3 Yıl sonra emekli maaşları ödenemeyecekmiş. iflas.
Benim emekli maaşım 1700 TL.
3 yıl sonrası için alır almaz, hemen koşup DOLARA ceviriyorum. :drunk:
Printable View
Meanwhile, the possibility of a “showdown” in South Africa between President Jacob Zuma and his opponents has prompted the bank to short the rand versus Turkey’s lira.
https://www.bloomberg.com/news/artic...y-end-in-tears
sosyal sigorta çöker ise battıgımızın resmiyetidir. Sosyal sigorta işleyiş amacı kar etmek degildir. Lakin her şeyden para aldıkları için emeklilerinde maaşlarından kesildigi için emekli para vermedigini sanıyor gayet mesutlar. SS gayet iyi kar etmekte çalışmayan tüm gençleri gs sigortası adı altında borçlandırdılar. Bireysel borclandırıyorsun ama gelır hesaplayınca ailedeki herkezi hesaba katıyorsun. Saçmalıgın daniskası. Amerikada aynı sistemi uygulamaya calıstılar meclisten döndü. Bizimkiler amerika bile beceremedi biz becerdik diye övünç duygusu var :D .. Tövbe tövbe...
Bir ulkeyi batırma politikası ıcınde önce metropolleşme sonrasında sosyal kurumun çökmesi gelir. çökünce bakalım ne olacak . Kahramanlıgımızla övünen bu milletin sakarya savaşında %20 si asker kaçagı şimdi bunların torunları ile uğraşıyoruz. Tipleri hep aynı bunların buda aynı soydan geldikleri tezimi dogrular sanırım
Julia ne olacak bu doların hali yaw..crash ciler de kalmayınca ortalıkda işin tadı tuzu iyicene kaçtı
Ne diyyyyooonnn bu işlere..
Yüklü mal varsa sende götürmezler bak..:oleyo:
hmmm..
Var bi zamazingo belli..eurusd düşüşüne rağmen bu satış..
EMEKLİLİK SİSTEMİ SİFON GİBİ ÇALIŞIR. (pardon çalışmaz)
https://i.hizliresim.com/DPLWko.jpg
Devlet kar etmez...
İnanmak iyi şeydir...
Tüm kainatı düşün.
İşin bu olsun...
Sonra dünyayı düşün. (Biraz zor oplacak ama olsun düşün işte)
Bu dünyada Julia Luthor'u ve onun hayat gailesini düşün...
Bunu da Allahın işi olarak görmek ne kadar rahatlatıcı olmalı.
Neyse.
Boşver beni.
Devam şükre...:)
Rahatlatır.
"Emeklilik Yaşının İleri Çekilmesi" başlıklı forum konusu açılmıştır.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=6651
Ağabey geçen bir yakınımı kaybettim. Birkaç gün önce de birkaç çomar atmadıkları iftirayı bırakmadı.Laf taşıma vesaire 1 demişsem 10 gitmiş. O gün yakınımı ziyarete gidecektim, o kadar sinirimi bozdular ki o gün uyumadım bile. Sonra da gidemedim hastaydı, sabahtan haberi geldi vefat etmiş. Bu insanlarla baş olmaz.Güya bu arkadaşlar benden 10 kat daha müslüman, hatta bana sen müslüman değilsin bile dediler ya Allah'a havale etmek lazım. Yani ne dersen de bu arkadaşlara hatta insanlara hiç yanaşmamak lazım.
Evet bende katılıyorum. Maaşlardan sigorta prim muhabbeti kesilmemeli vatandasın kendi idaresine bırakılmalı. devlet bunu almamalı maaşa ilave edilerek çalısana vermeli bir birikim yaparak kendisinin olmasada en azından çoçukları için güven saglayan bir yatırım yapabilir. özel hastaneler kaldırılmalı devlet hastaneleri özel hastane sistemi gibi çalışmalı geliri böyle elde etmeli. düzeltilmesi gereken çok sey var sistem olarak . Şu ülkede sosyal demokrat zihniyetınde olan dogru düzgün bir parti kurulamadı iktidarada gelemedi.
Zekat ve fitrelerde varlık fonuna dahil olacakmı sizce parasızlık her seyi yaptırır. Bir fon olustururlar yardımlaşma fonu diye parayı toplarlar sonra yuzde 50 sini bütceye baglarlar.
dolar cikar bist cikardi, dolar duser bist duser mi?
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Seçimler ve referandum öncesi tüm platformlarda adeta slogan bombardımanı yapan TROLLER şimdi cezalandırılacakmış. Ne garip dünya... İşin bitti , kullan at. Oysa O troller her türlü hakarete rağmen can hıraş amaçları uğruna , kendilerine tek merkezden gönderilen mesajları tüm dijital ortama yayıyorlardı.
Dövizin yükseltilmesi de bence bir politika idi. İnsanlar '' eyvah, iktidar tek başına bile ekonomiyi düzeltmekte zorlanıyor, tüm düşmanlar dört koldan saldırıyor, bir de koalisyon gelirse vah halimize '' dediler. Algı oturtuldu. Şimdi tek elden yönetim başladı ve gördünüz mü döviz nasıl geriletildi. Borsamız rekorlarda vs. Bu mantıkla dolar göstermelikte olsa 3,4750 lere getirilir ve dört bir yandan bunun sloganı atılır. Sonra zaten yeni düşmanlar çıkar ve böyle gider..... Garip ama kafama böyle fikirler takıldı.
AHMET BÜYÜKDUMAN*@AhmetBuyukduman :
5 saat önce
Uzun dönemde kiralarla konut fiyaları ilişkisi çok kuvvetli.
Son 1 yılda İstanbul'da Merkez Bnk konut fiyat endeksi %12 artış gösterirken bizim hazırladığımız kira endeksi ise ekside.
Kiralar düşüyor.
Kiralardaki düşüş kalıcı olursa fiyat artış trendi tersine dönebilir.
https://i.hizliresim.com/5gAvp5.jpg
RSI desteği kırıldı 3.55 kalıcı kırılırsa düşüş sertleşebilir. ters bayrak formasyonu var.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...80750c67e8.jpg
Bu daha belirgin.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a2cd40120.jpg
3,5340 TL yüksek dirençtir. Kırarsa 3,37 TL lere kadar sert hareketler olabilir. Bollinger çok sıkıştı... Sıkışmaya da devam ediyor. Patlaması en az 10 kademe olucaktır... Yani; 3,63 TL de ihtimal 3,43 TL de ihtimal dahilinde. Bilen kazanır.... YTD
3,55 den %20 takviye yapıldı...
saygılar/başarılar
Iftar Ezani okuyuncaya kadar topike girip biraz vakit gecireyim bakalim bizim cokusculer yeni ne icat etmisler?...
Bankalar batacakti, Borsa cokecekti, lira cokecekti Mayista dolar 5-6 Lira arasi olacakti...Hazine iflas edecekti, devlet doviz hesaplarina el koyacakti, konut sektoru cokecekti vs vs..........Simdi yeni icat SGK.... batis sirasi ona geldi sanirim..
Bir yandanda piyasa yapicilarina bakiyorum....Keyifler 4x4...doviz, borsa faiz carki onlarin ve kismende hukumetin istedigi sekilde donuyor.....
Bu piyasalarda kaymagi halka kolay kolay yedirmezler....hep eskimis yogurt birakirlar.
Bende her iki goruse ittiraz etmek istiyorum....istanbulda son bir yilda konut fiyatlari bazi yerlerde dustu bazi yerlerdede artmadi....Ama kiralar dusmedi artti.....
Onumuzdeki 2-3 yil icinde istanbulda konut fiyatlari yatay ama kiralar artis olacak diye dusunuyorum.
Kiralar sağlam düştü abartin..
Bütün emlakçı arkadaşlarımdan aynı şeyi duyuyorum..
2015 gibi 5500 6000 tl leri vuran bir mekan 3800 den verildi misal 2 ay önce..
2 kat altı 5500 e oturuyor..
Bizzat emlakçıdan duydum..
Kira indirimi için ev sahibini bastırıyormuş..
Kiralarda kadıköy bostancı sahiş şeridinde özellikle yüzde 30 a varan düşüşler var..
Ev fiyatlarında bazı emlak sahipleri dayanamayıp fiyat kırıyorlar..Onun dışında yüzde 5 10 max düşüş var..
Bunlar iyi günler...
Herkes biliyor.
Yandaşlar sadece ıslık çalıyorlar arada bir gelip.
Sayın Discover,USA Floridadaki evlere bakıyordum,(aman AhmetG Bey duymasın)100 bin dolara 3 yatak odalı,3 banyolu harika müstakil evler var,ayrıca ayni fiyat aralığında içinde 1200 dolara kiracısı bulunan evde var .(oran:100/1.2 rüya gibi)bizdeki kümes kılıklı evlere istenen fahiş fiyatları görünce insan hisleniyor:thumbdown: Sakın kimse ama burası İstanbul falan demesin son zamanda yapılan evler Taksim den çok Trakya ya yakın...Birileri bize şaka yapıyor olmalı,beyler iş bırakacakmış,çokta tınn..
;))
Bagdat Caddesinde ev fiyatina
Fransada bu var.
http://www.sothebysrealty.com/tur/sa...loire-ce-45130
;)
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
+++++++++++++++++++++Evet erken emeklilik ülkemizde büyük bir sorun,ama adı üstünde bir emek var,gerçekten ihtiyacı olanları ayrı tutarak söylüyorum ,bugün sistem 13 milyon sosyal yardımla tamamen veya kısmen geçinen insan yarattı,artı Suriyeli sayısı net değil,umarım gemi yüzmeye devam eder.
Son 3 senede cok tanidik gitti.
Usa Hollanda ingiltere.
Arkrabalarimiz bile.
Biz buradayiz.
Ama sartlar ne gosterecek bilinmez.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
I am back in town :bravo:
ABD'de enflasyon yolunda gitmiyor..Sn. Abartin bak buna sevinebilirsin..:)
FED'in baktığı ''the core personal consumption expenditures price index (PCE)'' 3. aydır düşüyor..
https://www.ft.com/content/1a696a31-...7-c5a7e01d6547
Yani faiz artışlarının nefesi kesilecek gibi..Alıntı:
Fed's Brainard: Rate hike likely appropriate soon, but slowing inflation could prompt rethink on hikes
Resesyon kapıda..:)
MİLLET UYANDI. GEL, GELLERE ITIBAR ETMIYOR.
KENDİLERİ ÇALIYOR; KENDİLERİ OYNUYOR.
BİZİM DE ZAMANIMIZ GELECEK.
Ali Ihsan Gokerâ€* @aihsan_goker :
Şu anda hiçkimse yeni yatırım yapmaz.
Kimse önünü göremiyor.
Para güvenli liman $'da park etmiş halde.
Faiz %20'ye çıkmadan da çözülmez.