Bu saatte çay benim uykuyu alır götürür...:)
Ama uygun zamanlarda uğrarım. Söz. :)
Printable View
Bu saatte çay benim uykuyu alır götürür...:)
Ama uygun zamanlarda uğrarım. Söz. :)
Eyvallah :-)
Önümüzdeki haftadan itibaren dolarda 3.50 altında alıcı, 3.60 üstünde satıcıyım.
Dolarcı arkadaşlara söz 2017 Aralık ayından sonra topic açacağım. Bu son gönderim olsun. ALTIN başlığında buluşalım bir kaç ay içinde.
Russians Stunned As Chinese Leader Pushes Gold Backed Yuan
http://www.gold-eagle.com/russians-s...ld-backed-yuan
Abd Dışişleri Bakanı: Kuzey Irak Referandumunu Tanımıyoruz
-ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin anayasal dayanaktan yoksun ve tek taraflı
olarak yapıldığını belirttiği Kuzey Irak referandumunu tanımadığını açıkladı.
Referandumun uluslararası bir meşruiyeti olmadığını belirten Tillerson, yaptığı
yazılı açıklamada, 'ABD, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, pazartesi günü
yaptığı tek taraflı referandumu kabul etmiyor, oyların ve sonuçların meşruiyeti
yok. Birleşik, federal, demokratik ve müreffeh bir Irak'ı desteklemeye devam
edeceğiz" dedi. Washington, referandumu takiben Irak'ın komşuları da dahil olmak
üzere tüm tarafları soğukkanlı olmaya *ve güç kullanımından vazgeçmeye çağırdı.
herkes için hayırlısı olsun. bol kazançlar. yazmadan dışarıdan topici takip ederim. iyi hafta sonları. Eski bir forumdaş olarak niyetimi yazdım. Tutar tutmaz kısmet artık. Nasip neyse.
China NEEDS $13,000 GOLD PRICE To Implement Oil-For-Gold Contract
https://www.sgtreport.com/articles/2...-gold-contract
A. yakarlar çini
B. görece bol kaynakla daha kıt kaynağın takası olmaz.
C. sonsuz üretilebilen hizmet, sonlu metayla takas edilmez.
D. paranın metal cinsinden devaluasyonu kaçınılmazdır.
şuna
us ile savaşa girecez dollar bulmak zorlaşacak alternatiflerini arıyoruz desek..
accayip güzel olur :he:
bu haberi daha öncesinde gelen;
"Irak Savuma Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı sınır kapılarının Türkiye ve İran ile koordinasyonlu şekilde kontrol edileceğini belirtti."
haberi ile birlikte okumak gerek..
ABD çatışma riskinin yüksek olduğunu gördü ve aslında bu açıklamayı barzaniyi kollamak için yaptı.
Çatışma riski yükseldi ise doların yükselişi kaçınılmaz.
pazartesi 3.65 görülür diyorum..
E hiçbiri desem..:)
Başka açıdan, yani mevcut durum açısından bakmakta fayda var..
Düşünelim bakalım..
Şili'ye ihracaat yapıyorsunuz..ödemeyi neyle istersiniz..
a) altın
b) Zloty
c) TL ile
d) Yuan
e) Dolar
Uluslararası kredi kuruluşları size hangi parayla kredi açarlar..yada size hangi parayla borç verirler..
a) Zloty
b) TL ile
c) Euro
d) Dolar
e) Ruble
Şıklandırmadan soralım; başta Rusya, Çin ve pek çok ülke neden dolar rezervi tutarlar..hadi tutmayı geçtim neden dolar rezervlerini arttırmak isterler...
Ruble, Zloty hatta mesela bol bol TL rezervi yapsalar olmamı..:kahkah:
Neyse durum bu..beğensekte beğenmesekte..:cool:
sosyoloji/psikoloji kısmını anlamam
eski kölelik hizmetleri
ne zamanda paraya bağlanır
fiziki karşılık her zaman göçer
4 milyar erkek her ay/ömür boyu berbere gitsin
berberlere ödenen altın bazlı para metriği ne olacak görelim :kahkah:
mikro gram altın rejimine bile geçeriz :kahkah:
benjamini çıkarıp
bir yüzüne uçak gemisi koysalar
karşılık kısmını daha iyi anlar insanlar diye bir düşüncem var. :he:
Yıl sonunu, sanki şirketlerin borçları için genel bir vade gibi ifade etmişsiniz.
Ya da ben öyle anladım.
Myhasebesel açıdan dönem sonlarında döviz cinsinden borç alacak cari MB kuruyla değerlenir o kadar. Tabi değerlemenin kar zararı ilgilendiren kısım da netice hesaplarına atılır.
Fiziksel ya da hesapsal bir döviz almak (salt bu nedenle) söz konusu değil.
Beni yanlış anlamadınız umarım.
Ben sadece artık yazdıklarınızın bu başlıkla ilgisinin olmadığını, bir başka başlık konusu olabileceğini söyledim.
"Zırnık Dolar tutmam altın alacağım" diyen birinin bu başlıkta yazması sanırım size de uygun gelmez.
Başlığa uygun yazılarınızı bekleriz...
Her zaman.
Bunlardan Yunanistan'ın kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin altında olduğundan tahvil alınması yerine AB direk yardım etti..benim hatırladığım en son 3. kurtarma oldu..4-5 incinin devamı gelecek gibi..yani kısaca AB yardım etmese idi, iflas kaçınılmazdı..
İspanya, İtalya belkide ardından Fransa, IMF'in kurtaramayacağı kadar büyük ülkeler..neyseki durumları en azından Yunanistan kadar olmadığından tahvil alımları ile kurtarılma durumuna geldiler..yoksa örneğin İspanya 16 sene emlak balonu yaşamış..şimdi olduda bitti maşallah kurtuldu denilebilir mi?..geçenlerde bir bankası Banco Popular 1 Euro'ya Santander'e devredildi..hepsi bu kadar mı?..:)
İtalya'nın bilinen kötü kredileri 400 milyar Euro'ya yakın, borcun GDP'ye oranı ise %133..artmaya devam ediyor..
Kısaca benim anladığım Avrupa'da bankacılık söktörünün sorunları bitmedi..
Örneğin kurtuldu, artık büyüyor denilen Portekizin durumu:
Son kısmını özellikle koyuladım..güneşli günlerde her şey ''lay lay lom'' olabilir..Alıntı:
Portuguese biggest banks try new approach to tackle 25bn Euro in bad loans
Financial Times
The three banks account for most of an estimated 25bn Euro to 30bn Euro of bad debt in the Portuguese banking system, about 15 per cent of total credit portfolios. Problem loans expanded rapidly during a deep recession triggered by the eurozone debt crisis.
Ancak önemli olan havalar kapandığında ne olur, önemli olan bu..
Demiştin ya ortalıkta trilyon dolarlar dolaşıyor..doğrudur..
O yüzden kimler şımardı..kimler ne oldum delisi oldu, şimdilik belli değil..:)
Bilinmeyen sulardayız..bu seferki gerçekten çok farklı..:oleyo::oleyo::oleyo:
Küçük şirketler alabilirler tabi , tabi daha evvelden forward kur üzerinden fixlemedi ise.
Yoksa bankalar gibi büyük şirketler borçları için gidip de piyasadan alıp da sıfırlamıyor.
Borcu borçla çeviriyorlar.
Faizlerin düştüğü ortamlarda bu hem kolay hemde karlı oluyor yükseldiği ortamlarda ise zarar yazmaya borçlarını şişirmeye başlıyorlar..
Ama misal libor 2+ ile dolar faizi bulurken 15 e fırlamıyor bu faiz..3 3.5 max oluyordur..
Daha evvel yazdım ülke risk primi CDS ler önemli..
300 lerden 180 lere düştü..
http://www.bloomberght.com/cds/turkiye-cds
Bir kaç gün evvel 150 civarlarında idi.
Borçlanırken bilanço veyahut muhasebe oranları mühimdir.
Varlıklar/borç gibisinden..
Üni de gördük idi valla bu oranları falanda unuttum gitti..asit masit bişi bişi ler vardı..
BORA ağabey in uzmanlık alanları.
enki
şöyle düşün
o saydığımız ülkeler AB ye üye olmasalardu bunlar zaten başlarına gelmez di..
Yani AB borç krizi aslında gelişmişliş üretim tüketim ve sosyal olarak çok farklı milletlerin bir araya gelmesinden kaynaklanmış bir kriz..
Dikkat edilirse borç krizinde olan ülkeler genelde bizim gibi siesta ülkeleri..:oleyo:
enki italyan bankaları için sorunlu krediler şunlar bunlar deniyor ama 70 80 milyarlık tahvil alımından bahsediyoruz aylık..
Çıkarır öderler..Sorun olmaz diye düşünüyorum..
Hee tabi daha da şişecek rakamlar daaa..
Evet sonu iyiye gitmiyor bu işin bak ona katılıyorum ama bu son ne zaman olacak
2 hafta sonra ?
2 ay
5 sene..?
Malum ya baskın ya da zamanında Reislik Seçimi Var,
http://i.internethaber.com/images/ne...84.jpg?v=99999
Bu nedenle Tayyip Beyin duruma el koyup sözde vergi reformunda bazı tıraşlamlar yapacağı ,vergisel zamları yarı yarıya düşürerek millete ölümü gösterip sıtmaya razı edeceği (yadakötü polis iyi polis olayı..) faiz stopajlarında birer puan artırımlar yapılacağı , İstanbul Borsasındaki enstrumanlardan şirketçe alınan paylara ekstra % 25 hazine katkısı alınacağı kulislerde konuşulduğu idda ediliyor .
Esasen Sn. EKaya'nın dediği gibi yukarıdaki tesbitler işin sosyolojik veya psikolojik kısmı değil..
Uluslararası sistemde ödemeler neyle yapılıyor..büyük oranda dolarla..
Dünyada borçlanmalar neyle yapılıyor..büyük oranda dolarla..
Parası ''hard currency'' olmayan ülkelerin dolar rezervlerini düşününce, başta Rusya ve Çin..yok Rusya Türkiye'den domates alırken TL kullandı..yok Çin, Rusya ile doğal gaz anlaşmasını Ruble üzerinden yaptı..pek bir anlamı kalmıyor..
Dolayısıyla onyıllar sonra dolar ne olur bilemem..ancak şu sıralar durum bu..:)
Şimdi öyle yada böyle bu ülkelerin durumu bu..onların sıkıntıları bir sürü AB bankasını etkileyecek durumda esasen..örneğin İtalya bankaları yüzünden Fransa bankalarıda potaya giriyor..ECB tahvil alımı sayesinde batmaktan kurtulan pek çok İtalyan şirketi var ayrıca..Avusturya Macaristan vb. doğu AB'nin'de durumu pek iyi değil gibi..ancak dediğim gibi bu tür durumlar kapalı havalarda ortaya çıkacak..
Evet zaman konusunda haklısın..bu iş çokta uzayabilir..şimdiden kestirmek mümkün değil..ancak işin içinde ''yandım Allah'' çekmekte var..:)..tedbirli olunmalı..
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz...
Çünkü...
TL deki riskler oldukça fazla. TCMB elindeki cephaneyi çok tüketti..
Şöyle ki;
TL cephesi...
- Zorunlu karşılıklara faiz vereceğim dedi... (USD 2-3 krş aşağıya gelmişti.)
- Zorunlu karşılıkların oranını indiriyorum dedi.. (USD 2-3 krş aşağıya gelmişti.)
- 2014 yılı Ocak ayında faizleri 500 baz direkt artırdı. Bir daha indiremedi...
- 2017 yılı içerisinde 3,94 TL olan kuru baskılayabilmek için örtülü 300 baz daha artırdı...
- 2017 yılı ikini yarısından sonra bankalar temerrüde düşmesin diye GLP sini %12 ye kadar yükseltti..
- 2017 yılında önümüzdeki virajı alabilmek için frene basmamız; durum değerlendirmesi yapmamız gerekirken; bilakis gaz açtık, hızlandık, büyüdük..
- 2017 yılında Kamu Maliyesinde ki disiplini bozduk. Önceleri bütçe 10 milyar TL ye kadar fazla verirken; şimdi bu sene 60,000,000,000 TL önümüzdeki yıl ise onca vergi artışına karşı 90,000,000,000 TL açık hesaplanıyor. (Yani; 2017 yılı bütçe açığı 17 milyar usd, 2018 yılı ise 25 milyar usd)
-Kredi derecelendirme kuruluşları bizlere YATIRIM YAPILABİLİR notunu sadece Kamu Maliyemiz de ki Bütçe disiplinine bağlı kaldığımız için verdiler. Yani bundan sonra rating şirketlerinden yatırım yapılabilir notu almamız MÜMKÜN DEĞİLDİR..
-Hükümetimiz kendi rating şirketini kuracakmış.. Uluslararası piyasalarda çözüm olur mu? Sizin takdiriniz...
-KGF ile 70 milyar usd verildi, iç borç 110 milyar usd, dış borç 300 milyar usd.. Yıllık 40 milyar usd cari açık...
- Elde NET 17 milyar usd para....
-Tüm bu açıkları ödemek, öderken bütçe açığını kapatabilmek öyle MTV ile olacak iş değildir...
-Irak, almanya, hollanda, fransa,ab ile kavga daralan ihracaat artan ithalat oranına evrilecektir...
Ben mühendisim ama burayı okuyan maliyeciler yazsın bu denli açığı ne kapatır...
Ben yazayım... Çare;
Ya %50 gelir vergisi artışı yada PARA BASMAK...
2018 de şiraze kayar, nereye saplanır bilmem...
USD cephesine gelince...
-İşsizlik rekor düzey dipte...
-Yıllık büyüme %3,0 dan %3,1 olarak artırıldı... (Ve bunlar 350 milyon nüfusu olan GELİŞMİŞ bir EKONOMİ)
- iki yıllık tahviller %2,3 de iken politika faizi daha %1,00-1,25 bandında.. Daha yolu çok... Parti yeni başlıyor usd da...
-Ekonomi oldukça hızlı faiz artışlarına ise daha yeni başlandı önümüzde en az 4 faiz artışı var...
-Her 0,25 puan faiz artışı dünya likitidesinde yaklaşık 250 milyar usd ın ABD ye dönmesi demektir...
-Bu ay 10 milyar usd ile usd likitidesi fed tarafından emilerek 4 yıl içinde aylık 50 milyar usd a kadar çıkacak. 4 trilyon usd olan bilanço en az 3 triyon usd a 4 yıl içinde indirilecek...
Ayrıca, 2018 yılı ise TÜRKİYE için seçim yılı... Yani siyasiler örtülü ödenekten, kamu maliyesinden, ordan burdan daha fazla para yani TL harcayacak...
Bu bilgiler ışığında
hala
USD 3,10 TL ye oradan 2,60 TL ye oradan 2,00 TL ye FULL usd a geçerim mi diyorsunuz?
Ya da,
Biz nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz deyip daha rasyonel olmayamı çalışıyorsunuz...
Unutmayın para bizler gibi duygusal değildir; rasyoneldir...
O sebeple
"DOLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ"
https://www.facebook.com/karikateist...4850695945407/
Akademisyen gözü ile durum...
.............
Hala aynı terane...
Altın al kardeşim...Hatta evini altınla doldur...
Hayırlı uğurlu olsun...:)
da...
Bak yukarıda daha dün ne yazmıştın..
"Dolarcı arkadaşlara söz 2017 Aralık ayından sonra topic açacağım. Bu son gönderim olsun. ALTIN başlığında buluşalım bir kaç ay içinde. "
Hani bir deyiş vardır halkımıza ait:
"Tavuk dötü tövbe tutmaz"...
Sana uygun değil tabi ama bana onu hatırlatıyor davranışın...
Bu başlığa uygun yazılarınla gel kardeşim.
Yoksa sözünü tut...Diyeceğim.
Son defa...
Avrupa ile ilgili yazdıklarımıza ilave edelim..
Gerilerde kalmış, aşağıda IMF'in Temmuz sonu İtalya ile ilgili yayınladığı rapor var:
http://www.imf.org/en/Publications/C...xecutive-45139[/QUOTE]Alıntı:
Summary: The economy continues to recover, unemployment and nonperforming loans have declined somewhat from their crisis peaks, and public debt appears to be stabilizing. Growth remains moderate, however, despite exceptional monetary accommodation and fiscal easing, and Italy continues to underperform its euro area peers, owing to persistent structural weaknesses, imbalances, and financial fragilities. Thin policy buffers leave the economy exposed, including to the start of withdrawal of monetary accommodation. Meanwhile, real disposable incomes per capita have fallen below pre-euro accession levels and the distribution of the burden of adjustment has been uneven, potentially contributing to public discontent.
Ne diyor, kibarca ve kısaca teşvikleri çekmeyin diyor..Sn. Selka sizin dolar tahmininizi sanırım bir tek bu kısım zorlar..AB teşvikleri çekmezse..selamlar..
Maşallah AB ekonomiside kıpır kıpır..enflasyon almış başını gidiyor..:kahkah:
ABD'ninde iyi durumda olduğunu düşünmüyorum ama EURO spekülasyonu tam gaz devam ediyor..
Acaba diyorum..dolar güçlendikçe, mesela 1usd=1euro olduğunda bir şeyler mi kırılıp dökülecek..
Malum FED öyle böyle geri saracak..Aralık faiz arttırma ihtimalide fazla:
http://www.cmegroup.com/trading/inte...-to-fomc.html/
ve birde, olur olmaz..beklenti olarak vergi kanunu var..
koca koca adamlar birbirine havuç sallıyor
devlet düzeyinde
kim daha artistik yapacak :oleyo:
http://666kb.com/i/dn4ql74zebxy4u5u2.gif
“Güvenliğimiz İçin Gereken Adımları, Tehditlerin Kaynağında Atacağız” https://t.co/90Ne4736HB https://t.co/wSeN8JNmZq
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Erzurum için kutlu bir gün. Avrupanın en büyük avm si açıldı. Ne üretim ne istihdam olur. E tabi buda kalkınmanın önceliği:)
Bazı forumdaşlara saçma sapan gelebilir. Bazılarına ise ilginç gelebilir. Şahsen bana da saçma sapan geliyor ama gene de paylaşayım dedim.
Ablam, astronomi de neredeyse uzman. Çok uzun yıllar England da yaşadı , bu konu ile ilgili çok saygın uluslararası eğitimler de aldığını biliyorum. O söyledi. 15 mayıs 2018 de Uranüs Boğa burcuna giriyormuş. 7 sene sürecekmiş Uranüs'ün Boğa burcunda kalması. Şöyle yorumluyor kendisi ve uluslararası astronomi camiası. Boğa para'yı temsil ediyormuş , 2.evmiymiş neymiş , öyle bir şeyler söyledi. Bildiğin çok büyük para sahiplerinin yer değiştireceğine işaret ediyormuş bu durum. Para sahipleri olarak , ister devletleri , ister yurt içinde veya yurt dışındaki en zenginleri düşünebilirsin dedi.
Daha önceden de bu Uranüs 2011 - 2018'in 15 Mayıs arası ki halen sürüyor Koç burcundaymış. Koç da politikacılar , diktatörleri temsil eder dedi. Arap baharının , Saddam , Kaddafi nin bu periyotta ayvayı yemesini , gene bu astronomik olaya bağlıyor.
https://invst.ly/5az01
YTD...
EM borç balonu..işin ilginç yanı EM'ler artık yalnız değil..:kahkah:
Bu sefer gerçekten çok farklı..:)
http://fs5.directupload.net/images/171001/smacaim7.png
Acaba diyorum dolar değersiz kalmalı mı?..Euro güçlü tabiki..:)
Bence degerli bir bilgi .Ablaniz daha onceki son 5 gerceklesmeyi soyleyebilirse Tarihsel ve istatistik olarak bakabiliriz.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Astroloji bilmeye bence lüzum yoktur... Geçmiş 7 yıl gelişmekte olan ekonomiler ucuz yabancı para maliyeti, yapılan finansal genişlemeler ile parti yaptılar...
Şimdi parti bitti... Paranın maliyeti artacak ve ait oldukları yerlere yani basıldıkları yere dönecekler...
Bu ucuz finansman dönemini saçma sapan işlerle geçirmeyen gelişmekte olan ekonomilerde büyüme olmayacak ama daralmada olmayacak...
Ama bu ucuz finansman dönemini (2008-2013) saçma sapan işlerle geçiren gelişmekte olan ekonomilerde daralma yaşanacak.. Büyümekte ısrar etmek ise kriz demektir...
Sade sığ bir şekilde anlatmak istediğim şudur...
Lokomotifin makinisti hız kesmek frene basmak üzere iken; vagonların hızlı gitme isteği nafiledir...
Israr raydan ve yoldan çıkmaktır...
Sonuçları;
VAHİMDİR....
Jupitere, oradan Mars a oradan da Venüs bakıp nerden girip nereden çıktıklarına bunlar için İngiltereden ABD den MIT ten Master Degree yada Ph.D ye filan gerek yoktur...
Ortalama bir zeka, hıgh school educatıon enough.. :)