Bank of da satmış...
Ye rabbim bir tur daha...
Printable View
Bank of da satmış...
Ye rabbim bir tur daha...
MSCI Turkey endeksi son durum 2009 yilinın bile dibindeyiz. Türkiye batmış değerinde kabul ediliyor.
Ama çok yanlıs yapıyorlar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a881612388.jpg
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merkez Bankası'nın saçmalıkları bitene kadar sürprizlerden kaçış yok. Bay Kavcıoğlu ilk geldiğinde gülümsüyordu felan ama şimdi bayağı bir pişman görünüyor görevi kabul ettiğine...
Ona da bakıyok dostum:
https://i.ibb.co/f81ZP6B/E1.jpg
Tabandan iyi depük attı 24 dirençti geçemedi.
Price aksiyoncu büyüklerimiz böyle buyurdulaaaa...
Chetuo dostum bir tur daha diye duaya çıktım.
Ye rebbim bir tur daha binek...
2. ahsen dostum TL'deki değer kaybını da katalım. Yani özel değil genel genel...Tüm TRY varlıkları değer kaybediyor.
Benim şahsi kanaatim Türkiye o kadar kötü değil. Bu yıl cari fazla vereceğiz. Turizmden iyi para giriyor,
Şöyle bir ülke düşünün....
Turizm-Tekstil-Demir çelik-çimento-inşaat-Otomotif ve tarım dallarında Avrupada ilk 3 de olsun ama fakir olsun.
Mümkün değil.. Zenginiz ama bize blokaj yapıyorlar.
Yani iyi futbolcuyu durdurmak ise peşine defans adamı takarlar ya onun gibiyiz.
Zaten en son Joe Biden ne demişti. "Türkiyede muhalefete destek verirsek, ekonomik paskı da yaparsak iktidarı deviririz. İşte istanbulu muhalefet aldı." demişti hatırlarsanız.
şimdi bunu görüyoruz. Tam saha kapanmışlar .. geçit vermiyorlar.
ama o golü atacağız göreceksiniz..
Bunlar iyi güzel de hükümet Merkez Bankası konusunda saçmalayarak kendi ayağına çift sıkıyor. Naci Ağbal ne güzel dizginlemişti Doları. Bir kaç ay sabretseler turizm ve ihracat dövizi ile kasa da dolacaktı. Dolar dengede kaldığı için enflasyon gereksiz yere fazladan yükselmeyecekti. Hepsini bir gecede çöpe atmanın anlamsızlığına diyecek bir şey bulamıyorum.
Kasada üç kuruş para görünce defalarca yanlış olduğu görülmüş bir politikayı 55. defa denemek için koşuşturmaya başlıyorlar. Dengeyi kurmak her seferinde daha da zorlaşıyor. Bir çuval incir berbat oldu. Bakalım bu bulgurun taşını ayıklamak ne kadar sürecek...
En son Yapı kredide ortaklık yapısı değişmişti hatırlarsanız. o sırada şöyle demişler...aşağıda alıntı.
2021 3. çeyrekten sonra bir daha toplu satış olacak...
---
Koç Holding – UniCredit iş ortaklığı sona ererken, YKB’deki ortaklık yapısı da yeniden düzenlenecek. UniCredit ve Koç Holding’in %50 – %50 ortak olduğu Koç Finansal Hizmetler’in tüm hisseleri Koç Holding’e geçecek. Mevcut durumda YKB’nin %81,90 hissesi Koç Finansal Hizmetler’e aitken, işlem sonrasında Koç Holding YKB sermayesinin %9,04’üne doğrudan, %40,95’ine de KFS üzerinden dolaylı olarak sahip olacak. UniCredit ise YKB sermayesinde doğrudan %31,93 pay sahibi olurken, YKB’nin kalan %18,08 oranındaki hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye devam edecek. İşlemlerin düzenleyici otoritelerden gerekli onayların alınmasını takiben 2020’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.
Hisse devir fiyatı YKB hisseleri için 2.12TL’den gerçekleşti. Bu rakam Eylül 2019 konsolide finansallara göre 0.45x Fiyat/Defter Değeri çarpanına denk gelmektedir. Devir fiyatının hissenin Cuma günkü kapanış değeri olan 2.40 TL seviyesinin altında olmasının YKB hisse fiyatına materyal bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz. Ancak UniCredit ve Koç Holding arasında yapılan anlaşma UniCredit’e, işlem sonrasında sahip olacağı YKB payları için, 15 Kasım 2021 tarihi ya da daha önce olursa 2021 yılı 9 aylık finansalların açıklanma tarihine kadar, bir defaya mahsus olarak hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle piyasa satışı yapabilme hakkı tanıyor. Bunun YKB hisseleri üzerinde kısmi bir baskı unsuru olabileceğini düşünüyoruz.
Koç Holding cephesinde ise hisse devirlerinin tamamlanmasının ardından 1.2 milyar TL nakit çıkışı olabilir ve YKB Koç Holding bilançosunda tam konsolidasyona tabi olacaktır.
Dostum, aldın, sattın. Kar ettin. Çok da sorun değil. Paran cebinde, rahat uyuyorsan gerisi hikaye... :)
Ben de bu ay sonuna kadar satacağım. Nisan'da alırken Sonbahar'a kadar tutacağımı yazmıştım. İş, stok affı vs için lazım olacak. Normalde bu kadar erken hiçbir hisseyi satmadım. Bunu da satmak istemem aslında, daha çok yolu olduğuna inanıyorum. Gene de satacağım zaman 2.80 3.00 arasında olmasını tercih ederim... :)
9 aylık bilanço geldikten sonra 1 tur daha italyanlar elindeki hisseleri satacak. Yani koc grubuna devredecek. Satış fiyatı yüksek olsun diye italyanlar hisse fiyatını yukarı cekebilir. Koclarda aşağı baskilayabilir. Tarih yaklasiyor. Bakalim ne olacak. Önce halka kapali kismın yüzde 50. Yüzde 50 ortaklarıydı.
2019 dan sonra unicredit hisse sattı. Ve artik toplamda yüzde 20 ye düstü.
Onu da herhalde kasıma kadar satacak.çikacak.
Bu arada hisse fiyatı beleş.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar, Bankalara yapılan temettü kısıtlamalarının kaldırılması için sesimizi yükseltelim. Tüm sosyal medyada ve mail ile yetkilileri sıkıştıralım. Bankalara uygulanan temettü kısıtlamaları kaldırılsın.
Bankalara yatırım yaptıysak bu bizim en doğal hakkımız.
Şu an kalkmaz...
Bir daha isterem bal yanaktan tatlı dudaktan...
Chetuo dostum ben ralli için aldım. Sonra baktım ralli felan yok ortada tekniğe baktım sattım. Bir daha binersem ve ralli olursa bir iki yıl tutarım. Taa ki parayı katlayana kadar. Makarna bile 4.5 TL olmuş ya makarnanın fiyatı inmeli ya da bunun fiyatı çıkmalı. Yatırım tavsiyesi değildir.
20 günlük ortalamada dans edip duruyoruz... :)
https://www.investing.com/news/stock...-kredi-2077540Alıntı:
bir defaya mahsus olarak hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle piyasa satışı yapabilme hakkı tanıyor.
UniCredit bu hakkini 2020 Subatta kullandi, 2.88 den %12 payi satti.
Dolar sanki faiz indirimi olacakmış gibi hareket ediyor. Faiz indirimi gelirse Merkez Bankası Başkanı'nın insanların yüzüne nasıl bakacağını merak ediyorum...
Cheuto dostum Adana merkez patlıyor herkes.
Bu gün dehşet güzel durdu.
İyi yerde iyi zamanda üzerine binmeyene ne diyeyim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Piyasa Merkez Bankası'na "Elin parası ile gerdeğe girme!" diyor. Bakalım bıçkın delikanlılarımız mesajı alacak mı yoksa bu iş karakolda mı bitecek? :whistling:
Çekirdek çitleyerek izleyeceğimiz adrenalin dolu bir haftalık bir yolculuğumuz var. Acı patlıcanı kırağı çalmaz demişler ama siz gene de emniyet kemerlerinizi takmayı unutmayın... :wave:
Taşınan Açıklar YKBNK 13 milyon lot açık taşınmış!
https://megaimg.net/i/i/Mg43oN.png
Kentuf başkan neredeyse 9ay oldu buraya hiç uğramadınız, biraz ayıp olmoormu, ykbnk ile ilgili bir yorum atsanız hani biz içerdeyiz siz dışarıdan daha objektif olmazmı?
Havada bir toparlanma kokusu varmı, reelde göstergeler ne yönde?
Teşekkürler