son saat harektli olacak gibi, dün bofa gün boyunca eksiydi, kapanışa yakın neredeyse nötr kaldı.
Bugün ise 1,1-1,2 milyar artı koşturuyor. Son saat aldığı akbankları falan kusarsa 11.250 altına topuklar burası.
Printable View
son saat harektli olacak gibi, dün bofa gün boyunca eksiydi, kapanışa yakın neredeyse nötr kaldı.
Bugün ise 1,1-1,2 milyar artı koşturuyor. Son saat aldığı akbankları falan kusarsa 11.250 altına topuklar burası.
İyi akşamlar sn mavşar dostum.
Sizin için googleda şöyle bir dolaştım ama 2025 yılının herbir ayı için bir öngörü bulamadım.
Yalnız yinede şöyle bir paylaşımda bulunayım.(İşinize yarar mı bilmiyorum).
https://www.garantibbvainvestorrelat...er/1880/8604/0
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...df?MOD=AJPERES
Saygılar
Malum bıst100 de; 10400, hem ÇANAK hem de BAYRAK for. hedefi..daha da önemlisi 5 ağustos gapının kapanma noktası..
Oraya düzeltmesiz gelirse poz. kapatıp kenara çekileceğim.Düzeltmede tekrar alırım..
Veya iz süren stop ihlal edilirse yine kapanırım(hisseleri satmak)
Düşüncem budur.Yanılma ihtimali yüksektir.
45 -50 gündür pozisyondaydım-paslandım.....UMARIM 10.400 gelir..Çünkü stoptan ziyade yükselirken satmak daha kazançlı olabiliyor(belli-kuvvetli dirençlerde)
240 dk graf soruluyorda seans sonu paylaşıcam başka bilgisayardayım
tahmine gerek yok viopta işlem gören kontratlardan
şu andaki fiyat değişmezse faize göre fiyatı
https://i.hizliresim.com/9pbj4aw.jpg
spot portföyüm 2 haftada %15 artmış. viop %5 zarar yazmış. zaten çok yüklü değil.
ama bu gidiş iyi değil. barlar yeşil ayı barları. çok zorlama bir yükseliş. öyle haldır huldur malın altına girmiyorlar.
malın altına girmek istese eksi açıp yukarı çizerek net boğa barı yapardı. yapmadı.
hazır açığa satış yasağı da kalktı.
izleyelim bakalım nasıl bir haber gelecek.
Bu başlığı şu anda 47 kişi okumaktadır. (2 üye ve 45 ziyaretçi)
nohut, el turco
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 145,05 puan artarken, toplam işlem hacmi 106,1 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 2,82, holding endeksi yüzde 1,69 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran, yüzde 3,99 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren yüzde 0,74 ile madencilik oldu.
Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik iyimserlikler varlığını korumayı sürdürürken, Fransa ve Güney Kore'deki siyasi belirsizliklerin etkisiyle temkinli bir seyir izleniyor.
Öte yandan, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), Şubat 2020'den bu yana ilk kez 250 baz puanın altına düştü.
Analistler, haftaya yurt içinde işsizlik oranı, sanayi üretimi ve ödemeler dengesi, yurt dışında ise Japonya'da büyüme, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı, Çin'de enflasyon, ABD'de enflasyon ile Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.150 ve 10.200 puanın direnç, 9.850 ve 9.700 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
06.12.2024 Cuma
XU030YVADE , 11261.00-11399.00 GÖRDÜ ..uzlaşma dahil 11323.00 kapattı. +%1.17
Alemin longerlerine tebrikler :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post6941143
Sayın *Bozkurt :rules:
https://www.youtube.com/watch?v=EheHAmc-PQw
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 60 kişi okumaktadır. (9 üye ve 51 ziyaretçi)
mert45, bozdogan82, çıtak, Ebrar+, el turco+, EMLAK, guneyka, maverick_nd, nohut
Değerli palişkomun şahsında ,tüm dostlarıma huzurlu bir hafta sonu dileylilerim :)
https://www.youtube.com/watch?v=qpGaSV2ii8w
karadumanı duman etmişler deyorlar :he:
:drunk:
KARADUMAN para kazanacağını bilse hileli oyuna girmez..:)
benim sistem diyorki, 8600 ağağı kırılmadan dip görülmüş olmayacak..
8600 altında dip arama süreci başlar..bu olmadan sisteme 1 kuruş sokmam..kafamı da yormam..
hırsız çoban 10 bin etiketini yapıştırdı diye gerçek fiyat bu değil..
gerçek tabanı bulmadan her yükseliş tepkidir..
geçen ay faiz inmeye başlasaydı da bunların halini bir görseydik keşke..
Erdogan'a Israil protesto yapan 9 kişi tahliye edilmiş
yalaka olmayan ekonomistlerin ortak görüşüne göre; faiz inmesi tek başına hikaye yaratmaz, kaldıki faiz inmesi çok yavaş olacak belki de 2025 ortasına kadar olmayacak ya da faiz indirimi tekrar rafa kalkacak..bunun nedeni olarak gerçek enflasyon ile açıklanan enflasyonun çok farklı olması..yetkililerin açıkladığı enflasyona göre faiz inmesinin tehlikeli olabileceği gerçeğine dikkat çekiliyor..
bu işin temel boyutu..bu beni ilgilendirmez.ben teknik analize bakarım..
8600 aşağı kırılmadan dip görülmüş değil..
isterse çift tepe yapsın sisteme 1 kuruş sokmam..niye ..çünkü şuan borsa dürüst değil..
faizi bırakalım hadi..yahu aylıklar tepeden daha yenilerde dönmüş..AYLIK BU ..bu varken yeni trend başlar mı..
tarihte örneği var mı..bana gerçek dip lazım..en az 1 yıl sisteme girecek bir dip lazım bana..oyun ile hile ile borsaya sokacak para yok bende..efen dim ben %15-30 kazandım..eee risk alırsan tepkiye oynarsan kazandın..afiyet olsun..biz hileli oyunda yokuz..zaten bizimgibler de sistemde olsa sen %30 değil %10 kazanırdın ancak..
sen gerçek olmayan enflasyon verilerine göre faizi düşürüp ardından enflasyonun düşmesini bekliyorsan kusura bakma, bu oyun tutmaz..ve borsayı da bu oyuna göre şekillendirmeye çalışıyorsan bu sisteme de yatırımcı gelmez..çünkü sen oyun kuruyorsun..gerçekle alakası olmayan bir oyun..1-2 ayda ortaya çıkar gerçekler..
Bu hafta yatırım araçlarının performansı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,44, dolar/TL yüzde 0,24 ve avro/TL yüzde 0,67 artarken, altının gram fiyatı yüzde 0,47 azaldı.
BIST 100 endeksi, en düşük 9.573,86 ve en yüksek 10.098,10 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 4,44 üzerinde 10.081,00 puandan tamamladı.
Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,47 azalışla 2 bin 951 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,52 düşüşle 20 bin 10 liraya indi.
Geçen hafta sonu 4 bin 966 lira olan çeyrek altının satış fiyatı yüzde 0,46 azalarak 4 bin 943 liraya geriledi.
Bu hafta ABD doları yüzde 0,24 değer kazanarak 34,7800 liraya, avro da yüzde 0,67 artışla 36,9130 liraya çıktı.
Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,53 ve emeklilik fonları yüzde 1,59 değer kazandı.
Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 3,18 ile "Hisse Senedi" fonları oldu.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bunlar elbette çok genel geçer klasik söylemler
Bende sıkça tekrarlıyorum esasında buna benzer paylaşımlar ..bunda bir beis yok
Bak orda zula şerhi düşülmüş,,herşey mümkündür mecranın doğası böyle
Birde işin Rasyonelitesi var arada onuda hatırlmakta fayda var
İndirim 2.5 zor ,Aralık zor ,,velevki olsa bile temel dinamikleri etkilediği için değil muhteremin isteğiyle devam eder sende faiz indi böyle oldu diye düşünürsün :)
Şansın bol kazancın daim olsun
faiz diplerdeyken enflasyon kaçtı..
Derin Düşünmek
@derindusn
Hz.Muhammed(as) "insanlar uykudadır, öldüklerinde uyanırlar" buyurmuştur. Demek ki, dünya hayatında gördüğü şeyler uyuyan kimsenin rüyasında gördüğü şeyler gibidir. Yani hayaldir.(Elon MUSK)
https://x.com/derindusn/status/1864972887012106735
borsa 4 yılda neden 10 kat yükseldi..cevap dolar mı enflasyon mu..tabiki enflasyon..
2019-2024 enflasyon değerlemesi nedir o zaman..yani 2019 da 1000 tl, 2024 sonunda enflasyon değerlemesine göre ne olmalı..
Şöyle bir rasyonel sistem sana uydurayım. :)
Şu anda 11 aylık enflasyon 43 civarı. Mb aralık ayı %1.5-2 gibi enflasyon gelir hesaplıyor. Yıllık maks 45 enflasyon çıkar diye düşünüyor. E faiz kaç? Şu an %50 .. Nereden baksan %5 reel faiz var. Size 2.5 reel faiz yeter deyip 47.5 a çekebilir 26 sında. Güya BEKLENEN enflasyona (2025 yılsonu güya %21) göre faiz indirecekti . Tabi yapamaz çünkü dolarizasyon artar.
Zaten bundan sonrası için faizin bağlantısı koptu. ÜFE normalize oldu. TÜFE de ise fahiş kar marjları 2-3 ay geç de olsa düşecek. Doları tutmaları yeterli olur. Dediğin de doğru reise verilen sözler ve enflasyon ve dolar lobisinin de faizi düşür baskısı da yoğun.
Tüm bunlar eşiğinde indirim öyle ya da böyle olacak. Ha 100 olur ha 250. Ama soft landing için bu indirim biraz da şart oldu. Piyasa da bunu biliyor buna oynuyor.
enflasyon resmi verilerine göre bist100 değerini 2024 sonu 7800 hesapladım..2019-2024 sonu..
faiz sebep enflasyon sonuç tezi en çok borsaya yaradı..tuhaf..çünkü yabancı yoktu..yerli kıskaca alınmıştı..
ama halk sefil oldu..
Yav... Sayın @nohut ne alakası var?
Adamın söylediği ne, sizin verdiğiniz kaynağın söylediği, sizin ima ettiğiniz şey ne...?
Bunun; "gavurların yaptığı her buluşta", "Aha bu Kuran'ı Kerim'in ilgili ayetinde yazıyor!" demekten ne farkı var?
Madem Kuran'ı Kerim'de yazıyor... Günde kaç kez okuyan müminler neden bu mucizeleri önceden bilemiyor?
Beklenti mazot kalmadı faiz indirimi olsa da bir şey olmaz diyen arkadaşlar, Amerikan borsalarına baksın sadece bizim borsada takılı kalmasın lütfen. İlk faiz indirimi ne zamanmış, ama yükseliş ne zaman başlamış, realizasyon ne zaman olmuş bir incesin dediğimi anlayacaklardır.
Piyasalar genelde böyle çalışıyor. Saçma sapan bir gelişme olmaz ise bizde de böyle olma ihtimali bence yüksek.
https://x.com/haberHUN/status/186437...CdgtRYp4Q&s=19
Çok haklı bir haykırışş malesef..
amaç sadece para kazanmak ise risk alır sisteme girersin..ama birileri de üçkağıt oyunu görüp sisteme girmiyorsa bunu küçük göremezsin..o zaman konu farklı yere gider..bu bir değer meselesi..ben dürüst olmayan sisteme para koymam..kkm yede para koymadım..çünkü senin dolarınla yine senin doların baskılanıyor sen de bekliyorsun sistemde..bu doğru mu..
2019 dan beri 10 kat çıkan enflasyonu fiyatlayan borsa şimdide tekrar yükselip enflasyon düşmesini mi fiyatlayacak..hangisi doğru..birisi yalan..ikiside doğru diyorsan kusura bakma sen biliyorsun ne olduğunu