Bütün topiklerin başına nur yağarken bizim buraya her gün en az bir tane çift yumurtalı sucuk düşüyor. Bu başlığın şansıda bu
Printable View
Bütün topiklerin başına nur yağarken bizim buraya her gün en az bir tane çift yumurtalı sucuk düşüyor. Bu başlığın şansıda bu
Ayran katma her ne içiyorsan çarpar
Yok şarap, yanında da biraz blutwurst. :drunk:
:kahkah::kahkah::kahkah::vk:
Sinirden gülmeye başladım.
Bu kafa ile moku yemişiz zaten.
Faiz %35 olsa bile durmaz artık yapısal reformlar gerekli.(tasarruf,üretim,ithalı kesme,vergi reformu,süriyelileri göderme,uçuk kaçık yerlere para harcamama,milletvekilliğini kaldırma,2 milyon memuru atma,araçları satma vs vs
Yıl sonu enflasyonuda en az %75 olur gayriresmi
Üç çocuk yetmez beş yapın diyen biri vardı...
Neynen bakcaz mınaki diyeniniz çıkar herhal,asgeri ücretnen kedi bakaman..:oleyo:
Canım bol köpüklü yayık ayranı çekti yokmu arkadaşlar.
2008 den beri yazıyoruz hala uyanmıyan ayıkmayan cankuzu sarması yandaşlarımız var.
Daha daha istikrar olmalı değilmi?
Birde Adalet ve Hukuk olmalı.
Adamcıklar yeni 250dolar ustune papaz in o guzel burunlu suratını koysa yeridir
Resmen ve resen adamların cari acıklarını cozmeye Katkıda bulunuyoz farkında olmadan
Ben salladım rakamları böyle bir hesap kitap var mı bilmek istedim..? Sonucta faiz artısı yapılmasına karar verilmişşe yetkili mercilerin hedefledigi bir kur seviyesi vardır.
Böyle oldugunu düsünüyorum.. yanılıyorsam kusura bakmayın
Yatırım tavsiyesi değildir.
Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir haftalık repo faizi yüzde 17,75 seviyesinde bulunsa da, piyasalardaki dalgalanma nedeniyle bir süredir bu orandan fonlama yapılmıyor ve Merkez Bankası
Son 6 işlem gününde Merkez Bankası'nın ağırlıklı ortalama gecelik borç verme faizi olan yüzde 19,25 seviyesinde gerçekleşti...
Yarın %3 civarı enflasyon çıkarsa(19 civarındaki yıllık enflasyon)
enflasyon ve fonlama maliyeti arasındaki makasın kapanması Merkez Bankasını yeni faiz artırımı baskısıyla karşı karşıya bırakabilir...
Salı günkü MB’nın enflasyon değerlendirme raporu 13 eylül için fikir verecektir..
Bizim devlet adamlarımız öyle bir zihniyet içindelerki,devletin kaynaklarının hiç bitmeyeceğini sanıyorlar. Aslında bunu idrak edemiyorlar demek daha doğru...
Şimdi doların yükselmesi adına bu ülkede yapılmaması gereken her şey yapıldı.. Saymaya gerek varmı bilemiyorum. Ama malum zatlariçin saymak lazım...
Üretim sektörü perişan durumda. Dünyaya sattığımız adam akıllı bir markamız yok..Onuda geçtik çakma ürünlerimiz bile yok...
İharacatımı bile ithalata dayalı olarak ilerliyor. Onu yaptık bunu yaptık dedikleri başarı hikayeleri de montajdan ibare.. Motorunu Amerikadan satın aldığınız bir ürünü imalattan saymak bize yakışır.
Tarım ve hayvancılık konusu ayrı bir kanayan yara..Tarım ülkesi yurdumuz samanı ithal eder duruma gelmiş. Hele bu işlere bakan en üst düzeydeki sorumluların bir çözümleri oluyor evlere şenlik...Et fiyatları yükseliyor, adam çıkmış et ithal ederek sorunu çözeceğini anlatıyor. Nerenizle gülerseniz gülün.. Toplasana üniversitelerini, özel sektörünü, bilim merkezlerini, araştır bu işler dünyada nasıl oluyor. Elin oğlu 15 kilo alırken , biz niye 4 kilo alıyoruz. AHhh
Bak bunu söylemesem olmaz. Ülkemin canım tarım ovalarına toki devasa konutlar yapıyor. Ergani ovasındakikatliamı gözümle gördüm..
İsraf konusu bunun için neler yazılabilir. Bu konuya girmeyeceğim...
Sağlık sektörü kan ağlıyor. Hani evmizin altından ilaç alacağız diyordukya, oda yalan oldu. Bunu başarabilmek için 10 aşamalı gişeden den geçmen gerekiyor. Oda yetmez engelleri aşman lazım... Ölümcül hastalığı olan adama 6-12 ay sonraki tarihe randevu veriliyor. Doktorların hasta tedavi etmek gibi bir derdi kalmamış. Doktorun kendisi tedaviye muhtaç hale gelmiş. Bizi nasıl tedavi edecek...
Eğitim sisteminde fiyaskolarımızla nelere kadir olduğumuzu görmek için üstat olmaya gerek yok. Sıfırcı gençler bu ülkeye nelere katacak. Bu sıfırcı gençler ülkeyi nasıl şaha kaldıracak ve dolara haddini bildirecek. :)
Kendi insanın yarısından fazlasına küsmüş bir zihniyet neleri başarabilir
Biz bile işe göre adam derken yurdum , bu konuda destanlar yazıyor. Bunun sonucunda ne olması bekleniyor. 2053'de beklersin , 2153 de.. Liyakat kardeşim liyakat...
Birde satılan ve hiç edilen ülke sanayisi var. Bunlar ikiye katlanması gerekirken yok edildi. ŞİMDİ SİZ TRUMTAN NE İSTİYORSUNUZ. Bizimi tiye alıyorsunuz.
Ucuz doları alıp duble yol yapıyorsun, betona yatırıyorsun.. Buraya kadar sorun yok, barış içinde yaşıyorsunuz. vakti zamanı gelince adam parasını istiyor, tabi parayı çar çur etmişsin, hemen çamura yatmanın alemi varmı.. Ekonomik savaş ilan ediyorlar.Adam parasını geri istiyor parasını.
Borcu alırken karşılıksızmı aldık zannediyorsunuz. Yanıldıksa o mazur görülebilir.
Neyse bu konu bitmez.
Sonuç olarak dolar 3 tl den gelmiş ,6 tl ye, Ama birileri 7 tlden 6,50 tlye gelmiş dolar üzerinden makarnacılar kahramanlık türküleri söylesin...
Yaklaşmış arkadaş çizgiye ..
240 Min
https://i.resimyukle.xyz/eA7x8c.png
Sn. Tengri Han gecelik merkez bankası fonlama maliyeti, iki yıllık tahvil faizi ve enflasyon rakamları göz önüne alındığında..
Merkez bankası 600 ila 750 baz puan artışı yapabilir düşüncesi anormal olmaz. Ki buda doları 5,40 altına yuvalar. Ancak
Benim edindiğim sinyaller neticesinde yüksek kur a razı düşük faiz e devam bir politika izlenecek gibi. Faiz artışı beklentisi gerçekleşmeyebilir.. (umarım faiz indirme yoluna gidilmez)
Bu durumun gerçekleşmesi ile usd 6,82/7,18 aralığına bir pik yapacaktır.
Ve doların son çırpınışları olarak tarihe geçecek bir hareket yaşamamız muhtemel, sonrasında aşağı yönlü salınan bir dolar görebiliriz.
5 üzeri yanılsama fiyatlarında son aya girdiğimiz göz ardı edilmemeli..
Bol kazançlar
Faiz artırılmayacak ve Dolar 6.82 -718 den sonra aşağı yönlü salınacak ! bunu not ettim. Ben en son 3.90 lardan sonra `millete Dolar aldıran 5 olacak diyen noktalar noktalar neredesiniz diye anıran bir tip görmüştüm anırdığı ile kaldı olmadı ama utanma sıkılma yok hala develet Tv sinde çıkıp konuşuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=JyptPUq4K0M
Doların yükselmediği bir ortamda, merkez faizi indirecektir. Ancak kanımca buna gerek kalmadan , dolar orta vadeli yükseliş trendine devam edecektir.
Dolarda yükselişin devam edeceği kanısındayım... Biraz daha kontrollü bir şekilde...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Belkide ekşi de okuduydum makul geldi
50ler 60lar baby boom asiri dogurganlık var abd de bunları emekli edince netcez diyor abd hazinesi
Orda o miktar kaynak yok o sayıda emekli beslemeye
Dolar a bogalım dunyayı o kaynakla oderiz planı yapıyorlar
Dunyada dolar degersizlenmesin maksatlı Trump reyiz rahibi salın beni alın bile der ihtiyac halinde emergency not Mode on da
Yoldaşşş temizle şu mesaj kutunu arada bi ,[emoji6]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cari acıgın önüne gecilmesi için hükümetin benimsedigi 6** 7 civarındaki kur kabul edilmiş kurdur ne kadar istemem desede yan cebime koy demekten ibarettir
üretmedikce cari acık düşmeyecegine göre hükümetinde üretmek gibi bir amacı olmadıgına göre tek altarnetif kontrollü yüksek kur politikasına devam
devlet halka timsah gözyaşı döküyor
17 ağustos ile biten haftada yabancılar 361 milyon dolarlık hisse senedi, dibs ve özel sektör bonosu sattı.
Fakat malum kanal manşete sadece yarım gün işlem olan 20 ağustos'u baz alarak 7 milyon dolarlık alım yapıldı diye geçti. Bu şekilde çarpık haberler geldi mi artık bilirim ki her zaman bardağın çok çok az olan dolu tarafı gösterilmeye çalışılıyor, ne o haber kanalının dediklerine ne de o kanalı himayesi altına almış bürokratların dediklerine güvenirim.
Netice itibariyle:
9 şubat 2018-17ağustos 2018 arası TCMB verilerine göre, DİBS, borsa ve özel sektör bonolarında 4 milyar dolarlık çıkış varken
Aynı dönemde merkez bankası bürüt döviz rezervleri 91 milyar dolardan 73 milyar dolara düşerek 18 milyar dolarlık kayıp oluşmuş.
Efendim herkese iyi aksamlar . Faiz indiriminden bahsedilmiş . Faizler düşük tutuluyor daha da düşürülebilir felan denilmiş. Bir vatandaş olarak gözlemlediğim şuan faizler zaten çok yüksek. Konut faizleri ve ihtiyac kredilerileri ucmuş durumda . Kobiler hakkinda bilgim yok fakat onlarinda yukseldigini görmüştüm . Genel olarak ihtiyac ve konutu takip ediyorum .
3 ay oncesi ile kıyasladığım da ne kredi cekilip ev alınır nede ihtiyac kredisi cekilip herhangi bir yerde kullanılır. 100 bin tl ye 48 ayda 90 bin tl gibi bir faiz cikiyor . Konut satışları durdu. Cevremde gördugum Müteahhitler ise yeni konut inşaatlarını durdular. Konut fiyatlarında düsme görmuyorum yakın zamanda onlarıda görecegız diye umuyorum hatta artan enflasyon yuzunden kredi cekmis kisiler gecimini saglayamaz duruma gelip 2 . El ev satislarida artacaktir. Enflasyon oranları yarin aciklandiginda gercek rakamlar olmayacagına gizlenecegine inaniyorum . Bu yuzden doviz yukselisi sert olmayabilir. Hatta faizleri dusurmek yerine yeniden yukseltip ekonomi iyi enflasyon beklenenden dusuk algisi yaratmaya calisilacak . Dolar ve euro biraz sarksa bile doviz borcu olan sirketler mecburen ödemelerini yapabilmek icin doviz alimina yuklenecekler . Bu saatden sonra faiz artisi bizi kurtarmaz . Enflasyon -doviz - cari acik artiyor. Tuhaf bir örnek olacak ama bi kac yerden böyle kurşun yedikten sonra silah cekmek yerine tehlikeyi hissettiginiz anda gerekli hamleyi yapmazsanız . Öldüğünüzde şarjörünüzde 15 fisek olsada onun bize yararı olmaz. Faizi dolar 3.40 a dustugunde arttirip 2 altina dusurselerdi bugun boyle olmazdi . Vaktinizi caldiysam kusra bakmayin . Sayilar degerler detaylar cok onemli ama sıradan bir vatandas olarak benim goruşum boyle Saygilar .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nası bir kafa nasıl bir aymazlık efendim bu.
Enflasyon oluşmadımı şimdi.
Ülkemin ekonomisi sarmalda
Faiz de durdurmaz.
Yapısal adımlar olmalı.
Venezüella durdurabilmişmi?Arjantin imf den gelecek 50 milyar dolara bağlamış işi
Oda bir dikişte biter
Gerçek
Atalarımızda
Elin parası ile gerdeğe girmeyeceksin?
Sakla samanı gelir zamanı
Dışarıya mal satacaksın akıllı yatırımlar yapacaksın(enerji,güneş,rüzgar,çöp,tarım ve hayvancılık vs.)
Şunu demesini beklemek mantıksız olur.
Ey halkım ekonomiyi batırdım...İMF'e gidemem,zaten para bitti,valla imf kalan paraya da dokundurtmaz.
Beslemelerim ne olur sonra....
Bu sebeplerle şansımı TL nin değerini düşürerek denemekten başka şansım yok... Hakkınızı helal edin, sizlerden özür diliyoruz. Ama yinede bize vatan lazım:)
Godoş destekçileri BİM, A101 dahil olmak üzere tüm marketlerde mallara %40-100 arası geçirmece yapılmıştır, reisin dediği gibi Dolar GEÇMİŞTİR dibine kadar geçen ak çomarlara armağan olsun diyoruz .Dolar bu GEÇER hemde böyle haşırt diye geçer.
https://www.xe.com/currencyconverter...rom=USD&To=TRY
Asya piyasaları 6.56
Gene geldi bizim 6 altı 5.40 civarı 5 ci 5 altı teknikçileri
Faizi zamaninda arttirmak tek basina yeterli degil tabiki . Aile sirketi haline gelmemeliydi. Uretime yonelmemiz gerekirdi . Adalet hukuk sistemini siyasetden ayirmalıydik . Yoksa elin yabancisi 1 tl yatirim yapmaz . Guven ortami yok .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usd-try x-rate
6.5650try
+0.0254+0.39%
Ek 20046
................