İsrail şehirlerinde sirenler test edildi biraz önce.
Printable View
Şimdi Ülkücüler önce Chp'yi ele geçirecekler, yapılacak ilk seçimlerde de hem mecliste çoğunluğu sağlayacaklar hem de Ülkücü bir Başkan Türkiye'yi en az 10 sene yönetecek. Bu daha önce yazdığım iki isimden biri olacak.
Fakat Atatürk'ün Ülkücü olmadığını yazmak zorundayım. Gerçek budur. Atatürk Milliyetçiliği, Ülkücülük değildir.
İsmet Paşa, 1935'de Atatürk'ün emriyle, doğu ve güneydoğuyu gezerek, çok gizli Kürt Raporunu yazdı. Kürtlerin büyük bölümünün Türkiye'nin batısına göç ettirilmesi, batıdan Türklerin doğu ve güneydoğuya yerleştirilmesi, çocukların karışık olarak okullarda okutulmasıyla asimilasyon amaçlanıyordu.
Atatürk bunu kabul etmedi. ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözü aslında bu siyasete karşı söylenmiştir.
Atatürk'ün vefatı sonrası İsmet Paşa da yapamadı.
1960 darbesi sonrası bu rapor yine masadaydı fakat uygulamaya cesaret edemediler.
Bak kardeşim uyarıyorum,ben 42-47 gönüllü alayın torunuyum,Osmanağamızın ailesinin komşusu uzaktan akrabası oluruz,dedemde onun yaveri olur ATAMIZINDA korumacısıydı,Cumhuriyetinde kuruluşunda baş rol oynadık,bu zamanki oyunlar o zamanda vardı ve hepsinin kafasını kestik,eğer ibret almak istiyorsan Afyonda Giresun şehitliğine gidip görürsün 5000 kişilik gönüllü alayından 47 alayın tümü Afyonda şehit düşmüştü,Koçgiri isyanını bizim alay dağıttı, 2 alay Atamızın gizli vurucu timiydi,bu vatan kolay kazanılmadı ve heryerdeydik Batumdan İzmire kadar,Osmanlı yurdu peşkeş çektiğinde Giresun ayağa kalktı başındada Osmanağa vardı,bolşevik isyanıylan Samsun-Batum arasında mekik dokuduk,acaba sordunmu Atatürk Samsuna neden çıktı diye ?...Rus silahları kimin yardımıylan orduya dağıtıldı ?...Bu ülkede Kürt-Türk kardeştir,diğer etnik guruplarda öyle,çünkü biz Türk milletiyiz,halkız bir bütünüz tarihler boyunca,gerekirse yine gereği yapılır,bu vatan sahipsiz değildir,senin öyle sahte milliyetçiliğine benzemez bu işler,sahte milliyetçileride gördük K.Maraşta %90 olan Alevi kardeşlerimizi katlettiler hiç suçu yokken,neymiş gayri müslüm solcuymuş,bende solcuyum ama Atatürkçü solcuyum,orada görevdeyken karnı yarılmış kadınımızın cenini çıkartılmış duvara çivilendiğini gördüm yılandan yılan doğar diye,şimdi anladınmı kim olduğumu ve hala davalarım var bu iktidarlan mahkemelerde,gaza gelme tavsiyemdir şimdide ayni oyunlar oynanıyor üstümüze,biz ölsek bile peşimizden gelenler var !!!
Kürt ülküsü Kürt, Türk ülküsü Türk milliyetçiliğidir.. Başka türlü neyin ülkücülüğü olur bilmem.. Etnik ayaklanmalar Atatürk'ün yaptığı gibi derhal ve şiddetle ezilmelidir. Bu ayaklanmalarda Özal'ın ve daha sonra Akapenin yaptığı gibi masaya oturalım dersen o masada din kardeşliği konuşarak hiçbirşey çözemezsin çünkü karşında etnik milliyetçi ayaklanma var Kürdistandan başka hiçbir şeyi konuşamazsın.. Sonuçta Akape de kaçınılmaz çözüme yani şiddete başvurdu.. Dün Rus ordusu Yunan ordusu Anadoluya girdiğinde Ermenistan ve Hellenistan için ayaklanmalar oldu ve silahla bastırıldı yarın da ABD ordusu saldırdığında PKK/hdp'li Kürtçüler Kürdistan için ayaklanacaklar.. Tarih ibret alınmadığı için hep kendini tekrarlıyor.. AYM'nin İş yükü gibi gülünç gerekçelerle Etnik partiyi kapatmakta ayak sürümesi yalnızca umutlarının canlı kalmasına ve daha çok kan dökülmesine yolaçacak.. Kürtçülerle fingirdeşen, Atatürk resmi arkasında kendini sakladığını sanan bağzı Türkler onların kim olduğunu çok iyi biliyorlar çünkü Kürtçüler saklamıyorlar kendilerini; İşte HDP EşBaşkanları aşağıda "Biz PKK'yız" diye haykırmış!. Bu sözleri silah tehdidi altında söylemediler yürekten söylediler ve hiçbiri hiçbiryerde vazgeçtik pişmanız diye tek söz etmediler.
Alıntı:
-EşBaşkan Demirtaş;"Apo'nun heykelini dikeceğim" "PKK terör örgütü değildir" "Kandil savaş değil barış merkezidir"
"PYD-YPG onurumuzdur" PKK sizi tükürüğüyle boğar
--Eşbaşkan Sezai Temelli, "Barışın muhatabını yok sayarak Kürt meselesini çözemezsiniz. Bu meselenin muhatabı da sayın Öcalandır."
"Cumhur ve Millet ittifakına karşı Kürdistani ittifak yarattık.."
--EşBaşkan Sebahat Tuncel, "Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın gelip müzakereleri özgür bir ortamda yürütmesini istiyoruz" Bugün kan akmıyorsa Öcalan sayesindedir.
--EşBaşkan Gültan Kışanak:Kürt sorunu, Kürt halkını ve onun iradesini, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalanı muhatap kabul ederek çözülecek bir sorundur.
--GenelBaşkan Ahmet Türk:Sayın Öcalan Türkiyede barışçıl bir sürecin oluşması için çaba sarf ediyor; muhatap almak zorundasınız.
--EşBaşkan Pervin Buldan:,"Oy atarken aklınıza Öcalan gelsin" "PKK terör örgütü değil" "Sn.Öcalan'ın arkasındayız" "Kandildekiler yoldaşlarımızdır"
“Kürt sorununun çözümü için sayın Öcalan, BDP ile Kürt halkı ve gerillalar muhatap alınmalıdır. Bir tarafı dışında bırakırsanız süreçten olumlu sonuç çıkmaz.
--EşBaşkan Serpil Kemalbay, Öcalanın projesi demokratik siyasetin önünün açılması projesidir.
--EşBaşkan Mithat Sancar, İmralının kapılarını açın ki barışın yolu sonuna kadar açılsın. Barışın yolu
açılacaksa Öcalan mutlaka ve mutlaka bu yolun ışığı olarak en önemli rolü üstlenecektir."
Pekiii atalarının etnik milliyetçilerin kellesini kopardığını gururla anlatıyorsun da ben burada PKK/hdp'li Kürtçülere vururken onları lanetlerken niçin onlara arka çıkıyorsun çıkmıyorum ben de onları lanetliyorum diyorsan bunu hangi yorumlarında yazdığını göster.. Sen burada Türk ulusu için çarpışan Korucu Kürtlerin aşağılandığını hiç gördün mü tersine onları katleden PKK/hdp'lilerin leşlerinin alınmasını istedim, sen de istedin mi? AleviTürk katliamları yapanlar esas olarak İdrisiBitlisinin mirasçısı Kürt tarikatlarında yetişenlerdir..
Sen de benim gibi Topal Osman'la gurur duyuyorsan Akapenin ve YeniCHP'nin Kürdistan Açılımlarını lanetleyen biri olmalısın değil mi? Sen de eğer HDP'liler barış istiyorlarsa bugüne kadar yaptıkları terörden katliamlardan pişmanlıklarını bildirsinler.. Bağışlanmaları için Kürdistan'dan Kürtçe eğitim dilinden vazgeçtiklerini açıklasınlar... Bir daha asla etnik partileri desteklemeyeceklerine and içsinler.. Biz PKK'yız diye haykıran Eşbaşkanları vatan haini ilan etsinler Apo'nun Demirtaş'ın ipini biz çekelim desinler.. Kürt sorunu Kürdistan isteyenlerin sorunudur bizim öyle bir sorunumuz yok desinler... Suriye ve Irak'da yaptıkları gibi ülkelerine ihanet etmeyeceklerine, Korucu Kürtler gibi Türk ulusuna hizmet edeceklerine and içsinler diyorsun değil mi? Türk ulusu Ermeni ve Rumları ilk ayaklanmalarında kovmasına karşı biz Kürtleri Sünni dindaş olduğumuz için bir çok kez bağışladı bunu biliyoruz ve minnet ediyoruz desinler, değil mi? Kabuletmezler ise onları vatana ihanetle suçlayıp Türk halkının düşmanı ilan edeceksin, buralarda bir sıkıntı yok değil mi?
https://i.hizliresim.com/ajxadoh.jpg
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...istedi-1855903Alıntı:
Pozmezzin
@pozmezzin
·
1 sa
ANF habere girip bakın... PKK biz yakmadık diyor. Tüm Türkiye haber siteleri onlar yaktı diyor. PKK yaptığı tüm eylemleri üstleniyor. Ama bu sefer biz yapmadık diyorlar. Büyük oyunlar var :)
Sadece Chp ele geçirilmeyecek. Akp de ele geçirilecek. Hdp kapatılacak. Geriye oy potansiyeli olan 2 parti kalıyor. İyi Parti ve Mhp.Alıntı:
-MHP’nin başta Tarım Bakanlığı olmak üzere kabinede en az 2-3 koltuk istediği… Bu isteğin, Vedat Bilgin (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) modelinde olduğu gibi şu an aktif MHP’li olmayan ama MHP’liliği ile bilinen isimlerden olmasında direttiği.
Büyük oyun denilen bu işte. Senelerdir yazdım, şimdi oluyor.
Destekliyorum.
Bu arada Prof.Vedat Bilgin Mhp'den ayrılıp,Akp'ye geçtiğinde galiba 2006 yılıydı,''fetöcü olduğu için Bahçeli tarafından kovuldu''diye haberler okuduğumu hatırlıyorum. Bahçeli fetöye karşı 2006 yılında pozisyon almıştı. Fetö ise İstanbul Emniyetini 2011'den sonra ele geçirmişti.
Haydaaa..
Dolar Sayfasına ,Gene siyaset Dolmuş..!!.
Abiciğim,Memleketin Ormanları yanarken,Sizde bizim Beynimizi yakmayın..
Zaten Ağustos sıcağı bir yanda,Korona cacığı diger yanda..
Tarihci,Murat Bağırdakcı'nın dediği gibi,Ülkemize doluşan/Doldurulan Afgan-Suriye-Peştun-Afrika mültecileri sayesinde 20-30 Yıl sonra zaten Sessiz fetih olur, Memlekette Türk diye birşey kalmaz,Türkiye de...!!..
Amerikada Kızılderili kalmadığı gibi..!!
https://i.hizliresim.com/h7cxfcm.jpg
Alıntı:
Emre Ecevit
@BulendEcevit
·
20d
İspanya’ya ait CL-416 tipi yangın söndürme uçağı Yunanistan üstünde, Türkiye’ye doğru geliyor. Hem İspanya’dan hem Hırvatistan’dan gelen bu 2 uçak, THK’nın hangarında bekleyen uçaklardan
https://www.haberturk.com/son-dakika...aniyor-3150405
Bu illerin çoğunda yangın yoktu.Alıntı:
Orman yangınları mücadele eden illerimizden Antalya'nın da aralarında olduğu pek çok ilde elektrik kesintileri yaşandı. Bu iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli yer aldı. BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik gibi sitelere de erişim sağlanamadı. Öte yandan Enerji Bakanlığı, yangın bölgelerinde kontrollü kesinti olduğunu, bakanlık olarak acil koordinasyon merkezinin kurulduğunu açıkladı...
Diğer başlıkta bu kesintilerin olacağını ama uzun süreceğini yazmıştım. 15 gün sürecek kesintiler bekliyorum.Alıntı:
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Gaziantep, Konya, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa
Abd 10 yıllıklar 1,1650. Altın fiyatlarının uçması lazım. Ama uçmuyor.
#SONDAKİKA
Antalya'nın Demre ilçesinde, ayrı bir orman yangınının başladığı rapor ediliyor.
Ankara Nallıhan'da da yeni bir orman yangını var.
Bunlar romantik takılarak
Nazım olacaklarını zanneden,
vatansız halk,
vatansız adalet,
vatansız demokrasi,
vatansız aş
olduğuna inanan zavallılar...
Nuri Bey siz neden bahsediyorsunuz
bırakın bir ülkücüyü
Mustafa Kemal gelse
kapıdan içeri almayacaklar işgal etmiş partiyi...
Seçmenini Tayyip nefreti ile afyonlayarak
partiyi savaş verdiği Batıya altın tepside sunanlar işgal etmiş...
Hey allahım yazılanlara bakıyorum bakıyorum da bu chp neymiş arkadaş.CHP yıllardır zurnanın son deliği.Solcular bu memleketde ne zaman iktidara gelmiş ki.Arada bir iki koalisyon o kadar.Memleketin bu hali tamamen sağ iktidarların eseridir.CHP öyle dese ne olacak böyle dese ne olacak.Bu memleketi batıya altın tepside sunanlar falan dendi mi komik olmuş sunsalar ne olacak sunmasalar ne olacak,dediklerinin ne hükmü var.Memleketin bu halinden akp ve mhp sorumludur ,onlar bu hale getirdi.Lafı dolandırmanın alemi yok,güç onlarda bu politikalar onların politikaları.CHP iktidara gelir icraatlarda bulunur o zaman doğru yaptı yanlış yaptı deriz.Yahu memlekette 30 yaşına gelen adam çocukluğunu çıkar akp ve fettullahçıların iktidarı 15 temmuz sonrasında da akp ve mhp iktidarı dışında iktidar görmedi ki.
Almazlar...Almazlar da Atatürk Ülkücü değildir. Nutuk okuduysanız; Türkçülük ve İslamcılık Siyasetlerinin karşısında olduğunu açıkça yazmıştır. Şaşırdığım konu, bu forumda Atatürkçüyüm, Kemalistim diyen tonla katılımcı var.Alıntı:
Nuri Bey siz neden bahsediyorsunuz
bırakın bir ülkücüyü
Mustafa Kemal gelse
kapıdan içeri almayacaklar işgal etmiş partiyi...
Ben bu forumda defalarca Atatürk'ü eleştirdim. Bana defalarca saldırıldı. Kendisine solcuyum ve Atatürkçüyüm diyen tonla katılımcı var.
Meteposta geldi yazdı işte, ''Atatürk Ülkücü'dür'' dedi. Zamanında Erbakan Hoca da ''Atatürk sağ olsaydı, gelip Refah Partisine katılırdı'' demişti.
Kendisine Atatürkçü'yüm, Kemalistim diyen buyursun, gelsin cevap versin abi.
Ama en azından Nutuk okumuş olan gelsin. :)))))))))))))))))))))
Not: Bende ''Söylev'' var. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu'nun düzenlediği Söylev. Kuran tefsirlerini bozuyorlar. Ondan yazdım. Sayfa sayıları farklı olabilir.
Sayın hkm, bakınız Sn.MKA55'in tespiti bence doğru. Sağ oyların Akp'de konsolide olmasını sağlayan CHP'dir.Alıntı:
Seçmenini Tayyip nefreti ile afyonlayarak
partiyi savaş verdiği Batıya altın tepside sunanlar işgal etmiş...
Morrison süleyman,akabinde bizim çocuklar başardı darbesi ve bizim çocukların en büyüğü kenan evren,devamında tamamen batıcı özal dönemi hep ana yol ayrımlarında suyun başında sağcılar var.Ecevitli koalisyonlar döneminde zaten çok yapılan değişiklikler yok memleketin rotasını hep demin saydığım isimler belirlemiş.Ha ecevit ve erbakan hocanın kıbrıs olayı var ki bence cidden büyük bir başarı hikayesidir o dönem de sağcı iktidarlar tarafından ,uygulanan amerikan ambargosu sonucu oluşan kuyruklar nedeniyle aşağılanır .Menderes dönemi ve fetö de var da onlar bambaşka hikayeler.Atatürkten bu yana ki o dönem zaten tek parti iktidarı var ,çok partili demokrasi hikayemizin ana oyuncusu,belirleyicisi ve uygulayıcısı hep sağ iktidarlar.
Aynen katılıyorum. Zaten chp yıllardır bu hastalıklı beyinli, dar kafalı tipler sayesinde iktidar olamadı, kendilerini partili gibi gösterip kasti olarak halktan chpyi uzaklaştıran bu tiplerin diğer versiyonları da ordumuza sızan fetöcü pislikler. O pislikler de milletin evlatlarına orduda binbir türlü pislik yapıp milleti ordusundan soğuttular, halk onların yaptıkları itlikleri Kemalistler yapıyor zannedip ordusundan, Atatürkçülerden ve chpden uzaklaştı. Batıya altın tepside sunmuşmuş, Allah akıl fikir ahlak ihsan etsin, ne diyelim, bunların en büyük hayali saray soytarılığıymış demekki...
Elbet öyle de ,siyaset bizde zaten tiyatro boşverin sn ayvagöbek :)))))) Benim siyasetten umudum hiç yok.Mecburen chp liyiz de neyin ne olduğu belli, al birini vur ötekine.Boş işler aslında.Bulunduğumuz aile çevremiz formatımız şu bu mecburen chp li yapıyor da tüm partilerin aynı olduğuna eminim.Hepsi bir yerden tek odaktan yönetiliyor gibime geliyor.Biz de işte kimimiz fenerli oluyoruz kimimiz beşiktaşlı kimimiz cim bom.Sonuç aynı.
Bize o meşhur makaleden
(Üç Tarzı Siyaset-Akçura)
ne Osmanlıcılık
ne de islamcılık kaldı...
Kala kala ve
çok geç Türkçülük kaldı...
Tamam Gökalp kadar değil ama Mustafa Kemal Akçura tanımıyla Türkçüdür...
Çağdaşlaşmaya ne kadar özen gösterse de
o damarından asla taviz vermemiştir Sn Nuri...
Atatürk İlkeleri
1 — Cumhuriyetçilik
2 — Milliyetçilik !!!!
3 — Halkçılık
4 — Devletçilik
5 — Laiklik
6 — İnkılâpçılık
https://www.ttk.gov.tr/belgelerle-ta...lleten-makale/
İkinci Dünya Savaşı sırasında ve
ardından
onca Mustafa Kemal’in ardılını işkenceden geçiren,
ülkeyi doğal müttefiğini satarak batıya peşkeş çeken,
parti genel sekreteri tarikat liderinin kankisi olan,
Samsun’dan Ankara’ya yürüyen gençleri serserilikle suçlayanlar
mı
iktidara gelemeyen solcular?
Hayır, Atatürk ülkücüdür gibi bir sözüm olmadı. Eğer Ülkücülükden dünyadaki etnik Türklerin Türkistanlar kurması anlaşılıyorsa bunlar boş umutlardır.. Rusya'da Çin'de Yunanistan'da Bugaristan'da vb. vb. Türkistanlar kurulması hayaldir..Atatürk'ün de MisakıMillinin Musul/Kerkük'ü dışında böyle hayalleri yoktu ama Türk topluluklarıyla kültürel bağların sıkılaştırılmasından yanaydı.. Fetihler çağı bitmiştir devletlerin sınırlarının değiştirilmesi çok çok zordur bunu süper devletler bile başaramıyor.. Atatürk dışarılarda etnik hayaller kurmadı ama sınırlarımız içinde de kimse de etnik hayal kuracak cesaret bırakmadı.. Bugün ise Kürtçülerin büyülediği bağzı Türkler, bu hayalleri kuran PKK/hdp'li Kürtçülerin hainliklerini katliamlarını görmüyor kendilerini onların karşısında ezik ve borçlu hissediyorlar, bunun hiçbir mantıklı açıklamasını da yapamıyorlar.. Tiksindirici olan budur....
Bağzı üyeler Kürtçülük konusunu siyaset sayıyor ama bu siyaset değildir doğrudan vatan hainliğidir Türk halkına düşmanlıkdır. Etnik bölücülük yapmayan partilerdeki Türkler benim siyasi rakiplerimdir düşmanım değillerdir....
Tam bağımsızlıktan yanaysanız, ülkeyi bölünmez bir bütün kabul ediyorsanız, Cumhuriyetçiyseniz, sosyal demokrasi ve hukuk ile uygulanmasından tarafsanız, devlet işlerine din işlerini karıştırmıyorsanız, ülkeyi kuranları toptan millet kabul ediyorsanız, sürekli yenilenmeye, dönüşüme ve buna uyuma açıksanız, sosyal adaletin devlet eliyle himaye edilmesini savunuyorsanız....
İster A, ister B, ister C partisini destekleyin, ister kendinize Atatürkçü, ister Türkçü, isterse Osmanlının torunları deyin...kuruluş felsefesi içindesiniz demektir.
Sorunumuz, düşmanımızın hem A, hem B, hem de C partisinden adam devşirmeye çalışmasında, hangisi gelirse gelsin bir A, B ve C planının olmasında. CHP' de bir şeyler oldu, aynı dönemde Cumhuriyet Gazetesinde de bir şeyler oldu. Ama CHP'de herkese bir şeyler olmadı. En son İnce ve Çelebi partiyi terk ederken dikkat çekici şeyler söylediler, doğruydu sanırım. Mesele devşirildi mi, yoksa siyaset mi yapılıyor anlamak zor, bunu icraatlerinde göreceğiz, icraat yapma fırsatını yakalayabilirse, gerisi şimdilik 'iddia'..
Çağımızın Roma İmparatorluğu bütün denizleri ve ticareti kontrol altında tutuyor, nerede yeraltı kaynağı varsa, üstünde etrafında karışıklık çıkarıyor, kendine uydu devletler yaratıyor, bazen krallar atıyor başlarına, bazen diktatörler, bunlar ne zaman millileşirse, buduyor, eziyor, yerine başka bir şey deniyor. Yeni taktiği de, küçük küçük devletçikler, güdümlü demokrasilerle yönetilen, bir türlü bir araya gelemeyecek asimetride, birkaç on milyar dolarla demokrasilerinin iç dinamiklerinin allak bullak olabileceği..
Saddamı yarattı, millileşince bahanesi olarak kullandı, budadı, devletini yok edip geri çekildi, birbirlerini budamalarını izledi,
Talibanı yarattı, Ruslara karşı kullandı, sonra oraya çökmek için bahane olarak kullandı, uydu bir devlet yarattı çekildi, az sonra birbirlerini budamalarını izleyecek.
Saddam' ın subaylarından cezaevinde IŞİD yarattı, Suriye' ye saldı, canlı yayında kafa kestirdi, etnik göçü tetikledi, demografik yapıyı değiştirdi, devletin güneye çekilmesine yol açtı, oluşan boşlukta birbirlerini budamalarını izledi, yeni piyonlarını üstüne sürüp IŞİD' i yendirdi, şimdi yeni devletçiklerini dizayn ediyor.
Suudlara krallık verdi, millileşecek gibi oldular, valla sataram ha tirlyonluk tahvilleri deyince, hanedana, bir otelde meydan dayağı attırdı, mallarına paralarına pullarına çöktü, yeni kralın başına da bir cinayet tasması geçirdi, son şansını verdi, izliyor.
Kaddafi' yi...
İç karışıklık çıkarıyor, mevcut devlet iradesini yok ediyor, milletin birbirini budamasını izliyor, bölüyor, parçalıyor, yeni küçük güdümlü devletçikler kuruyor. Bunlardan bir Kürdistan kuracak, İsrail'e müttefik edecek, plan bu petrol bitene kadar, uzun vadede İsrail o vaad edilmiş topraklara çökmenin yolunu kendi bulacak..
Bizde son kertede, ilk ordudan ve subaylarından başladı, sonra devleti hedef aldı, yavaş yavaş oyuyor altını..
Senin ordundaki, uçak pilotuna, senin meclisini bombalattı..
20 sene önce hatta bu forumda, bunu yapacaklar dediğimizde, bize 'Yok artık anasının a..ı dediler.
Roma İmparatorluğu çok fena, milyon milyon ölümlerin yaşanmasını sağlıyor, milyon milyon göç ettiriyor, canlı yayında kafa kestiriyor, olmadı canlı canlı yaktırıyor, 30 yıllık komşular testereyle birbirini doğruyor...o yüzden ilk paragraf önemli, gerisi teferruat...
Sn achilles güzel yazdı.tamamen hemfikirim
Sayın Achiles,
Ülkeyi kuranları toptan bi millet olarak elbette kabul ediyoruz ama bi farkla
O milletin bi adı var
Türk Milleti...
Ve biz tavizsiz adıyla kabul ediyoruz...
Bu Roma İmparatorluğu benzetmeniz umarım onun lejyonerliğini yapan vatansever makyajlı hainler için bi çıkış yolu olur ümidimi korumak istiyorum...
Saygılar ve teşekkürler...
Eşşek olana semer vuran çok olur. Eşşek olmayın, oynatmayın kendinizle diyecem ama sonra aklıma geliyor, bu coğrafyada eşşekten bol bir şey var mı?
ABD büyük güç olmanın, oynadığı devletçikler de küçük devlet olmanın gereğini yapıyor.
Yoksa ABD Almanya ile de gücü yettiğince oynuyor. Çin ve Rusya da ABD ile oynuyor.
Şu an ABD'nin başındaki zat; seçimi kazandığı şaibeli, kendisine basın tarafından sorulacak muhtemel sorulara söyleyeceği sözleri cebinde not olarak taşıyan, 2 tane mantıklı cümleyi arka arkaya söyleyemeyen, beyni gidik kuklanın teki.
Hatta başkana yöneltilen soruların çoğunu Beyaz Saray iletişimcisi kızıl kafalı bir kadın cevaplıyor. Bizdeki iletişim başkanlığı mı bakanlığı mı onun gibi.
ABD kendi tarihinin en gülünç dönemlerinden birisini yaşıyor Biden dönemi ile beraber.
Herkes gücü yettiğince bir oyunlar çeviriyor diyelim. :)
Cevap veren arkadaşlarla mutabıkız..
Burada püf noktası asgari müştereklerde buluşabilmek...bu, forum için bile geçerli..
Siyaseten demokrasinin gereği, çoğunluk gerekiyor. Çoğunluk ancak bir cephe hareketiyle sağlanabilir.
Her yönetime gerçekten talip parti bir cephe hareketi olmak zorunda. Bir parti, o cephenin sığacağı genişlikteki yoldan yürür.
Yani yolun bir genişliği vardır, kimisi o yolun en solundan, kimisi en sağından gidebilir, ama herkes o yoldan gider. Kimisi yolun en solunda/sağında iken bir anda yoldan çıkabilir.
Ben cepheleşmem, taviz vermem diyenler de ancak patikadan yürür. Hikaye bu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roma İmparatorluğu...milyon milyon öldürüyor, yerinden yurdundan ediyor, atom bombası atıyor sivilleri yakarak öldürüyor, yarın bir gün lazım olur diye elinde bolca bulunduruyor, kimyasal silah var bunlarda diye BM nin gözünün içine bakarak yalan söylüyor...
Bütün terör örgütlerini kuruyor, finanse ediyor...Yetmezse, kendi ülkesinde bile eylem yaptırarak uçaklarla kuleleri Pentagon' u vurduruyor, kendi halkını ayartıyor..
Çok fena, şeytan bile bana ihtiyaç kalmadı diye, kendini emekli etmiş olabilir..
Bundan 20 sene önce olsaydı, asker sahaya inerdi elindeki bütün imkanları kullanırdı bu yangınlar böyle büyümezdi.
Asker kışladan çıkmasın, görünmez olsun, konuşmasın dediler ama dediklerinin arkasını dolduramadılar. Asker karışmasın tamam da, o zaman meseleyi siz çözün?
Yok biz de çözmeyiz. O zaman yardım isteyelim? Yok yardım da istemeyin. O zaman aciz görünürüz.
E zaten acizsiniz?
Sedat Peker de bu manvalde bir şeyler yazmış bugün.
SULTAN TARLACI
@TarlaciSultan
·
28d
Eğer ormanları yakan birisi tespit edilirse, bulunduğu yerde yaktığı ormanın içine sürülmeli. cehennem adaletini beklemek epey zaman alıcı. Görünen o ki bir şekilde içinde bulunulan iklimden pkk pislikleri de fırsat bu fırsat yakma çabasındalar. yaktığınız her ağaç sizi yaksın...
Türklerin nerede olmasını bekliyor? Han-Seyit diye birine cevap vermiş, onun yazdığını buraya kopyalayamadım. Siz bulup, bakabilirsiniz. Yine de Türklerin çoğunun Kürtlere düşman olmadığını yazmış. Tabii bizi keriz yerine koymaya çalışıyor da hadi neyse.Alıntı:
sacit arvasi
@ArvasiSacit
·
1 Ağu
@han_seyyit
adlı kişiye yanıt olarak
En büyük düşman Türk devletidir diyelim Türkler yerine. Garip bir şey yazdığımın farkındayım. Türklerin çoğu, Kürtlere düşman değil ama dolaylı olarak düşmanlık yapıyor. Nasıl mı? Kürtler ve düşmanları Türk devleti ne zaman karşı karşıya gelse hep devletin yanında oluyorlar.
Bir Azeri kardeşimizin tweeti vardı, bu arkadaşımızın yukarıdaki yazışma ile bir alakası yok, hoşuma gittiği için kaydetmiştim. Bunun altına bunu yazayım bari:
yıldızların yerinde a ve q var.Alıntı:
Semevantaes⁷シ︎
@semevantaes
·
31 Tem
Türkiyədə türk istəməmək? Mən də yarp** dolmasında yarp** istəmirəm
Lazca var,gürcüce var,çerkezce var,kürtçe var bunlar türkmüdür değilmidir.
Hataydaki arapları,zazaları,ermenileri,yahudileri vs daha saymadım elbet .
Tüm bunlar türkse mesele yok ,değilse türk kim kaç kişi bu tanıma girer.
Türkiye Cumhuriyetini kuran halklara Türk Milleti denir...
Bitti, gitti...