Sayfa 720/1003 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,753 - 5,760 arası.

Konu: Viop XXXVI

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    evet daha izinleri bile alınmamış.. spk/bddk izin vermeyebilir.. süreyi uzatabilir.. banka fiyatı 12.20 üstünde kalıcı olabilir.. neticede hiç almadan da bu süreç sonlanabilir..
    dün haber tazeyken bunları yazmıştık. olanların açık bir manipülasyon olduğu açık

tersinden düşünelim..

* spk izin versin
    * izin verdiği noktada garan fiyatı 8 tl olsun

bu durumda bbva açıklamasına göre vazgeçme hakları filan olduğundan da bahsetmiş..eğer garan 8 tl olur ve kendisine gelen yatırımcıdan 12.20 den almazsa ??

bu açıkça manipülasyonun kanıtlanmış hali olur.. ama o noktaya kadar beklemesine gerek yok bence spk'nın.. dün 12.20 tl hedef fiyat göstererek borsadaki bir rallinin gidişatında belirleyici olmuştur, piyasa bozucu bir harekettir.. eğer büyük para kaybeden organize büyük yatırımcı/kurum/fon varsa bence bu işin peşini bırakmamalılar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Profilo için iflas kararı verilmiş der Hürriyet..

3. En çok alanlar
    UNLU sadece akbank alıyor 528 milyon TL
    Gedik sadece ykb alıyor 356 milyon TL
    ak ise dağınık

tabii bu işlerin bide vadeli tarafı var

4.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    çeyrek 1000 i geçti arkadaşlar..
    hesapta duran gramlar, fonlar filan fizikiye geçeyim dese bunun 5-10 katını görür aslında... her şeyin fiyatı; TL bazlı da demiyorum dolar bazında, bilmemkaç katına fırlamış demiriydi pamuğuydu uranyumuydu navlunuydu bitcoiniydi vs vs son 2 senede... dow dax vs vs her şey katlamış... ons altın hala 10 yıl önceki fiyatında..

bence şu an en ucuz şeylerden biri altın... TL her geçen çöp olduğu için pahalı geliyor; öyle bakınca TL bazında her şey pahalı zaten... her sene %30-40 enflasyon olursa para birimin de o kadar değer kaybeder, TUIK ne derse desin kimse takmıyor işte TUIK MUIK artık...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

piyasa bozucu kavramı anahtar.. borsa zaten gidiyor.. yatırımcıda genel kanaat zaten bankaların ucuz olduğu yönünde.. alımlar var uzun süredir.. ve sen rallinin belki de sonları olabilecek bir noktada borsanın olağan akışına uygun olmayan enteresan bir kararı servis ediyorsun, borsa olağan akışı dışındaki bir hareket yapıyor.. buna neden oluyorsun.. olayın bu yönü önemli.. yoksa alım kararı alan bir çok diğer şirket olayı gayet güzel yönetmişler.. ama bbva tam bir piyasa bozucu hareket yapmış..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. 12,22 den geri alınacak hisseyi 12,35 den almanın ne manası var bunlardaki şeytanlık bitmez...

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    12,22 den geri alınacak hisseyi 12,35 den almanın ne manası var bunlardaki şeytanlık bitmez...
    Bence bu durum
    piyasa için iyi bir şey
    o fiyata satmaya razı değiller demekki

8. garanti garanti almadan bu işe girmez bence.
    muhtemelen alım fiyatının üstünde tutacak foncikler.
    Tekraren söylüyorum,
    misalen, diyelimkine andaval hissesi patronu, kandaval 5 liralık hissesine,
    benim hissem 100 lira dedi.
    ister alırım,
    ister kalırım,
    dedi.
    sonra andaval hissesi tavanladı yukarı.
    sonra patron dedi kine,
    bu benim gönlümde 100 lira,
    ama benim o kadar param yok.
    alım iptal.
    ne olacak?