Sayfa 142/1009 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merkez bankasının net rezervi -48 milyar$ dayken ve bu durumda neredeyse hiçbir değişiklik olmamışken Tcmb nasıl faiz indirecek?

Bu sefer yapılması dillendirilen zamansız ve hatalı faiz indirimi geçen seferkilere benzemez. Geçen sefer 128 milyar$'a mal oldu. Sorun şu ki bu sefer -256 milyar$'a düşme şansı yok. Zira böyle bir imkan ve para yok. Tüm rezervler tümüyle harcandı. Üzerine de 48 milyar$ borç alındı.

Bu seferki süreç şahsi fikrime göre tümüyle merkez bankasının rezervini toparlamasına paralel gelişecek.

Nereden baksan toplaması gereken 60 milyar$'a yakın rezerv açığı var. Bu açığı kapatmadan faiz indirmek riskin ötesinde çok saçma bir hamle olabilir zira işe yaramaz anında dövizi ve uzun vade faizleri zıplatır.
    aynı fikirdeyiz de hizmetler tarafı pandemiden dolayı kapalı. hane halkı tasarrufta. sanayi de çarklar durmaya başladı. mali sektör kredi veremiyor full mevduatta.
    burdan bakınca da sürdürülebilirliği yok gibi görünüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merkez bankasının net rezervi -48 milyar$ dayken ve bu durumda neredeyse hiçbir değişiklik olmamışken Tcmb nasıl faiz indirecek?

Bu sefer yapılması dillendirilen zamansız ve hatalı faiz indirimi geçen seferkilere benzemez. Geçen sefer 128 milyar$'a mal oldu. Sorun şu ki bu sefer -256 milyar$'a düşme şansı yok. Zira böyle bir imkan ve para yok. Tüm rezervler tümüyle harcandı. Üzerine de 48 milyar$ borç alındı.

Bu seferki süreç şahsi fikrime göre tümüyle merkez bankasının rezervini toparlamasına paralel gelişecek.

Nereden baksan toplaması gereken 60 milyar$'a yakın rezerv açığı var. Bu açığı kapatmadan faiz indirmek riskin ötesinde çok saçma bir hamle olabilir zira işe yaramaz anında dövizi ve uzun vade faizleri zıplatır.
    syn rxpu
    olması gereken budur, ya da doğrusu budur diye bir iddiam yok.
    yapacaklar diyorum.en geç mayıs ayında

3.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    syn rxpu
    olması gereken budur, ya da doğrusu budur diye bir iddiam yok.
    yapacaklar diyorum.en geç mayıs ayında
    Bazen fiili imkansızlık olur. Örneğin erken faiz indirilir kur bir anda tepki verir bunu da anında uzun vadeli faizler izler. Bu duruma gelindiğinde de merkez bankasının faiz indirmesinin hiçbir fonksiyonu kalmaz zira belirlenen o kısa vadeli faiz oranınından hiçbir banka kredi vermeye yanaşmaz. Büyük ihtimal ile bu sefer kamu bankaları dahi.

1 sene önce yaşananlar yanıltıcı olabilir zira o zaman net rezervler +20/30 milyar$ civarındaydı ve bu kadar fazla swap yapılmamıştı. O günkü konuma göre rezerv azalımı (kabaca 50 milyar$) ve swap takası ile 130 milyar$'a yakın rezerv yakıldı. Bu kapasitenin tümü kullanıldı. Şu andan itibaren yakılabilecek başka bir kapasite göremiyorum.

Bu durumda nasıl yapacaklar?

Basit örnek evde zeytinyağı bitmiş , cepte de para yok ve borç alınabilecek kişi de kalmamış , markete zeytinyağı almaya gider misiniz? Kapısından döneceğinizi bile bile. Olası olan şu: evde yemeği artık elde ne kaldıysa yağsız kavurursunuz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Hsbc levent çarsı subeyi aradım az önce, 19 oran devam.
    T bank tan da haber bekliyorum, 11 de söyleyecekmiş.

5. HSBC Ankara
    oranlar
    32-40 gün için 250k+ %19
    1 yıl için %17

6.  Alıntı Originally Posted by eberco Yazıyı Oku
    Hsbc levent çarsı subeyi aradım az önce, 19 oran devam.
    T bank tan da haber bekliyorum, 11 de söyleyecekmiş.
    T bank Ankara , bugün vade dönüşü olan ( temdit ) paraya %18,40 verdi. Önceki 18,75 idi.

7. Balgat alternatifbank vov hesap 17,75 + 1 ile 18,75 90 gün süreyle .......

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    T bank Ankara , bugün vade dönüşü olan ( temdit ) paraya %18,40 verdi. Önceki 18,75 idi.
    Hadi ya, hay allah. Ben de haber bekliyorum halen. O zman hsbc ye kaçacam artık napalım.

Sayfa 142/1009 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •