Takas bilgilerinin hiçbir önemi yok. Kimse boşuna zahmet etmesin...
Printable View
Takas bilgilerinin hiçbir önemi yok. Kimse boşuna zahmet etmesin...
Haftalık mb paylaşıyor, orada hem tahvil hem bist e + görmeden kalıcı yükseliş zor yerli kaldıramıyor bu tahtaları.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu fiyatlardan yabancı gelsin de alsın istemem. Hiçbir şirket sahibi de istemez. Toplayabilen kendi topluyordur Koç gibi. Koç sadece bunu alanen yapıyor...
Zaten "yabancı" denen şey de çok muğlak. Milyar Dolar yöneten fonlardaki kurtlar sanki izlerini gizleyemeyeceklermiş gibi...
Bu yüzden takasların hiçbir önemi yok...
Hocam alıcı gelirse çok kısa sürede bu fiyatlar hayal olur satan yok alanın... q... modunda zaten özellikle bankalar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alarmım öttü, şimdi konu şu;
Acaba boğa tuzağı mı yoksa yön yukarı mı?
Adam şortlamış bir de mal taşıyoruz diye gözümüze sokuyor.
Elinde patlasın emi...
Böyle uyduruk bir haftalık grafik yaptım. Daha önce hep iki yukarı bir aşağı şeklinde çıkmış. Tarih tekerrür ederse büyük ihtimal aynı şey olacak. 3.40 üstünde de Starship ile Mars'a yolculuk oluyor ama herhalde bir iki senelik olay olur o...
Ek 27497
Bu grafikteki hacime dikkatinizi çekmek istiyorum. 2020'den sonra hacimde ciddi artış olmuş. Son düşüşten sonra da hacimdeki artış devam ediyor. Benim şahsi, değersiz, kimse için bir önem arzetmeyen, sorsalar "İçkiliyken grafik bana öyle göründü..." diye kendimi rahatça savunacağım kanaatime göre bu iyiye işaret... :whistling:
Şiir gibi ilmek ilmek işliyor
https://i.hizliresim.com/3gyez1j.png
Bu ay alımımı hala yapamadım. Ortalamamın (2.20) altına gelmesini bekliyorum ama gelmedi...
Bundan sonra alım fırsatı vermez büyük ihtimal. Arkamıza yaslanıp, izleyeceğiz... :)
YKB 2.35 milyar kar açıkladı!
Benim gördüğüm kâr beklentileri şu şekildeydi:
Tacirler: 1.853 milyar
Ak: 1.850 milyar
Ziraat: 1.844 milyar
Oyak: 1.939 milyar
Vakıf: 1.831 milyar
Gedik: 1.864 milyar
Şeker: 1.886 milyar
İş: 1.861 milyar
Ortalama: 1.857 milyar
Gerçekleşen ise 2.232 milyar TL oldu. Beklentilerin %20 üzerinde. Hayırlı olsun.
Ykbnk, Akbankı geçmis bravo doğrusu...
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankalar sırtını yasladığı gruplara göre yol alırlar. Koç Grubu'nun bankası olarak benim tahminime göre 5 yıl içinde Türkiye'nin en büyük özel bankası olma sansına sahip...
Garanti Bankası 4 Milyar Dolar ki o da çok ucuz. Arkasındaki BBVA'yı düşünerekten onun 10 Milyar Dolar olacağını düşünürsek YKB de en az o kadar olacaktır uzun vadede...
Nisan ayında YKB aldığımda yazdığım yatırım planım bu şekilde idi ve genel olarak da beklentime uygun hareket etti. Bundan sonra bana alım fırsatı vereceğini sanmıyorum. Planımdaki gibi 2.80-3.00 arasında duruma bakacağım. İhtiyacım olursa satarım, olmazsa şimdiye kadar aldıklarımı unutup, üstüne yatacağım...
Esas karı faizler düşerken edecek.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek seferlik çok yüksek kar yazacak faiz indirimi zamanı. Mesela 6 ayda 10 lara kadar gelse 3 - 4 çeyrek her bilanço bayram ederiz, tabi öyle bir konjonktür yok ülkede kimseye hayal satmayalım :)
Bilancoyu çok beğendim içi dolu ve gerçekten büyümüş, pastada payı artmış, tebrikler.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam mevduatlar çok kısa süreli, ağırlıklı 15 gün filan, buna karşılık krediler uzun süreli, örneğin şimdi ev kredisi sattı her sene %23 ile, yarın faiz düşse yapılandırma vs diyene kadar faizi tahsil etmiş oluyor, bankalar faiz düşerken ve ekonomi stabil giderken çok yüksek karlılık ve ona mukabil değerleme ile fiyatlaniyor.
Mesela 2013 yılına bakabilirsiniz.
Dolar bazlı da tl bazlı da bu banka bedava, pastadaki payını artırması da ayrı bir güzellik akbank i kar olarak geçmesi büyük bir olay, bence de en büyük özel banka olması artık uzak değil. Sorunlu kredi kredi diye sakız edildi ama bir önceki bilanço yorumunda yazmıştım, banka önce bedelli yaptı sonra aşırı düşük faiz ortamında fazla buyumemeyi tercih etti, şimdi yüksek faiz ortamında agresif takılması çok doğru hareketler ve kesinlikle yönetim başarısı. Meyvesini hem yönetim hem de bizler yiyeceğiz bence. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Nosfecagri,
Genel olarak yüksek enflasyon dönemlerinin bankalar için daha karlı olduğunu vurgulamak istedim. Faizler düşerken değil, yükselirken karları artıyor çünkü verdiği ile aldığı faiz arasındaki marj artıyor. Faizler düşerken bu marj kapanıyor...
Ama ben bu konuda uzman değilim sonuçta. Sadece benim düşüncem bu şekilde...
Diğer değindiğiniz noktalarda size katılıyorum. Gayet başarılı gidiyorlar...
YKB'nın çıkışları da düşüşleri de soluksuz olmuş. Bakalım bu sefer nasıl hareket edecek...
Faizler düşükken kredi başvuruları artıyor hocam.
Sürümden kazanmış gibi oluyorlar.
Ayrıca yan itelemeler de var, pardon ürünler.
Kredi için kullanım bedeli, kredi için hayat sigortası, dosya masrafı gibi.
Bi de, mevduatlara tahvil-bono alır bankalar. Mesela %18den alınan tahvillerin faizi her 100 baz puan için +%1 kâr yazarlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sonuçta çıkarken de inerken de farklı sebeplerden kazanıyorlar...:)
*iş yatırım, ykb için hedef fiyatını 3,0 tl'den 3,30 tl'ye yükseltti, tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü
*deniz yatırım, yapı kredi bankası için hedef fiyatını 2,90 tl'den 3,50 tl'ye yükseltirken, 'al' tavsiyesini korudu
*ünlü & co, ykb için hedef fiyatını 3,85 tl, tavsiyesini 'al' olarak tekrarladı
*ak yatırım, yapı kredi bankası için hedef fiyatını %5 artışla 3,50 tl'ye yükseltirken, 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu
ANALİZ-Yapı Kredi Bankası 2.Çeyrek Finansal Sonuç Değerlendirmesi(A1 Capital Yatırım)
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Analiz:"Yapı Kredi, 2Ç21 için 1,87 milyar TL piyasa tahmininin %19 üzerinde 2,23 milyar TL net kar açıklayarak tahmin yelpazesinin üst ucunda yer* alan 1,91 milyar TL'lik beklentimizi de aştı. Güçlü net faiz gelirleri* ve komisyon gelirleri farklılığın büyük kısmını açıklıyor. Beklenenden* daha derin alım satım zararları, daha iyi varlık kalitesi ile* dengelenmiş. YKB'nin bu 2Ç21 net kar rakamı, bankadan %35 daha yüksek piyasa* değerine sahip olan Akbank'tan %6 daha iyi. YKB, 2021 için TL kredi* büyüme hedefini ilk yarıdaki büyümenin %31 olmasıyla yüksek-10'lu* seviyelerden düşük 20'li seviyelere yükseltti. Komisyon artışı* hedefini de orta-10'lu seviyelerden orta-20'li büyümeye revize etti. Öte yandan kredi risk maliyeti beklentisi de 200 baz puanın altından 150 baz puanın altına revize edildi. Banka, tüm yıl için %15 civarı* özsermaye karlılığı hedefini koruyor. 2Ç21'de ulaşılan %18 özsermaye* karlılığı, bu yıllık hedefi ulaşılabilir kıldı. 1 Temmuz'da yayımladığımız raporumuzdan bu yana YKB hisseleri %9* yükselişle BIST100'ün %1'lik performansının ötesinde getiri kaydetti. Buna rağmen hisseyi en çok beğendiğimiz 2 bankadan biri olarak %24'lük* yükselme potansiyeli ile tavsiye ediyoruz. Hisse 1 yıllık ileriye* dönük 3x F/K ve 0.4x PD/DD çarpanlarıyla cazip değerlemeye sahip. " Analizin tamamı için:https://a1capital.com.tr/wp-content/...EA-EMAIL******