Sayfa 717/931 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 5,729 - 5,736 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Beyler sakin olalım işyat forumları her kanalda elit olmuştur üsluplara dikkat edelim. Biz hissedaşız kırmayalım birbirimizi Serkan beyle çoğu fikrim uyuşmasa da bilgisine saygı duyarım eskilerdendir. Bende daha kağıdın gideceğini düşünenlerdenim fakat şirket politikası gereği asla 35 kuruş vermez temettüyü. En iyi seneryo 25 kuruş olabilir. Kısaca yaptığı karın hepsini dağıtmaz ki doğru olan da budur. Yatırım tavsiyesi değildir
    İyi forumlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Boschish Yazıyı Oku
    Tabiki gerçek düşüncelerim..
    Bende Millete çakacak mal falan yok..
    Kendime yetecek kadar var..
    Ayrıca ben neden yükseleceğine dair dusuncelerimi yazdın..
    Doğru yanlış en azından yazdım..
    Sende boş boş konusacagina ne demek istediğini açık açık yaz..
    Millete mal cakmakmis , Allah akıl fikir versin...
    Ben düşüncelerimi her zaman açık açık yazıyorum. aylar öncesinden fiyat .80kr iken alıp, temettüyü de alıp, 2020 temetüye 1.35'den gireceğini de yazan bendim. Hala aynı fikirdeyim bir aksilik olmaz ise 1.35'den temettüye girer, hakkı budur.
    Şimdi hisse primini yaptıktan sonra son vagona binip çok anlıyormuş gibi 1.50 olacak diye ortaya çıktığınız için benim aklıma hisseyi çok iyi biliyor ama acaba .80 den neden almadı? sorusu takılıyor.

80 krs iken dikkatimi çekmemişti...
    Her kağıda yetisemiyoruz maalesef...

4.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Beyler sakin olalım işyat forumları her kanalda elit olmuştur üsluplara dikkat edelim. Biz hissedaşız kırmayalım birbirimizi Serkan beyle çoğu fikrim uyuşmasa da bilgisine saygı duyarım eskilerdendir. Bende daha kağıdın gideceğini düşünenlerdenim fakat şirket politikası gereği asla 35 kuruş vermez temettüyü. En iyi seneryo 25 kuruş olabilir. Kısaca yaptığı karın hepsini dağıtmaz ki doğru olan da budur. Yatırım tavsiyesi değildir
    İyi forumlar

Ben de size katılıyorum. Huyum kurusun risk alamıyorum belki evi satmadım ama kredi çekip tüm portföyü ISYAT yapmıştım. 4 -5 ayda %50 görünce hepsini boşalttım. beklesem %100 görecektim.
    Tekrar ne zaman fırsat verecek? bekleyip göreceğiz.

Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Beyler sakin olalım işyat forumları her kanalda elit olmuştur üsluplara dikkat edelim. Biz hissedaşız kırmayalım birbirimizi Serkan beyle çoğu fikrim uyuşmasa da bilgisine saygı duyarım eskilerdendir. Bende daha kağıdın gideceğini düşünenlerdenim fakat şirket politikası gereği asla 35 kuruş vermez temettüyü. En iyi seneryo 25 kuruş olabilir. Kısaca yaptığı karın hepsini dağıtmaz ki doğru olan da budur. Yatırım tavsiyesi değildir
    İyi forumlar

Ben 35 krs temettü olabilir derken illa nakit olarak vermesi gerektiğini söylemedim..ben yanlizca 1.25 fiyat 35 krs temettü olayına dikkat çektim..

6. 30 Mart 2011 tarihli (temettü öncesi) fiyat aralığı 1,49-1,56 ve o günkü Net Aktif Değer 1,84.

yani bu hissenin hafızasında bu rakamlar yok değil. sonraki yıllar düşen karlılıkla birlikte özellikle son yıllarda ortalama 0,80-1,05 fiyat aralığına oturmuş.

daha önceleri de dediğim gibi portföy büyüklüğünün tek hikayesi olduğu bu kağıt bu son yıllardaki standardını bozdu, bozmaya devam edecek mi göreceğiz.karlılığın devamı önemli tabi.

kısa vadede insanları tedirgin eden en büyük nokta kağıdın yatırımcı davranışlarında yarattığı alışkanlıklar belki de. misal, 1,07 muazzam bir tepe noktası addedilirken portföy büyüklüğündeki potansiyel ilerleme göz ardı edilir genelde ve zihin çıpalama önyargısından alıkoyamaz kendini. kimisi risk yönetimi gereği oyunu terk eder, kimisinin ise aslında beklentileri daha düşüktür ve pay başına alacağı kazancına odaklanır. ama oyunda kaldığı için şanslı(?) addedilir. v.s.

hadi şimdi de uzun vade kendince amatörce düşünen hayali bir yatırımcı ele alalım: 30 Mart 2011 tarihinde 100bin lot ISYAT edinen bu yatırımcı, bugüne kadar aldığı kiralar bir yana, edindiği varlığının en azından nominal karşılığını alabileceği ihtimalinin heyecanını yaşıyor olabilir miydi şimdi acaba? işte bunlar hep doğru yatırımın (doğruysa eğer) sıkıcılığının da göstergesi bir bakıma.

yıllar önce 1tl ve üstü ISMEN ya da ISGSY edinen ve hiç elinden çıkarmama dirayetini gösteren biri için bugün kazançlı değil diyebilir miyiz? halbuki uzun yıllar yatırımcısı için oldukca sıkıcı ve hatta hiç de karlı olmayan iki kağıt değil miydi? (ha, elinden çıkarıp tekrar tekrar edinenler oldukca büyük heyecanlar yaşadılar, orası ayrı tabi.) bu tür hikayeler hep ilgimi çekmiştir ama ben de oyunda kalamayanlardan oldum genelde. [emoji3]

ISYAT ise en azından her yıl Mart sonu ama az ama çok cebinizi doldurma taahhütü verebilen, hikayesi sıkıcı, getirisi sıradan(!) bir kağıt işte. [emoji847]

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

7.  Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    30 Mart 2011 tarihli (temettü öncesi) fiyat aralığı 1,49-1,56 ve o günkü Net Aktif Değer 1,84.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ben de 9 Ağustos 2011'i yazayım yani 4 ay sonrası fiyat aralığı 0.87 ila 0.74 - Net aktif değer : 1.646782 ... cımbızla çekerek olmuyor bu işler. hisse aşırı alımda bunu görmek lazım.

8. Yatırım ortaklarına aşırı bir talep var oyayo grnyo %15 üstü artıdalar

Sayfa 717/931 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •