Originally Posted by
alanzo
Arçelik yanlış işler yaptı. Dünyanın en ucuz , en optimum (kalite ücret) işçiliği varken yurtdışında dünya kadar yatırım yaptılar. Şimdi 15-16 adet farklı para birimine göre bütçe yapmaya çalışıyor. Arçeliğin 2 . handikapı , kadroları çok hantal ve kendi beğenmiş insanlardan oluşuyor. Ürün tasarımları iyi değil. Vestel in genç kadroları onlardan daha iyi iş çıkarıyor. Arçeliğin tek şansı , yurtiçinde yerleşmiş bir markası var. Ama Vestel in zamanla onların pazarını alacağını biliyorlar. İşlerini bozmak için uğraşıyorlar. Manisa alımı o yüzden. İşin kötü tarafı , gerçekten biraz vestel kötü etkilenir bundan . Ben manisada ki yan sanayiyi iyi tanırım. Vestel sayesinde adam oldular , bitleri kanlandı ama vestele düşman gibiler. Hep arçelik gelecek vestel e bağımlı olmaktan kurtulacaz diye bir söylemleri vardı. Arçelik te Manisada az bir üretim yapacak , yansanayiye yüksek ücret ödeyecek. Vestel in de yansanayi maliyetlerini arttırmaya çalışacak. Hitachi alımını çok incelemedim. Ama başarılı olacağını düşünmüyorum