Trade portfoyum ve surekli alsat yaptigim kagitlarim.
Yunsa
Karel
Gerel
Kozal
Dmsas
Adnac
Orta uzun vadeli tasidigim portfoy ve maliyetler.
Ykgyo 2.25
Despc 3.60
Petkm 3.50
Fmizp 17
Printable View
Trade portfoyum ve surekli alsat yaptigim kagitlarim.
Yunsa
Karel
Gerel
Kozal
Dmsas
Adnac
Orta uzun vadeli tasidigim portfoy ve maliyetler.
Ykgyo 2.25
Despc 3.60
Petkm 3.50
Fmizp 17
Ykgyo twitterde çok dillendiriliyor...Temelinde bir şey göremedim...Tekniğini bilmem...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakko bayağı aşağı gelmesine rağmen haftalık yabancı payı artmış. Bundan sonrası için ne beklenir.
Degilim.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad beklentisi olan senetlerde UV deyim GEREL bedelsiz ve gelişmekte olan bir şirket beklentılerı saymakla bıtmez,,,
KIPA da, da birlesme hıkayesınde kötü bir rakam cıkmadıktan sonra SAT olacak endeksde sadece mal alınır dusuncesındeyım, bakalım hayırlısı,,,,
SLA-L02 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dediğin gibi birkaç aya işler bitmiş olabilir... Çok dikkat etmek lazım... Karları piyasaya kaptırmamak lazım... Açıkçası bu kadar çok güven duyulacak bir ortam göremiyorum... 2008 ABD emlak kriziyle başlayan ve dünyayı yerle bir eden ekonomik kriz aniden patlak verdi...
Onun için eller her an tuşta hazır durmalı. Daha doğrusu uzun vade pozisyon bence çok riskli... Değiştireceğim birkac mobilya ve araba alımı için 3-6 ay vadede ekonomik sıkışıklık dönemini bekliyorum... Çok daha uygun fiyatlardan almayı planlıyorum... Yatırım planlaması yapamayanlar için borsa bana göre değil diyenler için Altın daha mantıklı görünüyor...
Bence görüntü böyle... Borsada Fır-Sat bitmez diyorsanız çok iyi teknik lazım yada bir üstadın izini takip etmek lazım... Sacro dostum gibi yani...
Onun dışında çoluk çocuğumuzun riskini kodamanlara kaptirmayalim yeter... Bunun için de az-cok teknik öğrenmek lazım...
Uzun vade için OTKAR, MRDIN çimento şimdilik aklıma gelen...
Bir kac aya işler bitmis olabılırden endeksdekı kastınız NEDİR ???
70 Binlermi ?
SLA-L02 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
topiğin adına yakışır bir yorum olmuş sn goodbye tebrikler :bravo: değişen bişey yok aslında düşeceğiz de çıkacağız da büyük resim aynı olduktan sonra karalar bağlamanın manası yok.. yakında yeşillenir yeniden fındık dalları o zaman da yine herkes ben bildim der..
Haftalik sat tespitinizin sebebi nedir Sacro? Tepe yaptigi yerde macd daki negatif uyumsuzluk mu?
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yazdıklarının tam tersi haftalık macd sat yedikten sonra yukarı gidişine 3 tane, aylık macd de tepeden döndükten sonra nasıl dirsek yapıp tekrar yukarı dönüp ilk bacaktan daha büyük ralli yaptığına da 2 tane örnek verebilirim. Resimli şekilli hem de :D Macd bir gösterge olablir 60 lık macd kazandırıyo da olabilir(100 kişiden 1 kişiye belki) Ancak koskoca endeksi macdle düşürmeye çalışırsan senin gibi teknikçiye yakışmaz. Topiği kapatıp orta uzun vadeli ayı hedefe kadar mokoko topiği açabilirsin. O zaman mohikanla eşdeğer olursun diyeceklerim bu kadar. Dost tavsiyesi olarak algıla kesinlikle tenkit değildir.
Yetişterebilirsem baya bir grafik atasım var bu aralar buraya.Ama ufuk açma açısından Ortaçağ--476 1453--Yeni çağ--1453-1789--Yakıın Çağ--Net ortamlarında günümüze kadar gelen çağ gibi falan filan--1. dünya savaşı 1918 , ve insanlar toplu halde uçakla gezinmeye başladı--2. dünya savaşı bilgisayar çağı veriye ulaşmak hızlanmaya,bilginin işlenmeye başladı sistem.Sonra bla bla bla veri o kadar hızlandıki herkesin ?dayı bu nedir ya sorup cevabını veren bilgilere ulaştırılan bir sisteme gelindi.Düşündün mü hiç? Dünyada iki insanın verisini birbirine iletme süresi..Bundan yıllar önce tv de canlı yayında izlediğin maçın herkese yayılması, 2 tane telefon aracılığıyla anlık olarak yüzyüze verilen.Yani iki kişi sadeece özel görüşmesi yüzlerce kilometre mesafe uzaklığında 2 kişi anlık görüntülerini birbirine paylaşabildiği dünyayı:)Bundan 50 yıl önce bunu düşünsen bile yok artık derdin o ortamda:)İşte bu devinim içinde borsadaki durumları düşünmeyi ve kırılımları milisaniyeye getirdiğini düşün:)İnsanların beklentilerini ve hayallerini hareketlerini:)Ama insana değer verilen bir sisteme geçilmesi lazım..Borsalar gelir,geçer ,göçer,çıkar..Benim doktrinim artık savaşlar dönemi kapanıyor.Sivil sakinlik dönemi geliyor:)
Şahsen tefi tarağı derken toptan çıkmayı kastetmek istemedim... Genel olarak kağıtlardaki yükseliş daha seçici olmayı gerektirecektir... OTKAR, Mardin, Soda, Doas, Ekgyo gibi daha ince eleyip sık dokumak gerekecek sanırım... Genel düşüş de olacaktır. O zaman zaten kıyıda durup suların durulmasını beklemek gerekebilir... Çok teknik olarak değil ama genel olarak konut piyasası durgun. 72 ay faizsiz vade yani farksız ve 1 yıl sonra ödemeye başla diye kampanya var. Bugüne kadar hep inşaatla büyüme sağlanmaya çalışıldı. Son 1 yıldır KOBİ'lere ve piyasaya Kredi Garanti Fonuyla fonlama yapıldı. Çoğu borcunu böyle ödedi ama simdi kredi geri ödemeleri başladı, başlarda sorunsuz ama ilerde Dolar 4.30_4.40 görürse ki ihtimal dahilinde o zaman yeni kredi bulma sorunu ve enflasyon sıkıntı çıkaracak gibi...
Cari açık desen hep açık zaten ve GSYH'ye oranı çok yükseldi. İyi derece bilgisi olmayan dalgalı zamanlarda sıkıntı yaşamasın... Kazançları piyasaya kaptirmayalim... Hisselere aşık olmayalım... Benim derdim bu... Dikkatli olunması için bir uyarı niyetiyle yazdım... Herkesin aklı fikri var zaten... Sesli düşündüm diyelim... Yoksa kim nereye girecekse girer... Beni ilgilendirmez...
Not: Yatırımcılar kuzunun kalbine, Filin hafızasına, Ceylan'ın bacaklarına sahiptir...
Haydi iyi tatiller...
100 kişiden 1 kişiye belki macd konusuna cevap vermek istedim hocam, denemesi bedava. aşağıdaki formülü matriks explorer'a yapıştırıyorsun, hacmi de risk sevgine göre düşürüp azaltıyorsun. saatlik süzüp çıkanları takip edersen bunun oldukça yüksek yüzdeye sahip bir yukarı zıplatma koşulu olduğunu görebilirsin.
(MACD()>0) and
(CROSS(MACD(), MACD TRIGGER())) and
(V>1000000)
[emoji8] [emoji16] parasında
SM-G950U1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oda cok olasi gokan.
Bu aylik yukari dogru dirsek yaparsa harbi iyi rally olur. Onuda hic goz ardi etmiyorum.
Ben endekte yanilsam bile beni biliyon bir iki rally der buluruz. Benim mohikan ile es deger tutman coksacma. Daha oncede endekste cok yanildim. Sonrasinda hic bisey olmadi. :)) roket fisek :))
Sakro hocam haftalık hisse yarışmasında bir defa da birinci ol yahu. Sana birincilik yakışır.
Pek yakinda deli grafiklerim var.
Deli rally ;)
Üstad kısa vade veya orta vade al sat yapmayı beceremeyen adam uzun vadeci olur.Uzun vade işin kolayıdır.Alırsın ve izlersin.Sen istesen de UV olamazsın
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
UV yatırım zaten adı üstünde alırsın yatarsın düşmüş çıkmış bakmazsın her fiyattan alırsın azar azar temel bozulmadıkça beklersin.Nerden alayım Nerden satayım derdin olmaz.Bunun beklemek dışında neresi zor.OV yatırımcı sürekli yeni fırsat peşindedir.UV yatırım bana göre değil day trade de yapamam OV en iyisi bence hedef bul bekle vur.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam Egegubre Grafik iyi gibii
Lenovo P70-A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bekliyoruz hocam takipteyiz [emoji106]emegine sağlık, alda alalım sat de satalım[emoji23]
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/Lb52bG.png
Daha önce hiç mesaimiz olmadı Arçelik ile ama grafiği bir şans verilebilir diyor, ne dersin Sacro hocam. Yatay seyir ederken RSI biraz uyumsuz, sanki göz kırpıyor
1 YILLIK BEKLENTİM
https://i.hizliresim.com/p63lM0.jpg
Bilgisayarda problem var.
Grafikleri yarın yada salı paylaşacağım sanırım.
Yarın için bir kaç canlı senet söyliyim bari. :D
Kozal devam 44 zirvesini deneyecek gibi gördüm.
yunsa sabah direk 8 ve 8,10 bölgelerine kafa atabilir 60 lık musait.
adnac 1,29-30 vurabilir.
gsray 2,43-44 de durursa en yüksek olan 47 yi alıp uzayabilir.
tire günlük sona gelmiş. 60 lık sat ama bence 1,76 bölgesinde bu 60 lık biter ve son 60 lık olabilir.
prkme 4,20 den satış yiyebilir ama 4,20 üzeri kalıcı olduğunu görmek istiyorum açıkcası.
dmsas yine hareketli olabilir 2,75 stoplu devam gibi.
ykgyo 60 lık sindirme olacak. ptesi gün sonu yada salı 60 lık sona gelicek. ama bu son 60 lık sonrasında rally ;)
Emeğine sağlık sacro hocam iyiki varsın.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkur ederim sacro buyuk adamsın vesselam
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petkmde ucgeni kirmis
Bu Göltaş da çift dipden fena kalkacak gibi duruyor.
Aksama rally nin kitabini paylasacagim :)