Herşey sonsuz milyar dolar ve 4 katrilyon dolar için miç
Bir avuç dolar yani
Printable View
Herşey sonsuz milyar dolar ve 4 katrilyon dolar için miç
Bir avuç dolar yani
ilginç fdow 400 puan gitti vadeli duruyor...
Üstadım 2 gün önce PGSUS topiğinde bunu paylaşmıştım.
https://www.tradingview.com/x/SJMgcLc9/
Hatta bir çok kağıt için yazmıştım. Dolar bazında 1/3 düştüler diye.
Bu Dow da herkes bir anda alıp bir anda veriyor
anlaşılan çoğu profesyönel teknikçi veya teknikçilerle çalışıyor
masanın diğeri yani kaybedeni kim acaba
normal günlerde yüzde 1 eksi veya artı yazan dow artı eksi 10 bin yazıyor
ne para ya....
2001 krizinden sonra şimdiki para ile dolar 1,7 lere gitti ve uzun süre oraları geçemedi, 2013 de 1,82 yi geçerse felaket olur dediler inanmadık ondan sonra sürekli arttı.
Aslen dolar yatırım yeri değil park yeri ve konjoktöre uygun zamanlarda gir çık yapılabilir. Türkiyede 2013 den sonra uzun süre yatırım yapılacak yer yokdu, borsa belki bir kaç milyar dolar çekebilir ama daha fazlası zor. Dolarda yurt içi bankalarda 200 milyar dolar park etmiş vaziyette duruyor. En az 100 milyar dolar da yurt dışında park etmiştir. 2023 de iktidar değişir ise belki çözülür. Ali Babacan para getireceğim diyor, o parayı kast ediyordur.
kimse shortta yakalanmamıştır değil mi?
Yani bu kadar göstere göstere çıkışta shortta yakanılmaz...
o yüzden ben kimsenin shortta yakalandığına inanmam...
Borsanın ciddi yatırımcı çekebilmesi için bedelli artırımı ne zamam yapılır fiyat ne olur, toplanan fon nasıl değerlendirilir şüpheye mahal vermeden belirlemesi lazım. Birleşme ve satın almada çağrı sistemini sürekli iyileştiriyorlar ama burada hala belirsizlikler var.
Borsa fiyatının en fazla +-%20 si aralığında yeni hisseleri satabilirsin dese bir fikir verebilir. Fiyatı yüksek hisselerde 1 TL den kulandırmak bedelliye katılmayanın hissesini gasp etmek oluyor. Atıyorum 15 TL den THYAO aldın ve unuttun, 3 kere 1 TL den bedelli yapsa yatırımcının parası erir gider. Ama piyasa fiyatından yapsa hasar sınırlı olur.
Bir tanıdığım zamanında Kalkınma Bankası almış askerdeyken takip etmemiş, çok zarar etmişti.
Dolar almanın avantajı bedelli bedelsiz vergi vs işleri ile uğraştırıp yormuyor.
İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 artarak 6 bin 820'ye yükseldi
Kaynak : Anadolu Ajansı
İtalya fena..
President Trump:
- A country can be destroyed by closing it down
Cutter emmi hayli yoruldu
Üst kattaki kafeterya ya cikacak
Az sonra :)
.
Fatih sondaj gemisi Mersin açıklarında
MERSİN (AA) - Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren Fatih sondaj gemisi, Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı açıklarına demir attı.
Bölgede çalışmalarını tamamlayan Fatih, yeni lokasyon ve ikmal hazırlığı için Taşucu Limanı açıklarına geldi.
Kıyıya yaklaşık 500 metre uzaklıkta demirleyen ve havanın kararmasıyla ışıklarını açan Fatih, ihtişamlı görüntüsüyle dikkati çekti.
Yaklaşık 12 bin 200 metre sondaj derinliği kapasitesine sahip 229 metre uzunluğundaki gemi, ikmal hazırlıklarının ardından yeni lokasyonuna gidecek.
Fatih, aktif konumlandırma sistemi sayesinde 6 metre yükseklikteki dalgada bile sabit kalarak operasyonlarını yürütebiliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Vira bismillah.RASTGELE.
Dün ve bugün bayağı bi kısacıyı patakladılar... O kadar dedik.. Buraları dip... Uyumsuzluklar var... Dow yeni dip yapıyorken vix yeni zirve yapamıyor, dünya borsaları dow u takmamaya başladı dedik... Ama dinletemedik... Bazen inat etmeye gerek yok arkadaşlar
A para'da analist var.
FED bıçaklı kavgaya F35 ile müdehale ediyor diyor (mecburiyetten)
dolarda faiz geliri yok.. ancak teminatın nemalanması ise bahsettiğin o oran sürekli değişiyor.. takasbank genelde merkezin belirlediği orana çok yakın bir orandan nemalandırıyor.. viop ekstresinde belli oluyor.. açıkçası pek takip etmiyorum , ayrıca nemanın stopajı da değişiyor (TL yi özendirmek için yapılan ayarlamalar kapsamında)..
Italy reports 743 deaths in second-deadliest day since outbreak
Son 2 saat hacim arttı ama senaryo bence hala aynı. Yarın bir şekilde bahane bulur gaplı açılışa.
Bugün sadece 1.500 puanına iştirak edebildim bu rallinin ama yine de hiç yoktan iyidir. Nasılsa bu volatilite uzun süre daha devam edecek gibi görünüyor.
Temel senaryom aynı. 2008 gibi aylarca süreceğini düşünüyorum dip oluşturma sürecinin. 10.000-15.000 puanlık ralliler sonrası yeni dipler.
Daha çıkış başlamadı uzuncu arkadaşlar... Macd al verene kadar 99 ları tekrar görürüz... Ayrıca macdın bulunduğu değerlere göre en az 4-5 ay yatayda gider geliriz.... Bugün direnç bölgesine atak yaptık... Dow da aynı şekilde dirence dokundu... Anında çıkış moduna geçmeyin bence
Memlekette eski sermaye ile yeni sermaye arasında bariz çatışma var. Kadınlar birbirleri ile görünürde çok iyi geçinirken arka planda her işi çevirir, biraz ona benziyor.
Tekrar teşekkür ederim.
Ben 2018 eylülde dolarlarımı 6.40 satıp (0 vergi) %29.5 faiz (%5) vergi kesintisi ile tl de kaldım.
Geçen sene tekrar 5.40 tl den dolar ve hisse senedi aldım.
Hisse senetlerini %100 karla sattım (0)sıfır vergi.
Güncel de tekrar tl ile hisse senedi alıyorum,ilerleyen günlerde dövizleri satıp hisse senedi alacağım.(Suriye ve Libya düşündürüyor)
YTD
Levent Yapılandırma hissesi eksisozlukde yazılmış.
Komplo teorilerime göre Akbank veya Sabancı diğerlerinin hissesini alır ileride.
>>>
%35.56 - akbank
%22.12 - garanti bbva
%11.59 - iş bankası
%4.25 - vakıfbank
%3.66 - halk bankası
%2.59 - denizbank
%20.22 - 20 farklı bankaya ait olan yapılandırma şirketi ..
Kamile ne bakıyon dostum, dün başka yazar bugün başka yazar. Burda dakikasında atmosfer değişiyor. :he:
Bak dün ne yazmış oku.
herşey mal alana kadar
demek ki kamil abimiz malı yüklenmiş, artık elinden çıkartana kadar gel gel seansları izliycez :he: sonra zaten kriz korona virüs vs. elinde koz cok
sürer piyasaya