Sayfa 139/298 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,958
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Normal şartlarda borsada işlem gören, yüksek oranda büyüme fazını tamamlayıp olgunlaşmış bir şirketin piyasa değeri yıllık cirosunun yarısı ile 1.5 katı arasında olur. PD/DD oranının da 2 nin üzerinde olmaması istenir. Ayrıca PEG rasyosuna bakacaksınız yani FKB rasyosu, F/K oranı bölü karlılıktaki büyüme. Son 5 yıllık kar rakamlarını bulup ortalama büyüme oranını hesaplayın, sonra da F/K rasyosunu buna bölün. Mesela karlarda yıllık artış oranı ortalama %20 olsun. F/K oranı 10 ise FKB 10 : 20 = 0.5 olur ve bu hissenin kelepir olduğunu söyler. Olgun şirketlerde bu hesap daha geçerlidir. PEG rasyosunun 1 in altında çıkması istenir. 1 in altı ucuz, 0.5 ve altı kelepir oluyor. 1.5 üzeri pahalı, 2 üzeri köpüklü fiyat. 1-1.5 arası makul değerdir.
    enflasyon muhasebesi garabeti bütün 5 yıllık hesapları bozduğu gibi diğer aranları da halletmedi mi? sahi EM konusunda ne diyorsunuz ( daha önce bir şeyler yazdıysanız da atlamışımdır diyelim)...

2. Tabii enflasyonist ortamlarda EM'yi dikkate almak lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Sadece momentumla giden bir hissedeyken sizi bulmam da büyük bir şans oldu diye düşünüyorum. Bence güzel oldu, 100 dolar olma ihtimaline de oynadık sonuçta. En az riskle daha başka bir şey olamazdı sanırım. Şu an üstümden büyük bir yük kalkmış gibi zaten bir süre başka bir yükün altına girmem. Darısı Yapı Krediye
    Aşk-ı Memnu gibi oldu bu hikaye 5yearplan kardeş
    Senaryo çok tuttu, aldatma ve yakalanma korkusunun verdiği momentum izleyicileri uzun süre ekrana kilitledi lakin final, bu hikayeden beklentilerimize nazaran pek tatmin edici olmadı. Şaka bir yana büyük bir başarı ve tekrar tebrik ederim, ben yapamazdım.
    Finalde vergi konusuna fazla takılarak %14 gibi bir karı masada bırakmışsın, ben yurtdışı borsa yatırımlarında bu oranı hedef olarak koyuyorum. Vergiyi 1 yıl erken-geç ödemeye bu kadar takılma bence gelecek sefere, 1 yıl bu ülkede çok uzun süre. Mevzuat değişebilir, kanunlar değişmese de yorumlanması değişebilir. Yurtdışı borsalara ilgi arttıkça sivrinin biri çıkıp bu gelirlerin vergilendirilmesinde döviz kuru üzerinden endekslemeyi önerebilir vs. Ayrıca bu konu fazladan 1 yıl kafanı yorabilir.

4. Yeni yıla girerken belirsizlikler ve umutlar çarpışmaya devam ediyor.
    BIST 6,5 yıl önce dip yapmıştı, o günden beri yatay veya yükselişte.
    BIST sadece boyuna büyümedi, enine de genişledi.

Genel ekonomik durum Türkiye'nin pek lehine değil bence. Örneğin TL değerliyken EUR'nun diğer paralar karşısında zayıflaması şirketleri çok zorlayacak. USD karşısında değerli TL, tüketim malı ithalatını kolaylaştırırken, gene TL'ye karşı değer kaybeden EUR yüzünden en büyük ihraç pazarımızda zararlar oluşuyor. Talep azalması da ihracata etki edebilir ve çift taraflı darbe alabilir üretim. Rusya ve Brezilya gibi ülkelerin paraları da değer kaybettikçe bizim para üzerindeki soru işaretleri artıyor. Bunların hepsi bizden çok daha güçlü ekonomiler ama bizim toplum çok ilginç. Kendini dev aynasında görmeye çok meraklı, ABD vatandaşı gibi faiz konuşup enflasyona üzülüyor, 2018 ve 2021 çoktan unutuldu.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Aşk-ı Memnu gibi oldu bu hikaye 5yearplan kardeş
    Senaryo çok tuttu, aldatma ve yakalanma korkusunun verdiği momentum izleyicileri uzun süre ekrana kilitledi lakin final, bu hikayeden beklentilerimize nazaran pek tatmin edici olmadı. Şaka bir yana büyük bir başarı ve tekrar tebrik ederim, ben yapamazdım.
    Finalde vergi konusuna fazla takılarak %14 gibi bir karı masada bırakmışsın, ben yurtdışı borsa yatırımlarında bu oranı hedef olarak koyuyorum. Vergiyi 1 yıl erken-geç ödemeye bu kadar takılma bence gelecek sefere, 1 yıl bu ülkede çok uzun süre. Mevzuat değişebilir, kanunlar değişmese de yorumlanması değişebilir. Yurtdışı borsalara ilgi arttıkça sivrinin biri çıkıp bu gelirlerin vergilendirilmesinde döviz kuru üzerinden endekslemeyi önerebilir vs. Ayrıca bu konu fazladan 1 yıl kafanı yorabilir.
    Sağ olun hocam Daha dramatik bir final olsun isterdim valla ben de üzgünüm :P Aldatma demişken adımdan da anlaşılacağı gibi Palantir seni 5 sene tutacağım demiştim ama öyle olmuyormuş gerçekten. Şimdi anlıyorum o psikolojiyi. Bir kaç dolar düştüğünde bile artık büyük kayıplar yazmaya başladığında bir noktada psikoloji dayanmıyor. Öyle bir planı varsa birinin gerçekten tek yapabileceği asla hisseye bakmamak.

Vergi konusuna evet biraz gereksiz takıldım sanırım, daha önce tecrübem olmadığı için. Biraz zaman kalsın istedim. O işi öğreneyim daha mantıklı kararlar vereceğimi düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yeni yıla girerken belirsizlikler ve umutlar çarpışmaya devam ediyor.
    BIST 6,5 yıl önce dip yapmıştı, o günden beri yatay veya yükselişte.
    BIST sadece boyuna büyümedi, enine de genişledi.

Genel ekonomik durum Türkiye'nin pek lehine değil bence. Örneğin TL değerliyken EUR'nun diğer paralar karşısında zayıflaması şirketleri çok zorlayacak. USD karşısında değerli TL, tüketim malı ithalatını kolaylaştırırken, gene TL'ye karşı değer kaybeden EUR yüzünden en büyük ihraç pazarımızda zararlar oluşuyor. Talep azalması da ihracata etki edebilir ve çift taraflı darbe alabilir üretim. Rusya ve Brezilya gibi ülkelerin paraları da değer kaybettikçe bizim para üzerindeki soru işaretleri artıyor. Bunların hepsi bizden çok daha güçlü ekonomiler ama bizim toplum çok ilginç. Kendini dev aynasında görmeye çok meraklı, ABD vatandaşı gibi faiz konuşup enflasyona üzülüyor, 2018 ve 2021 çoktan unutuldu.
    Hocam yine bu vergiyle alakalı, planım gereği faize geçtim şimdi ama dediğiniz gibi büyük resme bakmıyor olabilirim faizle onu ödeyeyim önce derken Çok güzel demişsiniz faiz konuşup enflasyona üzülüyoruz. Unutkanlık değil tam olarak belki çaresizlik. Sonuçta paramız çoğalsın diye uğraşıyoruz biz de elin ABDlisi gibi ama koşullar çok başka.

7. Faizler yüksek şu anda ancak ülkenin öncelikleri çok net değil. Ekonomi akademisyenleri sıkı para politikasını destekliyor, para politikası araçlarına odaklanmış durumdalar. Ülkenin şirketleri sandıkları kadar sağlam sermaye yapısına sahip olmayabilir veya dış koşullar öngörülenden farklı gerçekleşebilir. Öncelik enflasyon derken borçluluk oranı yüksek bir ülkenin ekonomisini, alacaklıları korkutacak kadar soğutabiliriz. Bırakın yabancıları yerli sermaye sahiplerinin eğilimleri bile olumsuzlaşabilir. Bence en önemli problemimiz dış kaynak bulamamış olmamız. Ekonomi yönetimi 1,5 yıl önce işe koyuldu ve bu konuda çok spekülasyon yapıldığı halde gelen giden olmadı. Sürdürülen programın ekonomiyi yavaşlatması için katlanılan yükleri bütçe dengesinde görebiliriz. Şimdi bunu tersine çevirmek için gerekli gücün kaynağı ne olacak?

turizm %50 devalüasyon, damping, gelsin paralar :P

Sayfa 139/298 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •