94-97 arası tepki gelebilir borsamızda dibi bu hafta görebiliriz tepkidede hedef 110.000 olur ytd.
portföy de % 20 nakit %80 hisse (sağlık ,teknoloji ve tekstil hissesi bir nevi günümüz kriz portfoyu ) ytd
Printable View
94-97 arası tepki gelebilir borsamızda dibi bu hafta görebiliriz tepkidede hedef 110.000 olur ytd.
portföy de % 20 nakit %80 hisse (sağlık ,teknoloji ve tekstil hissesi bir nevi günümüz kriz portfoyu ) ytd
Sayın Cauti, uzun bir süredir sizi takip ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam teknoloji hisseleri hakkında hiç yorum yapmadınız.
Teknloji hisseleri hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum doğrusu.
Syg.
Genel bir yorum yapmıştım aslında...ben bir hisseye hikayesi var diye 10 tl ettiği yerde 100 tl vermem...hatta bu balonu 2001 deki .com nasdaq krizine benzetmiştim...bir sürü bir masa bir kasa şirket saçma sapan fiyatlara gitmişti...%90 ı yok olup gitti belki içlerinden bşr kaç tane çıktı ve ihya etti.
Demem o ki, bu sektörde gelecek var diye alım yapılmaz...firma beni ikna edecek bilançolar ortaya koymalı ve fiyatı uygun olmalı...şu an elimde hiç yok bu hisselerde...kafein, kront gibi hisseler ciddi oranda düşüş yaşarsa o zaman ilgilenirim.
Grafik pahalı kriterimiz bu durumda da geçerli..8 yıl 8 kat, 4 yıl 4 kat sınırları aşılmamalı.
Arkadaşlar duygularımı çok belli etmemeye çalışıyorum...ama çok mutluyum..2 yıldır oluşturduğum sistem 2018 de rüştünü ispatladı. geçen yıl yükselişte, bu yıl da düşüşte çok iyi sınavlar veriyor...ve bu sistemi yaklaşık 2,5 yıldır her şeyiyle sizinle paylaştım...dönüp geriye bakınca bu ve önceki başlık, anlayabilen için hazine değerinde bence.
Bu arada dün ve bugün endeksi %3 yeniyor portföyüm..deva, uluun, knfrt sayesinde...sistem kadar şans da önemli..konfurt u hafta başı almaya başladım, dün öğleden sonra patladı kağıt..uzun süre takibindeydi, fiyatı uygun seviyelere gelince almaya başlamıştım.
@nosfecagrı ses ver...umarım fazla risk almıyorsundur portföyde.
beyazyakalının batışı, herhalde bundan sonra borsada beyaz yakalı v.s. kalmayacak.
Beyaz yakalıya müthiş bir fırsat sundum...özellikle dimağları temiz, gelecekleri zor genç beyaz yakalılara...geriye dönük yazılanları okusunlar...şu günler çok değerli ve büyük bir ders, gerekli dersleri çıkarabilenler için nimet.
Not: bu türbülansta pek çok arkadaşımın ciddi kayıpları olduğunu biliyorum. köy yanar deli taranır pozisyonuna düşmek istemiyorum. Ortalık sakinleşinceye kadar bir süre ara vereyim yazılara.
Cautionary hocam bence mutlu ve gururlu olmakta haklısınız çünkü birçok kişi için fark yarattınız..Ben çoğunluk nakitteyim stratejime sadık kalarak duygusal davranmadan aylık alım yapmaya çalışıyorum. Coşku zamanı nakite geçmeden önce cemas hissesinde kendimce tekniğine güvenerek tabiki açgözlülük ve zengin olma hayaliyle 1.30 lardan all in işlemler yapmıştım . Neyse ki bı maaşa yakın zararla kurtulmusum beklesem bir yıllık tasarruf hiç olmuştu şimdi, şu an 0.82 yanıyor .......
Yo hayır yazın tabi fakat çoğu beyaz yakalının bir yandan hisse tutayım bir yanda gidişata göre viopta hedgeleyip diyecek zamanı, sabrı ve en önemlisi soğuk kanlı bir yapısı yok.
şimdi klasik bir beyaz yakalı düşüş yönünde hedge yaptı yarın piyasa artı yaptı diyelim yine gol yiyecek.
bir kucuk yatırımcıya göre nispeten uzun süredir borsada olmama rağmen ben bile bıktım valla bu uv yapalım muhabbettinden. 1 ay önce satıp çıksaymışız en temiziydi. gerçi yine bizde kabahat etrafı kasıp kavuran bir salgın başlamış ve ilerlerken biz burada her şey güllük gülistanlık takılıyorduk. inş bu sefer ders olur.
Kami atmayacam,
Klimasandaki pozisyonumu gereksiz kapamak istemiyorum
Umarım pegi 35.80- 36.00 aralığından seker
endekste 95.000 gapı alıp döner
Saygılar
Bi hisse hergün %10 düşerse kaç günde sıfıra yakın bi fiyata ulaşıyoruz. Bende şemsiye girdi açıldı öyle boşboş bakıyoz..
Her şeyi geçtim bu kordsa bu kadar zayıf bir şirket mi yaa.
MSCI TÜM ÜLKELER ENDEKSİ AYI PİYASASI BÖLGESİNE GİRDİ
Cauti abi bu ne demek ? Bizim ülke krizi gelmeden öncede böyle diyorlardı ..
Alt destek kırıldığı için mi ayı piyasası başladı diyorlar ? Ayı piyasasından nasıl çıkılıyor alt desteği tekrar yukarı mı kırmalı :wu:
Rüyamda da altın onsu 3200 $ oluyordu psikolojim bozuldu galiba :dvr: :dvr:
Ozkgy
Yunsa
Kfein
Kords
Albrk.
Böyle portföyü nasıl yapmayı becerdim helal olsun bana..
Sadece teori
Bence maksimum negatifliği verdiler piyasaya yakında aşı bulundu haberi verirlerse şaşırmam ...
Bunlarda oyun bitmez ellam
Sayın cautionary tüpraşı sattınız mı? 104'ten girmiştiniz.
Elinizde hikayesi olan güçlü hisseler varsa, çok üzülmeye gerek yok bence. Lakin, nispeten zayıf hisseler varsa, o zaman baya sıkıntı. Ben zayıf hisselerde kol-bacak kestim.
HALK - YKB - KOZAL bekliyorum.
104 ten bismillah demiştim...her %3-5 düşüşte bir parça alıyorum...genelde pozisyon alırken 10 parçaya bölerim alışları...bugün de alım yaptım...5 parça daha alma planım var...düşüş devam ederse daha aşağıdan, yoksa 104 üstü devam eder alışlarım, 85-105 arası ek alım yapmam.
Bazen bir mıh bir nalı, bir nal da bir atı kurtarır...bizde de bazen bir hisse bir portföyü kurtarır, endekse göre sağlam duran portföy de yatırımcının psikolojisini kurtarır.
Son iki gündür deva, resmen portföyü kurtardı tek başına.
Ek 24449
Herkese sağlıklı gunler... bist 30 acisindan normal donemde cizdigim trend 113bin puandan 2008 yilindan cizdigim trend dibi ise 96bin civarindan geciyor.... bu benim cok amator bir cizimim sadece fikir olusturabilmesi amaciyla paylastim ... kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir algoritmalar robotlar turevler derken her an hersey olabilir diye dusunuyorum
Allah saglıgımizi bozmasin... sular duruldugunda giden insallah geri gelecektir... iyi aksamlar dilerim... saygilar
Adı artık 2020 global krizi oldu sanırım
Bu ne be sonu yok mu ?
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gün içinde trade edenler artık verip çıkıyor. Beklemiyor.
Öyle ya da böyle dönecek dibi yakalayanlar nakitten zamanında geçiş yapanla yeni zenginler olacak
Kaç tane hisse taban olmuş sayamadim
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz Altin satip borsaya gireyim dedim ama onsada fena saldirmislar..
Bist 100 endeksi şu an kaç günlük ema seviyesinde bilen var mı?
92.342 kapasa 1400 günlük ema hesapladım ama teyite muhtaç bir bilgi olduğu için bir bilene sorayım dedim..
Teknik kısmını pek anlamam, kağıtların geçmişi ve sahiplerini göz onune alarak 7 hissede alım yaptım.3 yıllık altın alımlarından sonra ilk satmak bugüne nasipmis..
https://i.hizliresim.com/spPBH4.png
87.400 2012'den bu yana gelen destek.
Eğer global anlamda kriz başlamayacaksa orasının en dip olması gerekiyor benim grafikte.
https://i.hizliresim.com/lJqlW8.png
En kötü senaryo 2008 2009 diplerinden gelecek destek
79.300 civarı
Şu an için diğer grafikteki 87.400 daha makul
Birikimim olsa bu seviyeden birkimimin yarısını net geçerdim hisseye gram düşünmeden.
87.400'e kadar parça parça