sorduğumu zannettiğim soruyu biraz açayım...
Bütün rasyolar geçmişe yönelik ve son 2 yılda bir enflasyon muhasebesi çıktı... Sizin hissenizde bu uygulanmıyor doğru ama Koç holdingin bilançosuna baktığınızda uygulansa idi ne olurdu görülebiliyor, hakeza Sabancıda Akbank... o kadar farabet bir sistem ki geçmişe dönük düzeltmeler yapılıp siz geçen yıl 1 birim ciro yaptınız doğru ama bunu endeksledik aslında 1.4 birim ciro yapmışsınız... kar yaptığınız düşünüyordunuz aslında kar da yapmamışsınız... ödenen vergiler ile ilgili bir şey var mı bilmiyorum ama bir sürü garabet yaşandı ve gerçekten kimse geçmiş bilançolara bakmadığı için geçen 9 aylık şöyleymiş şimdi şöyle olmuş deyip geçtiler...
ben tek şirkette hisse sahibiyim ( yanlış olabilir ama benim tercihim bu). bu şirket ile ilgili geçen yıl yayınladıkları bilançolara baktım bu yıl yayınlanan geçen yılın 9 aylığı ile alakası yok. bir şekilde endekslenmiş ve farklı rakamlar çıkmış. yani bir şekilde 5 yıllık rasyolar birbirini tutmuyor ( gerçekten bir şirketin geçtiğimiz yıl her çeyrekteki bilançolarına bakın şimdiki bilançolara bakın rakamlar tutmuyor ama bir şekilde olmayan kardan özkaynaklar artmış).
o zaman ne yapacağız... ben bekliyorum. suyun bulanıklığı geçtiğinde bakacağım balık kalmış mı . o zamana kadar şirkete güvenmek dışında yapabileceğim bir şey yok.
yani soruyu tekrarlarsak; bu şartlarda geçtiğimiz 5 yıllık rasyolar temelsiz kaldıysa neye bakacağız?