aynı fikirdeyiz de hizmetler tarafı pandemiden dolayı kapalı. hane halkı tasarrufta. sanayi de çarklar durmaya başladı. mali sektör kredi veremiyor full mevduatta.
burdan bakınca da sürdürülebilirliği yok gibi görünüyor.
Bazen fiili imkansızlık olur. Örneğin erken faiz indirilir kur bir anda tepki verir bunu da anında uzun vadeli faizler izler. Bu duruma gelindiğinde de merkez bankasının faiz indirmesinin hiçbir fonksiyonu kalmaz zira belirlenen o kısa vadeli faiz oranınından hiçbir banka kredi vermeye yanaşmaz. Büyük ihtimal ile bu sefer kamu bankaları dahi.
1 sene önce yaşananlar yanıltıcı olabilir zira o zaman net rezervler +20/30 milyar$ civarındaydı ve bu kadar fazla swap yapılmamıştı. O günkü konuma göre rezerv azalımı (kabaca 50 milyar$) ve swap takası ile 130 milyar$'a yakın rezerv yakıldı. Bu kapasitenin tümü kullanıldı. Şu andan itibaren yakılabilecek başka bir kapasite göremiyorum.
Bu durumda nasıl yapacaklar?
Basit örnek evde zeytinyağı bitmiş , cepte de para yok ve borç alınabilecek kişi de kalmamış , markete zeytinyağı almaya gider misiniz? Kapısından döneceğinizi bile bile. Olası olan şu: evde yemeği artık elde ne kaldıysa yağsız kavurursunuz.
Hsbc levent çarsı subeyi aradım az önce, 19 oran devam.
T bank tan da haber bekliyorum, 11 de söyleyecekmiş.
HSBC Ankara
oranlar
32-40 gün için 250k+ %19
1 yıl için %17
Balgat alternatifbank vov hesap 17,75 + 1 ile 18,75 90 gün süreyle .......