Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6574 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Esas karı faizler düşerken edecek.
    Aslında tam tersi ama iyi banka faizler düşerken de çıkarken de kar eden bankadır...

2. Tek seferlik çok yüksek kar yazacak faiz indirimi zamanı. Mesela 6 ayda 10 lara kadar gelse 3 - 4 çeyrek her bilanço bayram ederiz, tabi öyle bir konjonktür yok ülkede kimseye hayal satmayalım

Bilancoyu çok beğendim içi dolu ve gerçekten büyümüş, pastada payı artmış, tebrikler.
     Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Aslında tam tersi ama iyi banka faizler düşerken de çıkarken de kar eden bankadır...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Tek seferlik çok yüksek kar yazacak faiz indirimi zamanı. Mesela 6 ayda 10 lara kadar gelse 3 - 4 çeyrek her bilanço bayram ederiz, tabi öyle bir konjonktür yok ülkede kimseye hayal satmayalım

Bilancoyu çok beğendim içi dolu ve gerçekten büyümüş, pastada payı artmış, tebrikler.

Dediğim gibi aslında tam tersi. Faizler %40'a gelse banka %15-20 ile aldığı parayı %40 ile satacak vs vs...

Asıl olay bu değil. Bu banka 5 yıl sonra en büyük özel banka olmaya aday...

4. Hocam mevduatlar çok kısa süreli, ağırlıklı 15 gün filan, buna karşılık krediler uzun süreli, örneğin şimdi ev kredisi sattı her sene %23 ile, yarın faiz düşse yapılandırma vs diyene kadar faizi tahsil etmiş oluyor, bankalar faiz düşerken ve ekonomi stabil giderken çok yüksek karlılık ve ona mukabil değerleme ile fiyatlaniyor.

Mesela 2013 yılına bakabilirsiniz.

Dolar bazlı da tl bazlı da bu banka bedava, pastadaki payını artırması da ayrı bir güzellik akbank i kar olarak geçmesi büyük bir olay, bence de en büyük özel banka olması artık uzak değil. Sorunlu kredi kredi diye sakız edildi ama bir önceki bilanço yorumunda yazmıştım, banka önce bedelli yaptı sonra aşırı düşük faiz ortamında fazla buyumemeyi tercih etti, şimdi yüksek faiz ortamında agresif takılması çok doğru hareketler ve kesinlikle yönetim başarısı. Meyvesini hem yönetim hem de bizler yiyeceğiz bence.
    Dediğim gibi aslında tam tersi. Faizler %40'a gelse banka %15-20 ile aldığı parayı %40 ile satacak vs vs...

Asıl olay bu değil. Bu banka 5 yıl sonra en büyük özel banka olmaya aday...

Sn. Nosfecagri,

Genel olarak yüksek enflasyon dönemlerinin bankalar için daha karlı olduğunu vurgulamak istedim. Faizler düşerken değil, yükselirken karları artıyor çünkü verdiği ile aldığı faiz arasındaki marj artıyor. Faizler düşerken bu marj kapanıyor...

Ama ben bu konuda uzman değilim sonuçta. Sadece benim düşüncem bu şekilde...

Diğer değindiğiniz noktalarda size katılıyorum. Gayet başarılı gidiyorlar...

YKB'nın çıkışları da düşüşleri de soluksuz olmuş. Bakalım bu sefer nasıl hareket edecek...

Sn. Nosfecagri,

Genel olarak yüksek enflasyon dönemlerinin bankalar için daha karlı olduğunu vurgulamak istedim. Faizler düşerken değil, yükselirken karları artıyor çünkü verdiği ile aldığı faiz arasındaki marj artıyor. Faizler düşerken bu marj kapanıyor...

Ama ben bu konuda uzman değilim sonuçta. Sadece benim düşüncem bu şekilde...
    Faizler düşükken kredi başvuruları artıyor hocam.
    Sürümden kazanmış gibi oluyorlar.
    Ayrıca yan itelemeler de var, pardon ürünler.
    Kredi için kullanım bedeli, kredi için hayat sigortası, dosya masrafı gibi.

Bi de, mevduatlara tahvil-bono alır bankalar. Mesela %18den alınan tahvillerin faizi her 100 baz puan için +%1 kâr yazarlar.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •