Temettü verme durumu olur mu?
Printable View
Geçen sene genel kurul Mayıs sonu yapılmış. 27 Mayıs di yanlış hatirlamiyorsam. Normalde genel kurul için en geç ne kadar süre önce haber vermesi gerekiyor bilmiyorum ama...
Geçen sene 2 Nisan’da genel kurul için kap gelmiş. Muhtemelen haftaya belli olur.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/923005
Deva genel kurulda bir arkadaş küçük yatırımcı adına çok güzel konuşmuş. Keşke bizim genel kurulda da biri bu şekilde farkındalık yaratsa.
Deva’nın yatırımcı ilişkileri için genellikle şirket sırrı ifadesini kullandığı ve imtiyazlı paylarda temettü ayrımı olduğu biliniyor. Bizim yatırımcı ilişkilerinin nasıl olduğunu pek bilmiyorum ama en azından yazılı yatırımcı sunumu var. Bizde olması gerekenler ya hisse geri alımı yapılması ya temettü ödenmesi. (Benim tercihim hisse geri alımı olurdu 45 milyon lotu 5 ortalama ile alacağım dese 225 milyon TL eder ve sene sonu 8-10 TL’lik defter değerine göre çok ucuza almış olur. Bir önceki geri alımdan alınan lotları da karlı bir şekilde sattılar diye biliyorum.) Bir de analist sunumu falan yapsalar on numara olur da bunu her şirket yapmıyor nedense. Bist 100’e girmemiz şerefine bir analist sunumu patlatsalar, aracı kurumlar da eşek değil ya bu temel verilerle onlar da yüksek hedef fiyatla al önerisi vermek zorunda kalırlar.
İndes de benzer bir olay yaşattı yatırımcılarına. Yatırımcısına 48 kuruş , imtiyazlı paylara 9,5 TL. Hisse bu karar sonrasinda aşağı doğru tepki verdi. Fiyatın buralar da olması güzel bir temettü veya geri alım kararı beklentisi oluşturmuyor benim için. Öyle bir karar alacak olsalardı az yada çok fiyata yansıtırlar di bence. Orta uzun vade herkes kazanır az yada çok. Ama malesef her türlü ..neligi yapacaklarıni düşünüyorum. Nedeni ise şu an ki fiyatı ve geçmiş yıl performanslari..
Teşekkürler hocam, bilgilendirme icinSM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Galiba yine Çin kaynaklı (bir tweette görmüştüm ama şimdi bulamadım), küçük düzeltme var. Geçtiğimiz yılda daha belirgin olmak üzere son üç yılda da benzer bir durum varmış.
https://twitter.com/ed_fin/status/15...m5l6CrBdeULiZw