Görünüşe göre adese birincilde hepsi gitti.Bundan sonra ne yapacaklar bakalım.Daha önce böyle birşey görmedim
Printable View
Görünüşe göre adese birincilde hepsi gitti.Bundan sonra ne yapacaklar bakalım.Daha önce böyle birşey görmedim
İlk defa tavandan dönmeden dün kapattı.
Bir şeyler olabilir.
Bistteki en ucuz holding.
Kâr etmeden çıkmayacağım.
Zamanında Rygyo gelmişti buna da bir spek lazım.
2021 yılını genel kurul yapmadan kapamış oldular. Esasen bu suç. Yapmak zorundalardı.
Spk ya şikayet ettim,alakasız bir cevap geldi. Bu spk ile bu adamlar istedikleri herşeyi yaparlar
Körler sağırlar birbirini ağırlar
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dernekler için 3 yılda bir.
Türk ticaret kanununa göre her yılda bir yapılması zorunlu.
İlgili yönetmeliğin maddesini atıyorum aşağıya:
Yapılmazsa yönetim kuruluna ceza veriyor spk. Bunu göze almışlar. Genel kurulu yaptıkları an ellerindeki hisse sayıları ifşa olacak. Çünkü kurula katılan toplam hisse sayısı ve katılımcıların adları biliniyor.
Belliki Bunun ifşasını istemiyorlar.
Toplantı zamanı
MADDE 7 – (1) Genel kurul toplantıları aşağıda belirtilen zamanlarda yapılır:
a) Olağan genel kurul toplantısı, her hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır. Buna göre hesap dönemi takvim yılı olan şirketlerde toplantılar yılın ilk üç ayı içinde, özel hesap dönemi olan şirketlerde ise, hesap döneminin bittiği günü izleyen ilk üç ay içinde yapılır.
Doğrudur borsanın özel bir uygulaması varsa bilmiyorum ama AŞ de de yapmak zorunlu ama yapmasam bir ceza işletilmiyor. Sadece yönetimi max 3 yıllığına seçebiliyorsun. Eğer 3 yıl sonra genel kurul yapıp seçmezsen yönetim düşeceğinden kayyum ataması gerekir mahkemenin. Özel bir genel kurul kararı almaya ihtiyacın yoksa 3 yılda bir yapabiliyorsun.
Bu adamların elindekini görsen ne olacak ki zaten çoğu bunlardadır. Yasak geliyor bi tanesine baktım Google’dan bulgaristan doğumlu 😂
Spek Mecnur beyin kanaması sonucu vefat etti. Bugünkü düşüş beyin kanamasi geçirdi diye idi. Umarım bundan ders çıkaranlar olur.. Õlumde varmış derler...
İttifakta,adesede binlerce kişinin ahını aldı bu adam.hala da alıyor.kaç yıldır insanların ocağını söndürdü. Ne oldu?
Kazandığı paralarla değil, bir beyaz kefenle öte dünyaya göçtü. Umarım bu ölüm, Noya İnşaat adlı tabela şirketinin sahibi gözüken oğlu Adnan ÇOLAK'a ders olur.eğer insanları yolmaya devam ederse onunda sonu farklı olmayacak. Diğer tarafta hesabı çetin olacak.
Tam bir bataklık, endex de 2500 e dayandı, bunlardan çıkıp hangi hisseye gireceksiniz.Endex hafif salınınca (sanki çok pirimlilermis gibi) ilk bunlar düşüyor. Ya sabır....
Selva 15 bu 1,29.
Nasıl bir holding bu.
Zarar zarar üstüne, katlanarak devam ediyor...
Selva 21 TL oldu. Piyasa değeri 1.656.000.0000 TL
SELVANIN yüzde 60 ına sahip ittifak holdingin piyasa değeri: 464.000.000
Geçen yıl kasasına 300 milyon nakit giren bir şirketin şu anki piyasa değeri 464 milyon.
Geçen ay kasasına 750 milyon TL giren ADESE'nin şu anki piyasa değeri ise: 735 milyon TL
Adese de, ittifak da emlak fiyatlarının uçtuğu bu dönemde bedavaya satılıyor. Bu fiyatlarda daha ne kadar tutabilirler ki!
Muhtemelen bilançolarını açıklayana kadar! 🙂
ittifak holding'in tabela şirketi olan Noya Çelik'e satmış olduğu İMAŞ Makine hisseleri için , tekrar geri alma kararı çıkmış. Bunu değerlendireyim:
1. İmaş'ın halka arzının spk tarafından geciktirileceği, yada sürecin uzayacağı görülmüş olabilir.
2. Noya çelik, bu yüzde 10 hisse için 50 milyon TL yatırmıştı.Bu paraya ihtiyaç duymuş olabilir. Bu parayı 2 TL altından ittifak veya Adese hisselerini toplamak için kullanabilir.
3. TL deki devaluasyon sebebiyle Noya'nın yatırdığı 50 milyon TL değer kaybettiği için bu işten Noya Çelik zarar etmiş oldu.
Bakalım bu 50 milyon TL ile ne yapacaklar
ittifak ile ilgili youtube'taki en güncel temel analiz. Mutlaka izleyin.
https://youtu.be/i7fCvIXKJjY
Arkadaş İmaş makina'nın halka arz izahnamesini incelemiş.
https://youtu.be/P0bDrrmXMpU
gerçekten yazık yaa. İştiraklerini topladığınız zaman piyasa değeri 1.7 milyar oluyor. Şu anda 450 milyon piyasa değeri ile buralarda tutuyorlar. Gerçekten de düzgün bir patron olsa min 4 Tl olması gerekirdi ama nerdee, Aynı şey Adese içinde geçerli, inanılmaz bir kar açıkladı ama pd/dd 037'lerde, ne denilebilir ki...
Şirketin her alanda faaliyeti var, gıda, gayrimenkul, makine vs.
Ama çökerttiler.
Yazılanlar gibi iyi bir yönetim ile 4 değil 14 bile olabilir. Bir yıla yakın elimde. Satmam.
Bekleyeceğim. 20bin lot oldu. Unuttum.
İnşallah kazandırır.
Anonim şirketlerin genel kurul toplantılarının usul ve esasları ile .... Yönetmeliğinin 7. Maddesinin "a" fıkrasına göre;
Olağan genel kurul toplantısı her hesap dönemi sonundan itibaren 3 ay içinde yapılır.
İttifak holding 2021 genel kurul toplantısını yapmayarak bu maddeyi ihlal etti.
Ben 2 ay önce ittifak holdingi cimer üzerinden SPK ya şikayet ettim. Bir cevap gelmedi. Sonra bir de cevap vermiyorlar diye bu sefer spk yı yine SPK 'ya şikayet ettim. Çünkü bakanlık spk yı şikayet yazımı SPK ya havale etmiş. Yine bir cevap yok.
TÜM İTTİFAK HİSSEDARLARI genel kurul toplantısı neden yapılmadı diye SPK ya şikayet etsinler.
Not: bana cevap gelmediği için ve ortalıkta bir ceza da olmadığına göre SPK ile ittifak el ele gözüküyor.
Kar güzel. 374.990TL
Bakalım temettü verecek mi.
4 lira olur diyordum.
WC parasının altına geldi.
Trollüyor musun :) Ben yine de yazayım : Ana ortaklık yani ittfh e kalan 59m,
375m ise adese, selva, imaş vs bağlı firmaların toplamı; o rakamın da çoğu hatta fazlası adese kaynaklı. Adese nin kârının da çok büyük kısmı değerlemeden..
Selva nın finansal borçlarına bakınca orası için ileride bedelli potansiyeli az durmuyor.. Zermeram ve imaş burada şu an için görünen potansiyel hikayeler; onun haricinde sürpriz bir gelişme veya spekülatif hareket olursa ne ala..
Geldik, gidiyoruz..
İttifakta çıkış ne zaman olurun cevabı arkadaşın yaptığı videoda. Bilanço hakkındaki yorumu da mevcut
https://youtu.be/uX6wJl0C770
Sakin ol şampiyon, sendeki lotun(doğru yazdıysan) 10 katını sadece zarar yazmışken ben sakinim :) Burada doğruyu yazmışsın; öncesinde 375m kâr ve temettü olur mu dedin; ben de kâr üretilen nakitten ziyade değerlemelerden geldiği için temettü niyetine anca avm lerin fayanslarını, taş, toprak vs falan alabilirsin demek istedim..
Haftalık grafikte pozitif uyumsuzluk var ve hisse ucuz.. Ancak bu daha aşağılara gelmeyeceği anlamına gelmiyor tabi; önemli olan gelirse senin planın ne.. Mesela 1tl altına gelirse ben elimdeki kadar daha alırım; ama benim bakışımda arada %50 marj olmasına rağmen 1 olması ile 1.5 olması arasında fark yok(vadem ve stop um yok çünkü).. Şu an benim önemsediğim ortalamalar 1.35-1.50 arasında, bu bölgenin altında zaten bir cacık olmaz.
Hisse ucuz ama grafikten görüldüğü üzere adamlar malı bize gömdü; yukarı gitmesi için:
1. adamlar yeterince geri toplayacak veya "yeterince dinlendi"(haftalık grafiğe göre olası) diyecekler
2. sürpriz bir gelişme olacak
3. yüklü başka alıcı gelecek(bu tarz hisselerde kolay değil)
4. bistte bu tarz(cemas, formt, adese, ihlxx, vs) hisselerin yukarı sürüldüğü genel bir trend başlaması..
https://i.hizliresim.com/c9zqbbr.jpg
Citinin aldıkları 11milyonu geçmiş görünüyor.
Yabancı geldiyse gider belki.
1 liralık kağıt.
Holding.
2,70 zarar çıkar.
Bu saatten sonra hedefim 9,5
Bir yılımı aldı
Citi alıyor biraz veriyor. Sonra yine alıyor. A1 kağıdı bozuyor. Nasip maliyeT 1,22 . Ortaklar inşallah iyi olur. Ama spek kağıdı gibi...
https://i.hizliresim.com/pwtroof.png
Yatırım tavsiyesi değildir. Alsatyat demek değildir. Alanı da pişman eder satanı da. Sahibi bilir.
Spek burada oynayamaz. Açıklığı fazla.
Citi 15mly. Lot almıştı, 2mly sattı görünüyor.
Bugünkü kar satışları olabilir. 1,09 dan alanlar satar tabi.
Benim maliyet 2,70.
Çoookkkk bekleyeceğim...
Artık sermaye artırmaya bilir
Kâra geçti. Temettü bu yıl veremez belki ama önümüzdeki yıllarda iyi temettü verebilir.
SPK an itibariyle İmaş makine halka arzını onayladığını bülteniyle ilan etti. Halka arz fiyatı 15 TL.
Arkadaşımın Youtube Borsa Analizleri kanalında 1 ay önce yaptığı imaş makina inceleme videosunda halka arz fiyatı olarak 15 TL tahmini yapılmıştı. Tam isabet bilmiş oldu. Tebrik ederim.
https://youtu.be/P0bDrrmXMpU
7milyon*15= kasaya 105 milyon nakit girişi olacak
imas piyasa değeri 15 tl hisse fiyatı ile 555 milyon (96 milyon adese nin)
selva piyasa değeri 1.400.000.000 doğrudan payı yaklaşık %45 - 630 milyon
holdingin değeri 625 milyon
ilginç bayaa ilginç
yeşil sermaye olmanın avantajı olsa gerek
Endeksle beraber çıktı imaj makine spk onayı ile düştü
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allahım bunları şu mübarek günde bildiği gibi yapsın mlletin üç kuruşunda gözleri var
Boğazlarına takılsın