Sana her şey serbest:yes: Yaz ki piyasayı bütün olarak takip edebilelim. Borsa, döviz, faiz üçlüsünün hareketleri bize gelecek için fikir verir. Ama 120 leri görüp de aşağı gelmesi borsacılar açısından moral bozucu bir durum.
Printable View
Merhaba Burgan vadesiz hesabım ve internet bankacılığım var güldüren hesap için şubeyemi gitmek gerekiyor internet şube yada mt talimatla açılabilir mi?
Denizbank 250k ustu 18 eski
Denizbank 1m+ 19.20 yeni (zorlaninca)
Halkbank 1m+ 19 yeni
Ben 100K ya 19 buluyorum....Arkadaşlarda tonla TL var 19 bulamıyorlar walla ya trolleniyoruz ya da arkadaşların parasının bir kıymeti yok...........
gezici'den sonra sonar da 2. turda ince diyor..
https://twitter.com/FidelOKAN/status...26660466782213
arkadaslar yarin antalya burgandan zonguldak vakifbanka 300k transfer yapacam fakat internet limitim gunluk 100k.geriye kalan 200k yi burgan makul bir sekilde gonderirmi ?kıllık yaparlarmı....ne yapmam lazım?...
Seçim ne olacak merak konusu...
Ben daha önce bu arkadaşlardan seninmiktar civarında bir parayı internet üzerinden EFT yapmak istediğimi söylediğimde MT bana gerek yok , ücretsiz istediğin yere göndereyim dedi ve yaptı....Her şube ve MT aynı mantıkta değil ama genelde zorluk çıkarmayan bir banka ....FIBA olsa walla çıkana kadar canını da çıkarırlar.........
heval ve diproyal ilginiz ve bilginiz için teşekkūrler...
Müşteri temsilcisi şubeden yapıyor. Ben bir defa yaptım bu şekilde ücretsiz olarak. Talimatı mail attım, aslını da sonra iletirsiniz dedi(iletemedim gerçi sonra kaldı o iş)
Geçen hafta görüştüğümde artık talimata gerek olmadan telefon onayı ile yapabiliyoruz dedi yanlış anlamadıysam.
Son zamanlarda ceptetebden marifetli actiran varmi bana guncel oran vermiyor .
Somut bir veri göremedim ama böyle birşey var: https://eksisozluk.com/merkez-bankas...smasi--5697396
rxpu yetiş :)
Resmi(!) verilere nerden ulaşabiliriz
21.6.2018 tcmb fonlama verileri
Miktar : 130.41 milyar TL
Ortalama Faiz: %17.76
1 haftalık repo: 130 milyar TL (faizi %17.75)
Üst bant fonlama : 418 milyon TL (faizi %19.25) Bir veya birkaç banka yine repo'ya yetişememiş. 418mTL cezalı faizden para kullanmışlar.
Bu arada likidite açığı geçmişe göre yüksek seviyesini uzun bir süredir koruyor. Kronik bir yapışma var.
Forumdaşlar evet evds2 sisteminden baktığım kadarıyla Haziran sonunda ekstra banknot basılmış ve piyasaya sürülmüş.
Miktarlar şöyle:
Banknot+Madeni para:
15 Haziran 2018 : 162,69 milyar TL
8 Haziran 2018 : 148,8 milyar TL
1 Haziran 2018 : 139,73 TL
20 Nisan 2018 : 138.5 milyar TL
Görüldüğü üzere 1 Haziran ile 15 Haziran 2018 tarihleri arasında geçmişle uyumsuz olarak 23 milyar TL (yani var olan toplam banknot toplamının neredeyse beşte biri kadar para basılıp sisteme verilmiş.)
Bu epey yüksek bir değer. Bu para emeklilere verilen ve çoğu ATM'lerden çekilen banknotlar için kullanılmış olabilir. Önemli olan bu artışın M1 para arzında ne kadar genişlemeye yol açtığı. Yani şu çok önemli bu banknotlar var olan kaydi para tabanı içinden mi basıldı yoksa extra mı basıldı. İşte burası çok önemli.
Merkez bankası verilerinden bunu inceleyeceğim. Ama bu biraz daha karmaşık bir işlem. Biraz zaman alabilir.
Hangi bankalar olduğunu bilebilir miyiz? Hiçbir bankaya güvenmiyorum artık. Devlet bankaları bile zararına kredi veriyor... Hele Kredi Garamti Fonu üzerinden özel sektöre kullandırılan krediler... Onlar hep devlet güvencesinde... Ne olacak bu işin sonu acaba...
Merkez Bankasının para basması iddiasını okudum iyice moralim bozuldu... Paran mı far derdin var...
Eğer Banka Geç Likidite Penceresine başvurduysa bunu piyasaya o an bildirmiyorlar. Genel teammül örneğin FED, 1 ya da 2 yıl sonra açıklıyor. Tcmb ne yapıyor onu bilemiyorum.
Eğer banka GLP değilde üst bant denilen kanaldan para kullandıysa bunu da öğrenmek sanırım kolay değil.
Değişen Varmı
https://resmim.net/f/QU6CfK.png
ING Hosgeldin faizin 16.5 ye cekmis ama 13. aydan sonrasi icin bir degisiklik yapmamis :(
15.50 iken 13.aydan sonrasi 15 ti ve hala 15. 16 ya cikarmalari gerekmez mi.
13. aydan sonra %15 250k üstü için. 100k için ne veriyor bakarsak %13.5. Her ikisi de ölü oran. 13. aydan sonrayı bırakalım hoşgeldin faizi bile %16.5 rekabetçi değil artık. Burgan %18.35, Alternatif %18, TEB %17.5, Vakıf %16.75. ING'ye sıra gelmez bunlardan. Gözler ICBC'de şimdi. Günlükte bir güzellik yaparsa herkes değerlendirir.
GE90'nin söylediklerinin haricinde(bunlar süreli çünkü),
finansbank bile standart günlüğe 17 veriyor, Keza burgan gene 17.50. Hoş geldin beş gittin de yok
Hatta burada yazılan oranları alamıyoruz diyen arkadaşlar için burganın standart aylık oranı 18 görünüyor. Internet sitesinden direk bağlarsınız.
Finansbank günlük 17 hangisi, sizin tabloda veya web sitesinde göremedim. Enpara birikim günlükte 12.25-12.75-13.25 veriyor tutara göre. Finansbank'ın sitesinde kazandıran günlük var ama oranlarını bulamadım. Sizin dediğiniz hangisi, link var mı?
Enpara 32 gün bağlıyordum birkaç aydır ama şimdi oranlar düşük kaldı diye vadesi dolanı taşıyorum. Günlük 17 veriyorsa değerlendiririm Enpara'yı beğeniyorum kendine has bir tarzı var yenilikçi.
Şekerbank 17.50 gece gündüz hesap. 2000 boşta olmak üzere 120 gün süreli. İlk 1 ay eft ücretsizmiş. Ancak ısrarcı olunursa masrafsızlık tanımlanabilir. Vakıfbank 16.50 teklifi geldi ancak orana göre şartları sorulmadı.
Selamlar
140k tl için
Burgan %19 32 gün, 18,30 günlük
ICBC %18,30 32 gün
Alternatifbank % 18,50 32 gün, 17,50 günlük
Teb 16,50 marifetli günlükteydi. 14,5 tan bankada revize edimişti. 17,5 yap desem mıy mıy edilecek. Ki o da düşk. Bende Eft limitini 200 k ya çıkarttım dün, bugün burgana geçicem
Burda paylaşmadım Finans 17 günlük oranını daha önce. Standart vadeli bu.
Dün bağlayanlar olmuş. MT'yi arayıp alabilirsiniz diye düşünüyorum (belki biraz daha fazla bile alınabilir)
Günlük standart oranları listeye eklemiyorum şimdilik ilerde eklerim belki.
Enpara sadeliği ile cezbediyor, oranları biraz daha rekabetçi yapsa diğerleri nal toplar ama yapmıyorlar işte
Ogrendigime gore Husnu ve ekibi yillarca calismislar enpara platformu icin. O bir banka degil o bir platform dedi Teb mudiresi o ucretsiz yapar, calisan yok, sube yok, masraf yok dedi kucumser gibi.
Ancak bugune kadar cok taklit etmeye calisan oldu kimse daha yanina yaklasamadi.
Bu Cumhuriyet kurumu Isbank da benden her gun fon bozup yaklasik iki yildir cari hesapta 1000 TL mi bosta tutuyor.
Lan oglum yapmayin etmeyin diyorum, o zaman fatura otomatik odemelerini sen takip edeceksin, odeme gunu gelince baska bankadan o kadarlik parayi bize eft yapacaksin dediler.
Ayda 5 eftden sonra eft ucretli oldu. Bunu da 6 aydir boyle yaptilar :(
Emekli maasim ona yatiyor diye baska ucret almiyorlar (kredi karti ve ek kartlar yillardir ucretsiz, hesap isletim ucreti yok) ama yilin 365 gunu bosta duran 1000 TL nin bir yillik faiz getirisi olan 180-200 TL ne olacak?
Syg,
Ben de aylik duzenli eftleri Enpara'ya tasidim.
Fatura odemelerinde Isbank daha iyi oldugundan faturalari da Isbank'a biraktim.
Emekli maasimi alsinlar faturalari odesinler.
Isbank'da kurus para birakmayayim emekli maasimdan baska diyorum ama adamlarin atmleri yaygin.
Benim derdime bi care lutfen. :)
Syg,
Ben olsam işbankta 1 kuruş bırakmam
Nerdeyse bütün bankalarda ücretsiz kredi kartı var artık
Enpara size kart vermemişti yalnız, onun sebebini sorar öğrenirim. Belki düzeltilebilecek bir kritere takılmışsınızdır, halledilebilir.
Şahsen nakit nerdeyse hiç kullanmıyorum, ama bu kişiden kişiye göre değişir tabi
Enparada ayda iki defa 500 tl'ye kadar diğer banka atm'lerinden para çekme ücresiz
Bu işimi görmüyorsa enparadan işbanka eft yaparım lazım olunca(tabi bir süre önceden bunu ayarlamak lazım. Transfer süresi/Eft saatleri dışında kalınması vs.)