Rusya'nın elinde bulunan USD EUR ve altın bizim sisteme geçebilir mi. Böyle bir durumda ABD ve ab nin tavrı ne olur
Printable View
Rusya'nın elinde bulunan USD EUR ve altın bizim sisteme geçebilir mi. Böyle bir durumda ABD ve ab nin tavrı ne olur
EUR/USD - Euro US Dollar
Real-time FX
0.9959
-0.0076
(-0.75%)
Ağustos ayında rekor dış ticaret açığı tahmin ediyorum.
Çok değerli yazılar var, beğenerek öğrenerek okuyoruz. Yalnız arkadaşlar bu ülkede sürdürülemez bir diye birşey yok ki niye olsun.
Neydi o laf bu ülkede iki şey ulamıyordunuz. Hah işte onları olamıyorsunuz onun dışında herşey olur, sürdürürüz evelallah.
Doğalgaz sorunumuz olmaz..
Fiyat pahalı olabilir..
Ab kendi derdine düşmüş..
Yaptırım yapamaz..
TR üzerinden ihtiyacını görme derdine düşecektir çoğu malda..
Bu kışı ölmeden geçirirseler.
Ukrayna da savaşı uzatırsa Rusya sendelemeye başlar...
Bu kış önemli
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BloombergHT'ye 2 sanayici çıkmış "bankalar niye kredi vermiyor,anlayamıyoruz diyorlar", biz de ekonomi gündeminden bu kadar kopuk olmanıza, ekonomi yönetiminin son aldığı kararların ne manaya geldiğini idrak edememenize hayret ediyoruz.
Yüksek enflasyon bankaların sermayesini aşındırıyor.Ve enflasyon muhasebesi uygulanmadığından bankalar reel olarak etmedikleri karlar üzerinden yüksek tutarlı vergiler veriyorlar ve bu vergiler de sermayeyi aşındırıyor.Bu nedenle banka sahiplerinin "tedbirli bir tacir" olarak hareket etmesi gerekiyor,hele de merkez bankasının yayınladığı yeni talimatlardan sonra:
Alıntı:
Originally Posted by deniz43;bt1791
Ben de tamamen aynı fikirdeyim. Aslında bu durum yeni de değil son birkaç yıldır böyle: KGF kullanımı, MB rezervlerinin satılması, MB'nin yılın son günü kara geçirilip hazineye para aktarılması, dolar korumalı mevduat, bankalara yapılan türlü baskılar (aktif rasyo vb.).. bunlar hep günü kurtaran, sürdürülemez, sorunu bir yerden başka yere aktaran çözümler. Ancak şu da var, 2023 seçimlerini mevcut iktidar alırsa beş yıl daha süresi olacak, sorunları o zaman düşünürüz deyip önümüzdeki on ay daha sonrası yokmuş gibi kararlar alıp uygulamalar yapması normal. Dolayısıyla ben ani bir kriz beklemiyorum, iktidarın elinde tam yetki var, daha ağır önlemler alarak her sorunu bir şekilde seçim sonrasına erteleyebilir. Sonrasında ödenecek bedel önemsiz, siyaseten sadece şu on ay önemli, bedeli ne olursa olsun bu dönem atlatılır.
Her şekilde ekonomide ve piyasalarda önümüzdeki bir yıl (on ay + iki ay da seçim sonrası curcunası diyelim) çok heyecanlı geçecek.
Petrol krizi zamanından şu anda yaşananların ne farkı var.
Savaş bitsin doğalgaz fiyatları düşsün yine ucuz enerjinin cazibesine kapılıp gidecekler.
Şu parantezide açalım. Dışa bağımlılığı azaltmak için nükleeri seçen fransa şu anda en az etkilenen ülkelerden biri.
İlave olarak karbon salınımında da avantajlı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi