Sayfa 707/1001 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: Viop - XIV

1. 2001 krizinden sonra şimdiki para ile dolar 1,7 lere gitti ve uzun süre oraları geçemedi, 2013 de 1,82 yi geçerse felaket olur dediler inanmadık ondan sonra sürekli arttı.

Aslen dolar yatırım yeri değil park yeri ve konjoktöre uygun zamanlarda gir çık yapılabilir. Türkiyede 2013 den sonra uzun süre yatırım yapılacak yer yokdu, borsa belki bir kaç milyar dolar çekebilir ama daha fazlası zor. Dolarda yurt içi bankalarda 200 milyar dolar park etmiş vaziyette duruyor. En az 100 milyar dolar da yurt dışında park etmiştir. 2023 de iktidar değişir ise belki çözülür. Ali Babacan para getireceğim diyor, o parayı kast ediyordur.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    nisan 2019 dan sonra yani ilk seçim iptal edilince dolar 6,2461 civarına gitmiş...vadelisi 6,70-80 nasıl görür? bu kadar fark oluyor mu spotla vadelisi arasında? ben hiç dolar vadelide işlem yapmadım ama böyle bir fark olamaz sanırım...
    geçen sene faizler yuksekti.. nisan-mayıs ayındaki spot üzerine 7-8 aylık faizi koyabilirsin hesaplamak için..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. kimse shortta yakalanmamıştır değil mi?

Yani bu kadar göstere göstere çıkışta shortta yakanılmaz...

o yüzden ben kimsenin shortta yakalandığına inanmam...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    geçen sene faizler yuksekti.. nisan-mayıs ayındaki spot üzerine 7-8 aylık faizi koyabilirsin hesaplamak için..
    Dolar işlemleriniz de vergi var mı?varsa oranı nedir?(öğrenmek için soruyorum)

5.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    kimse shortta yakalanmamıştır değil mi?

Yani bu kadar göstere göstere çıkışta shortta yakanılmaz...

o yüzden ben kimsenin shortta yakalandığına inanmam...
    Bariz şekilde var hemde fazlasıyla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    olabilir evet hiç işlem yapmadığım için bilgim yok ilk yazdığını okuyunca bana çok geldi...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

7. Borsanın ciddi yatırımcı çekebilmesi için bedelli artırımı ne zamam yapılır fiyat ne olur, toplanan fon nasıl değerlendirilir şüpheye mahal vermeden belirlemesi lazım. Birleşme ve satın almada çağrı sistemini sürekli iyileştiriyorlar ama burada hala belirsizlikler var.

Borsa fiyatının en fazla +-%20 si aralığında yeni hisseleri satabilirsin dese bir fikir verebilir. Fiyatı yüksek hisselerde 1 TL den kulandırmak bedelliye katılmayanın hissesini gasp etmek oluyor. Atıyorum 15 TL den THYAO aldın ve unuttun, 3 kere 1 TL den bedelli yapsa yatırımcının parası erir gider. Ama piyasa fiyatından yapsa hasar sınırlı olur.

Bir tanıdığım zamanında Kalkınma Bankası almış askerdeyken takip etmemiş, çok zarar etmişti.

Dolar almanın avantajı bedelli bedelsiz vergi vs işleri ile uğraştırıp yormuyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by 777 Yazıyı Oku
    Dolar işlemleriniz de vergi var mı?varsa oranı nedir?(öğrenmek için soruyorum)
    viop dolar/opsiyon işlemlerinde (ki ikisinde de işlem yapıyorum piyasadaki atmosfere göre) kar ettiğinde kardan %10 stopaj var.. aracı kurum kaynağında kesiyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 707/1001 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •