Acsel, 34,8 milyon geldi. Hayırlı olsun
Printable View
Acsel, 34,8 milyon geldi. Hayırlı olsun
o nasıl bir ciro ve favök artışıdır..
sn 3:45 iyi iş çıkardınız..
hep takiptensiniz :)
marjlarda daralma dışında herşey güzel..
marjlar da iyilerşir ilerleyen dönemlerde..
yeni yatırım devreye alınınca kapasite kullanımına bağlı olarak marjlar rekor seviyelere gelir.. çünkü belli giderler sabit kalacaktır..
çeyreklik favök marjı %25den %17ye inmiş..
sırada ne var: beklentilerimiz..
- ges yatırımı (arsaya veya çatıya)
- arsanın satışı
- yeni yatırımın devreye alınması
- bedelsiz sermaye artışı (tavan artışına bağlı olarak)
Detayi yarin yazicam ama benim beklentim dahilinde guzel bilanco. Marjlarin daralmasi dogal,devletin dovize el atmasi yetmiyo gibi eur/usd hareketi oldu. Orta vadede 75 hareletinin baslamasini beklerim. Hersey yolunda tikir tikir gidiyo bence.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Bilanço beklediğim gibi geldi bu yıl 10 11 fk ile fiyatlanirsa 70 80 önümüzdeki yıl petrol fiyatları böyle giderse 200 ler görülebilir benim hedefim en az oralar 10 sermayeli sanayi şirketleri 100 üzeri zaten bir tmpol kaldı birde
stok devir hızını beğeniyorum..
çünkü.. hammadde verdiğim sektörler çok güzel..
tam bir büyüme hissesi..
teşekkürler..
o zaman ne diyoruz :)
kaldır bakalım reha
...PAC patlamış ,hasılatın yarısı nerdeyse.Her gün 3-5 sondaj kuyusu açılma haberleri düsüyor.Konjoktür lehine.
110 mil tl hasılat 95 mil ihracat öngörmüştüm.Dayanağım DENİB verileri
Daha önceki dönemlerde,Denib Kimyasal ihracatı/Acsel oranı 5,5 referans alındığında,
Denib in 2.çeyrek Kimyasal ihracatı 30 mil usd olarak yayınlanmıştı geçen ay.
Acsel bu çeyrek 6 mil usd. ihracat 2.Çeyrek dolar ort 16 baz alındığında 94 mil tl çıkıyor.
O zaman ben bir "dale don dale" dinlemeye gidiyorum
Gerçi 190 m gelmedi ama olsun
Bi "dale don dale"yi hakettik sn minikyatırımcı :)
https://www.youtube.com/watch?v=h3WFI_NIZ2o
Ben marjların düşmesini üretim kapasitenin arttığından dolayı olduğunu düşünüyorum. Genelde üretim hızı artınca marjlar düşer
Bunu tablolarla gördüğümüz raporda CMC ihracatı kg olarak da artmıştı
Duyduğuma göre texas tarafında kapatılan petrol kuyuları jeotermal enerjı için tekrar değerlendirilecekmiş
S&P de Acıselsan'ın Texas houston'a ihracaatı vardı. S&P yi takip etmek lazım.
Dikkat ettiyseniz pac çok artmış .
Benimkisi sadece bir theory not investment suggestion
Eveet biraz daha detay inceleme sonrasi yilin 2. yarisi ve yilsonu beklentilerim su sekilde. Muahafazakar varsayimlar kullanilmistir ve kendi adima yileonu icin 100m+ dahi olasidir.
Q3 ortalama kur 18
Q4 ortalama kur 20.
2022 Toplam ciro 435m
Q3 ve Q4 brut kar marjlari sirasiyla 22% ve 20%
Yillik net kar 91m
la minik bak buraya..
kayıtlı sermaye tavanını yükselttiler..
bedelsiz beklentin var mı..
üç hane sermayeye çıkarır mı
Ada vapuru yandan çarklı, bayraklar donanmış cafcaflı
Şinanay da yavrum şina şinanay
....
Elinde Acsel gibi bir hissen varsa her an ve her tur sürprize acik olmalısın ! Tabi en onemliside sermaye artısı !...Bilanco da kısa vadeli yukumlulukler biraz can sıksada ilk evvel yeni yatırimla ilgili olumlu gelismelerin olması lazım. Sürec sanki tıkanmıs gibi..Bilgilendirme ve haberde göndermiyor sirket..Fiyatin yukselmesi icin daha cok yeni yatirimla ilgili olumlu haberlere ihtiyac var..sonra masadaki diger secenekler ki ilk sırada yuksek oranda bedelsiz ve belki bir miktarda bedelli sermaye artısı..ytd
Yatirimla ilgili neden olumsuz bir algi olussun? Aciklamalarda zaten hep 2022 yil sonuna kadar dendi ve daha 1 ay once tesvik icin onaylar alindi. Benim suphem yok.
Ayrica bedelsiz Turk boraasinin bug'idir. Birkac istisnai durumu olan sirket haric hicbir anlami yoktur. gorece dusuk hisse sayisiyla devam etmesini her zaman tercih ederim.
ve en onemlisi ; sirkete güven..inanç ısrar ve sabır !
Evet kıymetli kardesim ve paydasım.. Bedelsiz konusunda aslinda bende sizin gibi düsunuyorum. Ancak gelismeler ve izlenimlerim sanki o yonde..yeni yatirimla ilgili de nerdeyse yilin 8 ayi geride kalacak. 4 ay gibi bir surec var..sanki gecikme ya da aksaklık var gibi geliyor bana..selamlar..
Eveeettt kisada 47 48 ler hedefte 43 yapıp ikili dip bile yapabilir w ile yeni çıkış trendi başlatabilir şimdilik her türlü beklenti bitti iğne attı dökülme zamani
Sıradan sermaye kadar bilançolar dan bir üst kademeye geçtik fiyatta geçti ama şimdi bu sürdürebilir mi onu gorecegiz sermaye 10 olduğu sürece burada ekmek var