Ne gozmus bea..:(
Printable View
altın düştükçe bizim mb rezerv kaybetmeye devam ediyor.
satmadan..
Yeterince güçlü bir teleskobun varsa big bangi bile görürsün.Bizim algılarımızda hep geçmiş algılanır.Misal karşımızda gördüğümüz insan bile aslında geçmiştedir artık yoktur.Işık ona çarpıp bizim gözümüze gelene kadar nanobilmem kaç salise bile olsa bir zaman geçer,anlık takip imkansızdır,hep geçmişi görürüz algılarız aslında.
Bu arada dimitrise ne oldu ya,mutasyonlu virüs falan ortalık karışık,umarım sıkıntı yoktur.
https://m.youtube.com/watch?v=qJwySEF5KDs
Flu tv felsefe, bilim , ekonomi tüm videoları tavsiye ederim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunun filmi vardı.
Ama işin bilimsel tarafı yeterince iyi bir filtre ile bakabilsek. Bizden önceki insanların nasıl yaşadığını görebiliriz. Mutlaka dünyadan yansıyan güneş ışığı onların görüntüsünü diğer noktalara taşımıştır. Ve geçmişin yansıması bize dönmüştür.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Olmaz adamlar kazasız belasız operasyonu tamamlamadan merkez toplamaz aksine satar,büyük para payını almalı,vahşi doğa gibi düşünün avı dişi aslan yapar eti erkek aslan önce yer,doğaya karşı gelmek olmaz,önce londra payını alacak.Damat bir kere onlara kazık attı sanırım bu onun bedeli,o zamanki zarar ödetiliyor şimdi.Damat şimdi düşünüyorum da baya iyi hareketleri vardı.
https://www.tradingview.com/x/gJmVlKA4/
bakalım 200 günlüğün altında kaç gün tutabileceksiniz.
https://www.tradingview.com/x/lWl3RruT/
50 haftalık sepet kur çizgide..
Herkes salak bir merkez akıllı,200 günlük ortalama altında bu enflasyonist ortamda nominal zarara eyvallah deyip satacağız öyle mi,beklesinler bakalım belki satar millet.Bu arada eurobond borçlanıp gene satar merkez o kısmı başka tabi,malum amok koşucusu ölene kadar koşar doğası bu.
tüfe düşmeden nasıl toplasın..
ki pek sanmıyorum toplayacağını da.
20 ilen 7.11
50+ lağzım..
5.8lerden başlasa gene 7 oluruz.
A. zaman kazanalım dalanın üstüne yıkalım faturayı..
B. öyle düşürelim ki faiz vb den bütün maliyeti doviz hesaplarına yükleyelim...
8,52-7,12 = 1.4 kuruş + 0,3faiz = tepeden 1.7 tl eksi.. -20% neti var damati yediklerinden beri..
insanlar düşerse satmaz artık.
<7-6.7 bandinda panik olanlar olur.. çıktıkça satım hacmi artar 7.35lere doğru..
ki zor buralarda da tutunması..
en basidi indirim yapsınlar elektrik/su da.. ok diyeyim..
2852 /7,11 = 401USD
tarihi max 433.66(2016) -> 6.576
he 500+ usd asgari yapacaklarsa.. buyursunlar <5,7 5,8..
kanımca
yapacaklarsa
son agresif dalışı yapıp bitirirler. dibi pin gelir.
alıcı alamaz satıcı çıksında satayım diye panikler
evlerde kavga gürültü olur.
satar şükür der..
3 haftaya kalmaz Lundbeck in bir sürü yeni müşterisi olur.. :oleyo:
vur kaşeyi.. kırmızı yeşil. yakında pembe lila
yan ofis iyice tımarhane olur artık. :he: :he: :he:
arada aylık boolinger ortaya dokunabilirler..(6,6x)
niyet o yönde gibi.. aşağı yukarı 400 günlük / 100 haftalık geçtiği bölge
ne kadar aşağı okadar yukarı..
yemişim onların yorumunu. :p
2 TL yemişler kafaya hala vık vık izleyici kaçmasın
daha çok para götürüyorlar..
arada da kitle var kriz çıkartırız belki. senetlerden tadı aldılar tabi.
tarikatlara laf ederlerdi
rezillik çıkarmada onları aratmıyorlar sağolsunlar...
hem kim yapıyor o yorumu...
iki ekran görüntüsüne bakar. doları gerçekten var mı, yoksa maksat dedikoduyla sistem krizi çıkarmak mı..
otursunlar mali polisle uğraşsınlar.
kriz çıkınca sanki yastık altı kurtulacak.
ben duymadım etrafımdan yastık altıcı. hesap kapayanda..
dişe dokunur meblağlı kimse de gidip büfeyle/sokak sarrafıyla uğraşmaz. :yes:
organize çöp olacaz diyorlarsa. sonu kendileri için kötü biter.
adamlar zaten hassas dönemlerinde. :)
Bütün kasayı sıfırlayıp, yetmeyince eksiye düşürüp tekrar inatla kalkınca dolar, 6.85-7 meydan muharebesi yapıldı kamu bankalarıyla yabancı bankalar çarpıştı, swap faizlerini yükseltip yetmeyince üç büyük yabancı bankaya işlem yasağı getirilince işlem hacmi düştü bir sessizlik oldu, o arada bir şey oldu işte, saldılar doları, iç dinamiklerin kucağına, 8.40' dan haşırt diye 20 milyar dolar para geldi faize, şu an faizde. Bütün yabancı fonlar da destek açıklaması yapıyor, TL değerli, yıl sonu 8 TL filan, yarın da 7 derler. Çıktıktan sonra da ekonomik göstergeler falan filan 15 derler. Herkes çakal.
Mesele o arada ne oldu? Anlaştılar tamam da, ne kadar süre için. Niye sadece 4 milyar doları borsaya girdi, niye önümüzdeki sene Varlık Fonunu Sayıştay yerine yabancı bir kuruluşa denetlettirecekler? Daha gelecek para var mı, gelirse neye karşı, teminat ne, vaat ne? DXY bir yıl içinde 100 seviyelerini aşarsa ne olacak hala 7-8 arası tutabilecekler mi?
Yani bu bir oyun, burada en flu olmayan, müdahaleye açık net pozisyon vatandaşın pozisyonu. En kolayı da 'her zamanki gibi' ona karşı pozisyon almak. Alım satıma vergi, nakit çekime komisyon, her şey mübah. Bugün herkes dolarını sabit kurdan MB' ye teslim etse, yarın MB faizleri %8 yaptım, enflasyon da zaten %7 hesapladım der, çıkar taşın başına, yersen.
Hep aynı yere varıyoruz, termometreyle oynayarak odanın ısısını değiştiremezsiniz. Seneye ne olacak, 5 sene sonra ne olacak, 20 sene sonra ne olacak? Ne üretecen de ne satacan bütün dünyaya, kuyruğa girecek önünde? Hep geyik, tutarlı bir şey yok meydanda.
Zamanında bir yorumcunun yorumuna çok gülmüştüm.Herkesin gözü senin cebindeki paradadır,onu nasıl alırım diye uğraşır diyordu.En fazla gözünü cebimize diken de maalesef ekonomi yönetimimiz.Artan vergiler,artan fiyatlar, çakma enflasyona endeksli maaşlarımız,hayat pahalılığına ve enflasyona rağmen artmayan faiz gelirlerimiz,dolar altın gümüş yatırımlarımız falan.Bir borsa kalıyor geriye 20 yıldır izlerim zamanında giriş çıkışı beceremezsen en çok orada adamı şeederler.Spk,spek,patron şeytan üçgeninde adamın parasını cebinden alırlar uzun vadeli yatırımcı oldum,satmadıkça zarar yok ben zaten temettü yatırımcısıyım diye kendini avutur durursun yıllarca.Ya hayat küçük yatırımcı için dürüst insanlar için neden bu kadar zor.
Ege Cansen üstad,
Cari açık vermemek ve sarmaldan kurtulmak için sanıyorum 2 sene önce acı ilaç yazmıştı şimdi reçeteyi yazıyorum
En üstte dolar kuru artışı
Ortada enflasyon
En altta maaş artışı
olursa işler düzelir demiş idi
Şimdi
En üstte enflasyon
Dolar kuru
Maaş artışı
Oldu
Eğer dolar kuru daha aşağı gelirse, ki geçmişte sanal bir rahatlama için müsade edildi , işler daha da sarpa sarar .Şimdi ne olur ?6 lar gelir mi ?
Doğru soru şu zannımca, bunlar yüksek faiz ve kur çıkış garantisiyle, bi 20-50 milyar dolar daha bulabilir mi, belki de buldular giriyor şu an sisteme? Dolar bazında sabit getirili uzun vadeli bono çıkarabilir mi?
Bu faizlerle reel ekonomi nerede patlak verir, kredi ödemeleri başlıyor herhalde. Geri dönüşler sıkıntılı olacak diyorlar.
Bu koronavirüs etkisi kontrol altına alınabilir mi?
Hepsi olumluysa bu soruların 1-2 yıl daha kazanabilirler. Sonrası, sonra :cool:
Ayın 8 i gelsin hele..
Benim deve taciri çöl tayfası :) aracı kurumun toplam türev limitinin sebebi belli olsun..
ya ralliye kalkılacaktır
ya da dip dalışına..
sıkıntı olmasa kurum bu derece kıvranmazdı yoksa.. bayağı bayağı tedbir alıyor adamlar.
sordum 1M gene mi limit var işte kasanızda 5 olsun gene 1.5M$...
oldu kumlu diyarın güzeli..
anladığım kadarıyla başka kimse yapmıyor... :he:
Amerikanın 30 trilyon borcu var,yüzde 2 yapsa faizi 600 milyar dolar borca ekler,cari açığını da ekleyin,her yıl batmamak için 1.5 trilyon falan lazım olur herhalde,orda açmaz var,amerikada faiz falan artamaz fed in eli mahkum matbaa başına oturacak,faiz falan boş iş.E dolar patates çıkınca altının düşmesi mümkün mü.
faturayı dünyaya kesecekse düşer :he: :he:
Valla ben beş yıl içinde 11 000 dolar bekliyorum ,onsta hedefim bu baya da konsevatif.Gümüş tahminimi yazmıyayım,rasyo beklentim 30 ona göre şeedin .
Ana mantık zaten, ABD'nin batmayacağı bir şekilde çözüm bulacağı ve bulduğu çözümü bütün dünyaya dayatacağı yönünde, batarsa zaten oyun kapanıyor, hala oyun devam ettiğine göre herkes oyununu oynuyor. Gözaltı pazarında 3 gün sonra tahta kapanacak, hala tavan tavan giden hisse gibi. Farkı, burada pazar komple mafyanın, tahta kapatacak/kapattıracak alternatif yok yani.
O silah gücü, o nükleer güç, o denizler hakimiyeti, o üretim gücü, o enerji yatakları onda olduğu sürece, ve küresel finans sisteminin admin yetkisi onlarda olduğu sürece Polat Alemdar ne yapsın? Çok sıkışırsa erenler, Ctrl+Alt+Del yaparlar, zaten ben kurdum bu sistemi dünya ekonomisi için, şimdi de değiştiriyorum der, ne diyecen, mahkemeye mi verecen..
Zaten ben de o resetde ne olur onun üstüne gelecek planı yapıyorum sn achille ,tüm yollar da ondan altına gümüşe çıkıyor.
Para arzı yuzunden 11olursa...
ohoo...
sokaklar panayır olur..
evlilik yüzüğü gaspından dolayı
parmağa sütur atmaktan dikiş makinasına dönerim.. :he :he:
olmaz kanısındayım..
bazı şeylerin fiyatı direk sosyal olaylara sebep olur..
mesela deneme..
5 yıla 15% faiz asgari ücret 5736TL
dolar 14,3TL
31.1 gram.. 11000 /31,1 = 353usd * 14.3 = 5047TL..
asgari ücret = 1 gram. hırsızlık 1-3 yil arası..
1 evlilik yuzüğü 10gram.. karı koca paket 20 gram.. 20AY..
adam çaldığı yüzük kadar hapis yatmıyor.. :he: :he:
baklava çalsaydı 9 yıl yatarlardı ama. :kahkah:
Asgari ücret 2800 lira ,adam gibi bir ev 500 bin,orta sınıf araba 300 bin lira,bir yağ 85 lira olmuş bunlar sosyal patlama yapmıyor da bizim gariban altın mı sosyal patlama yapacak,merak etmeyin bizim halk sağlamdır patlamaz.Dünya halklarına gelince ben bu forumda uzun süredir yazıyorum joker filminin sonunu iyi seyredin joker loading diyorum zaten.
Mühendis iki asgari ücrete ,doktor 3 asgari ücrete çalışıyor buna alışmış bir okumuş kesimimiz var,yahu bu ne iş bunca yıl okuduk ettik diye isyan da eden ben görmüyorum,aksine millet iş buldu mu asgari ücrete bile göbek atıyor,değişik bir döneme girdik valla.
sosyal patlama demiyorum kriminal diyorum..
valla az acilde nöbet tutsanız.. patlıyor mu kırılıyor mu görürsünüz.. ama altın yerine lundbeck hissedi almak gerek..
o dediğiniz rakkamların etkisi aşağıdaki gibidir.
kabaca 12milyon civari psikiyatriklik olan var.. kültürel sebeplerden 1:3 gibidir tedavi isteme oranı 36 milyonun durumu sakat denebilir. nufusun yarısı... tedavilik/destek ihtiyacında. kalanı da sosyal bulaşma yüzünden pek parlak değildir..
insidans kritik eşiği üstü olduğu/geçildiği için birileri çalkalamaya karar verirse..
iyi tantana çıkar..
bu sadece bize has da değil.. bir çok ülke böyle.. mesela abd çekleri şirin olsun diye göndermiyor.
sonra ülkede neden herşey kayıyor..
ahalinin ruh/akıl sağlığının ırzına geçilirse.. kayar.