--The global stock of debt has grown by over $50 trillion since 2008, surging to a record $217 trillion as of the first quarter of 2017.
--Global Debt Hits A New Record High Of $217 Trillion; 327% Of GDP
Nerden geliyor bu borçlar..:)
Printable View
Yaw Sn Gunwane soru soruyon, sonra kayboluyon..ne yapıyon, cevaplara gülüyon mu?
ben dowes a bu soruyu sormustum bana boyle cevap vermisti
Yani basilan paralar digital olarak basildi fiziki degil ve bunlar 2008 deki banka aciklarini kapamak icin kullanildi
Ama ne zamanki Bankalarin bilancosunda obur tarafa gecerse ve tuketici kredisi olarak piyasaya akarsa iste o zaman emisyon ve enflasyon patlamasi olur. Eger yanlis anlamadiysam Dows bunu dedi
Ben de diyorumki FED aptal degil, kesin bir yolunu bulup bunun enflasyon yaratmamasini saglamislardir.
Aslında bunu FED sağlamıyor, parasal genişlemenin enflasyon yaratmaması sadece gelişmiş bir ekonomik sistemin sonucu. Oturmuş ve yüksek katma değer yaratan bir ekonomide enflasyon yaratmak gelişmekte olan ülkelerdeki gibi bir süreç değil.
Şöyle basit düşünelim, çok gelişkin bir ekonomide üreten ve tüketenler zaten para fazlasına sahiptir, üretmeyen ve tüketemeyecek olanlar da zaten kredi çekemezler. Ancak üretenler ve tüketenlerin mevcut seviyesi ve büyüklüğü gelişkin bir ekonomi oluşturmak için yeterlidir ve parasal genişleme kanalları talep görmez.
Sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var..FED tahvil karşılığı bankalara sıfır faizli para pompaladı..tamam bankalar açık felan kapatmışlardır ama esasen halk bu bol ve düşük faizli kredi çeksin diye yapıldı bu işlemler..fakat hayvan terli olduğundan:) çok düşük faizlerlede olsa, pek talep olmadı bu paralara..
Talep olsaydı da bu enflasyon yaratacak bir işlem değil kanımca..çektiği krediyi ödeyecek sonuçta..enflasyon yaratması için ceplere direkt para girişi lazım(helikopter parası:))..henüz o safhaya gelmedi sistem..
Ya hacı sen ne anlatiyon ya
Yıllardır yaziyom okumuyon herhal
Sistem, ters Robin Hood sistemi
Yani, fakirden al zengine ver
Sisteme çomak mı sokuyon ya :-)
Neden ..??
Bir ara herkesin dilinde değersiz dolar füzeleyen emtia lafı vardı..
TV yorumcuları DOW yorumcuları hepsi altın 2011 de füzelerken bunu diyordu..
Bu arada neden gülim yahu cevaplara..
Ben en başta kendimle dalga geçerim..
Dizi seyrediyordum..:)
Bu ülkenin borsasını yabancı yapmaz..