Sayfa 142/1009 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Tüm dünya ponzi mi yapıyo
    Tüm dünyanın Polarize olmasi aslında ufak ölçekli ulus devletler için iyi
    Diyem borcun vadesi geldi odeyemeyecem saniyon
    Pat hiç beklemediğin biri sana kredi aciyo
    O da faizler kazanıyor
    Al abi al
    Bende fazladan var zate diyor herhal
    Ponzi anca matbaalari susturursan biter
    Titanikte batarkene orkestira hala caliyodu tiras yapiyodu yani nooldu biseyi engelleyebildimi
    Ha nooldu zugurt tesellisine
    Sevdikleri şeyi yaparkene vefat eylediler felan falan işte
    Bu defa geminin bordasida motoruda kicida hepicigi orkestira canım fazla bisey deel musiki susmasin kafi :-)
    Belkimde digital money e bu şekilde evrilcek dünya bilemiyok
    Yatirim tavsiyesi değil
    Kısaca hicbisey degil
    --The global stock of debt has grown by over $50 trillion since 2008, surging to a record $217 trillion as of the first quarter of 2017.

--Global Debt Hits A New Record High Of $217 Trillion; 327% Of GDP

Nerden geliyor bu borçlar..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    --The global stock of debt has grown by over $50 trillion since 2008, surging to a record $217 trillion as of the first quarter of 2017.

--Global Debt Hits A New Record High Of $217 Trillion; 327% Of GDP

Nerden geliyor bu borçlar..
    Morugun tirilyonla işi olmaz
    Moruk simit çatal yer bi denesi 1 tl 25 kuruş
    Bugün 2 dene yidim
    Hesap Uzmanları göreve
    Yekun kaç tuttu?

Yaw Sn Gunwane soru soruyon, sonra kayboluyon..ne yapıyon, cevaplara gülüyon mu?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumda uzman olarak kabul edilecek kişiler bellidir. Para piyasaları ve bankacılık konusunda sn Jondowes uzmandır. Ben de çoğu şeyi ondan öğreniyorum.

Yukarıdaki QE quantitative expansion yani parasal genişleme konusu ile ilgili şu önemli farkı söyleyebilirim.

Gelişmiş ülkelerde dar para arzı (M1) büyüktür , para çarpanı ve para hızı gelişmekte olan ülkelere göre (V1) düşüktür bu bağlamda geniş para arzı M3 = M1 x V1 diyebiliriz.

Gelişmekte olan ülkelerde ise dar para arzı küçüktür , para çarpanı ve para hızı gelişen ülkelere göre daha büyüktür. yine M3= M1 x V1 eşitliği geçerlidir diyebiliriz.

O nedenle gelişmiş ülkelerde QE yani parasal genişleme gelişmekte olan ülkelerdeki kadar enflasyon yaratıcı koşullar oluşturmayabilir.

Bildiğim kadarıyla parasal genişleme , yüksek para çarpanı ve para hızı ve düşük bir dar para arzına sahip gelişmekte olan ülkelerin geniş para arzlarını çok daha enflasyona duyarlı olacak şekilde büyütüyor.
    ben dowes a bu soruyu sormustum bana boyle cevap vermisti

Yani basilan paralar digital olarak basildi fiziki degil ve bunlar 2008 deki banka aciklarini kapamak icin kullanildi

Ama ne zamanki Bankalarin bilancosunda obur tarafa gecerse ve tuketici kredisi olarak piyasaya akarsa iste o zaman emisyon ve enflasyon patlamasi olur. Eger yanlis anlamadiysam Dows bunu dedi

Ben de diyorumki FED aptal degil, kesin bir yolunu bulup bunun enflasyon yaratmamasini saglamislardir.

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Yani basilan paralar digital olarak basildi fiziki degil ve bunlar 2008 deki banka aciklarini kapamak icin kullanildi

Ama ne zamanki Bankalarin bilancosunda obur tarafa gecerse ve tuketici kredisi olarak piyasaya akarsa iste o zaman emisyon ve enflasyon patlamasi olur. Eger yanlis anlamadiysam Dows bunu dedi

Ben de diyorum ki FED aptal degil, kesin bir yolunu bulup bunun enflasyon yaratmamasini saglamislardir.
    Aslında bunu FED sağlamıyor, parasal genişlemenin enflasyon yaratmaması sadece gelişmiş bir ekonomik sistemin sonucu. Oturmuş ve yüksek katma değer yaratan bir ekonomide enflasyon yaratmak gelişmekte olan ülkelerdeki gibi bir süreç değil.

Şöyle basit düşünelim, çok gelişkin bir ekonomide üreten ve tüketenler zaten para fazlasına sahiptir, üretmeyen ve tüketemeyecek olanlar da zaten kredi çekemezler. Ancak üretenler ve tüketenlerin mevcut seviyesi ve büyüklüğü gelişkin bir ekonomi oluşturmak için yeterlidir ve parasal genişleme kanalları talep görmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Ben de diyorumki FED aptal degil, kesin bir yolunu bulup bunun enflasyon yaratmamasini saglamislardir.
    Sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var..FED tahvil karşılığı bankalara sıfır faizli para pompaladı..tamam bankalar açık felan kapatmışlardır ama esasen halk bu bol ve düşük faizli kredi çeksin diye yapıldı bu işlemler..fakat hayvan terli olduğundan çok düşük faizlerlede olsa, pek talep olmadı bu paralara..

Talep olsaydı da bu enflasyon yaratacak bir işlem değil kanımca..çektiği krediyi ödeyecek sonuçta..enflasyon yaratması için ceplere direkt para girişi lazım(helikopter parası)..henüz o safhaya gelmedi sistem..

7. Ya hacı sen ne anlatiyon ya
    Yıllardır yaziyom okumuyon herhal
    Sistem, ters Robin Hood sistemi
    Yani, fakirden al zengine ver
    Sisteme çomak mı sokuyon ya :-)

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi ülkeleri tam hatırlayamıyorum ama geçen günlerde Türkiye'ninde içinde bulunduğu 3 EM ülkesinin borsaları aynı şekilde artmışlar..bilseydim grafikleri saklardım..yani kayıtsızca EM'lere bir akış var..

Esasen Türkiye toxic üçlüden biri..bu konularda onlarca cümle gözüme ilişti..bu sebeple diğer borsalara nazaran BIST'e bu kadar akış olacağını zannetmiyordum..neyse borsa uzmanı sensin..ucuz, pahalı vb. sen daha iyi bilirsin..

Para boldu doğru..yanlız faiz, sıkılaştırma felan, gel git yapan paradan bahsediyoruz..yani risk on, risk off anlamında..şimdi şöyle düşünelim..Piyasalar artık büyük MB'larının sıkılaştırma yapamayacağını anladıysa ne olur..yukarıda Kanada MB'sını anlattım..örnek..

Global ekonomi cansızken yani büyümede zorlanıyorken, hatta bana göre durgunluğa doğru giderken neden emtialara aksın para..emtia sıkıntısı mı oluşacak ki..hele birde borsalar varken..
    Neden ..??

Bir ara herkesin dilinde değersiz dolar füzeleyen emtia lafı vardı..
    TV yorumcuları DOW yorumcuları hepsi altın 2011 de füzelerken bunu diyordu..

Bu arada neden gülim yahu cevaplara..
    Ben en başta kendimle dalga geçerim..

Dizi seyrediyordum..

Bu ülkenin borsasını yabancı yapmaz..

Sayfa 142/1009 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz