Bahçeli: "Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Printable View
Şahit,
Daha dur sen RTE çıkmadı sahneye , başlar yakında garanti bankası üzerinden ekonomimize nasıl güveniyor Avrupa diye ah ah:)
İş Bankası GM Aran: Faizi indirmek enflasyonu ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Bloomberg HT'ye konuk oldu. Aran Merkez Bankası'ndan faiz değişikliği beklemediğini, faizi indirmenin kuru ve enflasyonu 'başıboş' bırakmak anlamına geleceğini belirtti
Garanti Bankası'nın satışını ve bankacılık sektörünü değerlendiren Aran, BBVA'nın adımının son derece yerinde bir hareket olduğunu söyledi.
Aran "Türkiye'de bankaların değerlemesi 'akıldışı' bir noktadaydı. Garanti Bankası'nın bu hareketini o nedenle çok iyi anlıyorum, son derece yerinde, isabetli bir karar. Bu haber ülkemizin reklamını yapma, dışarıdan bir yatırımcının bunu görmesi anlamında son derece kıymetli. Borsamız, sermaye piyasaları ve bankacılık sektörü açısından da kıymetli" değerlendirmesini yaptı.
Hala bankacılık sektörünün ucuz olduğunu kaydeden Aran kredi faizleri ve Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine dair beklentilerini de şu sözlerle anlattı, "kredi maliyetlerinden önce enflasyonu konuşmalıyız. faizleri indirmek enflasyonu ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek. Bunun kimsenin hayrına olmadığını düşünüyorum. Merkez Bankası zaten öngördüğümüzün ötesinde faiz indirimlerini yaptı. Ben artık ilave düşüşün Türkiye için yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum."
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/is-banka...elecek-2292148
sn kapıcı ,
Bu paralar çerez parası 13 lü mahşerin atlısı için ,
kimse kimsenin sahasına girmiyor,
bakın eskiden kaçakçı ilk tırı yakalattırırdı , diğer 4 tırın rahat dışarı çıkması için ,
buda böyle birşey .Yazamadığımız çok şeyler var.
Ama öyle bir gün geldiğinde hadi ya diyen çok olucak.
gram ne olmuş öyle.
miligrama dönelim dediydim size.asdas. :he:
Sindoma abi şeyden kazandığımızı bist şorta verdik, artık bistt şortta yabmıycaz.
şeyden gelen kâr larla piramit yapmak daha mantıklı gibi sanki
İş Bankası GM Aran: Faizi indirmek enflasyonu ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek- bloomberght.com
OKUMUŞ EKONOMİSTLERİN DÜŞÜNCESİ BU ŞEKİLDE
FAKAT BEN GİBİ DOĞUŞTAN EKONOMİSTİN FİKİRLERİ ŞÖYLE OLABİLİR MERKEZ İNDINAAAAAAAAAAAAAAAA ENFLASYON VE KUR BASKISINDAN KORKMUYORUM DİYE GÜZEL Bİ OSMANLI TOKADI ATMALI VE FAİZLERİ EN AZ 300 BAŞ PUAN DAHA İNDİRMELİDİR.EĞER FAİZİ SABİT BIRAKIR VEYA YÜKSELTİRSE DOLAR 15 TL YE GİDER BENDEN SÖYLEMESİ BU TAMAMEN KİŞİSEL DÜŞÜNCEMDİR.ALAN ALIR SATAN SATAR BEN BİLEMEM.
memedabi ve bozkurt ne diyorsa o...
voba ara verdim.memedabi sinyali verince en dipten agresif,don gömlek long olacağız.
daha vakti varmış...
Bugün ki işlemler bana çok ters geldi
Belki bugün MC saatine kadar iyi olur
sonra satış gelebilir diye düşüncem var idi
ondan dolayı ters geliyor olabilir
Hazır bu kadar yukarı gitmişsin
bankalar iyi
sanayi den de desteklersin
en azından MC leri yukardan yaparsın
sanki insafa gelmiş
MC ler için
aşağı gelmiş gibi bir hal var
şu ana kadar olan işlemlere
kafam basmadı vesselam
spk nın esasen büyük balıklarla da ilgilenmesi lazım..
yıllardır piyasada belirleyici bir şirketi borsa kotundan çıkarmaya kadar gidebilecek bir süreç tetiklendi dünkü bbva manipülasyonu ile..hisse almak istiyorsan senin elinden tutan yok ki, diğer şirketler gibi yapabilirdin bunu.. ama şimdi her yöne çekilebilecek bir karar alıyorsun ve bunu onaylatacağım diyorsun.. üstelik bunu 300-400 puanlık bir rallinin sonrasında veriyorsun..
bu hareketin fonların pozisyonlarından bağımsız olduğunu düşünmüyorum.. spk nın bu süreci kesinlikle incelemesi lazım.. haaaaaa denilecektir ki bir şey çıkmaz.. belki.. ama piyasa bozucu ve kasıtlı bir hareket olduğu kesin..
çeyrek 1000 i geçti arkadaşlar..
dun gap ıle sabah acılısı yaptıgı yere getırdı mc ye burdan gırcekmcden sonra aksıon bol olacak......gıbı gozukuoyor....benım pencereden 188 altına kaymamamlı kayarsa hersey olur
Yıllar önce bi filmde zavallı birisi mafya liderine..
Sizi polisi şikayet edecem diyordu..
Mafya lideride..
Polis de bana çalışıyo dostum diye cevap vermiş idi..
SPK işi de o hesap..
Piyasayı yönetenler fiyatlama yapanlar ile faiz indirenler aynı ekip..
SPK da o ekip..
makası 80 puanda tutmaya devam edebilecek kadar bi teknolojisi yok, anlaşılan o ki
garan haberiyle overshoot etti, aşırı shortçu geldiği için vadeliyi yukarı sürdü, makas açıldı.. makası bugün de açık tutmak yerine, olması gereken çekip yataya sardı.. günün kalanında aşırı bi hareket beklemiyorum, mc saatinden sonra yukarı zorlama ihtimali daha yüksek bana göre
Murat BARIŞIK
@Barisikmurat
·
38d
Biraz önce yatırımcılarımız ile paylaştığımız strateji raporumuzda BIST 100 endeksinin 12 aylık hedefini 2.250 seviyesi olarak belirledik.
En beğendiğimiz hisselerde değişiklik gerçekleştirdik.
yakında böyle hedef fiyatlar değişir.:)
Perşembe günü ne yapacak..
Haşırt diye 2 puan faiz artışı yapabilir mi..???
Lakkadak 3 puan indirim..???
Sabit bırakma..??..Hangisi..
Bunu sen ben bilmiyoruz ama şu an fiyatlama çekenler biliyor..
kırk yıllık dokumacıyım böyle işleme görmedim... :)
1950-1900 to 1852
2. secenek sakkadanak margin korkutması...
https://i.hizliresim.com/9lzsjkg.jpg
Temennim olmamasına rağmen 100 baz puan bi indirim yapma ihtimalleri var, şey umurlarında değil
Dostum ne gerek var dengesiz bir piyasada short pozisyon girmeye. Endeks aşağı yön işaretleri vermeye başlarsa kademeli short girmek daha iyi olmaz mı? Tepe noktasından short pozisyona girmek teorik olarak mümkün olsakta pratikte bunu yapabilmek için şansa veya insider olmaya gerek var bence.
Dr. Nuri Sevgen
@nurisevgen
·
25d
Bugün
@BloombergHT
TV canlı yayınında stüdyoda 15:15'ten itibaren
@gizemuzuner_
'in konuğu olacağım olacağım
Sorularınızı bekleriz
akçay sen seversin Nuriyi :kahkah:
2 gündür yonca yonca diye başımızın etini yediniz ,
sorun Nuriye ucuza alıcağı lotları niye pahalıya almışlar.
ben dün burada konuşulurken piyasadn çoğunuzun tanıdığı kişiye bu soruyo sordum telden ,
şöyle bir cvp geldi.
Abi BBVA kendi hisselerinde de geri alım açıkladı. Almak zorunluluğu yok.:)
şahit de bana kızıyor sanki ben gelin alım yapın dedim:kahkah:
dün haber tazeyken bunları yazmıştık. olanların açık bir manipülasyon olduğu açık
tersinden düşünelim..
* spk izin versin
* izin verdiği noktada garan fiyatı 8 tl olsun
bu durumda bbva açıklamasına göre vazgeçme hakları filan olduğundan da bahsetmiş..eğer garan 8 tl olur ve kendisine gelen yatırımcıdan 12.20 den almazsa ??
bu açıkça manipülasyonun kanıtlanmış hali olur.. ama o noktaya kadar beklemesine gerek yok bence spk'nın.. dün 12.20 tl hedef fiyat göstererek borsadaki bir rallinin gidişatında belirleyici olmuştur, piyasa bozucu bir harekettir.. eğer büyük para kaybeden organize büyük yatırımcı/kurum/fon varsa bence bu işin peşini bırakmamalılar..
Profilo için iflas kararı verilmiş der Hürriyet..
En çok alanlar
UNLU sadece akbank alıyor 528 milyon TL
Gedik sadece ykb alıyor 356 milyon TL
ak ise dağınık
tabii bu işlerin bide vadeli tarafı var
https://i.hizliresim.com/bvfrzjn.png
hesapta duran gramlar, fonlar filan fizikiye geçeyim dese bunun 5-10 katını görür aslında... her şeyin fiyatı; TL bazlı da demiyorum dolar bazında, bilmemkaç katına fırlamış demiriydi pamuğuydu uranyumuydu navlunuydu bitcoiniydi vs vs son 2 senede... dow dax vs vs her şey katlamış... ons altın hala 10 yıl önceki fiyatında..
bence şu an en ucuz şeylerden biri altın... TL her geçen çöp olduğu için pahalı geliyor; öyle bakınca TL bazında her şey pahalı zaten... her sene %30-40 enflasyon olursa para birimin de o kadar değer kaybeder, TUIK ne derse desin kimse takmıyor işte TUIK MUIK artık...
piyasa bozucu kavramı anahtar.. borsa zaten gidiyor.. yatırımcıda genel kanaat zaten bankaların ucuz olduğu yönünde.. alımlar var uzun süredir.. ve sen rallinin belki de sonları olabilecek bir noktada borsanın olağan akışına uygun olmayan enteresan bir kararı servis ediyorsun, borsa olağan akışı dışındaki bir hareket yapıyor.. buna neden oluyorsun.. olayın bu yönü önemli.. yoksa alım kararı alan bir çok diğer şirket olayı gayet güzel yönetmişler.. ama bbva tam bir piyasa bozucu hareket yapmış..
12,22 den geri alınacak hisseyi 12,35 den almanın ne manası var bunlardaki şeytanlık bitmez...
https://i.hizliresim.com/4msy7wf.jpg
garanti garanti almadan bu işe girmez bence.
muhtemelen alım fiyatının üstünde tutacak foncikler.
Tekraren söylüyorum,
misalen, diyelimkine andaval hissesi patronu, kandaval 5 liralık hissesine,
benim hissem 100 lira dedi.
ister alırım,
ister kalırım,
dedi.
sonra andaval hissesi tavanladı yukarı.
sonra patron dedi kine,
bu benim gönlümde 100 lira,
ama benim o kadar param yok.
alım iptal.
ne olacak?