Düzledik 50 ye:)
YTD
Printable View
Ek 24432
nyse haftalık grafik... inşallah buralardan bir destek bulup döner ve 2008 krizi gibi düşmez ... inşallah tüm ülke olarak en az hasarla bugünleri atlatırız... kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir çok amatör bir çizimdir... iyi geceler dilerim .. syg
Yabancilar min -%7 de.
Yarinda kotu gidişat belli.
Bugün bloombergde Çin den tedarik etmekte zorlanılan ürünler için Tr den tedarik edilmesini bekliyoruz denildi.
Bu durumdan pozitif etkilenecek sektör ve ya şirketler neler olabilir ki?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hem piyasa hem iş güç yoğunluğundan ancak yazabiliyorum. Evet ağabey short açmak hayat kurtarıyormuş bunu gördük / yaşadık ve bunu deneyimlediğimiz günlerden geçiyoruz. Benim hatam, short pozumu manuel olarak herhangi bir tekniğe bakmadan portföyü koruma içgüdüsü ile açıyor olmam oldu. Çok çıktı 120 üstü short açayım dedim aynı mantıkla da 110 a geldiğinde çok düştü artık kapatayım dedim, oysa ki sıkıntının büyüğü daha gerideymiş gelmemiş :) Güzel bir tokat yedik son 7 8 bin puanda, genelde yerlinin elindeki iyi bilançolu küçük kağıtlarda olduğum için yerli panik yapınca çok insafsız sattığı için onlar da baya düştü. İyice mala girdim bu ara yine dün hatta param bitmiş alım yapamadım o derece. Yine de ülke olarak iyi dayandığımızı ifade etmek gerekir, aslında gelişmeler (bizde corona olmaması, petrolün düşüşü, çinde üretimin aksaması) bizim için çok çok olumlu ama ilk panikte dünya ile birlikte düşmemiz gerekiyor sanırım. Bu düşüş nerede biter kimse bilemez. Ben temelini beğendiğim kağıtlarda, hem poz arttırmaya hem de aylık gelirimden artanlarla alımlara devam edeceğim, açıkçası düşüşten hedge pozum nedeniyle psikolojik olarak çok etkilenmedim, hedge etmeyi de koda / sisteme dayalı yapmam gerektiğini de çok iyi gördüm, bundan sonraki çalışmalarım otomatik short aç/kapa yapan bir robot system üzerine olacak tek yönlü olmasını ve gerektiği yerlerde shorttan puan almasını hayal ediyorum bakalım becerebilecek miyiz nasip...
Beni bir sen anladın, sen de yanlış anladın:)
Şaka bir yana, bu tür dönemlerde portföyü koruma altına almak...hem portföyü kurtarıyor, hem de psikoloji sağlam kaldığı İçin panikle hareket etmiyorsun...oluşan fırsatları değerlendirebiliyorsun.
Mesela, panik ortamında oluşan fiyatlardan konfurt, şişe, kordsa portföye giriş yaptı ( konfurt ilk defa girdi...diğer ikisi bir dönem girmiş ve iyi bir karla kapanmıştı).
Bunların dışında mevcut hisselerde de ek alım yaptım...dün portföydeki hisse oranını %10 arttırarak, portföy büyüklüğü olarak en yüksek seviyeye ulaştım...finansmanı hedge pozisyon ile gelen para sağladığı İçin güzel bir alış veriş oldu:)
Ana stratejimizi akıldan çıkarmıyoruz(sene başı makro beklentiler)...105-125 bin bant alanı dışında, 105 bin altına inişler alım fırsatıdır...100 bin altında haftalık kapanış beklemiyorum zaten.
Orta vadeli sistemim 119 binde sat vermişti..hala satta...bu sat devam ettikçe portföy %100 koruma altında olur(x30 endeks short hedge)...bunun dışında kusa vade satta olduğu İçin ilave shortlarım da vardı...onları dün kapattım...bugün yarın tepki cılız kalırsa tekrar açarım..hatta sabah az bir şey açtım.
Güzel...bugün sert tepki hareketleri görüyorum pegi de...şu virüs konusu biraz yatışsa zaten 50 altı fiyatlar tarih olacak...hesaplarıma göre haftaya yeni enfekte hasta sayısı Çin dışında da peak yapıp geri dönecek...Çin de zaten yeni vaka çok çok azaldı...Güney Kore de de tepe yapıldı.
Önemli not: pozisyon alıyorum, ama korumam da var...sonuçta işler beklediğinden kötü gidip endeksimiz 100 bin altına kalıcı bir şekilde inebilir...böyle olursa da dünyanın sonu olmaz...bu nedenle şuranın buranın altı yok diye aşırı riskli pozisyonlara girmemek lazım.
Selamlar ,
Yeni konjonktürden bağımsız son çeyrek ve yıllık bilancolarina göre beğendiğim temettü hisseleri şöyledir :
Toaso
Aygaz
İsmen
Algyo
Anhyt
Ansgr
Piyasa fiyatları uygunluklarina göre bir şey söylemem mümkün degil.
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam hektaş güzel duruyor bunun yanında logo, soda, işyat , aksa Qnbfinans hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bakan bizde Corona vakasının olması yüksek ihtimal dediğinde tepeden 7000 e yakın düştük. Sizce vaka çıkarsa durum nice olur?
Panik yaşanmazsa bir şey olmaz. Bizde tepe nokta ilk ölümle gelir. İnşallah bu asla yaşanmaz. Kendi gözlemim milletin umrunda değil. Bugün kendi gözlemimi paylaşayım. El sıkışmayınca direk ben virüslümüyüm bakışına maruz kalıyorsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ulen maşallah dediğimiz 3 saat yaşamıyor:) dün deva yı övdük gümledi, bugün peri güçleniyor dedik, patladı.
Ama sağlık bakanının açıklamadı da tuhaf oldu...millet şimdi tr de büyük bir salgın var moduna girdi hemen..,birazdan sinema İçin avm ye gideceğiz hanımla, son durumu bildiririm döünğnce:)
Peri hangi hisse ?
Millet rahat hayat tüm hızıyla devam ediyor. En küçük bir değişiklik yok. Yaşlılar ki ,kendileri en büyük risk grubu, promosyon için banka kapılarında, tahminen belediye otobüslerinde, sağlık kurumlarında virüse meydan okuyor. Sağlıklı günler
Sayın Cautionary, portföy hedge konusunu neden bu kadar önemsediğinizi daha iyi anladım.
Abi insanlar saçını kestirmeye gelmiyormuş berber söyledi bizim :kahkah:
Demiyoruz ki virüsten korunmayın
Önlemini al yaşamına devam et, bu nasıl bir algıdır ..
Avrupa'da millet marketleri talan etmiş raflar boşalmış. İran patır patır dökülüyor ama onlarda önlem almıyor adam gibi, virüsten korkmuyorum diyip türbeyi yalayan adamlar var :plc:
Koca Çin'de 3000 kişi ölmüş ya 3000
Bu süre içerisinde dünyada gripten kaç kişi öldü acaba :thumbdown:
Ek : Tedbir çok önemli. 50 milyon nüfusun üstünde olup koronanın görülmediği tek ülkeyiz.
Çin olabildiğince mücadele verdi, şimdi vakalar azalmaya başlıyor.
Ülkemin sağlık personeline ve ilgili makamlarına güveniyorum :ok:
Kolonya önemli diye duydum, kullanmak yararlı olabilir
Islak elle sağa sola dokunmayın
Saygılar
Koronanın teyid edilmediği desek daha doğru olur. bildiğim kadarıyla korona için yurtdışı hikayesi önemli bir parametreydi. Ancak iş avrupaya atlayınca bu parametre devre dışı kaldı. Şu anda koronayı atlatmış bile olabilirsiniz. Dolayısıyla çok karmaşık bir konu
Bu arada domuz gribi ile ilgili linki paylaşıyorum. Merak edenler daha detaylı bakabilirler. İlginç olan domuz gribi 10 yıl önce varmış. Gençler daha fazla etkileniyorlarmış.
https://www.medikalakademi.com.tr/h1...nasil-bulasir/
https://mhthayat.haberturk.com/sagli...mevsimsel-oldu
https://www.tradingview.com/x/IWpagptA/
Bugün kanal orta bandına gelmiş.
Yaklasık 6 aydır baslıgı takip ediyorum ve ilk mesaj / sorum bugune nasipmiş. Yatırım yapmıs oldugum hissem yaklasık 2 aydır gün içersinde endeksten negatif ayrısırken, kapanıs işlemleri (sanırım piyasa tabiri karanlık oda) sonrasında endeksten pozitif ayrışmış oluyor. Ayda 1-2 gerçekleşen bir durumda degil, neredeyse hergün aynısı yasanıyor. Nedenini biraz araştırdım ancak bulamadım, yılların tecrübeli arkadasları belki bu durumun neden kaynaklanabilecegini tahmin edebilirler?
Ecza ve perakende şirketleri en çok yükselenlerde :)
Sağlık ürünleri, İlaç ve market zincirleri oldukça hareketli..
https://i.hizliresim.com/0SlpY8.jpg
Şöyle bir günde deva ve Ulusoy un tavan oldu..konfurt gıda almaya başlamıştın birkaç gün önce...o da %14 yukarıda.
Borsa işi böyle, bazen nasip, ya da şans, ne derseniz artık...çok önemli...güzel bir laf vardır, nasipsiz dayak bile yenmez...aynen, o hesap.
Temel deyince...aklıma temel içgüdü geldi...basic instict...filmi de güzeldi bu arada:)
Neyse, saçma sa olsa, insanlar refleks olarak sürüye uyuyorlar..millet makarna stokluyor, ya da ketüyf3 keder harcamaları kısıp temel gıda malzemelerine saldırıyor..ne kadar mantıklı tartışılır...bazı şeyler mantıkla değil, iç güdüyle oluyor sonuçta.
Böyle zamanlarda portföyü çeşitlendirmesin önemi çıkıyor ortaya. Ben uzun vade yatırım için en az 5-10 hisse olmalı derken, bazı arkadaşlar itiraz ediyordu, 2-3 kağıt yeter diyordu.
5 ay önce, gayet iyi durumda olan ve uzun vade için Akdağ’ın Tüpraş ve Pegasus u düşünün...iki kağıt aldın, şu an ne durumda olurdun.
Momentum trade ediyorsan, gideni alır, düşeni satarsın...1-2 kağıt yeter...ama ben hisse biriktiriyorum, kolay kolay hisse satmam diyorsan...portföyü iyi çeşitlendirmiş olman gerekiyor. Acı bir tecrübe olmuştur son yaşadığımız durum.
5 Adet hissem var. Tüpraş, Kordsa, Ereğli, Hektaş ve Ford Otosan. Ağustos 2019dan bu yana biriktiriyorum bir kısım ile blok girdim sonra kademeli olarak almaya devam ettim, ediyorum. Hiç hisse satmadım. Portföyüm %25 kar gördüğü oldu. %20lerde 2-3 ay durdu. Şu anda başa baş noktasına geldi. Satmak istemiyorum. ama almak da istemiyorum en azından normal alım yaptığım aylık tarihe kadar.
Bu noktada sakin olup almaya devam mı etmek lazım? Veya portfolyoda karda olan hisseleri satıp zararda olanlardan mı almak lazım?
Sayın Cauti, fikirlerinizi duymak isterim.
kum torbasına donduk yahu.
bu nasil bir veristir .
36 lira pegasus 1200 günlük ema
Gelirse kamikaze atacam :plc: