herkes satmaya başlayınca o hisse yükseliyor genelde bakalım bu sefer ne yapacak
Printable View
herkes satmaya başlayınca o hisse yükseliyor genelde bakalım bu sefer ne yapacak
160 milyon sermayeli sene sonu 70 milyon kar açıklayabilecek pd/dd değeri 0.79 olan ve 35 40 krs temettü verebilecek bı hisseyi satmak için çok daha avantajlı bı hisse bulmak lazım..ben şu anda öyle bı hisse göremiyorum..ayrıca 1 li fiyatların başında aldım ,başka hisselerimde var ama en randıman aldığım hisse bu oldu...
Böyle bi bilancolu kağıdın 1.50 lere kadar çıkmasını bekliyorum...
Silah dayasalar kafama satmam...
Şaka şaka alana da satana da hayırlı olsun ...
Geçmişte sasa vardı çok yükseldi satalım artık dedik kağıt satıldıkça çıktı buna benzer birçok kağıt hatırlıyorum ben, bu sefer satmayacam ...
Bu hissede böyle dinamikler yok, arkasında iş grubu var, spekülatif hareketlere izin vermiyor. Birisi satar birisi alır önemli değil, Net pay başı değeri, iskonto oranı ve hisse başı temettü belirli parametrelerde.
Bu sene primini yaptı ancak nakit akış sürdükçe özkaynakları artacaktır.
Uzunvadede 2-3 puan reel getiri, drip (temettü geri alım) ile reel getirini katlarsın ancak uzun vade şart (yıllar)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yeterli primi yaptığını nereden çıkarıyorsunuz...
Yaptığı prim 6 aylık bilanconun primi...
İş yatırım bu bilancoyla bu düşük defter değeriyle bu iyi yönetimiyle bütün sene aynı fiyattami kalacak...
Bu fiyatlardan mal alanlar enayimi...
Temettü ye 8 ay var...bankadan %12 alırsın...
Yani 1.40 olması gibi...
35 krs temettü verecek , õlúsü 1.50 olur...
1 li fiyatların başındayken de aynı nakaratlar söyleniyordu...
1.27 i gördü...
Tabiki gerçek düşüncelerim..
Bende Millete çakacak mal falan yok..
Kendime yetecek kadar var..
Ayrıca ben neden yükseleceğine dair dusuncelerimi yazdın..
Doğru yanlış en azından yazdım..
Sende boş boş konusacagina ne demek istediğini açık açık yaz..
Millete mal cakmakmis , Allah akıl fikir versin...
Ayrıca bı bakın son bı ayda %25 prim yapmış kaç kağıt var..1.05 ten 1.25 e gelene kadar bütün bu alıcılara mal mı çakılmış oluyor yoksa altın teneke fiyatına satilmismi oluyor...
Beyler sakin olalım işyat forumları her kanalda elit olmuştur üsluplara dikkat edelim. Biz hissedaşız kırmayalım birbirimizi :) Serkan beyle çoğu fikrim uyuşmasa da bilgisine saygı duyarım eskilerdendir. Bende daha kağıdın gideceğini düşünenlerdenim fakat şirket politikası gereği asla 35 kuruş vermez temettüyü. En iyi seneryo 25 kuruş olabilir. Kısaca yaptığı karın hepsini dağıtmaz ki doğru olan da budur. Yatırım tavsiyesi değildir
İyi forumlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben düşüncelerimi her zaman açık açık yazıyorum. aylar öncesinden fiyat .80kr iken alıp, temettüyü de alıp, 2020 temetüye 1.35'den gireceğini de yazan bendim. Hala aynı fikirdeyim bir aksilik olmaz ise 1.35'den temettüye girer, hakkı budur.
Şimdi hisse primini yaptıktan sonra son vagona binip çok anlıyormuş gibi 1.50 olacak diye ortaya çıktığınız için benim aklıma hisseyi çok iyi biliyor ama acaba .80 den neden almadı? sorusu takılıyor.
80 krs iken dikkatimi çekmemişti...
Her kağıda yetisemiyoruz maalesef...
30 Mart 2011 tarihli (temettü öncesi) fiyat aralığı 1,49-1,56 ve o günkü Net Aktif Değer 1,84.
yani bu hissenin hafızasında bu rakamlar yok değil. sonraki yıllar düşen karlılıkla birlikte özellikle son yıllarda ortalama 0,80-1,05 fiyat aralığına oturmuş.
daha önceleri de dediğim gibi portföy büyüklüğünün tek hikayesi olduğu bu kağıt bu son yıllardaki standardını bozdu, bozmaya devam edecek mi göreceğiz.karlılığın devamı önemli tabi.
kısa vadede insanları tedirgin eden en büyük nokta kağıdın yatırımcı davranışlarında yarattığı alışkanlıklar belki de. misal, 1,07 muazzam bir tepe noktası addedilirken portföy büyüklüğündeki potansiyel ilerleme göz ardı edilir genelde ve zihin çıpalama önyargısından alıkoyamaz kendini. kimisi risk yönetimi gereği oyunu terk eder, kimisinin ise aslında beklentileri daha düşüktür ve pay başına alacağı kazancına odaklanır. ama oyunda kaldığı için şanslı(?) addedilir. v.s.
hadi şimdi de uzun vade kendince amatörce düşünen hayali bir yatırımcı ele alalım: 30 Mart 2011 tarihinde 100bin lot ISYAT edinen bu yatırımcı, bugüne kadar aldığı kiralar bir yana, edindiği varlığının en azından nominal karşılığını alabileceği ihtimalinin heyecanını yaşıyor olabilir miydi şimdi acaba? işte bunlar hep doğru yatırımın (doğruysa eğer) sıkıcılığının da göstergesi bir bakıma.
yıllar önce 1tl ve üstü ISMEN ya da ISGSY edinen ve hiç elinden çıkarmama dirayetini gösteren biri için bugün kazançlı değil diyebilir miyiz? halbuki uzun yıllar yatırımcısı için oldukca sıkıcı ve hatta hiç de karlı olmayan iki kağıt değil miydi? (ha, elinden çıkarıp tekrar tekrar edinenler oldukca büyük heyecanlar yaşadılar, orası ayrı tabi.) bu tür hikayeler hep ilgimi çekmiştir ama ben de oyunda kalamayanlardan oldum genelde. [emoji3]
ISYAT ise en azından her yıl Mart sonu ama az ama çok cebinizi doldurma taahhütü verebilen, hikayesi sıkıcı, getirisi sıradan(!) bir kağıt işte. [emoji847]
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yatırım ortaklarına aşırı bir talep var oyayo grnyo %15 üstü artıdalar
Geçmişi falan boşver sevgili serkan74..
Sen bu seneki duruma , karliliga, son bı ayda kağıdın yaptığı yükselişe , ayrıca diğer YO lara bak..ayrıca bı kağıdı aldık diye temettusuyle gecinecez sonsuza kadar elimizde tutacağız diye bişey yok..
evet, takip eden yıl (2 Nisan 2012) temettü öncesi kapanış ise 1,19.
aslında amacım günlük fiyat harekelerine odaklanmak yerine amatör bir yatırımcı bakış acısından neler olmuş, olabilir bakış acısını getirmekti. önceki mesajımda da bir örneğini verdim zaten. yoksa fiyat hareketlerinin nasıl olacağı yönünde mutlak bir çıkarımda bulunamayız elbette. zaten bulunmamalıyız da.
bu arada çıpalama önyargısından ben de muzdarip değilim diyemem, zira 1tl sonrası ilk düşündüğümden daha az bir yükle oyundayım diyebilirim. ama bu kendi yatırımcı davranışlarımı objektif açıdan değerlendirmemem anlamına da gelmez. [emoji4]
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
al işte nazar değdi.:drunk:
devre kesici yedik.
aşırı heyecanı kaldıramadı.
satsam 7 basamak vergiye gidecek şimdi aklımı zorluyor.zor iş vesselam.
Hayirdir insallah.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Geçmişe bakarak iskonto oranının hep aynı kalacağını düşünmek bence yanlış..iskonto oranı değişebilir , nasıl f/k lar değişiyorsa...
Hiç bı yatırım aracının reel getirisi kalmamış...
YO larin yıldızı parlayabilir...
Devre kesici uygulamalarıyla milletin yüreğine korku saliyorlar...
Mal toplamak için...
Tebrik için teşekkür ederim hala ısrar ediyorum kumar oynamadım baştan sona yanlıştı dedin kime göre neye göre yanlış !
Emin ol bu piyasada yeni değilim 25 yıllık geçmişim var neyin doğru neyin yanlış olduğunu kazana kaybede öğreniyoruz ve hala öğreneceğiz. Yaptığım kumar ve yanlış değil (RİSK) idi Risk = Para yada hüsran demek.Ayrıca Borsada ki kağıtların Tillahı gelse evimi satıp girmem. Emin ol İşyata girdiysem vardır bir bildiğim sıkma canını sen.Bu seneki hareketleri 6 ay önceden zaten burada yazdık çizdik. Bu sene nakit in değerli olacağını sağır sultan duydu kimisi cesaret edemedi kimisi az nemalandı.
Tek istediğim kumar oynayacak kağıt değil İş yatırım bunu bil diğer kağıtlarla karıştırma.
Tartışmak yersiz , ne sana ne bana faydası yok. Bakış acımız farklı. Tüpras 10 liraya düşse oturduğum evi satıp almam mesela . Neyse bana göre yahut sana göre; doğru veya yanlış; umarım burada bulunan herkes her zaman kazanır.
Mal alabilmek için bu fiyatlarda tutuyorlar...
Alicida satıcıda kendileri...
1.40 a yüklü satış yaz almazlarsa ne olayım..
Diğer YO lara göre komik fiyatta...
Son anlarda bir atak gelirse şaşırmam diğer yo lar tavan oldu isyat daha yüksek temettü veriyor burada tutmaları anlamsız, takası atabilecek varmı acaba emeklilik fonları yüklü mü giriyor hisseye
Hayır anlamadığım nokta şu ; diğer yo lar tavana yapıştı devre kesici yemedi de biz neden yedik onu anlamıyorun
Ben hiç isyat ı 1.35 fiyattan görmemiştim.ilkkez gördüm. Hemde bu aylarda....
Herseyin bir ilki var😀😀😀
benim için buralar güzel fiyat oldugu için 5 yıldır tuttugum hisseleri bugun 1.32 fiyattan sattım...kalanlara bol kazanc dilerim...
Bu iş grubu kadar ürkek , gölgesinden bile korkan başka bı grup yoktur borsada...
Bı sürü YO pahalı fiyatlarına rağmen tavan olurken, tabanca gibi bilançosu, 35 krs temettu beklentisi ve diğer YO lara göre bedava fiyatıyla nazlandikca nazlandi bugün...
Herşeye rağmen daha çok yolu var...
Nasıl gidiyor beyler ? Burası sabite bağladı diye eregliye yöneldim malum orası kan revan oldu ;) uzun vadede üzeceğini düşünmüyorum ama kısa vade berbat :) Hep diyorum ah be işyatım sen gibi kağıt yok hiç üzmedin diye :)) Sizde ne var ne yok
Yatırım tavsiyesi değildir.
1.12 li rakamları ancak temettü sonrası görebiliriz. 1 altı artık hayal. Eylül itibari ile kademeli artış bekliyorum. Hem temettü için klasik hareketi hem de eylüldeki tekrar faiz indirimi için. Bunlar benim görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir
Yaa bişey yazarken biraz mantık süzgecinden geçirin..burda yazılanları çok kişi okuyor ve etkileniyor...yok trade için 1.12 altını bekliyormussunuz ( 1.12 de değil üstelik) portföy içinde 1.00 altı..hangi gezegende yaşıyorsunuz..
Burda ben yiyemedim sen ye derlermi...
35 krs temettü lu kağıdı 112 100 gibi fiyatlardan yedirirler mi...
Düştü işte düşeceği kadar, herkes paramparça olsun siz 125 ten sattininiz diye 1 in altı portföy oluşturup ellerinizi oluşturun oylemi...
Beklemeye devam edin...