sabah sabah 200 den TUPRS kısa girdim..204 yaptı..
200.40 stop yazdım... az zararla çıktım..
baktım 195 gösterdi...:)
Printable View
sabah sabah 200 den TUPRS kısa girdim..204 yaptı..
200.40 stop yazdım... az zararla çıktım..
baktım 195 gösterdi...:)
sezen ablanın efsane şarkısındaki simitçi, kahveci, gazozcu şu anda borsa hakkında ne düşünüyor acaba?
1 ay sonra ne düşünür? :)
Bankaların döviz alış ve satış fiyatları serbest piyasanınki ile farklı .
Ucuz alış , pahallı satıyor .
viop kontratlar %40+ faiz fiyatlıyor şu anda.
ani faiz artışı beklentisi mi. şişirme mi?
Dünya yazarı Oğuz'dan Katar iddiası: Uzatılan swap anlaşmasında dolar kuru 22 TL'ye sabitlenmiş
https://t24.com.tr/haber/dunya-yazar...lenmis,1000671
Son zamanlarda Bu forumda okudugum en degerli yazilardan biri. ....
Hepimizin insaniz..Bizi insan yapan sadece akil ve zeka degil, ayni zamanda merhamet, paylasma, yardim gibi duyarlilik ve ozelliklerimizdir...
Insani sensorlerimiz hep acik olsun vede calissin...
Merhamet,en güzel haslettir:bravo:
longların yarısını verdim ama pişmanım hala yukselior bu meret ...uzaya ilk giden türk vıob olcak galiba..yakında aya şert iniş yapmasa bari:)
Net olarak, en ufak bir şüphem dahi olmadan faiz indirimi bekliyorum. Faizi indirsin ve artık indirmeyeceğim desin bana göre en iyi senaryo. Öle faizi sabit tutma fln imkansız olarak görüyorum. Hala dolara, enflasyona fln bakarak indirmez diyenler var. Hala AKIL ve MANTIKLI yorum yapanlar var. Yapmayın...
En iyi ihtimal %14, kötü ihtimal %10-12 arası faiz olur Türkiye'de. O yüzden iyi ihtimalin gerçekleşeceğine inanmak istiyorum.
Zaten %14 de sabitleseler bile asgari ücret zammı sonrası gelecek zamlar ile önümüzde ki yıl TUİK enflasyonu bile %30 lara çıkacağı için, %15 civarı eksi faiz veriyor olacaklar. Sürdürülebilir değil. Buna istinaden de ilkbaharda faiz artışı beklentim aynen devam...
Kasım 2021 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %24,35, aylık %4,57 arttı
Tarım-ÜFE’de (2015=100), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %4,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre %21,22, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,35 ve on iki aylık ortalamalara göre %22,36 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %4,29, balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde %5,73, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %12,09 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %2,37 artış, tek yıllık bitkisel ürünlerde %8,34 artış, çok yıllık bitkisel ürünlerde %1,81 azalış gerçekleşti.
c.b dolar alan yaya kalır dediklerinden bu yana dolar alanlar uzaya çıktı...
Mb sini açıkçı yakalamışlar gibi köşeye sıkıştırdılar.
Bugün sanayi sat banka yüklen günü herhalde..
Bir kaç gündür tuprs eregl petkm krdmd kudurmuş gibi idiler..
bu hafta tam 11.ci hafta üst üste yükselişle kapayacağı...şu ana kadar tam 93.700 puan yükseldi vob bu sürede... sanal tamam balon tamam fakat balonun ne kadar şişebileceği belli değil...
Dolares 14.60 - 15 .00 kapanış yapmadan merkez kura hakim görüntüsü verir ..
kardemirde hep satım bildirimi geliyor...
yönetim kurulundan ne iş?????
şişe yavaşladı, isctr daha da hızlandı.
yoksa nomura haklı mı?
Bir garip satış geldi birden bire..İlginç..
Tuprs bir an kırmızı bile yaktı..
kchol ve petkm shortladım biraz, pala affetsin
bankalar aşağı potansiyel vermiyor bana göre, çünkü bankalarda ödünç alınmış- shortlanmış büyük pozisyonlar var, short-skuiz olursa artık bankalarda olur, primli tahtalarda değil
90 bin puan yükseldi yahu...3-4 bin puan düşüş şu an sinek vızılıtsı gibi kalıyor...20 bin puan vermeliler ki masa sallansın...
Alıntı:
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Döviz kurları 80 günde Türk Lirası karşısında yüzde 65-70 artış gösterince Türk Lirasına endeksli döviz kredisi kullanan ihracatçılar kredi limitlerinde eksiye düştü.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçıların kullandığı kredilerde limitler belirlenirken döviz kurunun Eylül ayında kurdaki ani yükseliş öncesindeki seviyeden hesaplanması ya da kredi limitlerinin acilen artırılması talebinde bulundu.
Döviz kurlarında son aylarda yaşanan astronomik artışlar sonrasında bankaların ihracatçılara,**“Kredi limitinizi aştınız” diyerek kredi vermediği bilgisini paylaşan Eskinazi, “Örnek vermek gerekirse 1 milyon TL kredi limiti olan bir ihracatçı Eylül ayındaki döviz kurlarına göre 116 bin dolar kredi kullanabiliyordu. Bu ihracatçımız Eylül ayına kadar 75 bin dolar kredi kullandıysa 41 bin dolar limiti olduğunu düşünüp kredi başvurusunda bulunurken, bugün bankadan “Kredi limitinizi aştınız kredi kullanamazsınız” diye cevap alıyor. Bu yaklaşım tek başına ihracatı durdurmaya yeterken, daha da kötüsü yaşanabilir, ihracatçı firmaların ihraç ettiği ürünlerin bedelleri geldiğinde kredi limitinizi aştınız denilerek ihracatçılara ihracat gelirleri ödenmeyebilir. İhracatçılarımız iki yönlü mağdur olabilir” diye konuştu.
Türk Eximbank ve diğer bankaların kredi limitlerini döviz kurundaki değişime göre bir an önce artırması talebinde bulunan Eskinazi sözlerini şöyle tamamladı; “Türk ekonomisinin her zamankinden daha çok dövize ihtiyacı olan bir süreçte ihracatçının finansmana erişiminin önündeki engeller kaldırılmalı. İhracatçı döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma nedeniyle öz kaynaklarında ciddi bir erime yaşadı. Bankalar da limitlerinizi aştınız diye kredi vermezse ihracatımızın sürdürülebilirliği ortadan kalkar. Bankalar, ihracatçılara tanıdıkları kredi limitlerini yeni yılı beklemeden hemen artırmalı.”
...
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
hafta sonu bu nebati iş adamları ile buluştu falan orada faiz artışı yok kesinlikle dedi...bu modeli uygulayacağız v.s. peki o zaman bu vadeli neyi fiyatlıyor? vade bitimine 15 gün kala teorik fiyata +3.000 puan fark koymakta ki amaç nedir? shortörleri sıkıştırmak mı? lan shortör mü kaldı? hepsi hem parasını hem ruhunu teslim etti zaten...bu fark ne için onu çözemedim...
Ekonomist Şeref Oğuz: Katar ile yapılan SWAP anlaşmasında 1dolar 22 TL
gösterdi. TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında önceki yılın aynı ayına göre %59 artarak 178.814 oldu. İpotekli konut satışları bu dönemde önceki yılın aynı ayına göre %61 artış göstererek 39.366 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %22 olarak gerçekleşti. Diğer konut satışları ise yıllık %58,4 artarak 139.448 düzeyinde gerçekleşti. Yeni konut satışları yıllık bazda %52 artışla 55.706, ikinci el konut satışları yıllık bazda %62,4 oranında artışla 123.108 adet olarak kaydedildi. Yılın ilk 11 aylık döneminde yıllık %9,2 azalışla 1.265.353 toplam konut satışı gerçekleşti. Bu azalışta özellikle yılın başlarında yüksek baz ve yüksek konut kredisi faizlerinin etkisiyle ipotekli konut satışlarının azalması etkili olmuştu. Kasım ayında gerçekleşen güçlü satış büyümesi ile birlikte ilk 10 aylık dönemde %15,2 olan yıllık daralma, ilk 11 aylık dönemde %9,2’ye geriledi. İpotekli konut satışlarındaki toparlanma, yıl sonu kampanyaları ve yüksek kira gelirlerinin etkisiyle yılın kalan kısmında toplam satış rakamlarında olumlu eğilimin korunabileceğini düşünüyoruz. Kasım ayı verisini GYO hisseleri için sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu büyükşehir üzerinden veya belirlediğiniz halk ekmek büfelerinden de yapabilirsiniz.
kaç adet ekmek dağıtmak istiyorsanız , büfedeki sorumluya ödeme yapıp o kayıt altına alıyor gün içi durumu olmayan veya oradan ekmek yardımı yapıldığını bilenlere askıda ekmek ten ekmek dağıtımı yapılıyor.
ben bu şekilde yürütüyorum daha farklı bir sistem varmı onu bilmiyorum.
selamlar.
Borsada bi gariplik var..Sanki her an barajın kapağı açılacak gibi..
Tabi çok pis de ters alabilirler ama..
Bir sıkıntı var..
Dün çok bakamadım
Hammade fiyatları vs toplantılar vardı
bugün biraz bakıyorum
Hem endeks vadeli
hem pay vadelilerin durumu (resimde 4 hisse vadelisi var)
gelecek bir habere hazırlık var
çokda hisse almak istemiyorlar
o haberle beraber yukarı devam edecekler gibi
anca böyle bir şey olabilir diyorum
şhortcu sıkıştırma falan bence yok yada sebep o değil
o zaman ne olabilir
1-MB toplantısından faiz düşmez ve en önemlis düşüş bitti denir
Daha da önemli olan
Garanda ki alım fiyati değişirmi
yanı hem izin çıkar
hem fiyat değişir ise
piyasaya çok pozitif etki eder
2 milyar EURO piyasaya taze para girer
Grandan çıkan parada diğer hisselere gider
acaba diyorum ,böyle bir durum oluşurmu
https://i.hizliresim.com/6vlg3ch.png
Ben haber vs kademe hikaye aramam..
İsctr kronolojisini attık 240 dk breakout noktasında dedik..
Sonuç..
https://i.ibb.co/Kj9Q7Qy/Screenshot-...satakippro.png
Alım tarihi ve yaptığım analiz yorum bu konuda mevcuttur..
Boğa da oturmak zor diyorsunuz ya..
Zormuymuş
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk ne bekliyor emirmi mundar ettiler kagidi