Beklenti altı bilanço gelmiş. son 15 günde yabancı satıyordu yine biz bakıyoruz.birileri yabancıya haber uçuruyor
Printable View
Beklenti altı bilanço gelmiş. son 15 günde yabancı satıyordu yine biz bakıyoruz.birileri yabancıya haber uçuruyor
Bilanço beklenti altı mı bence tartışılır. Ünlü'nün 4 milyar kâr beklentisi vardı. Vergi gelirleri vs. derken 6 milyarın üstünde kâr gelmiş. F/K'sı öyle ya da böyle biraz daha aşağı indi, nakit akışı da iyi diye düşünüyorum. Diğer yandan marjlarda daralma var, burası sıkıntılı bir durum. Piyasa neyi ne kadar dikkate alacak görmek lazım. Ben biraz daha pozitife yakın taraftayım.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
"Ulaştırma sektöründe birinci çeyrekler genelde baskı altında geçse de THY'nin bu dönemde
açıkladığı finansalların etkisi etkisinin ileriye dönük projeksiyonlar açısından olumlu
olduğunu düşünmekteyiz. dolar. Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artış ve turizm gelirlerinin
etkisi de havalimanlarının doluluk oranlarına yansıyor. Özelikle İstanbul Havalimanın
Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında olması 2024 yılında da yolcu trafik sayılarında
artış ve turizm gelirlerinin artmasını bekliyoruz. Bu durum sektöre katalist etki yaratabilir. 12.
Kalkınma Planı'nda yer alan daha fazla harcama eğilimi olan ziyaretçinin ülkeye çekilmesiyle
ziyaretçi başına turizm gelirinin artırılması ile sektörde yeşil ve dijital dönüşümün
gerçekleştirilmesi temel amaç olması ileriye dönük projeksiyonlarda daha büyük potansiyele
neden olabilir."
İnfo
1.çeyrek için normal hareketler. Hele Tüpraş'ın bilançosunu gördükten sonra
Bilancomuz hayirli olsun :)
Defter degerinin altinda islem görmeye basladik yine :))
Sn Pardusdan bir bilanco yorum alsak müsait olduğu zaman
Kendi adıma 3 gun once 325 lerden verdim. 327 uzeri kapanis yaptığında kademeli alirim. Yada aşağılarda toplama bölgelerini beklerim. Fon da izelmedeyim kısaca. Eski verdiğin hedefler ne oldu derseniz. Orta uzun vadede sorun yok. Kisada trade için denemeler benimkisi.
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
THYAO günlük,
https://i.hizliresim.com/meu3l3p.PNG
324.25 uzeri kapatsaydi, pazartesi geri alırdım. Kenardan izlemeye devam.
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
316 ila 319 arası dip oluşumu gözleniyor...
Sanayi firmaları sıkıntıda, havacılık enflasyonu sever, yılı geçen yılın üzerinde bir kar ile kapatacağı aşikardır, fiyatlama da çok cimri davranıyor...
fk olarak en ucuz firma neredeyse...
350 ye zıplayıp orada tutunması sağlığı için iyidir...
take off zamanı geldi de geçiyor bile
ha gayret
Slm hocam,
Şirket genel olarak %10 büyümüş geçen yılın aynı dönemine göre bununla birlikte satışlar giderler (personel giderleri haricinde) makul miktarlarda değişiklik göstermiş.
Bilançoda en belirgin nokta, personel sayısının 41bin kişiden 58bin kişiye yükselmesi yani %40 artış, ayrıca personel giderleride 700m dolardan 1 milyar dolara cıkmış, 300 milyon dolar ilave gider. Personel sayısının %10 buyumesinin şirket büyümesinden kaynaklandığı ön görülebilir, ancak geri kalan artış, sanırım geçen yıl taşeron firma personellerinin THY iştiraklerinde kadroya alınmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum. 300 milyon dolarlık ilave giderin büyük kısmı ise dolar bazından maaşların %20-30 civarından artmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum, malum ülkemizde 2-3 yıl öncesine kadar 4-5 dolara yediğimiz yemeğe bugün 10 dolardan az ödemiyoruz, haliyle sonunda bu artışlar ücretlere de yansımak zorunda kaldı.
Bunun haricinde nisan başından bu yana 40-50 milyon lota yakın hisse satıldı yabancı takaslarından, bu satışlar güçlü bir şekilde karşılandı, özellikle yerli fonlar tarafından.
Bu arada borsa özellikle bankalar eşliğinde güzel bir yükseliş yaşadı, ancak THY bu yükselişte resmen geride kaldı, 2023 temmuzda gördüğü 10 doların bir adım üstüne çıkamadı hala, tüm hisseleri taradığımda açıkçası daha ucuz makul bir hisse göremiyorum. Aracı kurumların verdikleri hedef fiyatlarda ortada 450-500 aralığı, daha öncede defalarca söyledim THY hisse fiyatı 15 doların altında olduğu sürece ucuz, olması gereken makul aralık 15-20 dolar aralığı.
Eninde sonunda hakkettiği noktaya gelecektir, ama bugün ama yarın...
Eline sağlık hocam ,
Nepotizm olmadigi sürece sıkıntı yasamayiz .
Ben BlackRock bir atraksiyon bekliyordum Mayis ayi itibariyle
ama bu hissede dolar bazli ciddi rakamda para kazandi yabanci 0,30 - 0,40 cent arasi maliyetle geldi.
onu Realizesinide yasiyoruz iyi karsilaniyor.
10 dolari bize direnç olarak göstermek istiyorlar ama bu performansla güçlü destek olacak yakin gelecekte,
Hazirandaki gri listeden cikarsak buda borsaya bir ivme kazandiracak,
Dediginiz gibi dön dolas THY daha ucuz yok. :) a fon gider b fon gelir :)
Tekrar tesekkür ederim
Yaz geldi,sezon açıldı,,havacılık günleri başladı,bu sene rekor kar bekleniyor.
Teknik anlamda 303 den döndü,,hedefi 330-334,,burayı geçerse,yeni hedefler düşünülür.
Tello gider yan gider tello,,,,açma yaram kan gider tello :)
Ortaklığımızın Mayıs 2024 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Mayıs 2023 döneminde 7,4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2024 yılının aynı döneminde %1,7 azalarak 7,2 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Mayıs 2023 döneminde 2,4 milyon iken, 2024 yılının aynı döneminde %3,6 artarak 2,5 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı Mayıs 2024 döneminde 2023 yılının aynı dönemine göre 2,1 puan azalarak %79,8 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde yurt dışı doluluk oranı %79,3 olarak gerçekleşirken, yurt içi doluluk oranı %84,2 olmuştur.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Mayıs 2023 döneminde 19,9 milyar iken, 2024 yılının aynı döneminde %7,3 artarak 21,3 milyar olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Mayıs 2023 döneminde 135,4 bin ton iken, 2024 yılının aynı döneminde %28,8 artarak 174,4 bin ton olarak kaydedilmiştir.
Ortaklığımızın Ocak – Mayıs 2024 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Ocak – Mayıs 2023 döneminde 31 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2024 yılının aynı döneminde %5,7 artarak 32,8 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak – Mayıs 2023 döneminde 11,8 milyon iken, 2024 yılının aynı döneminde %7 artarak 12,6 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı Ocak – Mayıs 2024 döneminde 2023 yılının aynı dönemine göre 0,8 puan düşerek %80,4 olarak gerçekleşmiştir. Yurt dışı yolcu doluluğu %80 seviyesinde gerçekleşirken, yurt içi yolcu doluluğu %83,8 olarak gerçekleşmiştir.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak – Mayıs 2023 döneminde 90,3 milyar iken, 2024 yılının aynı döneminde %10,8 artarak 100 milyar olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak – Mayıs 2023 döneminde 609,2 bin ton iken, 2024 yılının aynı döneminde %33,7 artarak 814,7 bin ton olarak gerçekleşmiştir.
• 2024 Mayıs ayı sonunda filodaki uçak sayısı 456 olmuştur.
Trafik sonuçları konsolide olup, Türk Hava Yolları ana marka ve AJet verilerini içermektedir.
2,5fk da verileri yurtici kaynakli dusus emaresi gosterse kargo ve yurtici artisi one cikmis,dusus devam ederse yuksek sicrama icin guc toplama kabul ederim
Son bir aylık takas durumu, Citi 30,4 milyon Lot, Deutsche 16,6 milyon lot, Bofa 1,6 milyon satışta.
Toplam 48,6 milyon satış.
Pegasus %5,5 artıda, Thy %1 artıya ancak gelebildi.
Koc Holdingde, Bank Of 9,6 Milyon net satışta. Toplam 3 kurum 4,3 milyon alış ile karşılamış. ilk 5 kurum dışındakilere 4 milyon lot kadar hisse verimiş. Hisse % 3,5 artıda.
Thy ise, ilk beş haricine 650 bin lot kadar mal verilmiş. Hisse % 1 kadar artıda. Üstelik aynı sektörden Pegasus %6,2 artıdayken.
Yorumlar için teşekkürler.
Bilanço sonrası paydaş toplantısında personel artışı ve taşeronların bünyeye alınması konusu, sizin de yazdığınız gibi açıklandı.
Ama üst personelin maaşlarının çok yükseltilmesi konusuna cevap vermediler.
THY' deki bir arkadaşımın bu konuya yorumu şu oldu; Havacılık sektöründe kalifiye çalışan ya da yönetici açığı oluşması nedeniyle maaş taleplerinin arttığı. Aynı minvalde, Ortadoğu ve Asya havacılık sektörünün hızlı büyümesi nedeniyle, maaş talepleri karşılanmayan üst yöneticilerin o bölgelere kaymaya başladığı.
Toplantıdaki soru cevapları okuduğumda o kadar çok mide bulandırıcı konular dile getirildi ki. THY çok büyük evet ama çok güzel bir yemekteki kıl gibi, bu tür konular dile gelince, ister istemez kendime "devletin paydaş olduğu hisseyi alma, akıllanmadın" demeden edemiyorum.
Hissedar olmaya devam edeceğim ama diğer bir konu Pgsus' dan çok ayrışmamız.
Nisan ayında Ajet uçuşlara başladı. Bunun bize pozitif etkisi hemen olmasa da, pegasusa bir şekilde negatif etkisi olması gerekmez miydi? Hadi onu geçtim, ilk çeyrek bilançoda THY yüksek olmasa da kâr açıkladı, Pgsus zarar açıkladı.
Ama, Nisan ayından bugüne, THY %3 değer kazandı, Pgsus %34 değer kazandı.
Bu bana enteresan geliyor.
Acaba Ajet ile Pgsus' a baskı uygulanmıyor mu? Arkasında Thy gücü olan Ajet, Pgsus' u nasıl sıkıştıramaz???
Mayıs ayı yolcu rakamlarımızda ayrı bir olay. AKK %7,3 arttırılmış ama yolcu sayısı %1,7 azalmış.
THY' de bir şeyler mi oluyor. Ben mi gereksiz işkilleniyorum? Ne de olsa büyük ortak TVF.
mayıs yolcu sayısı pgs %21 artış sağlamış, thy yazdığınız gibi...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3eb817fbf6.png
Grafik sakat duruyor haftalık MACD aşşağı kesmiş , MACD ve RSI da negatif uyumsuzluk var , hiç güzel olmayan bir grafik , bu kadarda yabancı çıkmış , beni tedirgin etti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
zaten bu kadar yabanci ciktigi icin grafik böyle :)))
7 tl den alan fonlar,450 iskontoyu koz olarak kullanıp mal çıkıyorlarmış.
Bugün gitmemesinin başka sebebi var mı?
ben şuna inanıyorum, thy devlet tekelinden çıkmalı, bir sürü boş insan çok yüksek maaşlar alıyor öyleki cb dan yüksek , bu durum sürdürülemez ... bkz pegasus mayısta %21 yolcu artışı yaparken, hissesi en tarihi zirvesine çıktı, thy 232 tl ile gördüğü zirvenin 16 tl altında işlem görüyor...
herşeye rağmen çok ucuz fk sanırım 2.4 civarında...
Yeni 10.000 kişilik alım haberini paylaşır mısınız?
THY dışarıdan hizmet aldığı tüm işleri bünyesine dahil etti. Temizlik, güvenlik, saha destek...vs için taşere ettiği işleri artık kendi içinde kurduğu şirketler üzerinden yönetecek. Bu karar neticesinde son bir yılda binlerce dış çalışan bünyeye girmiş oldu.
Devletin paydaş olması başlı başına bir handikap ama şirket o kadar çok büyümeye başladı ki, ne kadar saçma sapan devlet bağlantılı işler olsa da şirket yürüyor. İstanbul havalimanın' da son 5 yılda THY için yapılan binaları görseniz şaşırırsınız. Büyüklüğünden, haşmetinden falan bahsetmiyorum, onlarca bina yapıldı. Thy teknik ayrı, kargo ayrı, DoCo ayrı, yazılım, yönetim...vs inanılmaz büyüyor ve hala bina yapımları bitmedi. (aydınlatma otomasyonlarını yapan firmalardan birinde çalıştığım için tüm projeler mutlaka bize de geliyor. Ayrıca IGA havalimanının tüm otomasyon sistemini de yaptığımız için orada büyüyen yapıyı çok net görebiliyorum).
Thy, dış hatlarda rakiplerine fena dayak atıyor. Bugün The Economist' te bir haber gördüm. Rekabette geride kalan avrupa firmaları birleşme/satınalma konularını ciddi ciddi devreye sokmaya hazırlanıyor. Yoksa Thy karşısında erimeye başladılar. Mesela Lufthansa piyasa değeri şu an 9 milyar $ civarındayken, Thy 13 milyar $ değerine geldi ve üstelik 2 aydır hisse değeri aynı yerde...
Şimdi bir de Ajet yapılanmasını hızlandırdı. Aslında geç bile kalmıştı. Pgsus' u bu kadar palazlandırmayabilirdi ama kim bilir neler yaşanıyor arka planda. Adamların gücü var ama fiyatlandırma da Pgsus' u ezmiyorlar şu an.
O yapıyı da oturtunca ucuz uçuş kısmında da inşallah agresif şeyler göreceğiz. İç hatlarda Thy' ye gerek yok, Ajet' i çıkar Pgsus' un karşısına yeterli....
Artık yolcu sayısının artışından ziyade, yolcu başı kazanç değerine de odaklanmak gerekecek.
Pgsus son çeyrekte zarar açıklamıştı.
Thy ise kâr açıkladı (vergi geliri vs dahil)
Thy' de geçen sene ~8 cent/yolcu olurken, bu yıl 6 cent' e düşmüş. (geçen yıl ki yüksek baz etkisi nedeniyle).
Ama yine de AKK çok artmasına rağmen yolcu artmaması üzücü.
Şimdi bir de Ajet' i etkin kılmak için agresif kampanyaları başlatmıştı. Kârlılığı aşağı yönlü etkileyecek. (biletleme döneminde). Şu site genel bilgiler edinmek için çok güzel; https://wowturkey.net/t/ajet-anadolujet/1799/9
Ajet yaptıkça, Pgsus' da arada kampanya yapmak zorunda kalıyor/kalacaktır.
Ama sonuç olarak THY hisse değerinin aşağıdaki gibi Pgsus' dan dev ayrışmasını ben bir türlü anlamlandıramıyorum. Temmuz' a giriyoruz. Sezon patlayacak ama hissede tık yok.
https://i.hizliresim.com/5laok3w.jpg
Kaan hocam bu A jet herşeyiyle bir thy kuruluşu mu? yoksa başka birilerinin de payı var mı?
Pegasus ile negatif ayrışmanın sebebi, bence, yabancının son bir ayda sattığı yaklaşık 50 milyon lot...
Burada dursun
https://i.hizliresim.com/lgbsoaz.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f5fedd7e9b.png
Çok güzel bir analiz bende haftalık grafikte çok karamsar bir tablo görüyorum , bu görüntü ile bu hissede olmak delilik gibi geliyor bana, benim eklediğim grafik de haftalık macd aşşağı kesmiş , hem RSI da hem MACD histogram ile MACD grafik de ( double uyumsuzluk) negatif uyumsuzluk var ,bu görünümden yukarı uçarmı bilemiyorum ( bende hissedeyim bu arada )
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BofA 498 TL Hedef Fiyatlı Hisseyi İlk Sıraya Koydu,335 milyon tl lik alış yapmış,
Thy zamanları geldi.
Ertelenmis vergi geliri katkisi olsa da carpanlarinin yuksek sezona girerken bu kadar dusuk seyretmesi enteresan geliyor bana,yavas yavas yukari yonlu trende girmesi lazim bist tume bakinca etrafinda bi carpanda hisse kalmadi
Şimşek: Bir sonraki pakette muhtemelen borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz