Çevrenizdekiler söyleyin bütün dolarları bozdursunlar 6 tl altına inmeden. Dolar out gayrimenkul ve hisse in
Printable View
Çevrenizdekiler söyleyin bütün dolarları bozdursunlar 6 tl altına inmeden. Dolar out gayrimenkul ve hisse in
Ben bir bardak içersem ölürüm kesin
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağlık Bakanı Koca: "Son 24 saatte toplam 3 bin 952 test yapıldı. 343 yeni tanı var, 7 hastamızı kaybettik."
Kaynak : Anadolu Ajansı
aile başı seyyanen bi kereye maksus bi 1000 dolar çek (money cheque )
80 milyon * 1000 = 80 milyar dolar
bu kısımla bay tramp
davşana bah dedi
göz boyadı
geriye kaldı
4000 milyar dolar - 80 milyar dolar = 3920 milyar dolar
bu nereye akıcak
borsaya akıyosa
altın gümüş niye kıymetleniyor ? soru o.
grip olursanız gripin alın
isim benzerliğinden çok etkin..
Yıllardır hemen her sene 1 veya 2 kere sağlam grip olurdum. Geçen sene çok şiddetli geçti. İnat ettim ağrı kesici dışında ilaç almadım. Boğazım şişti 1 hafta boyunca. Ne yutkunabildim ne de geceleri uyuyabildim. Ama yine de antibiyotik almadım. Sadece sarımsak ezip limon suyu ile içtim.
Bu sene hiç hasta olmadım. 1 kere hafif hasta oluyor gibi oldum ama 1 gün bile sürmeden geçti. Doktorların dediği çok doğru. Bedenin kendi savunma sistemini geliştirmesi çok önemli. Buna izin vermek için de antibiyotikten uzak durulmalı.
ABD de ölümler artarsa Fed ne bok yiyeceğini şaşırır..atıp tutmasınlar şimdiden..
Soru şu :
1. Ve 2. Çeyrek bilançolar tam olarak fiyatlandı mı? Yoksa piyasa şu ana kadar sadece şoka mı tepki verdi?
Diyelim ki fiyatladı- ki katılmıyorum- 3ç ve 4ç ??
Hizmet sektörü 2020’yi tamamen kaybetti. Toparlamaları zor.
İmalat da belki 4ç’i kurtarabilir.
Bugün atıyorum pegasusa bakıp ucuz diyenler şirket 2020 sonunda 2-3 milyar TL zarar açıklayınca yine ucuz diyebilecekler mi ?
Yani demem o ki piyasalar hala daralmayı, hizmet sektörünün çöküşünü tam fiyatlamadı.
Corona şokundan çıkınca yani toz bulutu dağılınca bu gerçeklerle karşı karşıya kalacağız.
Örneğin turizm 2021’de de zor toparlanır.
Bu sebeple endekste ani bir 100k atağı beklemiyorum. Virüsün ekonomik yıkımına göre endeks tepki verecek.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
% toplamları 110 çıkmasa iyiydi şaka şaka.
hasta olacağımı hissetiğim akşam
1 limonu sıkıp posasını çekirdeklerini ayırıp su bardağına bunun üstüne kaynar su + şeker karıştırıp içerim
normal çay içiminden biraz hızlı boğazımı yakacak şekilde
hastalanmadan toparlarım hemen.
hastalandıktan sonra yaparsam 3-4 gün de anca düzelebiliyorum.
5 'de biri olarak artmış ki genel corona yayılma hızından düşük bence.
vka ve ölü sayisı sabıt.....343....7 ...
Bu basılan para 0 faizli ABD de mevduatta kalmaz hatta çok büyük bir bölümü emtia,hisse, gayrimenkul e gider bir sürü yeni ve daha çok şişmiş balon fiyatlama olur enflasyon bunları biraz daha körükler nasıl eriyecek bu dolar ? Birgün dolar çöp yaşasın yeni dünya parası derlerse onu bilemem.
Bu kadar dolar bolluğinda dolar taşımak gerçekten mantıksız. Sizin değerli yorumlarınızı takip ediyorum. Başarılarınızdan dolayı tebrikler. Düşüncelerinize katılmamla birlikte Türkiye gibi gelısen piyasalarda hic beklenmedik bir olay dövizin ateşini çıkarabilir.
2009 da da yok tepki yok batacak şirketler var yok bilançolar kötü gelecek diye diye kimsenin eli al tuşuna gitmedi dimi?
2009 ve sonrası da ne oldu da endeksler o kadar yukseldi?
Bizim rakamlarda sorun var, kusura bakmasınlar ama şablonu bu şekilde ilerleyen ülke yok... Bana inandırıcı gelmiyor...
Bugünkü toplantı TR saati ile kactaydi?
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünkü belgeselde ilginç ifadeler vardı.
ABD de 1920 lere kadar vatandaşlar hisse almıyormuş yani zenginlerin birbirinden alıp sattığı şeymiş. 1920 den sonra devlet tahvil çıkarmış 6 ayda bir kupon ödemeli tahvilleri vatandaşlara satmış ve reklamlarda ünlüler kullanılmış. Sonra özel tahvil ve hisse senedi de satabilir miyiz diye düşünmüşler ve bu işler icat edilmiş. Yani bugünkün bitcoin pazarlaması yapıldığı gibi hisse pazarlaması başlamış. Kadınlar vs herkes hisseleri günlük bültenden takip etmeye başlamış, telgraf veya telex benzeri cihaz ile tüm eyaletlere fiyat bilgisi ve haberler gider olmuş. Olay balona 1929 da ulaşmış. ABD SPK sı SEC vs sonradan Roosevelt zamanında kurulmuş ve işler disipline edilmiş.
Yani gerçekte hisse senedi zenginlerin ilgi alanında iken halka inmiş. Borsada bazen hikayeler zenginlere yönelik bazen ise vatandaşa yönelik oluyor ve kafa ister istemez karışıyor.
İnsanlik tarihinin en buyuk bulusu Fed. Tartismasiz😂
Arap imama 2 dakika kulak verip, inanılmaz şeyler duydum, paylaştım.
https://twitter.com/Saka_larr/status...54680233488384
iyi de paul gogen in tablosunu alıp satıyo zenginler sothebys de filan
onuyapıcak ky gelsin
alnını karışlarız :)
by buranın yolunu bilmez ya
ya da ters manyale yatıran adamları vardır
o köpeklerini yollar
bütün bütün malı götürür
orası ayrı
ama onlar heralde gene esas ticareti kendi aralarında götürüyodur
şurda malikanem var alırmısın motor yat eskidi
hade sana satem muhabbeti
değişen ney?
50 tane 6450 put aldım bugün 23 tlden
100 tanede 6350 put diğer hesapta var 6000-6150-6200-6300 sattığım put ları dengelemek için.
6250 altına inerse kar yazacak 90 Kısa future, 90 Uzun 6250 call var yukarı giderse 12 tl kilitli zarar edemez.
bu ay sonuna kadar dediğin rakamı bir yapsa var ya of of of.
vob24 e toptan çibörek+ayran ısmarlattıracaksınız bana..
Şu an bizim en büyük sorunumuz en büyük ihracat pazarımızda ekonominin tamamen durmuş olması. Ne zaman hayatın normale döneceği belirsiz.
Turizm zaten bitik.
Bankaların gelirlerini zaten tırpanlamışlardı. Son önlemlerle beraber sıkıntıları daha da arttı.
Havacılık sektörü bir daha ne zaman eski haline dönecek belli değil.
İşsizlik giderek artıyor, iç talep düşüyor. Gıda dışında insanların para harcama iştahı yok.
Piyasaların düzelmesi için gerekli olan şey bir an önce hayatın normale dönmesi.
grafikle cevap vereyim
,ve bu hafta sonu attığım
YABTKS/USD/Xu100 grfiğinin altına yazılan yazımın gözden tekrar geçirilmesini rica edeyim.
https://i.resimyukle.xyz/PMAN1A.png
Bu DOW' un palası da amma sabırsız çıktı...
20400' ü yarın kırsaydın bari...
Dün 18.200, bugün 20.400...
Vay be...
bu petrol fiyatları
bu emtia (altın gümüş) fiyatlarıyla
borsa uçsun
burda herkeze benden çiğbörek , pişmiş olarak :)
yav borsaların lokomotifi
petrolcünün kirli parasıdır yav
bunu halen daha öğrenemedik
geçen bi arkadaşa anlatıym dedim
adam tez canlı yurdum insanı
petrol kaçakçılığı sandı garibim
ses etmedim bende
Dowa çakacaklar ondan iğne bar atıyor
YTd
dow yüzde 2 den fazla arttı (18 15 den sonra) bizimki binde 5 arttı......abuk
Bizim Anadolu çocuğu pala da
Dowa çakacaklar DİE bekliyor bence😊