Originally Posted by
Tinaz
Bu sayfalarda onlarca kez yazıldı.
ABD karşılıksız para basıyormuş.
Çok borcu varmış,
100 ABD soları 8 cent edermiş filan.
Sözüm onlara, bak o beş para etmez dolarla, adam Grönland Adasını satın alacak.
Yüzyıllık planları bu.
1940 yılında da teklif edip 100 Milyon altın dolar teklif etmişlerdi.
Bugün Grönland'ın nüfusu 56.000 kişi.
Deseki bebekler dahil her yurttaşa 1 Miyon dolar.
56 Milyar dolar eder.
Bu teklif gider, orada huzur muzur kalmaz, ilk referandumda satarlar adayı.
Bunu yazıyorum ki, ABD yi hiç tanımayanlar belki bir daha saçmalamazlar.
Hesap ettim yaptığınız teklifin m2 karşılığı 2.58 cente, türk parası olarak da 15 kuruşa geliyor. Bu durumda parselleyip satsalar daha fazla eder. Hem de sarı çiyan gibi birisiyle muhatap olmazlar. Mesela ben bir dönümüne talibim, konuşulan fiyatla 150.- TL ediyor.
Şaka bir yana son cümleniz tam bir kayıkçı kavgası başlatma girişimi olmuş. Bugün ABD think tank'leri Çin ve Rusya'nın rekabetinin üstesinden nasıl gelirizin derdindeyken böyle iddialı cümleler kurmayın lütfen. ABD'nin Gürcistan'da, Ukrayna'da ve Suriye'de son 10 yılda Rusya'dan yediği dayağın haddi hesabı yok. Rusların ABD savunma bütçesinin 15'te 1''i kadar bütçe ile yaptıkları füze sistemleri, savaş uçaklarıyla ABD'ye piyasada kök söktürürlerken yani süregelen iddialı bir kapışma varken bir tarafa banko oynamayın bence. Bugün akıllı telefon piyasasında ilk 7 firmanın 5'i çinli. Liberal sistemin, rekabetçi kapitalizmin yılmaz savunucusu ABD piyasaya bir tekel (apple) ile çıkarken Çinliler kendi aralarında bile rekabet ederek ABD'ye verimli piyasalar dersi veriyor.
20 sene önce ABD'nin egemenliğine bu denli büyük rakipler çıkacağını kim söyleyebilirdi? Böylesi olağan dışı gelişmelerin olduğu bir ortamda bir 10 yıl sonra bir çok şeyin değişmeyeceğini kim iddia edebilir? Bu bir Avrasya güzellemesi değildir, gitmekte olan belli, bırakın da insanlar geleceği konuşabilsinler, saçmalama özgürlükleri de saklı kalmak üzere.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri