Originally Posted by
JoNaThAn
Mevcut piyasa değeri, "şu an için" hak ettiği değerlerde. Temettü hissesi olmadığı için (4-5 yıllık gelecekte bu değişebilir; ama bir holding, her zaman holding özellikleri gösterir. Şartlara göre %20-50 arası iskontolu olur ve temettü veremez. Kordsa bir holding.) fazla talep yok. Ama avantajı şu; Kordsa'nın içinde bulunduğu sektörler pandemi sonrası hızlı toparlayabilir; bu durumda, cirosu ve karlılığı da artar. Yıllık bazda 1 milyar lira kara ulaşsak 30-40 lira arasına yerleşebiliriz.
Bir de ülke olarak dolar kurunun çok yüksek olmasının istendiği bir ülkeyiz. Bu bizzat devlet tarafından isteniyor. Burada aylar önce bir arkadaşla konuşuyorduk. Çok mantıklı konuşuyordu ama Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu tam fark etmemişti. Dolar o zaman sanırım 6 lira civarıydı. Ben, Kordsa'nın 2030 yılına dönük pd'sini hesaplarken dolar için de o yıllara dair bir tahmin yapıyordum. Benim dolar için beklentim, o yıllar içinde üç haneli rakamlarda dolaşması. Aksi bana göre mümkün değil. Arkadaş, 2027-2028 arasında 9-10 liraya yakın fiyat bekliyordu. Daha 2021 bitmeden göreceğiz o fiyatları belki. :)
Her neyse, mesele şu... Kordsa komple dövizle iş yapıyor ya... Dolar her yıl böyle uçtukça, cirosu ve karlılığı da aynı oranda artacak. Hatta daha fazla. Çünkü kendisi de büyüyor. %30-40 iskontolu işlem görüp, ufrs'de açıkladığı karın ancak %20'sini bile dağıtabilse; mesela 1 milyar kar açıklayacak ama ancak 190-200 milyon dağıtabilecek, bu da bir şeydir. Ama bana sorarsanız burada birkaç yıla ihtiyaç var. Önce buraları sindirsin biraz.
Bu hisse, ky'ye göre bir hisse değil. Aldım, kazandım yok. Ömür boyu bekleyeceksin. 30-40 yıl.