Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6500 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by flamenco72 Yazıyı Oku
    Kısa sürede 10 liralardan 30 liralara geldi..
    Hazmedilmesi gereken bir süreç..
    Hazmetmek derken ne demek istiyorum..
    30 liradan alan birisinin parasını ikiye katlaması 4 liralardan maliyet oluşturmuş birilerinin paralarının 15'e katlamaları demek..
    Ya da 30 liraya getiren sermaye gücünün bu zirveyi yukarı taşıması, 30 lira maliyetli yatırımcıların mallarını kafasına yemesi demek..
    Dağıttığı malı niçin aynı fiyata kısa sürede geri alsın...
    20-25 aralığından toplamak varken..
    Bir başka konu..
    2015 yılında %15 lik pay satılacaktı..Bunun %10'ı satıldı..5 liradan
    Şimdi kalan %5 için mesela atıyorum 18-19 TL gibi uygun bir rakamdan anlaşıldı ise adam 28 ortalama ile çıkıp o kadar hisseyi şirketten toptan fiyatına geri alabilir..bir de yanına tahtadan topladıklarını ekleyelim..bayağı bir hisseye ucuza sahip olmuş olacak..
    Tüm bu sürecin nereden bakarsanız bir 5-6 ayı var bence....Ondan sonra bakacak...ABD'de Avrupa'da organik inorganik büyüme hamlelerine göre..60-70 l fiyatlardan hevesli alıcılar olacak gibiyse..o fiyatlar neden olmasın60 dan dağıtır 40 dan yine geri toplar

Sadece kurgudur ciddiye almayınız...Yani yatırım tavsiyesi değil
    Cogu yazdiginiza katilmakla birlikte bu hisse gecen sene mayis ayinda zaten 15 tl civarinda idi su anda 23 civarinda dolasiyor hatta 1 hafta once 19 tl civarina dusmustu yani bu surecte borsada butun hisseler zaten en az 2 kat artti. Yani uzun vadede primli demek dogru olmaz. Endekse kiyasla geride kaldik bu sirket performasina sonucta karli bir hisse. Gelecek sene pandemiye ragmen %40 buyume hedefliyor.
    En kotu su anda 30 tl fiyatlarinda olmasi gerekirdi kaldi ki son bilanco ile f/k da geriye geldi olumlu.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Gokhannic Yazıyı Oku
    Cogu yazdiginiza katilmakla birlikte bu hisse gecen sene mayis ayinda zaten 15 tl civarinda idi su anda 23 civarinda dolasiyor hatta 1 hafta once 19 tl civarina dusmustu yani bu surecte borsada butun hisseler zaten en az 2 kat artti. Yani uzun vadede primli demek dogru olmaz. Endekse kiyasla geride kaldik bu sirket performasina sonucta karli bir hisse. Gelecek sene pandemiye ragmen %40 buyume hedefliyor.
    En kotu su anda 30 tl fiyatlarinda olmasi gerekirdi kaldi ki son bilanco ile f/k da geriye geldi olumlu.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Uzun dönem perspektif açısından ;
    Kompozit malzemelerin beşikten eşiğe kadar tıpkı plastik gibi hayatımıza gireceğini/girdiğini düşünüyorum..
    Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi;
    Helikopter palinden, drone pervanesine, karbonfiber dalış paletinden, motorsiklet grenajına, her alanda var..
    BU bağlamda KORDSA'nın gerek arge patent ve gerekse bu pazarda yer alacağı stratejik pozisyon bileşkesinin çok önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığını söylemek çok uçuk bir öngörü olmasa gerek...
    Ancak bir süre daha yüksek maliyetli yatırımcı arkadaşlarımız için cansıkıcı bir seyri olabilecektir..
    Dilerim düşündüğümden kısa sürer, ve mesela Avrupa'da inorganik büyüme hamlesi düşüncesi ete kemiğe bürünür ve buraları daha kısa sürede aşarız

Alıntı Originally Posted by flamenco72 Yazıyı Oku
    Uzun dönem perspektif açısından ;
    Kompozit malzemelerin beşikten eşiğe kadar tıpkı plastik gibi hayatımıza gireceğini/girdiğini düşünüyorum..
    Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi;
    Helikopter palinden, drone pervanesine, karbonfiber dalış paletinden, motorsiklet grenajına, her alanda var..
    BU bağlamda KORDSA'nın gerek arge patent ve gerekse bu pazarda yer alacağı stratejik pozisyon bileşkesinin çok önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığını söylemek çok uçuk bir öngörü olmasa gerek...
    Ancak bir süre daha yüksek maliyetli yatırımcı arkadaşlarımız için cansıkıcı bir seyri olabilecektir..
    Dilerim düşündüğümden kısa sürer, ve mesela Avrupa'da inorganik büyüme hamlesi düşüncesi ete kemiğe bürünür ve buraları daha kısa sürede aşarız
    Yazılarınız için teşekkürler. 2 soru sormak istiyorum, cevaplarsanız sevinirim.

Kompozit malzemeler neyin yerini alacak? Yerini alacak ürünün sektörü kolay bırakır mı pazar payını?

4.  Alıntı Originally Posted by uyuyan Yazıyı Oku
    Yazılarınız için teşekkürler. 2 soru sormak istiyorum, cevaplarsanız sevinirim.

Kompozit malzemeler neyin yerini alacak? Yerini alacak ürünün sektörü kolay bırakır mı pazar payını?
    Şöyle çok kabaca basite indirgersek..Kırtasiyeden aldığınız el iş kağıdı ile evinizde motorsikletinizin kırık parçasını yaptığınızı düşünebilirsiniz..Bu üretim kolaylığı ile ilgili kısmı..Çelikten daha sağlam esnek ve hafif bir malzemeden söz ediyoruz..

https://youtu.be/k4GdAuNji5g

Gireceği alanlar sizin hayal gücünüzle sınırlı...
    İnsansız hava aracından, bisiklete, özel tasarım mobilyadan, tekne üretimine, dalgıç paletine, zıpkına, gitara, davul setine, otomobile, motorsiklete..

Bir de CMC var seramik matrix composit..
    Bunlardan yeni nesil uçak motorları için türbin fanı, spor otomobil fren diskleri falan yapılıyor..
    Bu bağlamda Kordsa'nın "Milli Muharip uçak motorumuzun geliştirilmesinde" önemli bir rol alabileceği olasılığı bence göz ardı edilemeyecek önemde...
    ABD'de Bunu da üretiyoruz
    https://youtu.be/is1BBilkyUM
    İkinci sorunuza gelirsek..
    sektörler pazar paylarını bırakırlar mı?..
    nehrin yatağının eğiminin bu yönde olduğu sektörlerde, nehrin yukarı doğru akmasını beklememek gerektiğine inanıyorum

https://youtu.be/gWuciM7xQt8
    Son düzenleme : flamenco72; 06-05-2021 saat: 19:22.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •