Originally Posted by
Burutay
Bak böyle masumane bir şekilde içini dökünce ne kadar iyi oldu. Hemen hepimiz , empati yaptık, senin içinde bulunduğun haleti ruhiyeyi anladık ve hatta fazlasıyla üzüldük.
Bak sevgili kardeşim, ben sana ne umut verebilir ne de bir hisse hakkında al-sat-tut-yakala-bırak-aportta bekle vb şeklinde yatırım tavsiyesinde bulunabilirim.
Ancak ben kendi hesabıma ne yapacağımı ve neye karar verdiğimi sana söyleyebilirim.
Madem, hem Varlık Fonu yöneticileri hem de TurkCell'in analistlere fısıldayan Genel Müdürü ,Superonline'ı 2021 yılında halka arz edeceklerini ve daha sonra da satılabilir ne kadar olgunlaşmış uygulama varsa (PayCell, Bip, Fizy vb) satmaya ve nakde çevirmeye kararlı olduklarını fısıldayıp duruyorlar, (ki muhtemelen bu nakdi kar payı olarak dağıtma amacı var)
Madem bu şirketin yönetimi daha önce tam olarak Varlık Fonu'nun elinde değildi ve yönetimin kamuya devri (ana sözleşmede değişiklik yapılarak imtiyazlı hisseler ihdas edilmesi ve yönetimin tamamen Varlık Fonu ve Kamunun eline geçmesi) şu son 4 ay içerisinde gerçekleşti ve hatta ancak yakın zamanda gerçekleşen yönetim kurulu üye atamalarından sonra Varlık Fonu gerçek anlamda şirketle ilgili her tür tasarrufu tek başına yapabilir bir hale geldi,
O halde, ben de Varlık Fonu'nun TurkCell'le ilgili olarak kamuoyuna deklare ettiği bu vaatleri yerine getirip getirmeyeceğini görmek için, onlara bir kredi açar yani belli bir süre verir ve bu süre zarfında oluşabilecek kafa karıştırıcı fiyat hareketlerinden etkilenmem. Baktım o sürenin sonunda hiç bir gelişme olmuyor, gözünün yaşına bakmadan hisseyi satar ve şansımı bir başka hisse ya da hisselerde denerim. (Süreyi sorma çünkü o tamamen benim ne zaman taşacağı belli olmayan sabrımla ilgili )
Ama sen ne yaparsın, artık bir türlü gelmeyen Godot'u bekler gibi bir baskın erken seçim yapılmasını mı beklersin yoksa başka bir şey mi yaparsın bilemem . Malum "umut fakirin ekmeği ye oğlum Mehmet ye " diye son derece veciz bir sözümüz vardır.
Kişisel kanaat ve değerlendirmelerden ibaret olup zinhar yatırım tavsiyesi değildir.