Öpücüğü geçtiler artık Enişteyle delirmeceler başaldı :)))
Yazık ediyorlar hisseye şirkete.
Printable View
Öpücüğü geçtiler artık Enişteyle delirmeceler başaldı :)))
Yazık ediyorlar hisseye şirkete.
Millet fırladı bu - eksi
4 gün önce bist yüz endeksi eksi 4 kapandığı gün yazıklarım..
Şu an endeks art 3 ralli yapıyor..
bu HIRSIZLAR ise çalmaya devam ediyorlar.
AHLAKSIZ HIRSIZLAR SİZİ.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
22 mayısta yazdığım yazı..
doların sürekli baskılandığı bu yazıdan önce de saöylemiştim defalarca.. Ve 25 lira olacağını yazmıştım kısa vadede bu yazımda
anlık dolar 24,70 tl, bi de yazıyla yazayım..
24 lira 70 kuruş ..
25 lira oldu diyebiliriz..
euro ise 27 lira oldu..
Hissede öylesine açgözlü, gözü dçnmüş hırsızlar varki , şu anki değeri hala benim hesabıma göre , doların da enflasyonun hesap edersek halka arzdaki yılınında gerisinde hala, alım gücü bazlı olarak.
12 sene önce bakkal piyasa değerine sahiptiniz, aradan 12 sene geçmesine rağmen hala bakkalsınız.
hissedeki AHLAKSIZ HIRSIZLAR SİZİ
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Güçleri sadece küçük yatırımcıya yetiyor bu HİSSENİN AHLAKSIZ HIRSIZLARIN .
Umarım bi gün, KARİM BENZEMA veya Erdemoğlu veya Hande çilingir, Demet Mutlu , Nazım Salur gibi milyader birileri gelir de , dadansalar bu hisseye de bunları anal bölgeden şey yapsa ....
eminim ki onlar da zevk alacaklardır bundan , şikayet etmeyecekcelerdir.
AHLAKSIZ HIRSIZLAR.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Ulan bilge adammdır ne boktur veya başka gruplar... bunlar al satçı dolandırıcı hırsız soytarı gruplar veya kişiler her hisseye girip çıkıyor.. zamanına allah bilir kaç kere SASA ve Hektsa girip çıktılar bu tip soytarı gruplar.. ona rağmen Sasa hekts veya benzeri hisseler hep yükseliş trendlerine devam ettiler yıllar boyunca.. Sizin gibi everest ağrı dağları çizmediler.. Sasa Hekts Poltk 300 kat yükseldi son 6 senede..tamam bu gruplar soytarı hırsız.. ama en azından onlar 1-2 gün hırsızlık yapıp çıkıyor hisseden...
PEKİ Ya siz?
Ulan yavşklar siz yıllardır küçük yatırımcıyı soydunuz.. Hala yetmedi soymaya devam ediyorsunuz .. Küçük yatırımcıyı soyarken de aslında , bu tip hırsız soytarı gruplara, sizin hissenize dadanmalarına , siz ortam yaratıyorsunuz , çünkü sürekli ağrı everest grafikleri çiziyorsunu hissede..
Yani küçük yatırımcı aleyhine ne varsa yapıyorsunuz.
Ulan siz onlardan bin kat daha fazla HIRSIZSINIZ.
AHLAKSIZ HIRSIZLAR SİZİ.
Bu arada hissedeki bugünkü düşüş yüzde 3 değil ..
Dolar bugün +5 % artıda..
Yani bugünkü düşüş 5+3 = 8 ... bugünkü düşüş yüzde 8 yani neredeyse hisseyi taban yaptılar bugün..
ülkede bi allahın kulu yok ki tl bazlı baksın herşeye ... malllara, mülke ev falan ,hizmet , esnaflar hepsi herşey herkes dolar bazlı bakıyor.
Her şey ülkede dolar üzreninden fiyatlama. dolar yükseldimi herkes kendi zammını bindiriyor , esnaftan tuutun devletin kendisine kadar.
Bekliyorum Spek Bey...
Hedef fiyatıma gelmeden satmayacağım ( acil ihtiyaçlar veya bi takım gerekli ihtiyaçlar dışında)
+Hedef fiyatım ise , yukardaki alıntıdaki yazdıklarımı bu hisseye uyarla ve hesapla
+ son 2 senede yaşanan enflasyonu , dolar artışını vs hesapla , ve yukardaki çıkan hesabın üstüne ekle..
+ şirketin bu sene veya önümüzdeki senelerde olası, olabilecek reel büyümesini de içine koy ve hesapla =
Hedef fiyatım bu 3 cümlenin toplamını yaparsan ortaya çıkar..
Sana akıl vermek gibi olmasın ama ,sen bu hesapları yapmassan , gün gelir başkaları bu hesapları yaparlar ve o elindeki hisseleri güzelce kaparlar. Ve o gün çok uzakta değil çünkü ülkede sürekli yükselen enfalsyon ve dolar kuru var.. bunun anlamı ise ..hisse sürekli bakkal değerinde kalıyor. Gün gelir birisi şakkk diye bu bakkalı alır.
bunun için ise gerekirse 10 sene beklerim.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Ben pes etmem Spek Bey sonuna kadar mucadele ederim ,beklerim . Neden biliyor musun?
Çünkü bende hesap yapabilme bilgisi ve borsa tecrubesi var ... ve bunlar olduğu için de otomatik olarak sabredebiliyorum çok uzun vade.
Yazdığım yazılardan da rahatsız olduğunu tahmin edebiliyorum , çünkü sürekli bilgi ve çok önemli nokta atışı hesaplar yapıyorum. Ve sen ve tayfan HIRSIZ olduğunuz için benim bu yazılarım işinize gelmiyordur.
Benden ve yazılarımdan kurtulmak istiyorsan ancak hisseyi benim hedefime getirerek kurtulabilirsin, onun dışında kurtulman imkansız.
Bende 1 lot kalsa bile yazmaya devam edeceğim . Hatta ihtiyaçlarımdan dolayı lotlarımı satarsam bile , bilerek isteyerek sadece 1 lot bırakacam ve inadına yazmaya devam edeceğim, gerekirse yıllar sürse bile .
Ayrıca bu hafta özellikle aklıma yeni bi şey geldi..
Twitter hesabımı sadece "kront" hissesi için bilgiler paylaşmak..
Bu hesabı https://twitter.com/amonslayer00
burda yazdığım enfalsyon , dolar alım gücü, F/K , F/S, Brüt kar marjı , yatırımlar, Sasa hekts kıyaslmalarını her gün twitterda yazmak . Ama sadece "kront " etiketi olacak.
Her gün 5 yatırımcı gelse hisseye , ayda 150 kişi yapar yılda 1800 kişi yapar.
Her gün 10 yatırımcı ayda 300 kişi , yılda 3600 kişi yapar
1 yılda bu kadar yatırımcı gelebilir mi? bence gelir Spek Bey , çünkü zaten borsada 5 milyon yatırımcı var.
Ve tabiki "Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin" başlığı atacağım orda.
Çünkü amaç burda kront hissesi ile ilgili bilgi vermek millete, öylde değil mi? Yoksa sen bilgi vermemi istemiyor musuun Spek Bey?
Bilgi vermek suç mu yoksaaaa hhhhmm ?
Vadeyi en az 3 sene olarak yazacağım.. yani en az 3 senelik yatırım yapacak olanlar sadece gelecek hisseye .
Kafamdaki plan prongram bu .. ne dersin Spek Bey ? yapayım bu planı ? 3 senelik vade olarak uzun vadeli, binlerce kişi kemik yatırımcılar istermisin?
Sasanın spek Beyinin kemik yatırımcılarını kıskanmıyormusun , onun orda belki de binlerce kemik yatırımcısı var .
Senin de neden olmasın bi sürü kemik yatırımcıların, Spek Bey ? Senin neyin eksik Sasanın Spek Beyinden ?
bu twitterdan bilgi paylaşma planımı bu kurban bayramında bi düşeneyim , bayramda karar veriririm.
Paylaşmaya karar verirsem ilk önce buraya yazacağım, twitterda bilgi paylaşmaya başlıyorum diye.
Anlık dolar 25 lirayı da geçti..
25,20 kuruş oldu dolar.
yazıyla yazayım bide.
25 lira 20 kuruş. 2021 yılında dolar 6,80 liraydı.
yakında bakkal değil , seyyar satıcı olacaksınız
aşağıdaki resme bakıp bakkalınızı kapatın şimdiden ...
seyyar satıcılığınız hayırlı olsun.
https://www.hizliresim.com/dkvjsth
planımı bayramdan önce haftaya pazartesi günü başlatmaya karar verdim.
Pazartesinden sonra, sana bol bol kemik küçük yatırımcılar geleccek merak etme Spek Bey. Sasanın Spek beyinde olduğu gibi ,kemikli uzun vadeci yatırımcılar gelecek.
Öyle saça böyle tarak
Adiler sizi ,
Dolar 25 lirayı geçmiş..
Bist endeksi tl bazlı zivesine gelmiş.
Ülkede her şey en az 5 kat zamlanmış son 2 senede..
Adiler babanınız şirketi mi lan bu?
Benimle inatlaşma sayın Spek Bey çünkü ben kaybedeğimi zaten kaybettim ...
artık kaybedeği bi şey olmayanın , korkusu da yoktur.
dediğim gibi 1 lotum dahi kalsa , uzun yıllar burada veya twitterda yazmaya devam edeceğim.
Twitterdaki bilgi paylaşma planımı tekrar düşünmek istiyorum belki orada yazmam.... ama sadece burada yazarım . Pazartesi salı günü son kararımı veririm
Büyük ihtimalle yazmaycağım twitterda. Uğraşmaya değmez.
Burda ama yazılar yazmaya devam edeceğim.
doların bu hızlı çıkışı sebbiyle ve herkesin hemen zamları bindireceği gerçeğiyle.. esnaftalardan tutun , devlet kurumlarına kadar..
Yılın geri kalanı için enfalsyon beklentim minimum yüzde 40 . yani ülkede önümüzdeki 6 ay için beklentim yüzde 40 enflasyon , toplam 1 sene için değil.
2021 yılından , 2023 yılının başına kaadar yaşanan fiyat artışları minimum 5 kat her şeyin fiyatı 5 kat arttı. Ev , kiralar, araba , lektronik eşyalar , gıda vs.
Bu yılın başından beri 6 ayda yaşanan enflasyon yüzde 50 . Geri kalan 6 ay için yüzde 40 bekliyorum , doların hızlı artışından dolayı. ( TUİK denen kuruma kimse inanmıyor oraya baz almıyorum.
ENAG VE SOKAK ENFLASYONU HER ŞEYİ SÖYLÜOR ZATEN)
2024 boyumca enfasyonu da minimum yüzde 30 bekliyoum.
Yani 2021 yılında 100 lira olan herhangi bir mal , hizmet;
2023 başında 500 lira oldu
2023 ortasından 750 lira oldu
2023 sonunda 1050 lira oalcak.
2024 sonundan ise 1470 lira oalcak.
5 senelik youtubr kanalının sahibi youtubura , kendi kanalını satması için 1 milyar dolarlık para teklif etmişler... şu an nedir değeriniz soruyor.. Cevap olarak 10 veya 20 milyar dolar diyor youtuber.
https://www.youtube.com/shorts/K1H4vC7y7ug
siz ise 16 yaşındaki bi şirket olarak , 16 sene önce de bakkaldınız şimdide bakkal, hatta dolar 25 e i geçtiği için seyyar satıcısız artık .
Seyyar satıcıda cacık ve simit satarsınız artık.
Beyler, 22 yıldır telekom sektöründe mühendislik yapıyorum. Son 5 yıldır kendi telekom şirketim var. Kron’un sitesindeki ürünlerden piyasada gırla var. Hatta açık kaynak kodlu, beleş çözümler var ki, Deutche Telekom gibi dünya devleri bile kullanıyor (radius, diameter, AAA çözümleri vs).
Bir telekomçu olarak birileri bana yüklü KRONT virmanlasa en fazla 10 dakika tutarım portföyde.
Bana göre böyle devam ederse bu şirketten ne köy olur, ne kasaba.
Benim yazdıklarımı baz alarak yatırım kararı alan da net gerizekalıdır. Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz da.
Doların 30 olmasına sadece yüzde 20 marj kaldı.. 25 lira çarpı yüzde 20 = 30 lira . Bu aydan önümüzdeki 12 ay boyunca enflasyon ortalama yüzde 60 olacak diye tahmin ediyorum. Yani 25 lira çarpı yüzde 60 = 40 lira . dolar 12 ay sonra 40 lira olması gerekir. Ama diyelim baskılandı ve 30 lira civarında kaldı uzun seneler..
Ve diyelim 2024 yılı sonunda yıllık 50 milyon dolar ciro yaptı şirket....
Satışlar da o zaman , 50 çarpı 30 = 1 milyar 500 milyon tl olur.
Brüt kar marjı yüzde 85 lerde.
1 milyar 500 milyon tl ciro çarpı yüzde 85 = 1 milyar 275 milyon tl brüt kar yapar.
Faaliyet giderlerine fazladan koyayım .. Arge satışpazarlamaya da 400 milyon koyarsak ..
1 milyar 275 milyon tl eksi 400 milyon tl faaliyet giderleri = 875 milyon tl kar.
burdan hisse başı kar = 20,44 çıkar.
F/K şimdiki fiyata göre ise 21 lira bölü 20,44 = 1,02 F/K yapar.
diyelim 50 ilyon dolar değil de 25 milyon dolar yaptı , o zaman da şimdiki fiyata göre F/K =2 olur
Tek sorun şu 25 milyon dolar, veya 30 , 35 , 40 veya 50, 60 milyon dolar veya daha fazla ciro yapabilecek mi? yaparsa ne zaman yapabilecek...6 senedir 8-10 milyon dolar ciro arasında yatay gidip geliyor beceriksizler.
İnşallah sayın Cok , Vestelin tek sıkıntısı şu an döviz in çıkmasından negatif etkileiyor ciro olarak değil ama kar olarak negatif etkileniyor.
Vestelin döviz duyarlılığı : https://www.hizliresim.com/c3hrbdb
Dövizin her yüzde 10 yukarı çıkmasından , 700 milyon tl zarar yazıyor. Yani bu dönem dvizden doları 3 çarpı 10 = 2 milyar 100 milyon tl zararı, diğer faaliyetlerden zarar kaleminden yazacak. Çünkü ikinci çeyrekten şu ana kadar döviz yüzde 30 yükseldi.
Diğer faaliyet kalemlerinden zarar yazıyor ve olması gereken kar bi türlü bilançolarda gözükmüyor. NE zamanki döviz yataya sarar , işte o zaman herkes gerçek net karı görecek Vestelde.İşte o zaman da F/K otomatik olarak çok düşmüş olacak , yüksek kar geleceği için. İşte gerçek kar gözüktüğünde, zaten o zamana kadar çoktan 3-4 katlık yükselişini yapmış olacak , çünkü borsa her zaman geleceği satın alır.
Detaylı incelemem lazım onu..
Mesela rastgele 2022 9 aylığı açtım ..
ordaki 2022 9 aylıkta 6 milyar 140 milyon zarar yazmış, ama mesela 2021 yılındaki 9 aylık sadece 2 milyar zarar yazmış..
Vestelin tek sorun Esas faaliyelerden diğer giderler kısmında her bilançoda fazla gider yazılması . bunun da ilk gözlemim döviizn yükselmesinden dolayı. bazen şirketin kendisi , başka finansal hareketlerde bulunabilir.. türev araçlar falan .. şirketin kednsini sorulması gerek bunun asıl sebebi nedir diye. Veteli yatırımcı ilişkileri bölümüne sorulabilir bu.
https://www.hizliresim.com/5ap5n7e
o değilde Spek Bey 100 milyon dolar ciroyu 5 sene içinde yapar mı acaba kron ? senin tahmini nedir?
5 senede sonra dolar ne olur? tahminin nedir?
Ben doları yıl sonunda veya yılın başlarında 30 civarı olacağı bekliyorum. 5 sene sonra ise minimum 2 katı olur . yani 60 lira.
5 sene sonra kron, 100 milyon dolar ciro yaparsa çarpı 60 lira..6 milyar tl ciro.
brüt kar marjı yüzde 85 lerden
6 milyar tl ciro çarpı yüzde 85 = 5 milyar 100 milyon tl brüt kar.
faaliyet giderleine fazldan yazayım yine , arge satış pazarlama genel yönetim toplam 1 milyar tl diyelim.
5 milyar 100 milyon tl eksi 1 milyar tl = 3 milyar 900 milyon tl kar yapar.
burdan hisse başı kar = 3 milyar 900 milyon tl bölü 42 milyon 800 binden = 91tl hisse başı kar
F/K şimdiki fiyata göre 21 bölü 91 = 0,23 F/K çıkar.
30 F/K ile fiyatlansa ; 130 çarpı 0,23 = 30 F/K yapar.,
60 f/K ile fiyatlansa ; 260 çarpı 0,23 = 60 F/K yapar
120 F/K ile fiyatlansa ; 520 çarpı 0,23 = 120 F/K
Sasanın 300 Fk larda , Hekts 100 F/K larda işlem gördüğü, ve onların brüt kar marjı kronun üçte bir olduğu bir ortamda bu hissenin F/K sın kaç olması beklenir. Ne demişitm Brüt kar marjının büyüklüğü + yapılan yatırımlar , yüksek F/K ile doğrudan ilgilidir.
130 bölü 5 sene= 26
260 bölü 5 sene = 52
520 bölü 5 sene = 104
kalın siyaha aldığım sayıların anlamını çözebilecekmisin sayın Spek Bey?
Neyse, soru şu 5 sene içinde sence 100 milyon dolar ciro olur mu Spek Bey ?
Peki sence ,100 milyon dolar ciroyu, hadi 2 sene demeyeyim, 3 sene içinde yapabilir mi ? öyle olursa o zaman ..
130 bölü 3 sene= 43
260 bölü 3 sene = 86
520 bölü 3 sene = 173
3 sene içinde yapabilir mi 100 milyon dolar ciroyu sayın Spek Bey ?
şimdiye kadar arge ve pazarlama tam hesaplamadım ama harcanan para 700 milyon tl yaklaşmıştır..
bundan sonra 3 sene içinde 1 milyar tl daha harcanırsa.... neden olmasın 100 milyon dolar ciro 3 sene içinde sayın Spek bey...
CyberArk Software P/S Ratio Historical Data
https://www.macrotrends.net/stocks/c...re/price-sales
CyberArk Software PE Ratio Historical Data
https://www.macrotrends.net/stocks/c...tware/pe-ratio
CyberArk Software P/S Ratio Historical Data
https://www.macrotrends.net/stocks/c...re/price-sales
CyberArk Software PE Ratio Historical Data
https://www.macrotrends.net/stocks/c...tware/pe-ratio
EY KRON ÇALIŞANLARI ,, SİZLERE SESLENİYORUM.
ne duruyorsuzunuz ?...
Bu şirket babalarının malları değil ... herkesin şirketi bu..
ciğerini sökün bu Spek itinin ..
şirketin hisselerini toplasınıza .. alın tüm hisseleri ..
Hepiniz mühendizsiniz iyi maaş alıyorsunuzdur Krondan , bi de çeverenizde de tanıdık , herkes bi 5-10 kişi bulsa mühendis olan, toplanıp bu adi Spek itinin 30 milyon dolarlık hissesini eli geçirin ...
Sonra da kimseye çalışmayın kendinize çalışın, patron kendiniz olun , şirketi büyütüp , ele geçirdiğiniz hisselerle kendi paranızı büyütün.
Tıpkı çok genç bi kadın olan , Hande Çilingirin ve ekibinin , İnsedar denen şirketi 2 milyar dolarlık şirket yapmaları gibi https://haberglobal.com.tr/ekonomi/t...im-aldi-252612
şu an elimi cebime attım, cebimde kağıt para olarak, 1 tane 200 tlik kağıt para , 1 tane 100 tlik kağıt para , 1 tane de 50 tl lilk kağıt para var
2021 yılına göre 200 tlnin alım gücü .. 200 bölü 5 = 40 tl
100 tlnin alım gücü 100 bölü 5 = 20 tl
50 tl nin alım gücü 50 bölü 5 = 10 tl
Çok değil 2 senede 200 tl oldu 40 tl, 100 tl oldu 20 tl, 50 tl oldu 10 tl.
3-4 sene öncesi için de ..alım gücü olarak .. 200 tlnin alım gücü .. 200 bölü 10 = 20tl
100 tlnin alım gücü 100 bölü 10 = 10 tl
50 tl nin alım gücü 50 bölü 10 = 5 tl
Bugün hissedeki düşüş eksi 0,28 değil, çünkü dolar bugün yüzde artı 2,5 yükseldi..
Yani bugünkü hissedeki düşüş yüzde 3 toplam.
Son 4 iş gününde dolar bazlı toplam düşüş yüzde 15 oldu.
Ahlaksız HIRSIZLAR yıllarca everest ağrı gibi dev dağlar çizdiler...
Ama arada da belki yüzlerce kez böyle yüzde 20 yüzde 30 marjlı yukarı aşağı ovalar çizdiler.
Ulan ne mide varmış sizde.. ye ye doymadınız yıllardır.