YKB nin performansı benim beklediğim gibi olmadı ama yine de fena değil....Bilançoya göre performasının daha iyi olmasını beklerdim...Bakalım ne olacak....
Printable View
YKB nin performansı benim beklediğim gibi olmadı ama yine de fena değil....Bilançoya göre performasının daha iyi olmasını beklerdim...Bakalım ne olacak....
Yerliler bankalarda dile kolay 8 senedir dayak yiyor. Öğrenilmiş çaresizlik oluştu. Bankalar kalkıp gittiği zaman çoğu yerli arkadan bakacak.
Borsa ile yeni tanısan yüz binler var, bunlar ise banka hisselerinin adını bile bilmiyor kalkıp giderse bunlar kısmen eşlik edebilir diye düşünüyorum.
Naci agbal olayı olmamış olsa aslında beklentim böyle idi ama ne yapalım nasip beklemeye devam.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın için asıl soru şu: Dolar düşmeye devam edecek mi?
Dolar düşmeye devam ederse IMKB100 1470 üstüne atar ve hızlı çıkar...
Bugün zaten 1470 üstü tekrar yoklandı. Teknik olarak çıkma ihtimali daha güçlü...
Not: 1470 yerine yanlışlıkla 1570 yazmışım. Düzelttim...
IMF'den gelen paranın Doları düşürmek için kullanılacağını pek sanmıyorum. Öylesi gerçekten büyük bir hata olur. Bence ihracattan ve turizmden gelen paranın etkisi beklenecek...
Uzakdoğu limanlarında çok büyük sorunlar var. Navlun ücretleri %300'den fazla artmış durumda ve bunun 2022'nin ilk çeyreğine kadar dengelenmesi veya gevşemesi olası görülmüyor. Mal tedariki daha yakın ülkelere yöneliyor. Bu da bizim ihracat rakamlarımıza güçlü bir şekilde yansıyacak. Faiz konusunda bir saçmalık yaşamazsak Dolar'da gevşeme kendiliğinden gelecek tüm bunların ışığında...
Böyle bir şans oluştu. İhracat yüksek seyretmeye devam edecek. Fakat dış turizm (yabancı gelişi) istenildiği gibi değil sanırım. Döviz konusunda Berat Albayrak döneminden beri edindiğim izlenim, dövizin düşmesinin istedikleri bir şey olmadığı. Naci Ağbal döneminde dolar 6,90 'lara gelmişti, bir değişim yaptılar durum değişti. gerçi merkez bankası döviz alımları ile bu durumu ayarlayabilirdi ama sebebi tam bilinmez merkez Bankası başkanını değiştirdiler.Başka sebeplerde vardı anlaşılan. Sonuçta dövizin çok düşmesine izin vermeyecekler diye düşünüyorum.
Dövizin düşmesini/parasının değer kazanmasını dünyada isteyen pek ülke yoktur. Dediğiniz gibi bir politika izlenmiş olması bu bakımdan normal ama son bir iki yıldır yüksek kur enflasyona çok fazla baskı yapıyor. Dünyadaki hammadde fiyat artışları ile bir araya gelince enflasyonu dizginlemenin tek yolu kuru aşağı çekmekten geçiyor. Turizm gelirleri biraz da olsun ihracata destek verebilirse daha dengeli bir kur görebiliriz belki...
Valla böyle şeyleri bilmek imkansız. Dün ben yarısını 2.55'den sattım stok affında kullanmak için. Son gün 31 Ağustos idi. Bu sabah baktım bir ay ertelenmiş. Hemen 2.53'den geri aldım... :)
Günlük çıktısına, indisine bakmıyorum ben. Hareket ben tutarken başlayacak mı diye merak ediyorum...
Hayırlısı olsun...
Bu arada altına YTD felan yazmanıza gerek yok aslında çünkü buradaki hiçbir yazı yatırım tavsiyesi olamaz. Yatırım tavsiyesi verebilmek için gerekli sertifikalara ve uzmanlığa sahip olmanız lazım. Onu da yazarken belirtmeniz lazım ki yatırım tavsiyesi olsun.
Tabii aslında yatırım uzmanının burada tavsiye vermesi de suç teşkil eder çünkü yatırım tavsiyesini ancak çalıştığı yetkili kurumun şemsiyesi altında verebilirler...
Kısaca YTD yazılmasının pratik bir anlamı veya faydası yok... :)
Haftaya bir aksilik olmaz ise 2.6 da geçeriz diye umut ediyorum....9 aylık daha güzel gelecek beklentisi satın alınırsa güzel şeyler olacaktır
Taşınan Açıklar
https://megaimg.net/i/i/JwWreg.png
Bu gün güzel kapanış yapmış...9 aylıkta iyi gelirse yılsonu güzel kapanış olur....
Sabırla beklemeye devam....
Bol kazançlar üstadım. Aylık Kapanış güzel oldu darısı bu hafta kapanışa.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşınan Açıklar,
https://megaimg.net/i/i/qNLAxg.png
Bu rakamların hiçbir faydası yok. Açık pozisyon oranları %1 bile değil. Fiyatlara etki etmesi imkansız...
Fiili dolaşım şuan %30 yazıyor, 1-2 sene öncesinde %20 diye hatırlıyorum, yanılıyormuyum
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankaların
- 2019 yılında dağıtacakları temettü (yani 2018 yılı karından dağıtılacak temettü) döviz krizi bahane edilerek yasaklandı.
- 2020 yılında dağıtacakları temettü (yani 2019 yılı karından dağıtılacak temettü) koronavirüs bahane edilerek yasaklandı.
- 2021 yılında dağıtacakları temettü (yani 2020 yılı karından dağıtılacak temettü) ise %10 ile sınırlandırılarak yasaklandı.
Bankacılık sektörü dışında tüm sektörler, şirketler, holdingler bu yıl hiçbir kısıtlama olmadan rahatça temettü dağıtabiliyorken banka yatırımcılarına yapılan bu negatif ayrımcılıktan dolayı hisse değerlemeleri çöp seviyelere düştü.
Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorsanız başta Türkiye Bankalar Birliği (tbb@tbb.org.tr) olmak üzere hissesini taşıdığınız banka yöneticilerine ve KAP'ta yer alan "bağlantı kurulacak yetkililer"e bu konuyu email yolu veya telefon yolu ile bildirin lütfen.
Banka hissesi taşımak suç olmamalı.
Banka hissesi alanlar, bankalara yatırım yapanlar adeta suçlu gibi cezalandırılıyor.
- 2019 yılında dağıtılması gereken temettü (yani 2018 yılı karı) rahip brunson/döviz krizi bahane edilerek yasaklandı.
- 2020 yılında dağıtılması gereken temettü (yani 2019 yılı karı) koronavirüs bahane edilerek yasaklandı.
- 2021 yılında dağıtılması gereken temettü (yani 2020 yılı karı) ise %10 ile sınırlandırıldı.
Bankacılık sektörü dışında tüm sektörler, şirketler, holdingler bu yıl hiçbir kısıtlama olmadan rahatça temettü dağıtabiliyorken banka yatırımcılarına yapılan bu negatif ayrımcılıktan dolayı banka hisse değerlemeleri çöp seviyelere düştü. Hatta özel bankalar çöp seviyedeyken, devlet bankaları çöp seviyenin bile altına düştü.
Bunun haksızlık olduğunu düşünüyorsanız başta Türkiye Bankalar Birliği (tbb@tbb.org.tr) olmak üzere hissesini taşıdığınız banka yöneticilerine ve KAP'ta yer alan "bağlantı kurulacak yetkililer"e bu konuyu email yolu veya telefon yolu ile lüften bildirin.
Ayrıca, aktif kalitesi/takipteki alacaklar bahane edilerek sürekli piyasaya "bankalardan uzak durun" mesajı verilirken, bankalar tarihi rekor karlar açıklayıp, astronomik vergiler ödüyorlar. Batık alacakları bahsedildiği kadar yüsekse niye bankalar astronomik vergiler ödüyor?
Banka hissesi taşımak suç olmamalı.
Devlet bunları bankaları zor duruma düşürmek için değil sermayelerini güçlendirmek/korumak için yapmış gibi görünüyor. Ayrıca pandemi sırasında hem Amerika'da hem de Avrupa'da bankaların temettü vermeleri yasaklandı. Avrupalı bankaların da 2020 kar paylarını %15 ile sınırlandırılmasını istedi Avrupa Merkez Bankası...
Bunların ışığında devleti devlete şikayet etmenin pek bir mantığı yok gibi geliyor bana...
İlk yarım saatteki zıplamayı açıklayabilecek bir teorisi olan var mı? :whistling:
Bir defa daha binmek kısmet olsa keşke.
Dıgıdık dıgıdık gideriz.
Bu gün tahtanın kapanışı hiç hoşuma gitmedi...Aslında ekran karşısında olsam dün malları verirdim....Neyse kısmet artık 9 aylık beklenti oluştuğunda malları veririm...
Ne güzel tıngır mıngır çıkıyoruz...
https://www.tradingview.com/x/U7OdZgdJ/
Arkamızı kollayan birilerinin olduğunu bilmek güzel... :)
3 günde isbank 44 milyon lot almış.
Boşamı aldı goreceğiz.
Ya almasaydi? Aldigi boyleyse!https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a5d8b01884.jpg
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi