lt col temmuz
@temmuz1919
·
2d
Fransa
Tüm nükleer santralleri tüm güçte çalıştırma kararı aldı.
Printable View
lt col temmuz
@temmuz1919
·
2d
Fransa
Tüm nükleer santralleri tüm güçte çalıştırma kararı aldı.
Alıntı:
Erdoğan: İstanbul, kuruluşumuzdan bugüne tüm zaferlerimizin olduğu gibi, 2023 seçimlerinin de Allah'ın izniyle lokomotifi olacaktır.
Alıntı:
Who?
@who98408150
·
18d
İki defa İstanbul’u kaybettiğini söylesek mi?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
Op.Dr.Mehmet Okan Özdemir
@opdrokanozdemir
·
3d
Kim söyleyecek?
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
5s
Benzine 1 lira 51 kuruş,
Motorine 2 lira 41 kuruş indirim geldi.
https://mobile.twitter.com/kucukmosk...95269106696192Alıntı:
Kucuk Moskovali ★
@kucukmoskovali
Napoli'de italyanlar elektrik faturalarını yakıp belediye binasını kuşatmışlar ve faturaları ödemeyeceğiz demişler, yanlarındayız.
Ortalama 82 bin kişinin katıldığı 5 sorulul "2. Tur seçim anketinde" Tayyip Erdoğan'a karşı muhalif adayların oy oranı:
Kemal Kılıçdaroğlu: %66
Ekrem İmamoğlu: %68
Muharrem İnce: %77
Ümit Özdağ: %78
Mansur Yavaş: %89
Tanju ÖZCAN
@tanjuozcanchp
·
7s
Yallah
https://i.hizliresim.com/2friz8e.jpeg
Alıntı:
Inside Eat Türkçe
@insideeattr
İngiltere'deki ürün aroma verici içermezken,
Türkiye'deki üründe VAR!
İngiltere'deki ürün soya fasulyesi ürünü içermezken,
Türkiye'deki üründe VAR!
İngiltere'deki ürün doğal baharat içerirken,
Türkiye'deki üründe YOK!
Ellere öyle, bize niye böyle?!
Alıntı:
Av. Deniz Akbıyık
@denizakb3
NBA'de oynamış Amerikalı basketçi bir arkadaşım var. Geçen sezon Türkiye'de geldi. Gıda kalitesi hakkında uyarmıştım, dönerken bana bu kadar kötü olduğunu tahmin edememiştim dedi. Türkiye'de gıda kontrolü neredeyse yok. Yediğimiz her şey zehirli, sağlıklı beslenmek mümkün değil.
............................................Alıntı:
Paketli gıdalar bildiğimiz üzere korkunç. Yurtdışında Türkiye'de satılan çoğu ürünü satmanız mümkün değil. Bu arada paketli gıda derken çikolata, cips değil sadece; yoğurt gibi sağlıklı sandıklarımız dahil. Meyve, sebze, et gibi gıdalar da sağlıklı sanmamıza rağmen ilaç yüklü.
Yediğimiz içtiğimiz şeylerden ibaretiz. Vücudumuzdaki tüm atıklar ruh halimizden bağışıklık sistemimize kadar en büyük etken. Aldığımız nefes bile çoğu zaman zehirli; ülkemizin ithal ettiği çöpler, atıklar, kontrolsüz sanayi hepsi aldığımız nefesle vücudumuzda birikiyor.
Nükleer santral diyorlar bir de. Ben heyheyleniyorum. Dingonun ahırı gibi kontrolsüz, hukuksuz ve disiplinsiz bir kaos içerisindeyiz. Günbegün zehirleniyoruz, kimsenin umrunda değil. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok; hesap sormaktan başka. Bu koşullarda hiçbirimiz sağlıklı değiliz.
Abd ve nba vurgusunu yediklerine dikkatini ve birçok ülkeyi gezdiğini belirtmek için yaptım of ya. Kaç kişi paket içeriğine o denli pro bir sporcu kadar dikkat eder? Biri de çıkıp demiş ki türk yemekleri amerikan yemeklerinden daha sağlıklı🤦🏼*♀️ ben ne diyorum siz be diyosunuz ya
tekrar ediyorum "birine" anlatır gibi ajshsjs paketlerin içindekiler kısmı var ya; Türkiye'de gördüğünüz birçok içerik dünyada YASAK. Bakın ucuz ürün pahalı ürün fast food falan fark etmeden YASAKLIYORLAR kanun eliyle. Yada misal domates için; trde kullanılan İLAÇLARIN ÇOĞU YASAK
Anlamayanlar için şu örneği verelim. Tadım markası türklerden nefret edip zehirlemek mi istiyor? Hayır, bu içerikler daha uzun ömürlü, daha ucuz vs ama İngiltere yasaklamış o yüzden kullanamıyorlar. Yasak olmasa orda da kolaya kaçılırdı. Ama devlet halk sağlığını düşünüyor orda
İngiltere Başbakanı Barış Cansın, enerji fiyatlarından şikayetçi olan ingilizlere öneride bulundu;
-Tezek yakın :)
-Yok yok kettle'ınızı değistirin..
-yok yok okullar 3 gün olsun..
-Aman naparsanız yapın.
Trump'a bir hamle daha geliyor olabilir.Alıntı:
CSPAN
@cspan
·
2 Eyl
President Biden: "We must be honest with each other and with ourselves. Too much of what's happening in our country today is not normal. Donald Trump and the MAGA Republicans represent an extremisms that threatens the very foundations of our Republic."
Bill Gates olmasa kimin üstüne yıkacaklardı?Alıntı:
Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu; "Batı Nil virüsü Türkiye için büyük bir risk teşkil ediyor. Sivrisineklerin yaklaşmaması için önlemler alınması gerekiyor." Siz önce Gates'i ülkemizden kovun. Bu adam bilin ki! Milli Güvenlik sorunudur!
Tweet Kıraathanesi
@Zerrinn35
Soru: Müslüman bir kadın saçını sıfıra vurdurup kazıtsa yine de türban takmak zorunda mıdır? Yasak olan saç mıdır, yoksa kafa derisi de yasak mıdır?
Tayland’da para bozdurunca, artık ne çıkarsa baht’ına.
https://i.hizliresim.com/t73igrs.jpeg
Biyolojik saat olarak da bahsedilen sirkadiyen ritimi; dünyanın kendi ekseni etrafındaki 24 saatlik dönüşü ile ortaya çıkan, canlılar üzerindeki biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal ritimlerin tekrarı olarak tanımlayabiliriz.Alıntı:
Dyt. Yasemin Cantimur
@dyt_yaseminc
Neden erken yatmalı? Neden gece geç saatte yemek yememeli?Bu soruların cevabı işte sirkadiyen ritim.
Uyku ve sirkadiyen ritim enerji metabolizmasının düzenlenmesinde temel bileşendir. Düzensiz uyku ve yanlış sirkadiyen zamanda alınan aşırı enerji ile birlikte kilo artışı görülür.
Sirkadiyen ritimi korumak için;
- Uyku düzenine özen göster, 22.00’da yatağa gir.
- Sağlıklı ve dengeli beslen, tüm besin ögelerinden tüketmeye çalış. - 20.00’dan sonra yemek yeme.
- Uyumadan önce telefon, tablet, TV ile ilgilenme, bu cihazları odandan uzak tut.
Uykusuzlukta sirkadiyen ritim yanında epifiz bezini unutmamak ilazım. Klor,Flour,Brom ve bunlara benzer mineraller epifiz bezine zararlı. Özellikle Flour. Bunlar içme suyunda var. Damacana sularda da var. Maden sularinda da var. Bence çeşme suyunu kaynatarak iciniz. Flour çayda var. Kesinlikle içmeyiniz, içirmeyiniz. Sirkadiyen ritim saat 22.00-23.00 arası uykuya dalabilmek için. 22.00-02.00 arasında uyuyabilirseniz, epifiz bezi gereginden fazla melatonini salgilar ve pek cok saglik sorunundan kurtulursunuz. Bakiniz dohtur hanim benim kadar net yazamamis.
"Uykusuzlugu cozmeden ölmeyecem" diye yazmistim degil mi? Çözdüm abi işte.
Yeter ki iste, malum oluyor.
Kapitalizm, bu "elalem ne der'i" çok iyi kullanır. Adamı köyünde koyun gütmekten utandirir, şehirde başkalarının köpeklerini dolaştırttırır.Alıntı:
Santana
@Santanareturn
·
10s
Bugün babamla konuştum
Müsade et işi gücü bırakıp köye geleyim şehirde mutlu değilim,
Ayrıca ben odunum benden plaza adamı çıkmaz dedim
Aboowww
Yok elalem ne der, ben seni reçber ol diye mi okuttum. Sen nasıl adamsın neler neler
Napacam ben yaw?
Ayrıca bu vatandaş odun değil. Plazalardakiler odun. Odunoğlu odun.
Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy belediyeleri Akp kurulmadan önce de Chp'deydi, kurulduktan bugüne kadar da Chp'de. Rüşvet hep vardı. Bu partinin iktidara gelip,20 yıl hükümet kurmasınin nedeni Chp'nin Istanbul'da kötü yönetimi ve rüşvettir.Alıntı:
Özlem Gürses
@OzlemGurses
·
17s
Rüşvet
Siyaset pis bir iştir, bu işle uğraşan kirlenir. Mevcut hükümet bu işin içine dini soktu, halkın inancını bozdu. Bunlarin yaptığı rüşvetten de beter.
Sedef Kabaş taraflı davranıyor. Tweet tek kelime, "rüşvet" suçlu Akp. Chp iktidar olsa, Chp'nin hirhizliklarini Tvlerde cansiparane savunacak. Bundan guzel paralar kazanacak, Nagehan gibi milyon dolarlik evlerde oturacak, cocugunu en iyi okullarda okutacak.
Korku ve Yalan Imparatorlugu yikilmali. Yikilacak. Yikiliyor.
Alla Allah...Boris Johnson gibi adamı bırakıp, bu gerizekalı kadını mi başbakan yapacaklar? Almanya'nin başına gelen hükümet ve şansölye gerçekten berbat. Almanya böyle ahmaklari hiç görmemiştir.Alıntı:
Liz Truss ile Hint asıllı Rishi Sunak arasındaki çekişmeli İngiliz Muhafazakar Parti liderliği yarışının sonucu pazartesi (05/09) açıklanacak ve İngiltere'nin başbakanı belli olacak.
İngiliz derin aklı Hintlilerin onurlandırılmasını yeterli görüp,liderliği Liz Truss'a verecektir.
Acaba Hintli başbakan olur mu? Sanmam.
Artıgın ahmaklar başbakan olacak. Almanya'da olduğu gibi gerizekalilar sadece Almanya'nin degil bütün Avrupa'nin gazıni kestirdiler.
En ilginci, Almanya bu hattin bakimini yapamiyor. Hattin bakimini da Japonlar yapacaklar.
Bu kadin gercek bir ahmak. Halka tezek yakin diyor. Ne yaparsaniz yapin diyor.
Yapilacak bir sey yok. Akilli olan 1 saatte kafayi usutur. Herhangi bir karar alindiginda bu ahmakca olacak. Bu durumda aynen Bill Gates gibi bir gunah kecisi lazim. Butun suçu ahmak basbakana yikacaklar.
Heyy güzelim Evrupa. Ahmakların eline düştün. Çıkın çıkın gelin Turkiya'ya. Godünüz ısınır.Alıntı:
Beyaz Saray:
"Avrupa'nın enerji stokları kış için yeterli değil!"
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
Taşkesenlioğlu ailesinin şantaj iddiası şikayetiyle 4 gündür gözaltında tutulan Ünsal Ban ve beraberindeki 5 kişi delil bulunamadığı için mahkeme tarafından serbest bırakıldı 👌
Vallah bunlar aşırıyollaa. Aşırmadan nasil büyüyeceksin, sayin Abacık?Alıntı:
Ayşe Sucu
@aysesucu
·
21s
Hz. Peygamber kamu malından hırsızlık yapan kişinin cenaze namazını kılmamıştır.
"Devlet malından bir hırka bile aşıran savaşta ölse bile şehit olmaz." Hz. Muhammed
Çakal...Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalanmadan hemen önce, Azerbaycan'da diye ya hedef sasirttin ya sosyal medya uzerinden haber ucurmaya calistin.Alıntı:
Said Sefa
@sefa_said
·
1 sa
Karşılaştığınızda size hayli kibar davranacak insanların, burada sizi hoyratça azarlaması, kaba davranması, pervasızca hakaret etmesi tuhaf.
İnsan psikolojisi işte, sırlarla dolu.
Cunku bu olayin tam ortasinda Bergama'daki altin madeni vardi. Neticede bu maden Eurogold firmasindan alindi, Kozal'a Melek Hanim'in oglu Akin Ipek'e verildi. O da burayı 15 sene somurdu.
Emekli Evrupalilar Turkiya'ya geliyorlar. Bizim mal dohturlar da Evrupa'ya kaçtilar. Ben didim abi oturun oturduğunuz yerde. Yok şinci canları tehlikede. Evrupa faşisttir, bak Ukrayna'da insan kafası kesiyorlardı, Putin ebelerinin örekesini göstertti. Evrupa'da göçmen olmak istemezsin. Türk Milleti mi sandiniz, asıl medeni olan, asıl mülayim olan bizim milletimizdir. Türk Milleti güzel bir millettir.
Buyur abi...Buradan anliyoruz ki, kışın da bize kıyak geçilecek. Valla iyi yere dukkan açtik.Alıntı:
Mehmet Mescioğlu 🇹🇷
@mehmetmesci
Bomba haberi vereyim.
Antalya otellerine, kış boyunca 2-3 aylık rezervasyonlar yağıyor. Her kış kapanan birçok otel de bu kış üşüyen Avrupalı konukları için açık kalacak :))
Fiyatlar ise geçen kışın iki katını geçti.
Bu kış çok Euro gelecek..
eğer bir kişinin inancı kalmadıysa ya da sizin tabirinizdeki etik değerleri heva ve hevesinin peşinde savrulur gider... ve savruldukça şeytan seni ele geçirir ( hani şu kadında daha çok ortaya çıkan şeytan), ve gitgide özünden koparıp kendine benzetir... bu yüzden bir insan inanmalı ve inancını mahvedenlere karşı durabilmeli...
analez tamam :)
Abi analez tastemam be ya...hey gidinin heyyy...
Çok uğraşıyorlar. Tüm dünya faşizme doğru kayıyor. Tabii ki Türkiye de kayacak. Emme bizim faşistimiz daha ılımlı olur be ya. Bu millet güzel bir millettir abi...Alıntı:
sonunda hepimizi faşist yapacaklar hem de en kafatasçısından
https://i.hizliresim.com/c5x25dw.jpg
Semram Güzel'im hiç soyadın gibi deelsin...Edirne'de duttula mı seni?
Alla Allah...Niye?Alıntı:
Mine Uzun
@mneuzunyol
·
5s
Yeşilköy Manzara Restaurant’a 4 kişi gittik.
2 serpme kahvaltı yanında 2 farklı sipariş daha vermek istedik.
Fakat bizi 4 serpme kahvaltı almaya zorladılar.
Eee tabii ki kalktık.
https://www.youtube.com/watch?v=vqSJFf0hh3QAlıntı:
Turkish President Recep Tayyip Erdogan warns Greece:
"Occupying the Aegean Islands doesn't bind us. When the time is right, we'll do what's necessary. As we say, we can come there suddenly one night."
Bir gece ansızın Selanik'e gidelim. Ben en başta giderim. Ölmeye razıyım. Tayyip Ağam hadi be ya...
''Bir gece ansızın gelebilirim'' Kıbrıs olayları esnasında söylenmiştir. Rumlar buna aşağıdaki şarkıyla karşılık verirlermiş.
https://www.youtube.com/watch?v=8wk2Rd9_Hbo
Bu işin sonu şüüüle oldu:
https://www.youtube.com/watch?v=9owC4fHLRIc
Bunlar ne ki? Canları tehlikede. İnsanları fırınlara doldurup yakarlar. Avustralya, Kanada, Abd ve Avrupa'ya ''hayatımız kurtulacak'' diye gidenler, dünyadan haberi olmayan insanlardır.Alıntı:
zeynep küçük
@Avzkucuk
·
4s
Almanya da sıcak su kullanımı kısıtlanmış.
Türkiye'nin kaybedip, Almanya'nın kazandığı doktor, mühendislere soğuk duş!!!
İnsan bu dünyaya düşmüştür.Alıntı:
Her insan hayatının bir bölümünde düşer.Bu tekâmülün bir parçasıdır. Kalkıp,gerekiyorsa baştan başlamak ve denemek ise o dersi geçebilecek potansiyelin sizde olduğunu gösterir.Düştüğünde karalar bağlayanlar ise bunu idrak edene kadar hayatının her bölümünde tekrar tekrar düşerler.
Mehmet Ali Çelebi
@celebimehmeta
·
7s
Kritik 2 soru…
Abdullah Gül ve Babacan’ın olduğu masa FETÖ ile etkili mücadele edebilir mi?
HDP’nin desteklediği ortak Cumhurbaşkanı PKK ile mücadele edebilir mi? Güneyimizde terör devletini engelleyebilir mi?
Uyarıyorum 6’lı masa çıkmaz sokaktadır,halen dönüşü mümkündür!
https://i.hizliresim.com/hec5hfi.jpgAlıntı:
Hasan Mert Kaya
@kayamerthasan_
Hasköy Lale Lokantası, 1970
Lale tam bir esnaf lokantası. Zeytin yağlıları, sulu yemekleri tam tadında. Yaprak döneri çok çok başarılı ve zaten saat 15.00 gibi bitiyor, kalmıyor. İçeçek olarak komposto ya da cacık isteyin, kola vs içmeyin. Tatlı: Fırında tel kadayıf😊🌿
https://i.hizliresim.com/cn6023k.jpg
https://i.hizliresim.com/mivbdhn.jpg
https://i.hizliresim.com/a8wjd6g.jpg
Abi ben bir zemanlar, Estanbul vilayatında gezerdim, büüle esnaf lokantalarında da yemek yerdim. Burası Üsküdar'daki Kanaat Lokantası kadar ulmasa da oldukça iyi bir lokantadır. Urlardan geçerken yiyiniz bir yemek.
Evet bu doğru. Herşeyin sorumlusu bunlar. Hamburg ve Bremen Sermayesi, doğalgaz şebekelerine el koymak çok basit bir hedef, bunların çok daha önemli hedefleri var.Alıntı:
Belgin Dhyana Satori
@BelginDhyana
·
2s
Almanya'da çelik fabrikaları Hamburg ve Bremende durduruldu. Ekonomiyi iyice resetliyorlar. Bu araba olmayacak demek. Ve çıkışlar demek. Hizlandilar. Ve suçlusu Corona ve Ukrayna savaşı 🙈🙈🙈