1.01 an itibariyla...
Printable View
1.01 an itibariyla...
Konuşaduralım, isyat bey 1,01 oldu
İşyatta şimdiye kadar böyle bir hareket oldu mu ki ? Eğer dediğiniz gibi bir garip hareket varsa amacı ne ola ki ?
Şirketin kasasındaki nakit arttıkça değeri de haliyle artıyor. Neden spekülatif olsun ki? Belli dönemlerde yükselişin hızlanacağını beklemek herkesin alıştığı bir durum ama portföy büyüklüğünün artışı da bir gerçek.
işte ben bu duruma oyun kurucuların oyuna müdahalesi diyorum.[emoji3]
geçen sene NAD 1,40 üstü rakamlarda istikrar kazanıncaki 0,81-0,89 hareketini hatırlayın. daha öncesinde ise 0,73-0,79 arası harekette 0,79 kademesinden çıkanlar kağıdı birden 0,80 bandında buldu. ha kağıt geri geldi ama sonrasında basamak basamak çıktığı kademeler sonrası 0,90 bandına yerleşti. bu psikolojik bir etki de yaratıyor işte. 0,79 pahalı derken Kasım sonrası 0,90 altı fırsat algısı yarattı.
ha, yine de fiyat hareketleri hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum. bu kağıdın tek hikayesi portföy büyüklüğü ve temettü verimliliğindeki süreklilik.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
#ISYAT dünyasına giris yaptık bugün itibariyle. Kendi çapımda aylık belli tutarlar alarak temettüsüyle birlikte uzun vade düşünüyorum. Siz tecrübeli ISYAT cılar sizler neler düsünüyorsunuz. Evlatlık mıdır Isyat? Açıkcası forumda olumsuz yorum hic gormedim desem yeridir. Temettü durumu isyatta genel olarak nasıl oluyor. Temettü sampiyonu nasıl oldu ? Uzun vadeli Isyat yatirimcilarinin görüşlerini merak ediyorum. Teşekkür ederim.
temettü öncesi paylaşılan yorumlara bir baktım da sayın HAKEM dahil bir çok kişi kağıdın misyonunu o zaman için tamamladığını dile getirmiş. kağıt tabi, o sıralar 1,01-1,03. öte yandan o ana kadarki elde edilen kara istinaden 1,10'u zorlayabileceği beklentisi olanlar da varmış. kağıt 1,05 'i yaktı ve belki de hepimizi şaşırtarak 0,99 kapanışla temettüye girdi ve ertesi gün 0,77 ile alım fırsatı verdi. (tabi, muazzam bir alım fırsatı olduğu her geçen gün artan NAD ile birlikte daha da kanıtlanmış oldu, o ayrı[emoji3])
Şubat ayında kağıt 1tl üstü iken sorduğumuz soru şuydu: "portföy bu hızla büyümeye devam edebilecek mi?"
Mart sonu itibariyle 229 milyon civarı olan portföy Türk varlıkları açısından sıkıntılı geçti diyebileceğimiz iki aylık süreç sonrası 248 milyon civarına ulaştı.
FED faiz indirimi beklentisinin gerçekleşmesi halinde , biz gelişmekte olan ülkeleri olumlu etkilemesi ihtimali bağlamında Türk varlıklarındaki olası bir değerlenme ayrıca bir artış yansıtabilir portföye. (kısa süreli de olsa)
kimimizin temettü öncesi beklediği hareketi temettü sonrası fazlasıyla yapmış oldu kağıt. tabi, bu arada 22 milyonluk kar, 35 milyona ulaştı.
18 Haziran itibariyle kağıt 1,01 yaktı ve biz yine aynı soruyu pekala sorabiliriz: "portföy bu hızla büyümeye devam edebilecek mi?"
FED faiz indirim beklentisini Trump içeri oynayarak hamasetle körüklüyor. Ben çok olası görmüyorum. Bu yıl faiz değişmez bekliyorum.
Faiz indirimi borsa ve isyat için çok olumlu olur, fed faiz indirir hem de bu yıl 2 defa indirime gider diye düşünenler için uygun ortam mevcut.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1.04.......
1.p7...
Bedelsiz mi verecek dersiniz ustalar.
Arkadaşlar işyatta şimdiye kadar hiç olmamış hareketler oluyor. 1,07 yi vurdu bugün. 2 gün evvel 0,96 civarındaydı. Var mı mantıklı olan açıklaması ?
79-80 den beri toplayanlar yükselecek algısı oluşturup ellerindekileri satacak.
Bu durum hiç hoşuma gitmiyor küçük yatırımcıya yüksekten mal çakacaklar, onlar da uzun süre bu mali taşıyacak ve yukarıdan asagi doğru uzuuun bir sürede salına salına gerçek değerini bulacak.
Yeterince alıcı gelmezse bir dalga daha yukarı vuracaktır.
İnsanlar isfin gibi olur diyerek alacaklar bu senedi ama öyle olmaz tabi
Şurada biz bizeydik ne güzel :) Böyle bi hisse değildi şimdiye kadar
Satak mı büyük abey.
geçen yıl Mayıs-Haziran aylarında 0,78-0,79 arası gitti geldi kağıt. genellike de hacim bu iki aylık süreçte oldukça düşüktü. bakalım bu yıl hangi kademelerde düşük hacimle oyalanacak. oyalandığı kademeler Eylül-Ekim sonrası için bir fikir verebililir.
sabah 10:40'da elimdeki ISYAT'ların tamamını 1,06'dan sattım.
Satma gerekçem... geçen tahtada 400 bin lot alım bugün de 250 bin lot alım olması.
Eğer 1 TL veya altı olursa geri yerine koymayı planlıyorum.
bu arada... twitterda TARİKAT gibi bazı hesaplarda ISYAT prim yapacak hisseler arasında gösterilmiş.
bunlar toplu hareket ediyor.
girip yükseltip sonra çıkıyorlar
yani bu adamlar çıkarsa... çıktıktan sonra tekrar 1.00 TL altı bana sürpriz olmaz
Bizim gibi temettü emeklisi olma gayesi olanların asla yapamayacağı bir hareket :)
Fed faiz indirmeye niyetli gibi. Hissemize yararmı büyük abiler.
Kalvin reis gitti buralar ıssızlaştı :)
Değerli kardeşim millet ne yazsın kağıt belli işte.Parayı misal faize yatırdın her gün kazancın üzerine yorum yapıyormusun:)))))))İşyat da tam yüzde yüz uymasa da baya baya bu duruma uyan bir kağıt .Kalvin ev derdine düşmese asla satmazdı demek bir fırsat gördü ,sonra gerçi ev işi de olmamış ,şansızlık olmuş ne diyelim geçmiş olsun.0.95 den çakmıştı ,sonra kağıt yükseldi giden kağıtda sattığın seviye üstünde almak zordur psikolojiyi zorlar,zaten o da parayı marta kadar faize bağlamış.2020 martdan sonra ,temettü sonrası gene gelir alır o işyatdan vazgeçemez.Asıl benim canımı sıkan serkan kardeşimizin kağıtdan çıkışı oldu,onun sağlam analizleri oluyordu,umarım bizi o analizlerden mahrum etmez.Sonunda kalvin,esramarka,serkan falan hepsi kağıda döner,işyat borsada alman arabası imajına sahiptir,herkes sahip olmak ister,alan da asla pişman olmaz zarar etmez.Bu yıl böyle giderse çok değişik rakamlara gidecek gibi duruyor ,aklımdaki yeni rakamı telaffuz etmek istemiyorum ,şimdilik gerek yok,ama şu kadarını söyliyeyim daha gidecek baya yolu var.Şu anda hesap edilmeyen bir nokta var ,o nokta gözden kaçıyor.1.03 değeri 248 milyonluk fon büyüklüğü için makul bir rakam,ama bundan sonrasında potföyün büyüme ivmesi artar.212 milyon yılbaşı değeri(temettüyü çıkararak hesap ediyorum ben)6 ayda 248 milyona gitti.212 den 248 e gidişle 248 den 284 milyona gidiş aynı değil,ikisinde de 36 milyon artış olur ama 248 den 284 e gidiş çok daha kolay olur.Hadi yılsonu 284 olmasın 280 olsun 270 olsun 260 olsun:))))))) gene de temettü minimum 30 kuruş oluyor ,üst rakamı yazmıyayım spekülasyon olmasın şimdi arkadaşlar.Neyse bu kağıt borsada küçük yatırımcıyı gerçek anlamda temettü emeklisi edecek tek kağıtdır.Tek sıkıntısı piyasada sevdalılarının hepsini emekli edecek kadar lot yok.Bakmayın sattığına misal sadece kalvinde 350 bin lot üstü lot vardı,o parayı faize bağladı martdan sonra gelir tüm parayı gene işyata gömer demedi demeyin :))))))) Neyse her şey çok güzel olacak arkadaşlar,hele işyatdaysanız .
Sayın hakem caniniz sıkılmasın, ben takibi bırakmadım. Sadece fiyat hedefime ulaştığı icin alttan alma amacıyla çıkış yaptım. Benim hedeflerim belli şu anda hedefin değişmesine sebep olacak bir gelişme yok. Yılbaşı 1.00 temettüye 1.20 ile gireriz. Şu bir gerçek mevcut fiyat biraz yüksek, düzeltme gelmesi lazım. Ama yok spekülatif hareket eder derseniz o beni bağlamaz. Bu borsada 3kr etmeyen hisselerin 30kr hatta 50kr fiyatlandığını gördük. Bu bağlamda isyat 2tl de olur ama bu benim peşinden koşacağım bir şey değildir bu yüzden satıp çıktım.
Üzüldüğüm nokta bu durumun istikrarlı yükselişe sekte vuracak olmasıdır. Artık, bize kazandıracak fiyata gelirse alırım, yoksa seyrederim bir gün mutlaka değerinin altına iner o zaman alırım.
İsyat için önümüzdeki dönem olası tek iyi haber fed faiz indirimi ve parasal genişlemeye girilmesidir. Bu durum çok muhtemel gibi gözükse de (bu yıl 2 kademe faiz indirim beklentisi %35) ben temkinli yaklaşıyorum. Mevcut durumda zaten bu fiyatlanmış durumda. Faiz indirimleri ( en az 2 indirim) gelirse bu yıl isyat için 1.40 fiyat kolayca gerçekleşecektir. Bu durum gerçekleşirse tekrar 1.00-1.10 bandından alım yapmaya tereddüt etmem. Tabi sadece isyat değil ne alırsan yükseleceğinden BİST ilk etapta 120.000 sonrası dusuk faiz kalıcı olduğunda 200.000 kolayca gelecektir. Yani heryerde fırsat var.
Serkan kardeşim başka hangi hisselerde fırsat bekliyorsun yazar mısın fikir sahibi olalım
Çok sağlamcısın müdür :) yaşını merak ettim. Bir sakıncası yoksa öğrenebilir miyim
Biz yılların ISYAT'çısı olduk artık hocam bir şekilde döneriz ama şu anda suların durulması lazım. Yeni girecek olanlara söyleyeyim ISYAT ve düzenli takip ettiğim hisseler beni hiç üzmedi şükürler olsun iyi de kazandım ama şimdilik beklemekte fayda var bence. Portföyde neden döviz tutmuyorsunuz merak ettim.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
Merhabalar bende ISYAT'a temettü emekliligi maksadıyla uzun vadede yatırıma başladım .Bilen üstadlara Sorum şu.hemen hemen Her sene temettü veriyor. 2020 ve 2021 icin İş yatırımın sitesinde temettü tarihi gozukmyor. Temettu tarihi ne zaman belli oluyor 2020 ve diger yillar için ?
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler Serkan bey. Temettü emekliliģi kapsamında #Isyat sizce dogru bir tercih mi ?
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.