Huzur burada :)
Syg,
Printable View
Huzur burada :)
Syg,
Ek 23031
Forumda yeni yeni isimler görüyorum.
Soruları (daha önce katılanlar ile) benzerlik gösteriyor.
Benim önerim.. mümkünse sayfa 600-676 arasını hızlı bir şekilde tarayıp önemli olanlarını not alın.
4 yıla yakın takip ettiğim bir hisse.
Potansiyelleri belli ama son zamanlarda bayağı bir dolduruşa gelerek (bana göre) overrated bir değere ulaştı.
Ama "hala olması gereken değerde değil" diyenler de az değil.
Kararınızı verirken her bir bilgiyi dikkate alın.
1.12 altı benim için TRADE amaçlı portföy oluşturma başlangıç noktası olacak.
1.12-1.00 arasında STOK yaparım.
1.00 altında da (1.25 ten sattığım) YATIRIM PORTFÖYÜMÜ tekrar oluştururum.
Bunların hiçbirisi yatırım tavsiyesi değildir.
Son olarak... 3 Eylül de ÜFE'de 5-6 puan düşecek. TÜFE belki 1 puan (yıllıkta)
3 Ekim'de ise TEK HANE'leri göreceğiz. Yılın sonuna doğru ise biraz artacak.
Bu ara dönemde TAHVİL FAİZLERİ de ister istemez düşecek ve TAHVİL YOĞUN yatırım portföyleri primlenecek.
Keza BES'ler ve Yatırım Ortaklıkları da..
Buraya bir resim ilave ettim.
Bu resimde benim ISYAT'ı takip etme stratejim bulunuyor.
Günlük güncelliyorum.
Bugünkü parametrelere göre yıl sonu KAR hedefim 59 milyon TL hisse fiyatı 1,20 TL, (bugün itibari ile) hisse başı kar 28 kuruş, yılsonunda ise 37 kuruş
Ben bu hisseyi alırsam temettü emekliligi için almak istiyorum amacım o. Ama ben I'm için bu fiyatlar yüksek
MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
29.haftalık bildirim itibarıyla mevcut Eurobondların nominal değerleri azalarak 14milyon 900bin olmuş durumda. (önceki 17milyon 189bin)
XS1111101314 kodlu 700bin adet Akbank ve XS1028938915 kodlu 1milyon 589bin adet Yapı Kredi Bankası Eruobondlarının elden çıkarılmış olduğu görülüyor.
29.haftaya kadar portföydeki oranı %39 'a tekabül eden Diğer Varlıklar Bölümünün [BPP, Ters Repo, vs.] - ki bir bölümü de Viop Nakit Teminatından oluşmakta - sonraki haftalarda önce %41, sonra %44 oranına ulaştığı görülmekte. 29. Haftalık Bildirim itibarıyla 21,8milyon tl civarı olan Viop Nakit Teminatının son hafta 16,7milyon tl civarına gerilediğini de belirtelim. yani bu gerilemeye rağmen bu kalemdeki nakit oranı artmış gözüküyor.(son[32.]haftalık bildirime göre bu kalemdeki tl karşılığı 114,5milyon civarı.29.haftalık bildirimde bu karşılık 102milyon idi.)
elden çıkarılan Eurobondlar bu kalemde değerlendirilmeye alındıysa eğer bu konjonktürel bir strateji olabilir.
tabii, bu arada USDTRY KISA ve XAUTRY UZUN pozisyonu hala devam etmekte.
ha bir de BİST30 UZUN var. buna rağmen son 2 hafta 1.59-1.60 arasında giden NAD şimdilik stabillik kazanmış gibi görünüyor. defansif portföy oluşturma stratejisinin sonucu bu belki de. karlılığın devamı önemli elbet ama dediğiniz gibi hız da kesebilir.
bunların dışında dikkatimi çeken durum ise Özel Sektör Borçlanma Araçlarındaki 52milyon 450 bin adet nominal değerin 31.haftalık bildirim itibarıyla 54milyon 250bin adete çıkmış olması. (1,6milyon tl civarı bir fark söz konusu)
bir yanlışım varsa lütfen müdahil olun. kendimce bir okuma yaptım.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şu an 6 aylıkta pay başına kazanç 0,24tl. 3.çeyrek şu ana kadar ilk yarı performansının gerisinde kalsa da portföy büyüklüğünün korunabilmesini daha önemli buluyorum.
3.çeyrek için Eylül ayı da önemli tabi. yıl sonuna kadar 0,24tl üzerine ne kadar daha çıkacak hep birlikte göreceğiz ama hadi bir 0,10-15tl arası daha koydu diyelim - ki bunun az bir kısmını 2.çeyrek sonrası elde etti zaten.(5-7milyon tl arası şu an. sanırım bu da 0,04 tl civarına tekabül ediyor.) şahsım adına ek bir 0,10tl bile güzel olur. bu kimilerince az algılanabilir ama getiri hesaplamalarını minimum beklenti düzeyinde tutmayı doğru buluyorum. daha fazlası ise zaten her anlamda olumlu olacaktır. şimdiye kadar olduğu üzere.
pay başına ödenecek temettü miktarı bu pay başına elde edilen kazançla paralel olacaktır. ama bu miktarda 2 yıllık bir satandart getirilmek isteniyorsa-ki şimdiye kadar genelde böyle olmuş- sonraki yıl için kazancın bir kısmı yedek akçeye ayrılmak üzere içeride tutulabilir.
son olarak fiyat hareketleri bağlamında mutlak çıkarımlarda bulunmayı doğru bulmuyorum. ben fiyat artışı ya da azalışını temettü verimliliğindeki artış ya da azalışla koşutlarım. öncelikle NAD takip edilmeli. öngörülemeyen olgular her zaman bu matematiğin içine dahil edilmeli. (mevcut pay başı kazancının bile gerisinde kalma ihtimali) ama bir yandan risk ve getiri tanımını da unutmamak gerek. öngörülemeyeni de satın almak olağanüstü karlar getirebiliyor. bu kağıt özelinde Ağustos 2018 fiyatı bu durumu zaten özetliyor.
Faiz indirimi olunca parası faizde olanların alternatifi olan yatırım ortaklıkları hisselerine gireceği kanaatindeyim. En son yapılan indirimde de hissede ralli olmadı mı ? Bu sefer fedden de fazla indirim bekleniyor onun da etkisi olacağını düşünüyorum. Ayrıca temettücü tayfa da yavaştan toplanır klasik işyat hareketleri sizin de bildiğiniz üzere.
Eyvallah kardeşim.
Ben açıkcası 1,12'ye düşeceğini öngörmedim. 1.12'ye inerse TRADE amaçlı alırım demiştim.
(önceki sayfalarda da bunun münakaşası oldu :) O zaman da ifade ettim düşeceğini öngörmüyorum, düşerse alırım demiştim. :cool:
Serkan kardeşimiz gibi 1.00 altı (YATIRIM PORTFÖYÜ için) bekliyorum.
Dün ve bugün 1.14-1.12 alımlarım oldu.
Hepsini 1.18'e satışa koydum.
Bugünkü AL-SAT ile nette pozisyonum SIFIR.
Geçen haftadan aldığım 1.14'ler bekliyor.
Bugünden itibaren 1.12 (satmak amacı ile ALIŞ'ta beklediğim fiyat)
1.25 (trade amaçlı aldıklarımı satacağım en yüksek fiyat.
1.00 (1.25'ten sattığım INVESTMENT PORTFOLIO'yu tekrar yerine koymak için ALIŞ'ta beklediğim fiyat.
çok az bir hacimle %5 yaptı.
1.23
isyat pay başı değer 1.601 tl iken TCMB 25 Temmuz’da faiz indirimi yaptı normal şartlarda aylık %2 gibi artan pay başı değer 1 ay sonra ne kadar arttı? 1.607 oldu yani %0.4 artış.
Faiz indiriminin olumsuz yansıdığı aşikar. Olumsuzluk artarak devam edecek.
Bu olumsuzluğun fiyata yansıması zaman alabilir.
Her aşırı fiyat artışının altında bir sebep aramaya gerek yok. Bazen sebepsiz anlamsız fiyat oynaklıkları olabiliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hisse 2 senedir bu şekilde devam eden düşük değerlenme durumu vardı ve aşırı iskontoluydu. Merak eden dolar grafiği inceler.
Şu anda fiyat ne pahalı ne de ucuz, pay başı değeri ile piyasa fiyatının daha da 1,4 - 1.45 aralığına gitmesi ve temettü vermesi beklenebilir.
Syg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sn.Kauçuk, ISYAT zaten hep iskontolu fiyatlanır, son bir iki yıla özgü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yıl içi kâr ediyor, belli bir miktarını temettü veriyor, edemese de önceki yıllar kârından karşılıyor. Özetle tahmin edilebilir bir fon, öyle uçarı kaçarı yok. Yatırımcı profili bu yüzden farklı, banka faizi yerine bu fonu tercih ediyorlar. Neden? Temettü oranı yıllık faizden hep yukarıda, elinde yüksek montanlı taşıyan da genelde temettüden fazla vergi ödememek için hissenin primlendigi zamanlarda bir kısım satma yoluna gidiyor.
Bu kadar monoton bir hissenin açıkcası 1.60 hise başı deger ile 1.34 ü görmesini garipsemistim, düzeltmesini yaptı da zaten.
1.45 i görebilmesi için HB değerin 2.30 lara ulaşması ya da 40 kuruslarda temettü aciklaması lazım ikisini de mümkün görmüyorum.
Tahminim, 22-25 kuruş temettü verecektir, fazlasını da yedeklere aktaracaktır. Şu an icin 1.2x li fiyatlar fazla. 1.0x lere gelirse alırım o da ayrı.
Borsa farklı bir dünya, temettü sonrası 0.78 den alıcı yoktu, kimse yüzüne bakmıyordu. 1.30 larda dünyanın alıcısı geldi. Oysa 3 ayda fonda kayda deger bir artış olmamıştı.
Belki de yanlış değerlendiriyorum, zaman gösterecek.Esen kalın.
SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin de uzun zamandır bu şirkette olduğunuzu biliyorum, benim düşüncem en azından Basitçe 2 haftada 1 baz puan artış, 2020 Mart ayı ve %35 iskonto oranı ön görüyorum. Bu tempo ile bence yakalanabilir, tabiiki şirket ve koşullar durağan değil, gelecek öngörülmez ona göre şekillenmek lazım.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sn.kaucuk, beklentilerimiz örtüşüyor, iskonto tahminimiz birbirine çok yakın. Portföy büyüklüğü de hemen hemen aynı rakamlara cıkıyor.
Eleştirdiğim kısım hissenin şu anki fiyatı. Bana göre aşırı pahalı, bu hızla yükselise devam etmemeli, ederse temettü acıklamadan önce alanları hırpalar gibi duruyor.
Düşünsenize; 1.40 tan alıyorsunuz ancak 25 kuruş temettü veriyor, hayal kırıklığı.
Özetle; tahminim 25-30 kuruş temettü, kârı ben de kestiremiyorum, gerek de yok. Bu temettü için de mayıs-haziran ayı alımları için 0.8x-0.9x rakamları idealdi. Aynı temettüye agustosta 1.2x-1.3x veremem.
Başka arkadaşların aklında farklı temettü rakamları olabilir, mümkündür de. Belki yönetim bu yıl çizgisi dışına çıkar.
Esen kalın.
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sözünü ettiğiniz kalemdeki getiri bağlamında olumsuz olabilir. olacaktır da. ama bu kalemdeki Viop Nakit Teminatı TL karşılığı da dikkatle incelenmeli. 26 Temmuz itibarıyla 21,8milyon tl olan Viop Nakit Teminatı 16 Ağustos tarihi itibarıyla 16,8milyon tl. TL karşılığı %7 olan bu bölümü düştüğümüzde %36-37 gibi bir miktar faizde diyebiliriz. diğer %55-56'lık kısımdaki Özel Sektör Borclanma Araçları ve Türk Eurobonlar ise dediğiniz gibi CDS ile ters orantılı. özellikle bayram sonrası düşen BIST [XU030 UZUN] ve yükselen CDS primleri bu kısmı olumsuz etkilemiş olabilir. bir de tam tersi bir durumda portföy performansını görmek lazım.
bunun yanında daha önce bu kalemdeki nakit TL karşılığının Viop Nakit Teminatındaki azalışa rağmen kayda değer bir oranda arttığını belirtmiştim. 19 Temmuz sonrası elden çıkarılan bir kısım Eurobond TL karşılığı burada değerlendiriliyor olabilir. belki de bu kalemdeki getiri istikrarı adına böyle bir strateji izlenmiş olabilir. tabii, benimki bir tahmin sadece.
öte yandan faiz indiriminin CDS primlerindeki düşüşü de beraberinde getirebileceğini ve bunun mevcut duruma olumlu yansıyabileceğini siz de bir çok defa belirtmiştiniz. ama bunun zaten fiyatladığını düşünüyorsak, orası ayrı tabi.
ha bir de FED ve ECB tarafında düşük faiz /resesyon endişleri de var ki orası da ayrı bir muamma.
saygılar.
%30 35 oranında iskontolu hareket etmesi bı kanun mu..
Belki bu sene böyle bişey olmayacak..
Geçen sene verdiği temettunun 5 misli fiyata ulaşmıştı..
bu sene en kotu 60 kar açıklasa, 60/160 =37.5
37.5 ×5=1.875
Olur olmaz bilemem...
Ama her dakika bu fiyat pahalı yok şu fiyat olmalı diye yazmanın bı anlamı yok..
Pahalı buluyorsan almazsin..
Ben en kotu bilancoya kadar 1.50 olacağını düşünüyorum..
35 krs temettü 125 fiyat...
Daha ne olsun...
Kadın kocasına demişki - Düşünsene? Kızımızın güzelliği bana, zekası sana çekse ne muhteşem olur? Adam da demiş ki - iyi de ya güzelliği bana zekası sana çekerse?
Ya son yıllarda yaptığı gibi 18.7 temettü verirse ne olur? Bir de bu şekilde hesaplayalım.
Benim temettu tahminim şöyle,
%50 - 18.7
%20 - 20
%20 - 25
%10 - 25üstü
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nakit vermediği miktarı kağıt olarak verir...
Sonuçta temettü temettü dur....
Hem para alırız hemde kağıt...
Maalesef. Bedelsiz sermaye artırımında spk nın 2 lira kuralı var.
hayır o kural normal şirketler için. Hatta Genel kurulda katılımcılarla hep bir ağızdan sermaye artırımı yapılsın diye sözlü ilettik :)
GYO ve Y.O'larda aynı kural işlemiyor.
ISGYO VE GRNYO örneğini verebilirim.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISGYO
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=GRNYO
Aramıza yeni katılanlar için gerekli bilgiler:
Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıkları :: Tanıtım Rehberi
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/AltSayfa/377
Teşekkürler Sn. Trade Shark, demek kuralın istisnası varmış.
Eğer bolunebiliyorsa 35 krs temettü yu hepsi para veya bı kısmı kağıt olarak verecek demektir...
Bu durumda kağıt 126 fiyatıyla bedava konumundadır..
Neden olası değil diyorsunuz...
Daha temettü ye 7 ay var...
9 ve 12 ay karliliklari gelecek..
Ben 60 70 arası bekliyorum 12 ayı..
Geçen senenin en az 2 katı...
Bu kağıt böyle bilançoları böyle temettü verme potansiyeli varken önümüzdeki 7 ay aynı fiyatta mi kalacak..
Ayrıca bazı yo lari garip fiyatlara ulaşabiliyor..
Örnek: oyayo , fiyat 2.11 6 aylık kar 3 milyon,sermaye 20 milyon
Vkfyo: fiyat 1.75 , 6 aylık kar 600 bin , sermaye 20 milyon..
Yani hiç belli olmaz, muhafazakar düşünmeye gerek yok..
En azından 125 gibi bı fiyattan kazanabilme potansiyeli kaybetme potansiyeline göre çok daha fazladır..
DOKTA dan bu gün çıkış yapıp ISYAT'a girdim 1,24 maliyet ile aranızdayım.