Agam simcik ben proce filan pek anlamaz
Ama o butceyle
İglo kulubelerdeki tugla yapisi felan incelense belki insaat sektorunde cigir migir acar
Printable View
“Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öncülüğünde, geçen ocak ayında Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir 'sosyal bilimler kongresi' düzenlendi. Kongreye katılanların tamamına yakının Türkiye'de çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden olması tartışma yarattı. Daha önce Ağrı ve Konya'da düzenlenen 'Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi' adlı organizasyonun duyurusunda Türkiye'den 33 akademisyen yer aldı. Buna karşın yabancı akademisyenlerin sayısı da sadece 4 olarak açıklandı. Spor, kültür ve eğitim alanlarında çalışmalara yer verilen kongrenin Türkiye yerine Tayland'da düzenlenmesi de maliyeti noktasında eleştirilere neden oldu”
https://www.google.com/amp/s/t24.com...-istedi,826964
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyide bu cok garip bisey olmamali
Tarafgir degilim
Oncelikle yanlis anlasilmiyim
Tanidigim kbb doktorunu ilac sirketi kubaya yolluyosa gezmeye
Yag bilmemnesi akrabalari distributor ayagina petrol sirketi dunyayi gezdittiriyosa
Onlarda bi gitsin artik gayet dogal
Yani o bahsi gecen ortam icin Dogal
Bir Ayvaylan, bir bunamış hıyar birbirlerini bulmuşlar, onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.:he:
ABD kurban bayramı bugün herhal [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...00a5962d85.jpg
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allahtan bu öldürülen rahmetli bayanla ilgili hic bir sey okumuyorum, görmüyorum, bakmiyorum yoksa kafa toptan gidecek!:vk:
Biz hemen hemen son kuşagız, gittikçe azalan cok değerli gençlerimizde var.
Bazı arkadaşlarında yazdığı gibi, 12 Eylül memleketin ağzına s. o zamanlar bana bile iyi birşey gibi gelmişti!
Son 40 yila bakınca, eşsekoğlu essekmisim!
Cok kotu o video izlemeyin biraz once baktim berbat bisey
Evliligi de bosanmayi da zorlastirici kanunlar getirilmeli egitim duzeyi dusuk kesim sirf toplum baskisi yuzunden cok bilincsiz evlilikler yapiyor olan cocuklara oluyor
2000 asgari ücretle gitmez o evlilikler gitmiyor da adliyede calisan bir arkadas var boşanmak icin millet sira alamiyor diyor
Hesap ettim yaptığınız teklifin m2 karşılığı 2.58 cente, türk parası olarak da 15 kuruşa geliyor. Bu durumda parselleyip satsalar daha fazla eder. Hem de sarı çiyan gibi birisiyle muhatap olmazlar. Mesela ben bir dönümüne talibim, konuşulan fiyatla 150.- TL ediyor.
Şaka bir yana son cümleniz tam bir kayıkçı kavgası başlatma girişimi olmuş. Bugün ABD think tank'leri Çin ve Rusya'nın rekabetinin üstesinden nasıl gelirizin derdindeyken böyle iddialı cümleler kurmayın lütfen. ABD'nin Gürcistan'da, Ukrayna'da ve Suriye'de son 10 yılda Rusya'dan yediği dayağın haddi hesabı yok. Rusların ABD savunma bütçesinin 15'te 1''i kadar bütçe ile yaptıkları füze sistemleri, savaş uçaklarıyla ABD'ye piyasada kök söktürürlerken yani süregelen iddialı bir kapışma varken bir tarafa banko oynamayın bence. Bugün akıllı telefon piyasasında ilk 7 firmanın 5'i çinli. Liberal sistemin, rekabetçi kapitalizmin yılmaz savunucusu ABD piyasaya bir tekel (apple) ile çıkarken Çinliler kendi aralarında bile rekabet ederek ABD'ye verimli piyasalar dersi veriyor.
20 sene önce ABD'nin egemenliğine bu denli büyük rakipler çıkacağını kim söyleyebilirdi? Böylesi olağan dışı gelişmelerin olduğu bir ortamda bir 10 yıl sonra bir çok şeyin değişmeyeceğini kim iddia edebilir? Bu bir Avrasya güzellemesi değildir, gitmekte olan belli, bırakın da insanlar geleceği konuşabilsinler, saçmalama özgürlükleri de saklı kalmak üzere.
İşte sıkıntı orada patlıyor,eğitim düzeyi düşük insanlar eskiden gelen gelenekleri yaşatma adına,asgari ücretle iş buldukları oğullarını,komşunun kızıyla evlendiriyor,eşyaları da anne,baba alıyor,kiralık ev de tutuluyor,ya sonra?tv ler de devamlı yalıda köşkte geçen dizileri seyreden yeni gelin,önce işten yorgun argın,kir pas içinde dönen eşine,tik tok videosu çekiyor,sonra daha pahalı telefon ve ev eşyaları,kaynanadan daha uzak ev istiyor,birde çocuk,ziynetler de suyunu çekince,kavgalar başlıyor,sonra gelsin boşanma davaları maalesef bazende dramlar..
ajanda ne yahu...bu telefon beni yoruyor. ne isterse onu yazıyor...ajanda olacaktı😊
gecen bir yerde okudum , ornek verilen ulke Almanya..
en basit bosanma davasi 3 yil suruyormus; anlasmali olsa bile..!
bu surecte hemen ve ivedilikle kadina nafaka baglanip, tum sure boyunca kim hatali , mal varligi, cocuklarin durumu, velayet ivir zivir tum incelikleri ile arastiriliyormus..
oyle biz anlastik bizi bosa olayi yok..
3 yil sonunda hakimin verdigi karar sonrasi kadina nafaka kesilip geri kalan islemler bittikten sonra bosanma gerceklesiyormus..
hatta ilk davaya sadece kari koca katiliyormus, avukat sokmuyormus hakim ilk celseye..
o medeni kanun dedikleri zamazingo degisecek ilk once..
sonra Almanya bizi kiskaniyor..!
kulturel yozlasmanin sebebi 12 eylul , sureci Turgut Ozal'dir..sonucunu kendiniz bulursunuz..
bir ulkeyi tuketim toplumu haline getirdin mi ; finito..
gunumuz evliliklerinin bitme nedeni kadinin calismasi falan degildir, ekonomik ozgurlugu varmista falan filan..
rasyonalist yetistirdigin doyumsuz bir nesil var, ben 44 yasindayim ve bu nesli yetistiren bireylerden biriyim..
z kusagi dedikleri nesil kadar dandik bir nesil gelmemistir bu topraklara..
tuket at , tuket at..!
aile kavraminin ici bosaltildi ; hepsi bu..
kadini erkegi yok bu isin..
Tamam da, önceki sayfalarda çok yazıldı.
Ben bunlara rezerv para nedir ? bunu bile anlatamadım.
Dedim ki, adam son 50 yıldır, dünyanın en büyük değerlerini bu para ile aldı, almaya devam ediyor.
Türk Profesörden, Grönland adasına kadar.
ABD düşmanlığı yapacağım diye ipe sapa gelmez bir sürü yazı.
Tamam, 1974 Bretton Woods tan bu yana elde ettiği ayrıcalık ve üstünlük, bunları, çıkarları için verdiği sözleri bile tutmayan bir eşkiya haline getirdi. Tek kutuplu dünyanın nasıl bir cinayet olduğunu, arap baharı masalları ile gördük yaşadık.
ABD ve günümüz problemleri konuşulacaksa gerçek problemleri konuşalım, ABD batıyor, çok borcu var, 100 dolar 8 cent eder gibi bomboş yazılanları hatırlattık.
Bakın, adam Grönland'ı almak için Danimarka'ya gidecekti.
Tepkiler üzerine bu seyahati iptal etti. Bu Trump'ın, akşam 5 çayı içerken aklına geliveren bir karar değildir.
Bu üstünde çok çalışılmış sinsi bir planın dünyaya açıklanmasıdır.
Bunları anlattık.
Rusyanın küresel anlamda bir gücü olduğunu düşünmüyorum. Bir gün evimize rus yapımı ürünler gelirse o zaman değerlendiririz.
Çin amerikanın ciddi rakibi olabilir ancak bunu için demokrasiye bir şekilde geçmesi gerekiyor. Bu sancılı süreç yaşanmadan Çin’in liderliğe oturması mümkün görünmüyor.
Amerikanın küresel şirketleri canavar gibi çalışıyor. Bunun en basit göstergesi hayatınıza son 10 yılda yeni giren yükte hafif pahada ağır ürünlerin hala amerikadan geliyor olması. Bu bile küresel hegemonyasının süreceğinin göstergesi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Üye,Savaş Bey ne demek istediğimi alttaki mesajıyla çok güzel anlatmış,sayfalarca yazarım bu konuda,ama bu özetin üzerine çıkamaz...
gerek burada,gerekse kafe de bu konuyla ilgili görüşlerimi belirttim,ayrıca son yazdıklarım ,Sayın Vicente nin son yıllarda boşanmaların artmasıyla ilgili yazısını destekler mahiyetteydi,alıntı yaptığım mesaja bakarsanız ne söylemek istediğim daha iyi anlaşılır...
Sizi çok iyi anlıyorum. İşin garibi ne Rusya'nın ne de Çin'in ABD'yi yıkma gibi bir planının olmayışı. Bizde bir laf vardır "Ağanının derdi çekilir, azabın ki çekilmezmiş." Yani azap (serf) Ağa'nın hukukunu Ağa'dan çok daha sert bir şekilde savunurmuş. Bunlar da böyle. Rusya ve Çin'den daha fazla ABD düşmanlığı yapıyorlar.
Ben ne Rus Lider Putin'in ne de Çinli lider Şi'nin ABD'yi yıkma gibi bir niyetleri olduğunu düşünmüyorum. Bunların nihai amaçları tek kutuplu bir dünya düzeninden kendilerinin de sözlerinin geçtiği bir dünya düzenine geçmek. En azından şimdilik amaçları bu.
Gözü kara ABD düşmanlığının bir anlamı da yok. Bugün batı ittifakı çalıp çırptıklarıyla da olsa kendi içlerinde bir çok ileri kurum oluşturmuştur, hukuku ile siyaseti ile ekonomisi ile. Bunlar bugün insanlığın ortak değerleridir. bizim derdimiz bunları yok etmek olmamalı, o birikimden nasıl yaralanırız olmalı. Çarıklı erkan-ı harp zihniyetiyle de tartışmayın bence. Bunlar çift kale maça takım oluşturur gibi, haklarında hiç bir şey bilmeden ülkeleri iki gruba alıp çatıştırır. Çoğu zaman bu işi Türkiye'nin yaşadığı sorunlara çözüm bulacak şekilde tasarlarlar.
Greenland meselesini ben bir bardak suda estirilen fırtına gibi görüyorum. Oranın yerlilerinin ve Danimarka'nın satışı akıllarından geçirmediklerinden adım gibi eminim. Fiyata vurursanız buranın değeri trilyon dolarlarla ifade edilir. Yarın küresel ısınmanın etkisi ile buzullar çözüldüğünde ne kadar fosil yakıt yatağı keşfedilir, kimse tahmin edemiyor. Diğer değerli madenlerden hiç söz etmedim bile.
Ben geçen 20 yılda aldıkları yola bakarak bir değerlendirme yaptım, bir 20 yıl daha böyle giderlerse liderliği alamazlar ama hiç değilse liderler masasında otururlar. Ama biz bu masaya hizmet etmekle kalacağız, Rusya ve Çin'le uğraşmayı bırakın kendi derdinize yanın bence.
Whatsapp Facebook Instagram Twitter Netflix Amazon Uber Microsoft Google bınlar olmazsa eğer
Intel [emoji85][emoji85][emoji85]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana göre son 20 yılda ABD cephesinde açılan gediklerden bahsedilmeyen her yazı abd lehine kayıkçı kavgasıdır. Dengeli bir yazı olmaması anlamında söylüyorum. Koskoca ABD'nin sarı çiyan gibi birisini başkanlık koltuğuna oturtan siyasal, sosyal yapısı bile sorgulanmıyor.
tam kapanışta bu hareketi kim yaptı :plc:
https://www.bloomberg.com/quote/USDTRY:CUR
Genelde yazılım şirketleri ve korkunç değerliler,Çin in önünü kesmek için,telefon markalarından yazılım desteğini çekmekle tehdit etti sarı kafa,peki bu olursa başta büyük sıkıntı yaşar Çinli telefon firmaları ya sonra,yazılım üzerine yoğunlaşıp,bu sektörüde ABD nin elinden alırlarsa???