https://imgyukle.com/i/C1I7tA
Yesile yapılan müdahaleler ..
nereye kadar
Printable View
https://imgyukle.com/i/C1I7tA
Yesile yapılan müdahaleler ..
nereye kadar
eib gibi değişken fonlar hafta sonları getiri sağlıyor mu bos mu geçiyor
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
anlaşılan bu forum ölmüş. kalanların sağlığı içün, bil hassa Allah rızası içün el Fatiha...
Günaydın,
İyi haftalarınız olsun.
Herkese bol kazançlar.
HTT güzel yükselmiş 0.45 devamı gelir mi acaba ,DZT ye yani orta vadeli fonlara göre Uzun vadelilerde düşüş olabilir deniyordu,kacirdigimiz birşey mi var acaba ?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hafta endeks %2-3 kırmızı görmezse hisse fonu artırmayacağım, geçen haftaki gibi.
Endekste yukarı hareket sürerse, ya da yatay seyir olursa, değişken ( opb, gma, okd, eib) ve ppf ( fil ) biriktireceğim.
Eğer bist100, 112 bin altında fiyatlama olursa, hisse fon ( mac, eid) artıracağım.
Anlık 10Y +0.52
Anlık 5Y +1.40
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam , orada şöyle bir sıkıntı var. Hemen hemen tüm altın dayanaklı fonlar, birebir altın getirisini getirmiş. Diğerlerinden ayrışan biraz aktif yönetilen, altın getirisini bir miktar geçebilen bir fon olsa, hiç düşünmezdim.
Ama altın yatırımı yapacağımda fiziki altın, ya da viopta altın kontratı yapmak çok daha cazip geliyor fondan.
Saygılar.
İyi haftalar,
Sadece internet bilgi akışına dayanarak konuşuyorum borsa biraz daha gider diyorlar. Altın biraz yükselir diyen kadar biraz düşer (ters köşe yapar) diyen de var.
Ülkece çok zor günlere girdik battık diyen de var, benzeri ülkelerden pozitif ayrisacagimizi söyleyen de var. Kısaca belirsizlik diz boyu gibi. Belli olan tek şey kimse vadeli mevduata sıcak bakmıyor.
Saygılar
Ake fonu vardı bugün satış verdim.
Eurobondu direkt kendim alacağım.Hiç değilse pasif gelir yaratmış olurum.
Ayrıca hisse fonları arasında MAC göz dolduruyor.
EIB, SUA ve GMA biraz daha ekledim.
Biraz da LORD ekledim.
Saygılar.
Arkadaşlar, ben uzun süredir portföyümde TCD bulunduruyordum, adedini zaman zaman yükselttim, zaman zaman indirdim ve ama şimdi tamamen elden çıkardım. Aradaki satışlarımda stopaj kesintileri hep düşük maliyetli alımlarıma göre yapıldı, sonradan farkın iade olacağını düşündüm ama son yaptığım satışta da yine düşük maliyetli alımıma göre kesinti yapılmış, ortalama maliyetime baktığımda fazladan baya bir stopaj kesilmiş görünüyor, bu konuda ne yapmam lazım bilgisi olan var mıdır ?
fiziki altını alırken faturasını ister isen ne olacak ? yani normalde 1 alışveriş 1 fiş...
Hocam viop türevde %1 de değil %10 vergi kardan hatta ama 8-9 kat civarı kaldıraç var, o telafi ediyor tabi. 45 liralık gram altın kontratlardan margin call yememek için, ana teminatı yüksek tutarak düştükçe topluyorum bazen yıl sonu altın kontratı.
Ama tabi her halukarda türev çok riskli iş. 8-9 yıldır viop endeks ve payda işlem yaparım, hala kalbim küt küt atar her işlemde :)
SUA da ilginçmiş, ilk kez baktım. Değişkenlerin içinden en temkinlisi gibi, corona da bile çok cüzi dayak yemiş. 10-15% hisse taşıyor. Portföyünde her şey var. Getirisi biraz aşağıda bahsettiğiniz diğer değişkenlere göre, ama ilginç bir istikrarı var. Defansif ve güçlü.
Bu benim de dikkatimi çekiyor, yakında yıllık bağladığım vadelinin günü gelince ben de o parayla hisse ve değişken fon düşünüyorum. Yalnız merak ettiğim şey vadesi dolan mevduattan çıkıp hisseye, fona, eve yatırıyor parasını, bu durumda bankalar hangi parayı kredi olarak dağıtacak acaba?
TKF'nin elinde bulundurduğunu düşündüğümüz hissesi Aksen tavana gidiyor.
Twitterda herkes söylüyordu, bu aralar çok popiydi zaten.
Saygılar.
Eurobond fonları bugün eksi
Aft ve yay fonu bulunduran var mı.bunların getirisi yurtdışı borsaların getirisi ne göre mi belirleniyor.bir miktar almayı düşünüyırum.ikisinin de getiri şekli aynı mı farklı mı anlamadım.