlısı benden alanda kazansın.
1 lot alıyorum hemen ,,yazabılırmıyım izninizle..ulen ne doneme denk geldık boyle..her taraf acemı ky ıle dolu..sız gıderken bız donuyorduk be donuyorduk..forumlarda üç beş tane işi bılen adam kaldı sızın yuzunuzden onlarda gıdecek sonra kım kımı tutarsa hesabı doner durursunuz,,hep boyle tavan tavan gıdecek durmayacak sanan adamlar duvara tosladığında gerceklerı gorecek..
180 tl de nededım aç oku satanlara..neyse hısse sıze gereklı cevabı verecektır..
ne mı olacak...once fıyatı bır yerde dengeleyecekler zamanla bu fıyatlarda tarıh olacak ama zamanla,,dua edınde akşam tek fıyat gelmesın gelırse bır ay bunaltır..kısa da bıraz yatması lazım..58 tl arz bugun 339 tl zırve..
pekı yazmaycagım senın ıçın ama bır lot aldım ,,yazma hakkım kenarda dursun..
Sakin ol şampiyon.Yazdıklarınızı heyecanla yazdığınız çok belli.Yapılan eleştirileri de bir hak kabul edin ve kompleks yapmayın.Hemn de bize "acemi yatırımcı" etiketi yapıştırmayın.Sen giderken de bizim neler yaptığımızı bilemezsin.Belki de sen giderken biz sana tur bindiriyor da olabiliriz.:yes:
kwon3 iyi konuşuyor güzel konuşuyor da, şu i harflerini ı yazması ve noktalama işaretlerini saçma sapan kullanması çok güldürüyor beni :D ne uçacak dediğinde ne düşecek dediğinde ne yatay devam eder dediğinde ciddiye alamıyorum sırf bu yüzden. altı boş hamasi laflarla kimse kendini kabul ettiremez tanımadığı insanlara, "siz giderken ben dönüyordum" vs. çok boş anlamsız ve itici laflar
düzgün eleştiri kabul etmeyi öğrenene kadar türk milleti olarak çok yavaş gelişeceğiz, şahsi fikrimdir yatırım tavsiyesi değildir :)
yıl sonu net kâr tahminim 475-525 milyon tl arası net kâr bekliyorum.10-11 TL arası HBK demek bu.Rakip şirketlerin mevcut fk oranları, 2023 yatırım+kapasite artışı, bedelsiz beklentisi ve temettü sözüyle 50f/k makul çarpanla fiyatlamasını bekliyorum . Al sat tut vs yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşümdür. Şirket projoksiyonunda da 60 milyon usd lik bir ciro hedefi var 4. Çeyrek için bu 1 milyar ciro demek kâr marjları ortada. Burda yazan çöplere bakmayın günün sonunda yıllık bilanço açıklanınca zaten göreceğiz😉😉
Hiç kavga etmeyin almaya satmaya sonra uygun yerden parçalı almaya bakın her tahta için böyle ihaleler dolar ile ve yüklü bugün. 339.00 dan satıp 292.40 tan aynı malı yerine koydum
Ayrıca şirket 2 iş anlaşması ile 250 milyon tl lik işi de kapta yatırımcılarıyla paylaşmıştı. 1 milyar ciro çok rahat gelecektir yıl sonuna.
Geçen hafta 08.12.2022'de yazdığım yukarıda.
Sayın kwon3'ün cevabı da aşağıda.
"fabrıkanın stoklarını ınceledinmi,,,
ekım ıtıbarıyle faalıyete gecen ve üretım kapasıtesını 500mw çıkaran fabrıkanın,, son çeyrekle beraber karlılığa katkısının ne duzeyde olabılecegını de hesapla bence....
kaldıkı 2023 ılk çeyrekle beraber şuankı üretım kapasıtesı ekstradan 3 kat artacak..1200 mw cıvarı olacak,,bunlarıda göz önünde bulundurmak gerek,,borsa gelecegı fıyatlar malum..
kaldıkı en onemlı destekçımız ise sektore olan talep ,bu sektor en az üç beş yıl çok canlı olacak,,açıkçası ben şirketten farklı sürprızlerde beklıyorum yenılenebılır enerjı alanında..gerısı nasıp kısmet,,bız bıryerden malıyetımızı yaptık,,olursa çok kazanırız olmazsa hıcbırşey kaybetmeyız.."
Şimdi satınca esas faaliyet karından dem vurmak biraz garip olmuş gerçekten.
Neyse ki kayıtlarda kimin ne yazdığı duruyor.
İsteyen istediğini yazar ama kendimizi her şeyi biz biliyoruz zannetmesek iyi olur. Bir de ağzımız bozmasak!!
Tahtanın bir dakika sonra ne olacağını ky bilemez. Para oyunu bozar.
Hbk yı çeyreklik faaliyet geliriyle hesaplayan kötü kokululara kulak asmayın keyfinizi bozmayın bol kazançlar hissedarlar :)
https://twitter.com/ondokuzmayis19/s...zF-yX8atFJ9C3Q
Kuşlu sitede bir arkadaş da benzer ciro ve kâr rakamlarını hesaplamış yıllıklandırılmış kârımız geldiğinde oturur konuşuruz dostlar. Selametle
Ciro tahmini üç aşağı beş yukarı tutar sanırım, eğer ki son üç ayın tamamında 790 MW'lık yeni kapasite ile çalışıldı ise. Kapasite artışının tam olarak hangi tarihte olduğunu ben göremedim, bilen var ise kaynağı ile birlikte yazabilir mi?
Net kar tahmini başka bir şey.
Daha önce de yazdığım gibi 3. çeyrek sonundaki karın büyük kısmı finansman ve vergi geliri. Bunların 4. çeyrekte de aynı oranda olup olmayacağını bilmiyoruz.
Yeni kapasite ile faaliyet karı nasıl etkilenecek onu da bilmiyoruz. Bu durumda kar tahmini yapmak oldukça riskli.
Benim için esas gösterge faaliyet karı.