2 ay daha çöp olsun usta temettü müzü alip ucuzdan hisseye çevirelim. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2 ay daha çöp olsun usta temettü müzü alip ucuzdan hisseye çevirelim. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ucuz bulunca dayanamadım, maaşı gömdüm hisseye. Vesbe geçmişimdeki en yüksek lota ulaştım. Benim için önemli olan temettü, şirketin karlılığı ve işlerin açık olması.
Fiyatla ilgili yorumum şudur:
Vestel, vesbe hatrı sayılır miktarda temettü ödeyecek. Bu nakit çıkışının büyük kısmı şirkette kalsa da yine ciddi bir kısmı temettü yatırımcısına ödenecek. Bence son satılan 4 milyon lot yatırımcıya satılmadı. Patron kendi kendine sattı, kurumsal yatırımcı adı altında. Şimdi sağ cepten sol cebe atarak fiyat üzerinde baskı kuruyor. Bilmiyorum ama satan Akyatirim, alan Akyatirim diyorlar. Aynı oyun Vestel'de de sahnelenmeye çalışılıyor. Orda daha büyük bir temettü çıkışı var kasadan. Ama vesbe gibi sığ değil. Vesbe kadar etkilenmedi doğal olarak.
yani bu kadar olmaz dedikçe oldu, artık destek de kırıldı. yuh diyorum.
ana trend desteği kırılmadı 44 civarı idi..bakalım oranın altı uçurum gibi ytd.
evet. kuvvetli hareketlerin ardından mutlaka düzeltme gelir. bir yılda 13 liralardan 66 liralara yükselmiş fiyat düşmeye uygun
yüksekliktedir.
trend düzeltmesini meydana getiren çok değişik kısa vadeli faktörler olabileceği gibi bazen bir neden yokken de düzeltme
başlayabilir. esas olarak o güne kadar alıcı olanları kar realizasyonlarına gitmeleri de trend düzeltmesini başlatabilir.
trend düzeltmesi bazen çok dengeli ve belirsizdir. bazen de çok sert gelişebilir.(ekonomi ve politikadan gelen iyi ya da kötü
haberlere göre de değişebilir)
Gayet açıklayıcı hocam elinize sağlık.hoşgeldiniz tekrardan.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
vestel de taşıyorum. her ikisi de borsacının uzun vadeli portföyünde olması gereken karlı hisseler.. vestel de yaklaşık bir yıl önce
sekiz liralardan başlayan yükselişin yön düzeltmesini yaptı. vestel uzun vadeli yükselen trend içinde kısa vadeli bir geri çekilme yaptı. hepsi o kadar. yukarı-aşağı hareketlerle yeni bir yükseliş hareketi öncesi hazırlık yapıyor. günün birinde yeni yükseliş trendi başlayacaktır. hareketi görürüz..finansal olarak da aşırı ucuz hisseler. borsanın en ucuzları.. fiyat - kazanç yöntemi finansal
yöntemin borsadaki fiyatları dikkate aldığı bir kaç rasyodan biri.. borsadaki işletmelerin FK/ oranı toplumun borsaya sıcak baktığı
dönemlerde unutulmakta yükselen fiyatlarla birlikte FK/ oranı ortalaması da hızla artmaktadır. günümüzde olduğu gibi yüksek
mevduat faizleri nedeniyle paranın borsadan uzaklaştığı dönemlerde ortalama çok gerilemesine rağmen günün şartlarında yine de yüksek bulunabiliyor..
vestel FK/5.51, vesbe FK/5.71
sonuçta asıl sorun alternatif yatırım araçlarında..
enflasyondaki dalgalanma borsayı etkiler. enflasyonu düşürmak için alınan ekonomik tedbirler(faizler yükseltilir) ve para politikalarındaki değişiklikler borsaya olumsuz yansır. faizler yükselirken borsa düşüş eğilimine girer.
vestel ve vesbe gibi doğru seçilmiş hisseler olsa bile diğer yatırım araçları karşısında geriler. enflasyonun arttığı dönemlerde
döviz ve altın gibi dış ülkelere bağımlı değerler enflasyona daha dayanıklı oldukları için enflasyonla birlikte değer kazanırlar( dolar ve euro 'nun geçtiğimiz dönemde değer kazanması nedeni) dövizin hızla artma eğilimine girdiği dönemlerde paranın yönü dövize döneceği için borsa unutulur. alıcıların azalması ve hisse senedini satıp döviz alma niyetinde olmaları ya da faiz gelirine yönelmeleri
borsada fiyat gerilemesine yol açar..
faiz gelirinin taşıdığı risk çok azken borsadaki borsadaki getirinin büyük risk taşıdı düşünülürse faizlerin artma eğilimine girdiği dönemlerde borsanın gerileme yaşadığı daha iyi anlaşılır.
Artık düşecek, düşüyor diye endişe yok. Düştü, hemde o biçim düştü **. Dalın , yumulun, bundan ucuz hisse , temettüsüyle varmı
Grafik falan derdi yok , tertemiz
Ülke battı gibi fiyatlamalara başladık,bundan sonrası takibi birakmak çünkü bakılacak tarafı kalmadı hiç bir yerden de destek alamıyor tahtalar
Adil bilgi paylaşımını herkes hak eder...
YTD
https://www.tradingview.com/x/baJ6Tn7d/
seviye olarak trend desteğini test etti.(43.80) buradan alımlar geldi. destek biliniyor..
https://www.hizliresim.com/hokglng
doğru çizgi..
https://www.hizliresim.com/qci1e0b
AK Yatırım nefes bile aldırmıyor maalesef tahtaya.
Sadece bugünkü satışı 70 bin lota ulaşmak üzere.
Benim de 49.67 maliyetli 1378 lotum mevcut.
Diğer iki hissem gibi bunda da uzun yıllar bekleme hedefim var.
Hocam 5270 lot ALARKO, 3000 lot ASELSAN mevcut.
Çok teşekkür ederim, Allah hayırlı kazançlar nasip etsin herkese.
Bugün de aynı kurum üzerinden baskı sürecek gibi gözüküyor.
Evet ilginç vesbe de satıyor Vestel de alıyor o kurum
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Fon satışı mı acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
abi vesbe de işler iyi. niye böyle satış var anlamak güç . Cepten cebe olma ihtimali yüksek
Cepten cebe değil usta emeklilik fonları alıyor, sonra da yatırım fonları. Kalanı da ky. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 parça temettü verince, geçen ayki kuzularla keni kuzular alabilicem. Hiç bu kadar çabuk yavrulayan kuzum olmamıştı :D
Hisse çok iyi tek sıkıntı biraz sığ
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi