Originally Posted by
Tinaz
Bu sayfalarda onlarca kez yazýldý.
ABD karþýlýksýz para basýyormuþ.
Çok borcu varmýþ,
100 ABD solarý 8 cent edermiþ filan.
Sözüm onlara, bak o beþ para etmez dolarla, adam Grönland Adasýný satýn alacak.
Yüzyýllýk planlarý bu.
1940 yýlýnda da teklif edip 100 Milyon altýn dolar teklif etmiþlerdi.
Bugün Grönland'ýn nüfusu 56.000 kiþi.
Deseki bebekler dahil her yurttaþa 1 Miyon dolar.
56 Milyar dolar eder.
Bu teklif gider, orada huzur muzur kalmaz, ilk referandumda satarlar adayý.
Bunu yazýyorum ki, ABD yi hiç tanýmayanlar belki bir daha saçmalamazlar.
Hesap ettim yaptýðýnýz teklifin m2 karþýlýðý 2.58 cente, türk parasý olarak da 15 kuruþa geliyor. Bu durumda parselleyip satsalar daha fazla eder. Hem de sarý çiyan gibi birisiyle muhatap olmazlar. Mesela ben bir dönümüne talibim, konuþulan fiyatla 150.- TL ediyor.
Þaka bir yana son cümleniz tam bir kayýkçý kavgasý baþlatma giriþimi olmuþ. Bugün ABD think tank'leri Çin ve Rusya'nýn rekabetinin üstesinden nasýl gelirizin derdindeyken böyle iddialý cümleler kurmayýn lütfen. ABD'nin Gürcistan'da, Ukrayna'da ve Suriye'de son 10 yýlda Rusya'dan yediði dayaðýn haddi hesabý yok. Ruslarýn ABD savunma bütçesinin 15'te 1''i kadar bütçe ile yaptýklarý füze sistemleri, savaþ uçaklarýyla ABD'ye piyasada kök söktürürlerken yani süregelen iddialý bir kapýþma varken bir tarafa banko oynamayýn bence. Bugün akýllý telefon piyasasýnda ilk 7 firmanýn 5'i çinli. Liberal sistemin, rekabetçi kapitalizmin yýlmaz savunucusu ABD piyasaya bir tekel (apple) ile çýkarken Çinliler kendi aralarýnda bile rekabet ederek ABD'ye verimli piyasalar dersi veriyor.
20 sene önce ABD'nin egemenliðine bu denli büyük rakipler çýkacaðýný kim söyleyebilirdi? Böylesi olaðan dýþý geliþmelerin olduðu bir ortamda bir 10 yýl sonra bir çok þeyin deðiþmeyeceðini kim iddia edebilir? Bu bir Avrasya güzellemesi deðildir, gitmekte olan belli, býrakýn da insanlar geleceði konuþabilsinler, saçmalama özgürlükleri de saklý kalmak üzere.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri