Kimse yokmu arkadaşlar.Başka topik mi acildi
ASUS_T00J-D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kimse yokmu arkadaşlar.Başka topik mi acildi
Burdayız. Hareket edersen spek çarpıyor. Ölü taklidiyle ayakta kalıyoruz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
banvitte 2. ceyrek bilanco süpriz olabilir. Tavuk fiyatlarına 2. dalga zam geleceğini biliyorum. yem maliyetleri TL cinsinden sıkıntılı değil.Mısır fiyatları %30 iskontolu alınıyor.satışlarda sıkıntı yok. balık ve kırmızı et ürünleri hala pahalı. üretici üçretlerine ciddi zam yapılmadı.yakıt primi ( kümes başı 15 bin tl ) bitti. buda marjlarda iyileşme sağlar.
Bu bilgiler çok güzel.Tesekkur ederiz.
Çok güldüm.Çok iyiydi,
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35425
saygılar/başarılar
Sayın arkadaşlar 15 Nisan'da attığımız grafikte gösterdiğimiz 200 günlük hareketli ortalamaları kıran BANVİT'te 13.25 takibe alınabilir.
Güncel yorum ve grafikler:
http://www.borsanalist.com/teknikanaliz/banvit
speğimiz hisseyi bayram sonuna hazırlıyor gibi.
mangal sezonuna hazırlık tamam.
hareketi bayram öncesi mi bayram sonunda mı yapacak
Hissenin Bir de geri vites yapması yok mu....
Tavugumuz bugün coştu.butun emalari kırmış durumda. Bugünkü hareketide takaslarda 2nci sırada olan isyat.getirdi. muhtemelen 2nci çeyrek bilançoya kadar boyle asagi/yukari aksiyonlar olur.ytd
hoş gelmişsin dostum..sektörün içinde olan bu dostumuzun yorumları çok değerli....banvit şu anda bundan sonraki bilançoları satın alıyor..ben yazdığım sıralarda fiyatı 10,00 tl civarı idi...hisse şu anda 13,51 civarında..gerçekten de bu kötü endekste iyi çıkıyor..tebrikler...
ssregitoss dostum mısır fiyatlarının tmo tarafından şirketlere ucuz verilmeye çalışıldığını biliyordum ama bu oranın %30 olduğunu bilmiyordum...bu konuyu biraz açar mısın....nasıl oluyor bu olay ??
Tavuk fiyatı 3 ayda yüzde 50 arttı
Ekonomi27 May 2019 - 10:46:29
Daha önce de yapılan zamlarla hem vatandaşı hem de esnafı isyan ettiren tavuk fiyatları, yeniden et fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yüzde 150'lik bir zam gören tavuk fiyatları, son 3 ayda yapılan zamlarla yeniden yüzde 50 arttı.
Yapılan zamların ardından tüm piliç ve tavuk bagetin fiyatı 8 liradan 13 liraya, tavuk göğüsün fiyatı 12 liradan 18 liraya, tavuk kanatın fiyatı 13 liradan 20 liraya kadar yükseldi. Tavukçular ise zam yapan firmalara tepki göstererek hükümetten destek istedi.
'FAKİR YİYECEĞİ TAVUK ŞİMDİ LÜKS OLDU'
21 yıldır tavukçuluk yapan Halil Güzergül, şu anki fiyatların tavukçuluk sektörünün gördüğü en yüksek fiyatlar olduğunu belirterek, "Biz hükümetimizin, bu fırsatçıların fiyatları nasıl yükselttiklerini araştırmasını istiyoruz. Çünkü vatandaşımızın alım gücü düşük ve bu yüzden tavuk bile alamıyor. Daha önce 3-4 kilogram tavuk isteyen vatandaşımız, şimdi '2-3 tane verir misin' diyor. Önceden fakir yiyeceği olan tavuk, şimdi lüks oldu" diye konuştu.
Tavukçuluk firmalarının kendi aralarında çirkin diyaloglarla sürekli zam yaptıklarını ve ceplerini doldurduklarını ileri süren Güzergül, "Firmalar zam yapacakları zaman aralarında, 'Zam yapsak yer mi' diyor. Diğeri de 'Yer ağabey, yap' diyor. Bu ne demek yani? Vatandaş istediği tavuğu bunlar yüzünden alamıyor" dedi.
'VATANDAŞLAR ZAMLARI PROTESTO ETSİN'
Son 3 ayda iş yerine gelen vatandaşlara tavuk fiyatlarındaki artışın sebebini anlatmaktan işine bakamadığını, çok sıkıntı çektiğini ifade eden Güzergül, "Ben vatandaşın yerinde olsam, bu zamları protesto ederim. Vatandaşlar yemesinler demiyorum, 1 hafta tavuğu kıssınlar. Haftada 3 kilogram tavuk yiyen, 1 kilogram yesin, o zaman üreticileri görürüm ben. Fiyat yarı yarıya düşer" şeklinde konuştu.
Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise tavuk fiyatlarının fahiş düzeyde olduğunu ve bunun en büyük nedenlerinden birinin dış ülkelere yapılan ihracattan kaynaklandığını belirtti. Yağmur, "Büyük firmalar tavuk fiyatlarını aşağı indirmeli. Tavuğun fiyatı 7-8 liralardan 14-15 liraya kadar çıktı. Son 6 ay içerisinde tavuk fiyatları yüzde 150 zam gördü. Devletimizin esnafa sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Fiyatlar arttı ama buna paralel tuketim arttı mı?satışlar iyi ise bilancoyada olumlu yansır yoksa azaldiysa bir artısı olmaz bilancoda anlariz.ytd
banvit artık çeyreklerde 800 milyon civarı ciro yapmaya başlamış idi..yani satışları iyiydi vede ihracatı da artık cironun %25-30 una varmış idi..
geçmiş sayfalarda tavuk fiyatlarının artacağını söylemiştim..bunun nedenlerini de uzun uzun anlatmış idim...işte şimdi bu beklenti satın alınıyor...tavuk fiyatlarını iyi takip etmek gerektiğini de söylemiştim..en son baktığımda fiyatlar 12 tl lere varmış idi...şimdi ise basından çıkan haberlere bakılırsa 14-15 tl lere varmış...
hammadde yani yem fiyatları da yatayda idi..ssregitoss dostumuz tmo dan %30 iskontolu mısır alındığı bilgisini de verdi...tüm bunları alt alta koyup topladığımızda iyi bilançoların yolda olduğunu söylemek zor olmaz...
bu durumu aylar önce dile getirmiştim..benim elimde var mı ?? ne yazık ki yok...borsada herşey kısmetten ibarettir diyorum..
elinde bulunduranlar hayrını görsün diyorum...
Sağlık olsun keko hocam.biz iyi yerden yakaladık 9.9x 'larda.ama trade etmeseydim güzel kar vardı.sindi yine maldayim 13.2 maliyetle.ytd
bu hisseye ilk yorum yaptığımızda fiyat 10,30 önemli destek seviyesinde idi...sonrasında daha ucuzdan da alma fırsatı verdi...9,50-70 aralığına da indi...hisse şu anda ise 13,80 seviyesindedir üstelik de endeks o vakte göre neredeyse %15 düştü....buna rağmen banvit güzel prim yaptı...bu hisse sahipli...en kötü endekste dahi salmadılar...her yıl uygun yerden alındığında güzel kar potansiyeli sunuyor ki bu hissede her yorum yaptığım vakitte alanlar kazandılar...
yalnız tavuk sektörü bir yıl iyidir bir sonraki yıl da genel de kötü oluyor...bunun nedenlerini geçmiş sayfalarda yazmıştım...o yüzden de iyi bilançolardan sonra önemli zirveler görüldüğünde satmak gerekiyor....bu yeri de sizlerin belirlemesi gerekiyor...
tabi bu vakte kadar durum hep böyle olmuş..bundan sonra da bu değişir mi bilemem ....isteyen de hammadde fiyatlarını vede tavuk fiyatlarını gözlemlemeli bir de banvitin bilançolarını iyi takip etmelidir...ama ben olsam önemli zirvelerden satarım...yine de karar sizindir..
ben sizlere başarılar diliyorum..
geçmişte tavuk fiyatları bu gidişle 13-15 tl leri görecek demiştim...basında çıkan haberlere göre fiyatlar 14-15 tl lere çıkmış bile....ramazanın bitmesi ile talep biraz daha artar..tahminime göre tavuklara bir zam daha yapılır....
Evet ben hatırlıyorum Batmandan maket fiyatı yazardınız.Peki Keko Malim yok diyordun.Buralardan alirmisin
Hergun 60 70 kademe testere. Nedir bu Ya...
ben hisseleri diplerinden almayı seviyorum dostum...risksiz olduğu yerde vede çıkış potansiyelinin en yüksek olduğu yerden...
hisse şu anda tut konumundadır...gördüğünüz gibi de çıkmaya devam ediyor...çıkmaya devam ettiği sürece de birileri de bu trentten faydalanmak isteyecektir...tabi risk olarak fiyat 10,00 iken farklıdır şu anki 13,60 fiyatına göre risk farklıdır....herkesin risk algısı farklıdır..
bana genelde hangi hisseyi hangi dipten alırsınız türü sorular sormanız daha doğru olur...:)
benim prensiplerim bunlardır ki o yüzden de ben aldığım zamanlarda benim ile alanlar kolay kolay kayıp etmiyorlar...
Malin olsa Ekleme yaparmisin
ben mümkün olduğunca minimum risk ,maxsimum kazanç potansiyeli olan hisseleri almayı tercih etmeye çalışıyorum..zaman zaman macera aradığımız hisseler de oluyor tabi...tabi macera ararken de yem olduğumuz da oluyor...hep kazanıyoruz dersek yalan söylemiş oluruz...zaman geçtikçe tecrübe de artıyor...tecrübe arttıkça da hata yapma riski azalıyor...
yalnız yakın gemişte uluun dan %21 kazık da yediğimi söylemek isterim...bilanço riskini almıştık ve ters köşe olmuştuk...:)
ben fuul alır veya satarım..hiç parça parça alıp satmam...ama trend yukarı olduğu sürece ve durumunda bir bozulma olmadığı sürece tabiki herkes kendi riskini de göz önüne alarak takviye yapabilir...
dediğim gibi benim taktiğim her zaman fuuldur...ve mümkün olduğunca tek fiyattan alır veya satarım...paçal bile yapmam...ama kademeli alımlar her zaman daha iyidir ..benim sabrım pek olmadığı için pek bekleyemem..alırken de satarken de...
Tam kriz taktiği.öyle yapabilseydik zarar etmezdik.29 dan Asels, 17 den Banvit,6.x petkmi veremedik
yalnız bu gün banvit 14,09 u görmüştür ve orası geçmişteki bir direnç olduğunu hatırlıyorum...banvitin bu günkü ağırlıklı ortalaması 13,61 dir...şu anda ise 13,46 seviyesindedir...ağırlıklı ortalamasının altındaki bir kapanışı ben beğenmem...öyle bir kapanışta ilk etapta bir miktar realizasyon oluşabilir...veya realizasyonun ilk hazırlıkları başlayabilir..bu yüzden de dikkatli olmak gerekiyor...
bu gün için kapanışı iyi takip etmek gerekiyor...risk oluşabilir yani dostlar...sonuçta hisse 10 lardan 14 leri görerek yüzde 40 çıkmıştır üstelik de endeksin diplerine indiği bu süreçte...
uygun yerden alıp satabilmek önemlidir...bunu biz de dahil çok iyi yaptığımızı söyleyemeyiz...işin büyük çoğunluğu ben kısmet olarak görüyorum...iyi bir hisseyi alırsın inadına düşer ,tam sıkılır satarsın hisse at gibi koşmaya başlar...
kısmetinizin açılması için de sık sık fakire ve ihtiyaç sahiplerine sadaka veriniz ..veya zekatınız varsa onu da muhakak veriniz...sadaka kaderi bile değiştirir...eceli bile öteler..
[emoji3] Tabiki iyilik ve yardımlaşma psikolojiyi olumlu etkiler ve doğru karar vermesine neden olur.
psikolojik bir şey değil dostum...öyle olsa en mutlu günlerimizde en doğru kararı vermiş olurduk...veya her seferinde kafayı hoş eden bir hap atar öyle hisse alırdık...ama işin aslı psikolojide değil dostum..bunun adı kısmettir...yüce ALLAH ın nasip ettiği kazançtır...
Tabiki Şüphesiz.
13,60 ağırlıklı ortalaması ,13,51 de kapanış oldu..aslında fena bir kapanış da değil...yarın büyük bir ihtimalle tekrardan çıkış yapmaya çalışacaktır...ama bu kapanış artık yavaş yavaş satış vaktinin yaklaştığını bana düşündürtüyor...ilk etapta ilk çıkış dalgası için bu kadarlık prim yeterli görülebilir...ardından bir dinlenme sürecinden sonra tekrardan yeni bir dalga oluşturabilir...
tabi bunlar benim kendi düşüncelerimdir...siz yine de bildiğiniz gibi davranın dostlar...tekrardan başarılar diliyorum sizlere...
ben o vakitler durdo ile meşguldum...durdoda maliyetim 3,90 idi ve durdoda ben 7,52 zirvesini gördüm...hem de iki ay içinde...banviti her zaman takip ederim...geçmişte aldığım ve sattığım her hisse tekrardan almak için radarımdadır...takip ettiğim 10-15 hisse var...bunlar arasında zaman zaman gidip geliyorum...
Maşallah hocam parayı kamyonla goturmussunuz😁
Banvitte fena sayılmaz bu sürede %50 verdi.
spekle mücadelenin birinci raundu kazanıldı.
ikinciye kısmet artık.