Sayfa 625/1003 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: Viop XLII

1. ben Ykbye olumsuz bakmiyorum.
    tl olarak 2.03 e değmişti en son.
    o zaman 25 centti.
    sindi de 25 cent.
    yani dolar bazında kaybetmemis.
    üstelik bu arada abd faizlerinden tut da ukrayna savaşına kadar bir suru olumsuzluk olmuş.
    demek ki bu 25 cent ykb icun çok önemli bir yer.
    herkes kendi bilir tabe.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ykb bilancoda önemli olan resmi enflasyon rakamı üzerinde az da olsa reel büyüme olması.

Bankalar dolara göre cidden küçüldü.

Ülkenin genel finans durumu da bankalar küçüldükçe kötüye gidiyor.

Ezbere banka kötü vs algısı ile bir yere gidilemeyecegini devlet anladı ise trend döner.

Yön devlet yine onu al bunu ver şuna karşılık buna bilmemne mikromanagement işlerine girerse yine ekmek yok.

Ben kaç senedir boynuzlu taşıdığımı unuttum. Al sat bi şeyler yaptık ama totalde ciddi zararda herkes ben de dahil.

Insallah diyelim.
    Boynuzlu hangisi holding mi banka mı dostum ? hala taşıyor musunuz? saygılar.

y.t.d

3. Boynuzlu banka.
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Boynuzlu hangisi holding mi banka mı dostum ? hala taşıyor musunuz? saygılar.

y.t.d

4. Teknik görüntü ve gelen bilanço üzerine ağırlıklı pozum zaten banka, gıda long olmasından mütevellit hedge poz karla kapandı.

Alıntı Originally Posted by EmirLondon Yazıyı Oku
    Bir de o konu var tabi Deniz Bey , reel enflasyonun %160 larda oldugu ortamda sermayesi tl olan bankalarin fksinin 1 olmasi ucuz oldugu anlamina gelmiyor .
    Aynı sermaye ile banka tarafından 1 yıl önce kaç milyon ton petrol,kaç milyon ton buğday ,kaç milyon ton bakır alınabiliyordu,şimdi ne kadar alınabiliyor.Ya da daha basit olarak anlatmaya çalışayım ,yüksek enflasyon ortamında dükkan sahipleri yakınır,"sattığım malı yerine koyamıyorum" der.Çünkü yüksek enflasyon işletme sermayesini reel olarak eritmiştir.Bankalar da diyelim 1 yıl önce 1000 şirketin kredi ihtiyacını karşılayabilirken ,%100 enflasyon sebebiyle işletme sermaye ihtiyacı çok artan 1000 şirketin artık kredi ihtiyacını karşılayamaz ,daha az sayıda şirketin kredi ihtiyacını karşılayabilir çünkü kendi sermayesi de yüksek enflasyonla büyük ölçüde aşınmıştır.Bankaların teminat göstererek merkez bankasından ya da diğer bankalardan borçlanarak para ve kredi yaratma kabiliyetleri vardır,ama bu sermayelerine bağlıdır ve sermaye yeterlilik rasyosu ile sınırlıdır.Eğer yüksek enflasyon ortamında , şişen tutarlarda ,aynı sayıda firmaya kredi verebilmesi için sermayesini artırması gerekir.
    Sanayi şirketlerinde duran varlıklar olarak ,arsalar,fabrikalar,teçhizatlar,yıpranma payı da dikkate alınarak enflasyon ortamında değer kazanırken, yüksek borçlu firmaların düşük faiz ortamında borçları reel olarak azalırken ,bankaların -neredeyse- tüm sermayesi para olduğu için sermayeleri yüksek enflasyon ortamında reel olarak erir,bir de reel olarak elde etmedikleri kazançlar üzerinden yüksek vergi verir..
    Tabii bankaların düşük mevduat faizi ve merkez bankasından düşük faizle borçlanıp yüksek marjla kredi vererek elde ettiği kazançlar var,eğer buradan elde edilen kazançlar reel olarak banka özvarlıklarında bir artma sağlıyorsa,şirket sermayesindeki yüksek enflasyon nedeniyle meydana gelen erimeyi telafi ediyorsa, ancak o zaman banka reel olarak kar etmiş diyebiliriz.

BDDK'nın son verisi Mayıs 2022 ye ait

Bankacılık sektörü öz kaynakları(milyar dolar)(kaynak:BDDK)

2020 Mayıs:80.257
    2021 Mayıs:73.073
    2022 Mayıs:61.937

6. 7.846 poz daha kapanmış.
    Pala bu sefer farklı yol izliyor.
    Çift taraflı pozları kapayacak.
    Geride sadece gerçek pozlar kalacak.
    Ve kademeler boşalacak.
    Çıkarken kimseye büyük poz açma imkanı vermeyecek.
    Aklıma gelen bunlar.
    Habire niye poz kapanıyor

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Dow da değişen birşey yok.
    Gündüz almadığını gece alıyor ne iş palacan..

8. Sn Deniz Hocamın yazdığına göre
    Bankacılık sektörü özlaynaklar eriyor.
    2020 de 80 milyar usd iken.
    Şimdi 62 lere gerilemiş.

İşten anlayan arkadaşlar
    Usd bazında Mesela ykb de durum nedir.
    Yazabilir mi. Yanı bu akşam yazan olursa makbule geçer.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 625/1003 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •